2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya kızlar bnmde karnımda adet olacakmışım gibi ağrım oluyo vede büyük tuvaletim böyle bi değişik ishal değilim ama cıvık görünümü de bi tuhaf 15-20 gündür de var bende bu sizdede oluyomu böle ve sürekli geğirme hissi oluyo kokusuda bi tuhaf oluyo kusura bkmayın bu kadar açık yazdığım için birbirimizin fikirlerine ihtiyacımız var

sütmü veriyorlarmış aa niye ki

banada eltim söyledi oda 1.5yıl önce doğum yaptı sanırım bizler ve bebiş için gidip sağlık ocağından alıyormuşsun bende ondan duymuştumfisfisfisşimdi araştırdım biri yazmış " 6. aydan sonra almaya başladılar yani doğumdan önce son 3 ay doğumdan sonra ilk 3 ay alıdılar fiş veriyolar onunla gidip alıyosun hemde 1 koli veriyorlarmış"

Son düzenleme:
aynen bendede içimde bir korku herkese söyleyemedim bile keseyi göreli kalbinin sesini duyalım ondan sonra söylicem haftaya ctesi doktora gidiyim diyorum ogüne kadarda nasıl sabredicem bilmiyorum:nazar:

bende kimseye söylemedim nazar değmesinden çok korkuyorum.kalp atışlarını duyduktan sonara söylicem.

şu süt mevzusunu anlamadım ben yaaa CADIARZU

içmemiz için süt veriyolar yani doğrumu

bu süt bizim aldıklarımızdan farklımıki?

ayyhh aklım karıştı

ya kızlar bnmde karnımda adet olacakmışım gibi ağrım oluyo vede büyük tuvaletim böyle bi değişik ishal değilim ama cıvık görünümü de bi tuhaf 15-20 gündür de var bende bu sizdede oluyomu böle ve sürekli geğirme hissi oluyo kokusuda bi tuhaf oluyo kusura bkmayın bu kadar açık yazdığım için birbirimizin fikirlerine ihtiyacımız var
benim de ilk zamanlar böyleydi. hatta bu yüzdden anneme bile hamile olduğumu söylemek istememiştim sanki adet olacakmışım gibi geliyordu. ama 2haftadır yok çok şükür.

banada eltim söyledi oda 1.5yıl önce doğum yaptı sanırım bizler ve bebiş için gidip sağlık ocağından alıyormuşsun bende ondan duymuştumfisfisfisşimdi araştırdım biri yazmış " 6. aydan sonra almaya başladılar yani doğumdan önce son 3 ay doğumdan sonra ilk 3 ay alıdılar fiş veriyolar onunla gidip alıyosun hemde 1 koli veriyorlarmış"

anaaa süt mü vereceklermiş bize kaydirigubbakcemile3

ayy süper oldu bu ya kaydirigubbakcemile5 artık bir hemşiremiz bile var.

ben gebelikte aşı olduğunu bilmiyordum, ne için yapılıyor peki bu aşılar. Bizim burda hemşireler kapı kapı dolaşıyor. her mahallenin hemşiresi var. ben de onunla mı irtibata geçicem yoksa hastanede de yapılır mı aşılar.

kalp atılarını duyan arkadaşlar olmuş, çook sevindim zemuszemus inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız bebişleri.
CANIM AŞILAR TETANOZ AŞISI YENİ DOĞAN TETANOZUNDAN KORUMAK İÇİN BEBEKLERİ VE ANNELERİNİ HAMİLEYKEN YAPILIYOR BU AŞI.
ewet canım şartmış banada sağlık ocağındaki doktor dedi bağlı bulunduğun ilçenin sağlık ocağına yaptırman gerekiyormuş süt veriyorlarmış gidip alıyormuşsun sağlık ocağından
süt sanırım sizin ilçenizde insanları sağlık ocağına yönlendirmek için promosyon gibi birşey tatlım.çünkü normalde böyle bir uygulaması yok sağlık ocağınınolumunekankayizsmile

bende kimseye söylemedim nazar değmesinden çok korkuyorum.kalp atışlarını duyduktan sonara söylicem.

=))) annem de kalp atışlarını duy ondan sonra akrabalara söylerim demişti ama dayanamamış benden önce herkese söylemiş kaydirigubbakcemile3

aynı sütde neden verdiklerini bilmiyorum açıkcası bende eltimden duyunca şaşırmıştım doktorda sıkı sıkı tembihledi kaydını mutlaka yaptır diye ama kalbini duymayı ve keseyi görmeyi bekliyorum kayıt için

=))) annem de kalp atışlarını duy ondan sonra akrabalara söylerim demişti ama dayanamamış benden önce herkese söylemiş kaydirigubbakcemile3

anneme söylemedim ben henüz biliyorum çünkü o da herkese söyler.annemede sürpriz olucak.10 gün daha beklesin bakalım:KK1:

kızlar ben evde test yaptıktan sonra sağlık ocağına gittim, sağlık ocakları artık aile hekimliği olarak geçiyor ve kayıt olmak gerekiyormuş. oradaki doktor ve hemşire siz hamileler bizim için çok değerlisiniz, çünkü hamileliğinizde hergangi bi sorun yaşarsanız bize hesap soruluyor dedi. ve çok ilgilendiler.kan testi yapıldı değerlerim çok iyiymiş. kan testi sonuçlarını doktora da gösterirsin dediler. neyse çok uzattım doktordaki kontrollerin haricinde onlarda çağırıp sürekli kontrol edeceklermiş yani. güzel bişey bence.

aynen bendede içimde bir korku herkese söyleyemedim bile keseyi göreli kalbinin sesini duyalım ondan sonra söylicem haftaya ctesi doktora gidiyim diyorum ogüne kadarda nasıl sabredicem bilmiyorum:nazar:

canım senin kaç haftalıktı en küçük benim bebiş var sanırım aramızda tam 4 haftalık dr salı gel dedi keseyi görmek için hayırlısıyla görürüz inş kesecikleri bu arada kalp atışını ne kadar sonra duyabiliyoruz anne adayları???

ne güzel darısı bizlerin başına :dance:

amiin canım insallah hayırlısıyla

Herkese Merhabaaaa.... Bende 2011 Mart Anne adayıyım..:KK3: hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alırız umarım... ama ben ismimi listeye yazdıramıyorum nedense :KK43:

hayırlı olsun tatlım saglıkla kucagına al ınsallah

tatlım gözünaydın kaydirigubbakcemile5 karındanmı baktı vajinadanmı?

vajınal baktı canım

merhaba kızlar
sağlık ocağında yapılan tüm işlemleri bana sorabilirsiniz< kızlar ben sağlık ocağında hemşireyim.
vee evet kesinlikle sağlık ocaklarında aşılar çok iyi korunuyorlar ve yapılması gereken tüm aşılar şuanda sağlık ocaklarında bulunuyor.gebelik aşılarıda 4. ayın ve 5. ayın sonlarında oluyor arkadaşlar.

kızlar benim size bir sorum olacak ben neden hiçbirşey hissetmiyorum yawwww:sm_confused:
ne bulantı ne baş dönmesi ne göğüslerde bir şişme hiçççbirşeyy yokkk kafayı yiyecem sizde de böyle mi oldu hiçbirşey hissetmediniz mi?????

aa cok sevındım canım tecrubelerın ısık tutcak bıze ne guzel
ben sımdı tatıl ıcın baska sehırdeyım evıme dönmem 12.haftayı bulacak
kaydımı oradakı saglık ocagına yaptrıcam dıymı gec mı olur acaba
bir de ben lısedeyken tetanoz asısı vurulur ya olmamıstım onu
acaba dörduncu aydan önce bır doz vurulmam gerekır mı canım
bulmusken sorularıma bogmayayım aman senı:)
belırtılere gelınce bende de hıcbısey yok ne bulantı ne asırı yorgunluk
ne göğüsler falan hersey yolunda gıdecekse rahat böyle:)
tekrar hayırl olsun canım saglıklı gebelık hayırlı dogum dılıyorum sana

bu sabah kalktım eşime diyorum ki gidip eczaneye bir gebelik testi alalım şu çift çizgiyi tekrar görmem lazım inanabilmek için hala hamileliğimin devam ettiğine.o kadar belirtisizim yani:sm_confused:

ben de elımde kalan ovulasyon testlerını yapıyorum ara sıra emın olmak ıcın:)

benim de pek belirtim yok baş dönmesi ve iştahsızlık dışında birde bol bol uyku. dr um belirtinin fazla olması gebeliğin sağlıklı olduğunu göstermez az olmasıda sağlıksız olduğunu göstermez dedi. kişiden kişiye hatta her gebelikte değişebilirmiş belirtilerin şiddeti.
azize cnm bilgilerimi yolladım benide listeye ekleyebilirsen sevinirim. akşam iyi haberlerini bekliyoruz.

ınternette ınsanları yanlıs yönlendırıyorlar o zaman
neymıs bulantı saglıkl gebelık ısaretıymıs
ben de takıyordum baslarda ama herkes bır olcak değil
içimizi karartmak yok her gebelık kendine özgüdür

kızlaaar listemiz dolduuuuuuuuu :lepi: ohhhhhhh nedüzellll olduu alkisalkisalkis

masallahh bebıslerımızın dogum haberını verecegımı lıstelerımız de dolsun vaktı gelınce

kızlar az önce dr a gittim ağrılar ve lekelenme normal kendini yorma yat dinlen dedi korkulacak bişey yokmuş bu arada kan testini tekrar yaptırdım bugün 107 çıktı çok ii dedi dr ama genede korkuyorum sanırım keseyi görüp kalp atışlarını duyana kadar korkum devam edecek.sizdede bu tip şeyler oluyormu?

endışe etme ıstırahat et vıldancım Allahın ıznıyle iyiymiş bak hersey

canım agrı ara sıra bana da oluyor normalmiş
ishal konusunda buldum kendım gibi birini
herkes hamıle kalır kabız olur ben de ishal oldum aynı tarıf ettıgın gıbı
genelde böyle malesef endıse etme bu da sürecin bir parcası demek

anneme söylemedim ben henüz biliyorum çünkü o da herkese söyler.annemede sürpriz olucak.10 gün daha beklesin bakalım:KK1:

ben de söylemedım kımselere
üç aya kadar söylemeyı de dusunmuyoruz nasipse

kızlar ben evde test yaptıktan sonra sağlık ocağına gittim, sağlık ocakları artık aile hekimliği olarak geçiyor ve kayıt olmak gerekiyormuş. oradaki doktor ve hemşire siz hamileler bizim için çok değerlisiniz, çünkü hamileliğinizde hergangi bi sorun yaşarsanız bize hesap soruluyor dedi. ve çok ilgilendiler.kan testi yapıldı değerlerim çok iyiymiş. kan testi sonuçlarını doktora da gösterirsin dediler. neyse çok uzattım doktordaki kontrollerin haricinde onlarda çağırıp sürekli kontrol edeceklermiş yani. güzel bişey bence.

hımmm bak bunu bilmiyordum.ben hiiç sağlık ocağına falan gitmedim.aslında gidip kaydımızı yaptırmak lazım

birgün işten izin alıp gideyim bari

teşekkür ederim bilmiyordum bunu

canım senin kaç haftalıktı en küçük benim bebiş var sanırım aramızda tam 4 haftalık dr salı gel dedi keseyi görmek için hayırlısıyla görürüz inş kesecikleri bu arada kalp atışını ne kadar sonra duyabiliyoruz anne adayları???

sata göre 5 hafta canım kan değerine görede geçen hafta 1.5 aylık dedi doktor ama sanmıyorum daha ultrasona hiç girmedim bakalım onda kaç hafta çıkıcak benim değerler biraz yüksekti sanırım ondan 1.5 aylık dedisempatiksalakcinni

güzelmiş ya faydalanmakta yarar var

canım ben bugün duydum kalp atıslarını keseyi 5 haftalıkken gördük
kalp atıslarını da 6+2 de

hımmm bak bunu bilmiyordum.ben hiiç sağlık ocağına falan gitmedim.aslında gidip kaydımızı yaptırmak lazım

birgün işten izin alıp gideyim bari

teşekkür ederim bilmiyordum bunu

cnm sabah 8,30 9 gibi açılıyo zaten hemen gidip yaptırırsın bide kan alıyorlar.

sermestciğim vajinal nasıl oluyor anlatır mısın biraz. biz seninle aynı haftayız galiba bana da öyle mi bakar ki? ultrosonda duyulmadı kalp sesi?

ben de söylemedım kımselere
üç aya kadar söylemeyı de dusunmuyoruz nasipse[/QUOTE
]

benimde sadece kızkardeşlerim biliyo.aslında kimseye söylemyecktim ama malum düğün sezonu olunca mecburan ablalar duydu

canım catal denilen o garip koltua cıkıyor bacaklarını acıyorsun:)
alttan ultrason aletı olan bı kamera gıbı bısey sokuyor vajınana
ama öyle taa derine ıtmıyor rahtsız etcek bısey yok yanı
bu haftalar erken dönem oldugundan göruntuyu bu sekılde daha net alıyorlarmıs
o yüzden vajınal bakıyor dıger turlusu karından normal bakılan ultrason
ama aradakı fakr vajınal olanda ıdrar kesen bos
karından bakılanda ıse dolu olacka

X