2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım bu pirinç dedğin muhallebi mi yoksa başka bişeymi nasıl yapıcaz valla benim kızda zayıf üstelik iştahsızda biberonu görünce bile ağlamaya başlıyor :KK43:

şimdi ben kendim hipp organik aldım, ama heronunda benzer bişeyi var, pişirmiyorsun ,mama varsa mamaya , annesütü varsa anne sütüne, yada sadece suya belirtilen miktarda koyuyorsun, karıştırıyorsun, az koyarsan biberonla içiyor, ben dün sütüme kattım biberonla içirdim, bugünde sadece suya koydum, kaşıkla yedirdim, günde bir kere yapıyorum.
Günde bir kereden fazla yapmıycam kabızlık filan olmasın diye, akşam öğününe yaparsanız gece güzel bir uyku çekersiniz ama ben daha akşam yapmadım. Bizim kakamızda kan var birbuçukaydır, o yüzden kilosunu kaybetmesin kilo alsın diye bu yönteme geçtim. Allahım umarım sizinkiler kilosunu alır benimkide iyileşir tez elden

herkese selammmmm
kızlar sizlerden yardım istiyorum: ben işe başladığm için ek gıdalara başlamak zorunda kaldık. fakat mama konusunda kararsız kaldım.milupa ve bebelac arasında karar veremiyorum. ikisininde üretici firması aynı fakat arasında çok fiyat farkı var... sizler neleri tercih ediyorsunuz yada etmeyi düşünüyorsunuz?

selam canım annesütün varsa, bebelac al. Hiç anne sütün yoksa aptamil al bence. Valla ben sırayla hemen hepsini deniycem.

neden mama veriyorsun ?. mamaya çok karşı bir insan olarak sormak isterim . mama alan bebeklerde ileriki yaşlarda rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. ben örneğin annem beni mama ile büyütmiş ve şuan bağışıklığım çok düşük ve astım hastasıyım .

ben de 25 martta doğum yaptım . çoküzüldüm mesajını okuyunca. bence mamayı kes . sadece süt ver. işe gidiyorsan da kesinlikle sağ pompa ile . bakıcı senin sütünü versin . sütünün artması için bebeğin emmesi lazım memenin uyarılması lazım az emmeye başladı ise pompa ile sağ . iyi bir pompa işe yarar . mama verme :KK58:

catapot canım zaten bende mama taraftarı değili.memeyi bırakmasın diye mamayı kestim.işe gittiğimde sütümü sağıp bırakıyorum doymayınca bakıcımız mama ypıyordu.memeye dönsün diye mamayı kestim.aç kaldı.allaha binlerce kez şükür ben kazandım .memeye döndü oğlum.eğer ısrarcı olmasaydım aptamil kazanacaktı.sayın arkadaşlarım ne olursa olsun anne sütü verinnn.benm kızım 6 aylıkken bıraktı emmedi.cahildim bilmiyodum ısrarcı olmadım onda,pompayı bilmiyordum kimsede demedi ve hazır mamalar kazandı.kızım şuanda kürdannn ve ikide bir hasta oluyo.sebeppp tabiki anne sütü alamamasııı.
YAŞASINNNN ANNE SÜTÜÜÜÜ.......:KK9:

neden mama veriyorsun ?. mamaya çok karşı bir insan olarak sormak isterim . mama alan bebeklerde ileriki yaşlarda rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. ben örneğin annem beni mama ile büyütmiş ve şuan bağışıklığım çok düşük ve astım hastasıyım .

ben de 25 martta doğum yaptım . çoküzüldüm mesajını okuyunca. bence mamayı kes . sadece süt ver. işe gidiyorsan da kesinlikle sağ pompa ile . bakıcı senin sütünü versin . sütünün artması için bebeğin emmesi lazım memenin uyarılması lazım az emmeye başladı ise pompa ile sağ . iyi bir pompa işe yarar . mama verme :KK58:

CNM BİŞEY DAHA SORAYIM TECRÜBELİ ANNELERE benim pompa medellanın elektrikli pompası.ama eski bayağı.sanki çok ii çekmiyomuş gibi geliyo.iki mememden 40-50 clc çıkıyo sabahları.çok az geliyo bana.acaba yeni pompamı alsammm.ne dersiniz

Değerli Zala . Ben çok bilmem ama benim başta el pompam vardı bana yetiyordu şimdi daha işe başlamadım ihtiyaç hasıl olmadı . ama bi arkadaş benim pompam iyi değil demişti ben de beceremediler mi acaba diye düşündüm getirdi onda denedik gerçekten çok kötüydü. Bilmiyorum sendeki marka hakkında bir bilgim yok .

Bir de ben bu da bildiğim ek bilgi olsun .:81: humana still tea var o sütün kalitesini artıyormuş .Eczaneden 20 tlye aldım. kullandım sütüm çoğaldı epey faydasını gördüm ve de gaz problemine de yardımcı oldu .

Anne sütünün kazanmasına çokkkk sevindim :KK64::KK64:. Yaşasın anne sütü .:KK64:

Bir de Uzman Pedagog Adem Güneş diye birini keşfettim 20 gün önce çılgın gibi internetten onu dinliyorum . Adam 3 yıldır felan program yapıyormuş ama hiç duymamıştım . Derdim yoktu tabi . Onu şiddetle tavsiye ederim .Bizim ve bebklerimizin ve ailemizin mutluluğu,huzuru için ...

Adem Güneş ile Çocuk Deyip Geçmeyin programı ana sayfası - Burç FM

Son düzenleme:
CNM BİŞEY DAHA SORAYIM TECRÜBELİ ANNELERE benim pompa medellanın elektrikli pompası.ama eski bayağı.sanki çok ii çekmiyomuş gibi geliyo.iki mememden 40-50 clc çıkıyo sabahları.çok az geliyo bana.acaba yeni pompamı alsammm.ne dersiniz

ben medelanın swing modelini kullanıyorum memnunum.
pompanın iyi çekmediğini düşünüyorsan yenisini almadan önce kiralayıp bakmanı tavsiye ederim, bi de bazıları sante bebe miydi neydi markası, o pompayı önermişlerdi, medikalci arkadaşı önermişti hatta. yani satın almadan önce dene derim çünkü az buz para değil, işine yaramazsa yazık olur..

herkese selammmmm
kızlar sizlerden yardım istiyiorum: ben işe başladığm için ek gıdalara başlamak zorunda kaldık. fakat mama konusunda kararsız kaldım.milupa ve bebelac arasında karar veremiyorum. ikisininde üretici firması aynı fakat arasında çok fiyat farkı var... sizler neleri tercih ediyorsunuz yada etmeyi düşünüyorsunuz?

biz ilk olarak herobaby'nin pirinç ununu almıştık (paket miktar olarak azdı hemen tüketilsin diye) şimdi de aptamilin tahıl karışımını aldık, ayrıca hero baby'nin elmalı muhallebisini almış eşim. aptamil pahalı yaa ama kalori olarak daha çokmuş burdan bir arkadaş söylemişti. Kızım aydaşlarına göre minnak olduğu için doktor önerisiyle başladım yoksa anne sütü varken ve yetiyorken ben de başlamazdım. Emziriyorum ama yetmiyor demekki, kilo alımından anlaşılıyor benim kızda. Haa bir de etrafımdaki eltim, kaynım da mama verin diye diyee sinir şeyler verdim. Aç bu aç lafına gıcık olduğum kadar başka bir şeye gıcık olmuyorum. Haa bir de geçenlerde elticiğim ne desin kendi 9 yıllık göbeğine bakmadan yoksa bir tane daha mı varmıymış mış. Sen kendine bak dedim. Gıcııııkk Ankarada bile beni sinir edecek bir şeyler buluabiliyor ama yok keyfimi bozmadım gene de yaw laf lafı açıyor ama Ankara güzel, serin şehir yaw:))

merhaba güzel mar annişlerii..kızımın dişetleri kabarmış hiç durmuyor süreli mız mız hep kucak istiyor, EN BÜYÜK SORUNUMUZ DA EMMEMESİ savaş halindeyiz resmen evin içinde , oturarak emzirmek istiyorum artık sırtlarımın ağrısından bacaklarımın sızısındam mahvoldum resmen,

ESSRAA1212 (AAYY YALNIŞ YAZMIŞ OLABİLİRİM NİCK İNİ) BİZİMDE GAZIMIZ HAT SAFADA CANIM, doğdu zamanlarda bile bukadar zorlanmıyordu kuzum,SANA ÖNERİM EĞER SEN TERLİYORSAN(İŞ YAPARKEN VS.) AYAKLARIN ÇORAPSIZSA ONDANDA OLABİLİR,dikkat ediyorumda aklma bunlar geliyor..

ÖZLEM allah islah etsin,ramazanda bile düzgün durmayı bilmiyorlar.işlh gönlüne göre bir ev bulursun canım , bebekle zor olur allah yardımcın olsun...

hiperaktive canım iyi gezmişsin maşallah sana hee..ankarada hava çokk serin oluyor akşamları balkonda bile oturamıyoruz yanii...

boll sütlüü günler hepinizi öptük...kızımla..:KK54::KK54:

ayyy ne güzel benim yerime de serinle Nizip çooook sıcak:KK43:(( bizim kızın da iki yerden diş eti beyaz kabarık görünüyor, hala dişlik almadım sen ne aldın, eczaneden mi aldın? ben de altını değiştirirken bel ağrısı çekiyorum, keşke emzirme odasındaki duvara monte edilen ünitelerden evde de olsa, park yatağın altdeğiştirmesini de başından beri kullanmıyorum, sana da çok geçmiş olsun, yatarak emzirme ama...

şimdi ben kendim hipp organik aldım, ama heronunda benzer bişeyi var, pişirmiyorsun ,mama varsa mamaya , annesütü varsa anne sütüne, yada sadece suya belirtilen miktarda koyuyorsun, karıştırıyorsun, az koyarsan biberonla içiyor, ben dün sütüme kattım biberonla içirdim, bugünde sadece suya koydum, kaşıkla yedirdim, günde bir kere yapıyorum.
Günde bir kereden fazla yapmıycam kabızlık filan olmasın diye, akşam öğününe yaparsanız gece güzel bir uyku çekersiniz ama ben daha akşam yapmadım. Bizim kakamızda kan var birbuçukaydır, o yüzden kilosunu kaybetmesin kilo alsın diye bu yönteme geçtim. Allahım umarım sizinkiler kilosunu alır benimkide iyileşir tez elden

canım çoook geçmiş olsun tez zamanda iyileşsin kuzun.

selam canım annesütün varsa, bebelac al. Hiç anne sütün yoksa aptamil al bence. Valla ben sırayla hemen hepsini deniycem.

sütüm az çok var ama ( sanırım milupa annesütü arttırıcı çaya ve kuru duta borçluyum, dün yedim içtim taş gibi oldu( Maşşallah) aptamili sütüm yok diye almamıştım ama ben de sırasıyla hepsini deneyecem sanırım:) sağol tatlım:)

Selammm anneler nasılsınız bugün bebişler nasıl..

Benim paşacım bir kaç gündür hiç susmuyor =)) sürekli konuşuyor :KK70:

hipperaktif den alıntı :nazar:

biz ilk olarak herobaby'nin pirinç ununu almıştık (paket miktar olarak azdı hemen tüketilsin diye) şimdi de aptamilin tahıl karışımını aldık, ayrıca hero baby'nin elmalı muhallebisini almış eşim. aptamil pahalı yaa ama kalori olarak daha çokmuş burdan bir arkadaş söylemişti. Kızım aydaşlarına göre minnak olduğu için doktor önerisiyle başladım yoksa anne sütü varken ve yetiyorken ben de başlamazdım. Emziriyorum ama yetmiyor demekki, kilo alımından anlaşılıyor benim kızda. Haa bir de etrafımdaki eltim, kaynım da mama verin diye diyee sinir şeyler verdim. Aç bu aç lafına gıcık olduğum kadar başka bir şeye gıcık olmuyorum. Haa bir de geçenlerde elticiğim ne desin kendi 9 yıllık göbeğine bakmadan yoksa bir tane daha mı varmıymış mış. Sen kendine bak dedim. Gıcııııkk Ankarada bile beni sinir edecek bir şeyler buluabiliyor ama yok keyfimi bozmadım gene de yaw laf lafı açıyor ama Ankara güzel, serin şehir yaw:))

ayyy şu çok bilmiş insanlar .. ben de sinirrr oluyorum .. Bir bebeğin açlığını annesinden daha iyi kim bilebilir ki .. Lüzumsuzluk yaa başka bir şey değil . O çocuğa senden çok kim merhamet edebilir ki ? yok açmış da yok mama vermişte.:KK47:

Valla kızlar ben eskiden o üzlmesin bu darılmasın diye bebeğimi sevmeye alıp ağlatanlardan bile bebeği alamıyordm .ama artık bebeğime sahip çıkayım diye emanet etmiş onu bana Allah diye düşünerek kırılırsa kırılsınlar umrumda değil .. hatta biris az daha 4. kat balkonundan düşürecekti .Güya alınmasın diye bir şey demiyoz yaa evladıma bir şey olsa ne yaparım .

Valla acaba bir el pompası mı alsan çeksen o zaman sütün artar ya da çokça yeşillik ye ve su çok iç . mamadan çok çekdim ben ahh ahh .:KK61:

az önce rota aşımzı olduk..minnoşum da uyudu.dr la baya muhabbet ettiler.dr bana da püre ver dedi.bu ay üçyüz gram almışız ama boyumuz iki ay önde yine,üç cm uzamış.zaten tattırıyordum ama artık bir öğünümüz püre olacak.iki hafta sonra çorba vereceğim(dr söylemedi bir dahaki ay verelim dedi ama verdiği beslenme listesinde m.sularından 2 hafta sonra çorbaya başlanır diyo)yarın elma püresi vereceğim..bu arada size sorup durduğum pompa olayına gelince dr edin bence ileride kahvaltıları anne sütüyle hazırlarsın dedi.
adem güneş in kitaplarını okuyorum bende çocuk gelişimciyim ama onu okuduktan sonra bütün bilgilerim sıfırlandı diyebilirim.hatta buradada paylaşmıştım düşüncelerini.bebeğin emanet olduğunu,ağlamaması gerktiğini,Atatürklerin Fatihlerin Yavuzların kendi haline bırakılıp büyütüldüğünü ve sırf çocuk yetiştirmek için mürebbiyeler tutulduğunu(okadar önemli bir iş yani)

hipperaktif den alıntı :nazar:

ayyy şu çok bilmiş insanlar .. ben de sinirrr oluyorum .. Bir bebeğin açlığını annesinden daha iyi kim bilebilir ki .. Lüzumsuzluk yaa başka bir şey değil . O çocuğa senden çok kim merhamet edebilir ki ? yok açmış da yok mama vermişte.:KK47:

Valla kızlar ben eskiden o üzlmesin bu darılmasın diye bebeğimi sevmeye alıp ağlatanlardan bile bebeği alamıyordm .ama artık bebeğime sahip çıkayım diye emanet etmiş onu bana Allah diye düşünerek kırılırsa kırılsınlar umrumda değil .. hatta biris az daha 4. kat balkonundan düşürecekti .Güya alınmasın diye bir şey demiyoz yaa evladıma bir şey olsa ne yaparım .

Valla acaba bir el pompası mı alsan çeksen o zaman sütün artar ya da çokça yeşillik ye ve su çok iç . mamadan çok çekdim ben ahh ahh .:KK61:

canım igine çoook teşekkür ederim, haklısın kimse kırılmasın diye diye üzülen biz oluyoruz, sütümüzü bile etkiliyor bu durum, 4. kattan düşürecek miydi ne diyorsun kızardım, korkumdan bağırırdım yaa bilemiyorum o an ki psikolojimi ama dikkat etmediği için sanırım hoş karşılamazdım, aman bir daha sen de kime verip vermeyeceğine dikkat et olur mu dediğin gibi Rabbimin emaneti onlar, Allah bu yavruların annesi olarak bizleri seçti şükürler olsun O'na...
kuru dut yiyorum canım etkisin gördüm valla bulursanız alın. İ.Saraçoğlu'nun sitesinde okumuştum gerçekten etkili oldu, belki de psikolojik olarak etkilendim kimbilir:))

az önce rota aşımzı olduk..minnoşum da uyudu.dr la baya muhabbet ettiler.dr bana da püre ver dedi.bu ay üçyüz gram almışız ama boyumuz iki ay önde yine,üç cm uzamış.zaten tattırıyordum ama artık bir öğünümüz püre olacak.iki hafta sonra çorba vereceğim(dr söylemedi bir dahaki ay verelim dedi ama verdiği beslenme listesinde m.sularından 2 hafta sonra çorbaya başlanır diyo)yarın elma püresi vereceğim..bu arada size sorup durduğum pompa olayına gelince dr edin bence ileride kahvaltıları anne sütüyle hazırlarsın dedi.
adem güneş in kitaplarını okuyorum bende çocuk gelişimciyim ama onu okuduktan sonra bütün bilgilerim sıfırlandı diyebilirim.hatta buradada paylaşmıştım düşüncelerini.bebeğin emanet olduğunu,ağlamaması gerktiğini,Atatürklerin Fatihlerin Yavuzların kendi haline bırakılıp büyütüldüğünü ve sırf çocuk yetiştirmek için mürebbiyeler tutulduğunu(okadar önemli bir iş yani)

merhabalar Esra nasılsın? geçmiş olsun aşınızı olmuşsunuz, biz o aşıdan vurulmadık eşim istemedi umarım bir şey olmaz yoksa onu affetmem. Kilo ve boyu kaç oldu miniğinin? püre derken şu kavanoz bebek tatlıları var elmalı-armutlu dün eşim almıştı elmalıdan tattırdım kızın pek hoşuna gitmedi sanırım, yüzünü ekşitti, bir tadayım dedim ıyy benim de hoşuma gitmedi. ne kadar tattırıyorsun? üzerinde 48 saatte tüketin yazınca ben kaşık kaşık verdim bunalttım kızı galiba:))
ben de Adem Güneş'i dinleyen bir arkadaşımdan şunu öğrenmştim: "bebek ağladığı zaman hemen koşup yanına kucağınıza alın, onu kucağa alıştırmamak için kendi halinde ağlamaya terketmeyin, ilerde vicdan ve merhamet duygularının oluşması bakımından ağladığı zaman yanına gitmeniz, onu kucaklamanız önemliymiş" bunu hiç unutmam. Hak vermiyor da değilim hani. Değişik bir yaklaşım.
Atatürklerin, Fatihlerin, Yavuzların kendi haline bırakılıp büyütüldüğü sözünü anlamadım, açar mısın?

Söyleyeyim de beyime alsın bana kuru dut. İ.Saraçoğluna ben de itimat ediyorum . Ben 2 aylıkken doktora götürdüm Sinemi(bebeğimiz) sadece sağlık ocağındaki kontrollerine devam ediyoruz . Götüreyim değil mi ben de bi sıkıntısı yok ama bi kontrol için

merhabalar Esra nasılsın? geçmiş olsun aşınızı olmuşsunuz, biz o aşıdan vurulmadık eşim istemedi umarım bir şey olmaz yoksa onu affetmem. Kilo ve boyu kaç oldu miniğinin? püre derken şu kavanoz bebek tatlıları var elmalı-armutlu dün eşim almıştı elmalıdan tattırdım kızın pek hoşuna gitmedi sanırım, yüzünü ekşitti, bir tadayım dedim ıyy benim de hoşuma gitmedi. ne kadar tattırıyorsun? üzerinde 48 saatte tüketin yazınca ben kaşık kaşık verdim bunalttım kızı galiba:))
ben de Adem Güneş'i dinleyen bir arkadaşımdan şunu öğrenmştim: "bebek ağladığı zaman hemen koşup yanına kucağınıza alın, onu kucağa alıştırmamak için kendi halinde ağlamaya terketmeyin, ilerde vicdan ve merhamet duygularının oluşması bakımından ağladığı zaman yanına gitmeniz, onu kucaklamanız önemliymiş" bunu hiç unutmam. Hak vermiyor da değilim hani. Değişik bir yaklaşım.
Atatürklerin, Fatihlerin, Yavuzların kendi haline bırakılıp büyütüldüğü sözünü anlamadım, açar mısın?

canım demek istiyorki,mesela 9 aylık bir bebeğe yapılacak en büyük kötülük o emeklerekn onu kucağa almaktır.yani çocuk duruyorken bırakın kendi dünyasında eğlensin ama ağlarsa hemen kucaklamak gerekir.
her çocuğun bir sırrı vardır.o yatarken ona bakıp acaba senin sırrın ne ki diye düşünmek lazımmış.
boy 70,
7kg.
canım püreleri kendim yapıyorum cam rendede.tülbentten süzüp veriyorum suyunu

Son düzenleme:
ağlama durumu bizde de aynı canım ki oğluşum saat akşam sekiz buçukta banyo dokuz buçukta kesin uyrudu dün 1 de ancak dalabildi..hep ağladı ağladı bizde korktuk epey ama dru normal dedi fitil verin istersseniz içiniz rahat etsin dedi fitilden mi yorgunluktan mı bilemm ama hemen uyudu...istersen bir fitil ver sende iyi gelri inşallah...yüzü için bir yorum yapamıycam canım bizde hiç olmadı daha belki ilerde olacak bizde de belki dönemsel bişeydir o da:26:geçmiş olsun canım..yardımcı olamadım:44:

Merhaba anneler..

bir kaç gündür çok fena durumdayım..Paşacım uykusunda çok uyanıyor ağlıyor..1 saatte 2 3 defa uyanıyor basşım sepet gibi acaba bir yeri mi ağrıyor bilmiyorum pufff

bir de yüzünde iltahaplı sivilce çıktı dün bugün kurumuş ama yanağında 2. çıkıyor çenesinde de var..Doktora gideceğim yarın genel kontrole aile hekimine..

benim kızım da viyak viyak bu aralar:KK37:
bir türlü uykuya dalamıyor ,çok ağlıyor

herkese selammmmm
kızlar sizlerden yardım istiyorum: ben işe başladığm için ek gıdalara başlamak zorunda kaldık. fakat mama konusunda kararsız kaldım.milupa ve bebelac arasında karar veremiyorum. ikisininde üretici firması aynı fakat arasında çok fiyat farkı var... sizler neleri tercih ediyorsunuz yada etmeyi düşünüyorsunuz?

ben doğduğundan beri milupa veriyorum canım
özel bir sebebi yok hastanede onu tavsiye etmişlerdi ama yaradı kızıma

canım benimki de aynısı ben yeni aldım. seninkinde bir sorun var mı bilmem ama sütün durumuna göre sağılan miktar değişiyor göğüslerim şişmişse hem çok hızlı sağıyor hemde 50-100 arası çıkıyor ama göğüslerim dolu değilse 50 yi bile zor buluyor. bende bi ara sütüm azaldı sandım ama kızım gayet iyi kilo alıyor sadece anne sütüyle üstelik. ben şu sıralar pek kullanamıyorum kızım biberonu hiç sevmiyor çünkü sağdığım sütlerde boşa gidiyor bende işe biraz geç gidip erken geliyorum ve kendim emziriyorum. bu ay dr sütlü pirinç ile sütlü tahıl karışımını öğün olmıcak şekilde ben işteysem oyalamak amaçlı önerdi ilk kez dün akşam denedim yarım kahve fincanını kaşık kaşık yedi.
pompa ilerde kahvaltı hazırlarken falan lazım olur mu bilmiyorum şimdilik evde yatıyor boşboş.

peki arkadaşlar bebeklerinizi oturtuyor musunuz destekle
benim kızım daha 4 buçuk aylık ama salıncağında fln kendi kalkıp oturuyor
sanırım vakti geldi haftaya kontrole gidince doktora sorarım ama o da 5.ay demişti

canım demek istiyorki,mesela 9 aylık bir bebeğe yapılacak en büyük kötülük o emeklerekn onu kucağa almaktır.yani çocuk duruyorken bırakın kendi dünyasında eğlensin ama ağlarsa hemen kucaklamak gerekir.
her çocuğun bir sırrı vardır.o yatarken ona bakıp acaba senin sırrın ne ki diye düşünmek lazımmış.
boy 70,
7kg.
canım püreleri kendim yapıyorum cam rendede.tülbentten süzüp veriyorum suyunu

iyi oldu bu mesajı görmem
peki canım tülbentin nasıl yani klasik beyaz ise kapkara olmuyor mu
ben kaynatıyorum ama görüntü fena
her meyvenin rengi kalıyor

peki arkadaşlar bebeklerinizi oturtuyor musunuz destekle
benim kızım daha 4 buçuk aylık ama salıncağında fln kendi kalkıp oturuyor
sanırım vakti geldi haftaya kontrole gidince doktora sorarım ama o da 5.ay demişti

Bizimki de 3 aylıktan beri çok hevesli oturmaya olabildiğince oturtmadık ama kucağımızda falan oturur gibi tutuyoruz bir aydır geçen denedik gayet rahat oturuyor destekle. aynen salıncağına koyuyorum kafayı kaldırıp duruyor boynu ağrıyacak, bende olabildiğince dik pozisyona getiriyorum zaten destekleri var salıncağının da oturuyor. bizim oto koltuğumuzda baya dik orda da rahatça oturuyor ve uyuya kalıyor. başını ve sırtını hep çok iyi tutabiliyordu kızım, yaşıtlarını görüyorum çevremde kucağa alınınca kızım kadar dik duramıyorlar sanırım yapı farkı var. benim kızda bacaklarını çok fazla hareket ettirmiyor mesela. tutunca adım atmıyor ama çok sert basıyor.

X