- 21 Şubat 2009
- 969
- 1
Dr.kullanmayın diyor ama ben 1 aydır yemek yaparken ara sıra koyuyorum.Geçmiş olsun bu arada.Dr. görün ona göre ilaç verir.slm kızlar.benim 10 yaşında kızım var 7 aylıkken yürüteç kullandım . bacakları sütuunn gibi maşallah 1 yaşındada yürümeye başladı
şimdi oğlum 7. ayına girdi. doktora yürüteçi sordum üzerinde fazla tutmazsan alabilirsin dedi. bilginize .. .
herkese selamlar,
bizimki uyuyunca girebiliyorum. Bana cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. evet yürüteç konusunu iyice araştırmak lazım zaten o kadar para ver al hem 2-3 ay kullansın hemde zarar versin. işte ilk çocuk ilk torun hayatımızın odak noktası. inşallah en kısa zamanda kardeşi olsun istiyorum 2012 ilk aylarında çalışmalar başlamayı düşünüyoruz. zaten tedavi tüp bebek felan olmamıştı hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım hem o yüzden geciktirmeden hem yaş hemde oğlum fazla büyümeden ona bir kardeş vermek istiyorum.
sizleri ben hamileyken çalıştığım için işyerinde bilgisayar bazı yerlere kapalıydı. eve gelincede yemek derken cup yatıyordum erkenden hiç takip edememiştim çok şey kaçırmışım paylaşmak güzelmiş bu aynı süreçleri beraber yaşamak .
geçmişi okumaya kaldığım yerden devam edeyim ki tanıyabileyim sizi. mart anneleri doğum hikayelerine yazmıştım zaten.
kızlaaaar artık havalar soğumaya başladı bebeklerinizi hergün banyo yaptırıyor musunuz. Ben 5 gündür yaptırıyordum ama vazgeçtim, üşütmesin diye.
Yeni tulumlar aldınız mı bakayım malum soğuk olunca kurtarıcı oluyor yaa,
kız bebeği olan annler bebeğinizin akıntısı oluyor mu yaa bazen böyla akıntı gibi şey görüyorum normal mi, anneden geçen hormonlarla olabiliyormuş ama o ilk doğduğunda değil miydi?
2 gün sonra 6 aylık olacağız ama hala minnağız:) 6.250 bakalım kaç olduk 15 günde.
emekleyemediği için ağlayan bir kuzum var çaba sarfetmiyor ki istediği aslında hep kucak, odadan çıktığımı görsün basıyor çığlığı. Hatta daha çıkmadan bakıyor gidecem mi diye mahzunum:) kucağa alıştığı için emekleme çabalarına da girmiyor böylece.
Dün gene alışveriş yapalım kendime birşeyler alayım diye eşimle merkez ile gittik. Bu sefer kararlıydım alacaktım kıyafetlerim çok kilo almadığım halde olmuyor ya enleştim, ama almadım alamadım gene gene. Ama n'oldu bakın, mağaza çalışanı kız bebeğimi seviyor ne tatlı ne güzelsin sen böyle diye, ben de paspal paspal kuzumun yanındayım, baktı anne mi benziyorsun sen dedi yok benzemiyor bana dedim, evet benzemiyor dedi, ondan önce ne güzelsin dedi ya kızıma sonra da dönüp bana böyle diyince aaa hakaret mi ediyorsun dedim gülerek şakasına, anasına bak kızını al deseydim yaa hihhi hiii diyemedim diyemediim diyemediiiiim bakarken ardındann....haa o anda kız bana bunu söylerken eşimde yanımıza geldi babasına da benzemiyor dedi, bizde anneanneye benziyor dedik, benim kırgın olduğum anneme benziyor gerçekten güleyim mi bilemiyorum:) ama eşime de benzetiyorlardı bu kız ne kadar beni gördüki dedi eşim de, öyle olabiliyor yaa çocuğunuz bakarsınız size hiç benzemez( halbuki tırnak yapısı, parmak uzunluğu , teninin rengi beyazlığı , bana benziyor bir ordan tutturmuşum,haa bir de benim bebekliğimde de var böyle kaşlarını çatıp sert bakışlar, fotoğraflarım ,ilk doğduğunda da böyle sert sert bakış yapıyordu kaşları çatık çatık ordakiler de kaşlarını ser sert yapıyor demişlerdi ) (yüzünün yuvarlaklığı falan, başının bombeli oluşu babasına benziyor) bakarsınız sizden kaç kuşak öncesine bile benzermiş, Yüksel Ak adlı mankeni bilirsiniz eşi de kendi de sarışınlıkla alakaları yokken sarışın masmavi gözlü oğulları var onlarda şaşırmış bu duruma ama oluyor işte:))))
yaa böyle bugünde ek gıda dışında sosyal yaşamdan paylaşımlarımı aktardım görüşmek üzere.sevgiyle kalın...
canım benim kızımda bana hiiiç benzemiyor. kardeşimle eşimin karışımı bi kuzu işte. aman sağlığı yerinde olsunda canım önemli olan o. bende paspalım sorma. hiçbişey olmuyor. almaya gitsemde olanlar hep çok gıcık geliyor. kendime acayip gıcığım yaneee. bir tek deli yatarım o bana benziyor oda bana eziyet işte. :))) sorma teyzesi sürünerek her yere yetişiyoruz maşallah. adanaya daha bugün kış geldi. geceden beri serinledi hava. bize geçen yıl gelenler hep büyüktü ve kışlıktı çoğu o yüzden onları giyecez teyzesi. bu arada düşen yerden bugün diş çıkıyor çok şükür bu defa kimselere dokundurmayacam inşallah. bu arada çoook huysuz ve ağlak bi cadı oldu. elif gülce narin bi kız olacak annesi kilosu onu gösteriyor. sağlıklı olsunda canım önemli olan o. öptük sizi
Tivoli,abrel,ilknur,sibel,özlem,damla,burcuktlu,jojolo,mervmdn,grapder,elsi,azize,.........ve diger arkadaşlar nerdesinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz???Lütfen geri dönünnnnÇagrımı duyunnnnnnn:2:
canım benim kızımda bana hiiiç benzemiyor. kardeşimle eşimin karışımı bi kuzu işte. aman sağlığı yerinde olsunda canım önemli olan o. bende paspalım sorma. hiçbişey olmuyor. almaya gitsemde olanlar hep çok gıcık geliyor. kendime acayip gıcığım yaneee. bir tek deli yatarım o bana benziyor oda bana eziyet işte. :))) sorma teyzesi sürünerek her yere yetişiyoruz maşallah. adanaya daha bugün kış geldi. geceden beri serinledi hava. bize geçen yıl gelenler hep büyüktü ve kışlıktı çoğu o yüzden onları giyecez teyzesi. bu arada düşen yerden bugün diş çıkıyor çok şükür bu defa kimselere dokundurmayacam inşallah. bu arada çoook huysuz ve ağlak bi cadı oldu. elif gülce narin bi kız olacak annesi kilosu onu gösteriyor. sağlıklı olsunda canım önemli olan o. öptük sizi
ben de kokos kadinlar kulubunu okuyorum : ) kokos olayim diye ama olmuyor,her daim esofman ve t shirt..zaten kusuyor emzirdikten sonra bebegim ne giyersem temiz durmuyor..alisveris konusuna geince de sizler gibiyim ayni,alamiyorum aldiklarimi begenmiyorum giyemiyorum,gobegimden dolayi topan patlican gibiyim,zayiflamak istiyorum emziriyorum...felan..Banyo konusuna gelince hic bir zaman hergun banyo yaptiramadim ben zaten,burda yaz sonbahar gibi nerdeyse,simdi kaloriferleri actik,ama yine de 3 gunde banyo yaptiriyorum..disini bekliyoruz kizimin,dis kasiyici seylerden aldim cok faydasi yok bagiriyor surekli kasindikca disi bebegimin..tirnaklarini keserken cok zorlaniyorum kolay bir yontem biliyorsaniz paylasirsaniz sevinirim..
ben de kokos kadinlar kulubunu okuyorum : ) kokos olayim diye ama olmuyor,her daim esofman ve t shirt..zaten kusuyor emzirdikten sonra bebegim ne giyersem temiz durmuyor..alisveris konusuna geince de sizler gibiyim ayni,alamiyorum aldiklarimi begenmiyorum giyemiyorum,gobegimden dolayi topan patlican gibiyim,zayiflamak istiyorum emziriyorum...felan..Banyo konusuna gelince hic bir zaman hergun banyo yaptiramadim ben zaten,burda yaz sonbahar gibi nerdeyse,simdi kaloriferleri actik,ama yine de 3 gunde banyo yaptiriyorum..disini bekliyoruz kizimin,dis kasiyici seylerden aldim cok faydasi yok bagiriyor surekli kasindikca disi bebegimin..tirnaklarini keserken cok zorlaniyorum kolay bir yontem biliyorsaniz paylasirsaniz sevinirim..
Çok doğru söylemişsin sağlıklı olmaları en büyük temennimiz. Ben de kendime gıcığım ben de:)) Maşşallah biz ne zaman emekleyeceğiz bilemiyorum bu duruma kendisi de gıcık oluyor emin ol:)) Bugün G.Antepte de sabah hava aydınlık değil kapalıydı. Evet gelen hediyeler genellikle büyük kıyafetler, bebeklerin çabuk büyüdüğüne işaret galiba. Eşimin öğrencileri hep böyle büyük kıyafetler almışlardı canlarım yaa özledim Mardin'i bak:) Evet yeni dişe sakın ve sakın dokundurma, istiyorlarsa benimkini denetleyin de ve ısır onları:)) Bizim kız evet şımarık bir kız olursa da şaşırmam bütün ilgi onda, ama abimin oğlu yolda Kasım gibi geliyor bakalım arkadaş olurlar birbirlerine yoksa hemen kardeş düşünecem:) Hazır uykusuzluğa, göbeğe, paspallığa alışmışken diyorum ama ben derken kızımın 1 sene süt içsin diyen eşim benle aynı görüşte değil:)) ne güzel böyle yaşları yakın çocuklar hoşuma gidiyor:) Biz de senii çoook öptük canım Allah herşeyin hakkımızda hayırlı olanını versin diyorum sevgiyle...
kokoş kadınlar kulübü nedir gerçekten var mı öyle bir kulüp şaşırdım bir an, varsa ihtiyacım var. Moda Türkiyeden sokak modasına bakıyorum pek beni açmıyor ufkum daralmış böyle içime sindireceğim( sanki ev alıyorum) kıyafet bulamadım gitti. ben de evde söylemesi ayıp göğüslr fora durumundayım hala cıbıldak, üşütmezsem iyi, sıkılıyorum artık giy çıkarlardan o yüzden bunda karar kıldım:)) burda bugün hava kapandı 5 gündür ben banyo yaptırdım sabahları bari uyusun diye etkili oluyor bak, her seferinde şampuan sürmüyorum o ayrı. siz nerde oturuyorsunuz kaloriferleri açtığınıza göre:) bizim kızın dişi hala pırtlamadı ama yapım aşamasında kaşıntı çok herşeyi ağza götürüyor, ben de aldım sulu olandan tut sadesine kadar. Bizim kız daha pahalı olan sulu olanı ağzına almak bile istemiyor anladım ki böyle şeylerde çok para harcamaya gerek yok, bebeğin ihtiyacı bitmiyor çünkü.
Tırnaklarını keserken eşinden yardım al 1 kişi zor oluyor canım, eşim çok terliyor beni de ter basıyor bir gün etini de aldım kızım ağlayınca sıkıldı ondan öyle zannettim baktım parmağı kanıyor nasıl üzüldüm anlatamam, şimdi o anı bir daha yaşamamak için korksam da cesaretle yapıyorum. Yöntem bulursan bana da yardımcı olursan sevinirim.Sevgiler...
Tivoli,abrel,ilknur,sibel,özlem,damla,burcuktlu,jojolo,mervmdn,grapder,elsi,azize,.........ve diger arkadaşlar nerdesinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz???Lütfen geri dönünnnnÇagrımı duyunnnnnnn:2:
günaydınlaaaar:)
Handancım, haklısın, ne bileyim resim ekleyenler olunca ben de coşuyorum eklesem mi diye:)) her ne kadar bu duruma bizim beeey anlayışlı olmasa da haklı olarak tabii. Neyse gene gizemli takılalım o zaman ne yapalım:)
ama bari güncelleme yap takip edeyim, kendi profiline diyorum güncelleme yapsana, oğlunun anı defteri kimbilir boştur, ben yazmaya çalıyorum.söz uçar yazı kalır hesabı. İzindesin de canın sıkılmaz hem, nasıl geçiyor günler Ömer Efeyle:)