- 1 Ağustos 2011
- 41
- 0
saol canım aslında gazımız ve kaka sorunumuz vee kusmamız hala bitmedi ama uyku eğitimi verdik babayla Selin'e,artık kendisi uyumayı öğrendi,hem daha uzun hem de daha verimli uyuyo,umarım bozulmaz.
uyku eğitimi nasıl veriniz? bizim uykumuz da çok problemli:)[/QUOTE]
ağlatma yöntemi ile yaptık,zor ama etkili,yanlız kararlı olmanız gerek,en fazla 3 gün sonra kendisi uyuyo,biz 1 günde çözdük.uykusu geldiğinde akşam yatağına koyduk,emziğini verdik,ve sadece odada yanında oturduk,1 buçuk saat ağladı,emzik vermek dışında hiç bişi yapmadık,en sonda 1-2 pışpışla uyudu kaldı,ertesi gün gündüz hep yatağına yatırdık ve pışpışla uyudu,aslında onu bile yapmıcaksın 3 gün kendi haline bırakacaksın,ama ağlamaktan sesi kısıldığı için 2. gün ben çok ağlatmak istemedim,dolayısıyla gene biraz yardım alarak uyumaya başladı tabi ama en fazla 10-15 dk sürüyo bazen hemen uyuyo.önceden beşiği sallamayı durdurduum an uyanırdı,yani Selin kadar kimse uyku problemi yaşamıyodur,sabaha kadar beşik sallıodum,şimdi akşam 8:30da uyuyo,sabah 8 de kalkıo,arada uyanırsa ki en fazla 2 defa pışpış yapıorum 1-2 kez emziğini veriyrm hemen uyuyo.