2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım aslında gazımız ve kaka sorunumuz vee kusmamız hala bitmedi ama uyku eğitimi verdik babayla Selin'e,artık kendisi uyumayı öğrendi,hem daha uzun hem de daha verimli uyuyo,umarım bozulmaz.

uyku eğitimi nasıl veriniz? bizim uykumuz da çok problemli:)[/QUOTE]

ağlatma yöntemi ile yaptık,zor ama etkili,yanlız kararlı olmanız gerek,en fazla 3 gün sonra kendisi uyuyo,biz 1 günde çözdük.uykusu geldiğinde akşam yatağına koyduk,emziğini verdik,ve sadece odada yanında oturduk,1 buçuk saat ağladı,emzik vermek dışında hiç bişi yapmadık,en sonda 1-2 pışpışla uyudu kaldı,ertesi gün gündüz hep yatağına yatırdık ve pışpışla uyudu,aslında onu bile yapmıcaksın 3 gün kendi haline bırakacaksın,ama ağlamaktan sesi kısıldığı için 2. gün ben çok ağlatmak istemedim,dolayısıyla gene biraz yardım alarak uyumaya başladı tabi ama en fazla 10-15 dk sürüyo bazen hemen uyuyo.önceden beşiği sallamayı durdurduum an uyanırdı,yani Selin kadar kimse uyku problemi yaşamıyodur,sabaha kadar beşik sallıodum,şimdi akşam 8:30da uyuyo,sabah 8 de kalkıo,arada uyanırsa ki en fazla 2 defa pışpış yapıorum 1-2 kez emziğini veriyrm hemen uyuyo.

uyku eğitimi nasıl veriniz? bizim uykumuz da çok problemli:)

ağlatma yöntemi ile yaptık,zor ama etkili,yanlız kararlı olmanız gerek,en fazla 3 gün sonra kendisi uyuyo,biz 1 günde çözdük.uykusu geldiğinde akşam yatağına koyduk,emziğini verdik,ve sadece odada yanında oturduk,1 buçuk saat ağladı,emzik vermek dışında hiç bişi yapmadık,en sonda 1-2 pışpışla uyudu kaldı,ertesi gün gündüz hep yatağına yatırdık ve pışpışla uyudu,aslında onu bile yapmıcaksın 3 gün kendi haline bırakacaksın,ama ağlamaktan sesi kısıldığı için 2. gün ben çok ağlatmak istemedim,dolayısıyla gene biraz yardım alarak uyumaya başladı tabi ama en fazla 10-15 dk sürüyo bazen hemen uyuyo.önceden beşiği sallamayı durdurduum an uyanırdı,yani Selin kadar kimse uyku problemi yaşamıyodur,sabaha kadar beşik sallıodum,şimdi akşam 8:30da uyuyo,sabah 8 de kalkıo,arada uyanırsa ki en fazla 2 defa pışpış yapıorum 1-2 kez emziğini veriyrm hemen uyuyo.[/QUOTE]

ayy yok ben yapamam onu:KK43: napalım sallamaya devam:)

ağlatma yöntemi ile yaptık,zor ama etkili,yanlız kararlı olmanız gerek,en fazla 3 gün sonra kendisi uyuyo,biz 1 günde çözdük.uykusu geldiğinde akşam yatağına koyduk,emziğini verdik,ve sadece odada yanında oturduk,1 buçuk saat ağladı,emzik vermek dışında hiç bişi yapmadık,en sonda 1-2 pışpışla uyudu kaldı,ertesi gün gündüz hep yatağına yatırdık ve pışpışla uyudu,aslında onu bile yapmıcaksın 3 gün kendi haline bırakacaksın,ama ağlamaktan sesi kısıldığı için 2. gün ben çok ağlatmak istemedim,dolayısıyla gene biraz yardım alarak uyumaya başladı tabi ama en fazla 10-15 dk sürüyo bazen hemen uyuyo.önceden beşiği sallamayı durdurduum an uyanırdı,yani Selin kadar kimse uyku problemi yaşamıyodur,sabaha kadar beşik sallıodum,şimdi akşam 8:30da uyuyo,sabah 8 de kalkıo,arada uyanırsa ki en fazla 2 defa pışpış yapıorum 1-2 kez emziğini veriyrm hemen uyuyo.

ayy yok ben yapamam onu:KK43: napalım sallamaya devam:)[/QUOTE]

evet herkesin yapabileceği bişi değil,sen bilirsin:))

ben de bebeğim kendi uyusun çok istiyorum ama bunu da asla yapamam
yazık, günah ufacık bebek:KK50:
hele 1 buçuk saat ağlayacak ve ağlamaktan sesi kısılacak:KK53:
ne bileyim sonuçta bebek isteyen benim,ona bakmak,mutlu etmek de benim görevim
her anne gibi zorluklarına katlanmam lazım
varsın zor uyusun

Son düzenleme:
ben de bebeğim kendi uyusun çok istiyorum ama bunu da asla yapamam
yazık, günah ufacık bebek:KK50:
hele 1 buçuk saat ağlayacak ve ağlamaktan sesi kısılacak:KK53:
ne bileyim sonuçta bebek isteyen benim,ona bakmak,mutlu etmek de benim görevim
her anne gibi zorluklarına katlanmam lazım
varsın zor uyusun

tabiki öyle,bak canım ben sağlıkçıyım ve doktorumuza danışarak yaptık bunu zaten,bebeğin uyumayı öğrenmesi en çok onun için gerekli buna emin ol,böylece daha sağlıklı uyuyolar,bende bi anneyim ve evladım 1 ağlasa ben 1000 ağlarım,bu anneve babanın gaddarlığıyla alakalı bi durum diil yani,bebeğim artık eskisinden çok daha mutlu uyuyor ve çok daha mutlu uyanıyor,ama dedim ya herkesin yapabileceği bişi diil bu...

tabiki öyle,bak canım ben sağlıkçıyım ve doktorumuza danışarak yaptık bunu zaten,bebeğin uyumayı öğrenmesi en çok onun için gerekli buna emin ol,böylece daha sağlıklı uyuyolar,bende bi anneyim ve evladım 1 ağlasa ben 1000 ağlarım,bu anneve babanın gaddarlığıyla alakalı bi durum diil yani,bebeğim artık eskisinden çok daha mutlu uyuyor ve çok daha mutlu uyanıyor,ama dedim ya herkesin yapabileceği bişi diil bu...

canım anlıyorum
ben asla anneliğine bişey diyemem de demem de
ama ben yapamam :KK5::KK5:
bebeğim uyumayı bir kaç yaş geç öğrenebilir,böyle ağlamaktan sesi kısılmasın da
ama ulaştığın sonuç için sevindim senin adına

canım anlıyorum
ben asla anneliğine bişey diyemem de demem de
ama ben yapamam :KK5::KK5:
bebeğim uyumayı bir kaç yaş geç öğrenebilir,böyle ağlamaktan sesi kısılmasın da
ama ulaştığın sonuç için sevindim senin adına

saol canım,istersen tracy yatır kaldır yöntemini dene,o ağlatmadan öğretiyo,internette var açıklaması

selamlarrrrr
canım sıkkın kızımın aşı yeri kızarıp şişti ve daha sonrada aktıı
yarın dr. gitcez bakalım oofff...

selamlarrrrr
canım sıkkın kızımın aşı yeri kızarıp şişti ve daha sonrada aktıı
yarın dr. gitcez bakalım oofff...

saol canım,istersen tracy yatır kaldır yöntemini dene,o ağlatmadan öğretiyo,internette var açıklaması

adına çok rastlar oldum bu aralar bu yöntemin
kafam karıştı:KK35::KK35::KK35:

nankörlük edemem benim bebeğim sallanarak uyuyo ama uyuyo.
mamasını verirsem gece 9 saat fln uykusu var
değer mi uğraşmama

kızlar merhaba umarım herkes iyidir. 5. ay kontrollerimiz yaklaştı. rotavirüsün 2. dozunun zamanı da geldi. azizecim girmediğim için görüp yazamadım. teyzemin arkadaşı diye bahsettiğim kişi çocuk dr.u onun bebişi de benimki gibi bikaç ay sadece geceleri emmiş daha sonra gündüz de emmiş. benimki bırakalı neredeyse 1 ay olacak hala sütüm var gece 1 bazen hiç emmiyor halbuki. belkide süt emmeyince öyle pat diye bitmiyor. ben orucumu da tutuyorum emmediği için. artık çocuk bedeninin 16 yaşı da büyük geliyor 14 yaş giydim en son beden çok iyi ama onunda boy problemi oluyor. neyse bizde başka gelişme yok. pek öyle ayaklarını falan yemiyor benim bebiş bakalım ne zaman yiyecek. ağzına yaklaştırıyor ama hemen bırakıyor. bizden haberler böyle kızlar. tekrar görüşmek üzere. kendinize ve bebişlere iyi bakın.

değer mi uğraşmama

canım bu yöntem güzel ama sabır ve istikrar gerektiriyor..kesinlikle ve kesinlikle ağlatma bebeği.güven duygusu zedelenir.bir insanın ilk istediği duygu güvendir.örneğin eş seçereken birine bir şey emanet ederken arkadaşlık yaparken vs..ilk duygudur işte...bebekte doğduktan 0-2 yaş dönemi güven duygusudur.ve sen onu ağlatırsan güveni zedelenir ama uyur..sonra zedelenmiş güveni kazanmak zordur.eşin aldatsa mesela sonra affetse ve söz verse sen gelen ilk mesajda acaba demez misi?çocukta böyle...
eğer kesintisiz uykusu varsa süper ama gündüz uykularında ya da gece kalktığında kendi kendine dalması için traccy iyi bir yöntem ama dedim ya sabır ve istikrar lazım..
bence çocuğa göre de hareket etmek lazım.mesela anne çocuğa bir kaç uyuma şekli öğretir bebek arasından kendini en çok GÜVENDE,EMNİYETTE hissettiği şekilde uyurmuş..memede,sallanarak,kucakta,emzikte.
bebeğin nasıl istiyorsa öyle yap.canını sıkma.her çocuk farklıdır.mesela biz de öyle değilmiyiz?atıyorum çikolata yememek sağlıklı ve doğru olandır ama bazılarımız form tutmak için bazıları sağlıksız olduğu için yemiyor ama bazıları çok seviyor bazıları için olsa da farketmez ama yer bazıları için vazgeçilmez...sonuçta canımız ne istiyorsa ona göre davranırız.bebişe göre davran canım

değer mi uğraşmama

o zaman hiç uğraşma zaten,benim bebeğim sadece sallandığı müddetçe uyuyan bi bebekti,senin gibi olsam gerek duymazdım zaten,bu yöntemi burda paylaşmakla başıma geleceği biliodum ama neyse,anlatmak ikna etmek için uğraşmıycam,sonuçta her anne kendi bebeği için en iyisini ister ve kıyamaz,bunun bebeğime zarar vereceğini bilsem sizce yaparmıydım,cahil ya da duygusuz bi anne değilim,tam tersi çocuk sağlığı çocuk psikolojisi üzerine oldukça iyiyim.ama sen bebeğin uyuyosa bırak sallansın,nasılsa sonra uyuyomuş canım.

selam millet çook uzun zamandır yazamıyorum ama arda okuyorum yazdıklarınızı. Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum

ben 600_700 ml diye duymustum..emin değilim.birde bebek kilo alıyorsa süt yeterli demişti dr. ek besine gelincede 4 aydan önce ve 6 aydan sonra baslanmamalıymış.4-6 ay arası idealmiş. yoksa cesitli sorunlar cıkabiliyormus.isahal vb.. ben bıngıldagın küçülmesine canın sıkılmıs diye anladım.yanlışmı anladım bilmiyorum ama bıngıldagın küçülmesi gerekiyor zaten ve kafa capınında büyümesi..buna neden sıkıldın anlayamadım...

o zaman hiç uğraşma zaten,benim bebeğim sadece sallandığı müddetçe uyuyan bi bebekti,senin gibi olsam gerek duymazdım zaten,bu yöntemi burda paylaşmakla başıma geleceği biliodum ama neyse,anlatmak ikna etmek için uğraşmıycam,sonuçta her anne kendi bebeği için en iyisini ister ve kıyamaz,bunun bebeğime zarar vereceğini bilsem sizce yaparmıydım,cahil ya da duygusuz bi anne değilim,tam tersi çocuk sağlığı çocuk psikolojisi üzerine oldukça iyiyim.ama sen bebeğin uyuyosa bırak sallansın,nasılsa sonra uyuyomuş canım.

ben seni cok iyi anlıyorum. benim kızım sadece meme emerek uyuyordu.bıraktıgım anda uyanıyordu. cok bilirim 3 saat uyusun diye emzirdiğimi.tuvalete bile gidemiyordum.psikolojim bozulmustu artık..yemeden içmeden emziriyordum. yapısık bir sekilde yasıyorduk kızımla...en sonunda dayanamadım. esim hafta sonu
2 gün daha önce burdada yazdıgım ters cevirme yöntemini uguladı... cok agladı kızım sadece yarım doyurup emzirip esime veriyordum.içim gidiyordu ama mecburdum...
böyle devam etseydi psikolojim tamamen bozulacaktı ve o sekilde nasıl bebege faydalı olabilecegiz ki... o sürekli emmek için aglarken benim içimden bir parca kopuyordu ama mecburdum.. daha sonra bu sekilde ters tutarak,dolastırıp uyutmaya basladık... simdi yavas yavas aksamları yatagına bırakıyorum emzik verip elinden tutuyorum ve yan yatırıyorum böyle uyuyor...
bu sıkıntıyı ceken bilir...yoksa seninde dediğin gibi hangimiz yavrumuzun 1 dk aglamasına dayanabiliriz ki...

Son düzenleme:
X