2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaslar nasilsiniz?benim istahim bi acildi bi acildi sormayin gitsin aboww:)tika basa yedim ama halen karnim ac gibi yine canim biseyler yemek isdiyor,ne etcem bilmiyom ya sanirim böyle istahla tam yuvarlanarak doguma giderim heralde,

kızlar bende m<rt ayında 2.çocuğumu allahın izniyle dünyaya getircem ve oğlum 8 aylık sanırım en zor benim hamilelik donemim gececek allah hepimizin yardımcısı olsun

kızlar bende m<rt ayında 2.çocuğumu allahın izniyle dünyaya getircem ve oğlum 8 aylık sanırım en zor benim hamilelik donemim gececek allah hepimizin yardımcısı olsun

hayirli olsun canim,insallah ALLAHIM veriri kolayligini kucuk cocukla zor tabi,benimde 15 aylik bi oglum var bende simddiden kara kara dusunmeye basladim,ama ailen yanindalarsa anenen ablan felan yardimci olurlar sana benim o imkanimda yok

sağlık ocağındakiler bile yarım paketten fazla içme dedikten sonra.

sen dinleme onları..düşük riskini düşün, çelimsiz sağlıksız bir bebeğin olabileceğini düşün, sigara dumanından rahatsız olacak olan bebeğini düşün.. bakma sen o sağlık ocağındakilere..kaydirigubbakcemile2

tabi canım orası öyle. ama allah korusun sen ne kadar tedbir alsan da allah yazdıysa olacaksa oluyor. benim teyzem hayatında sigara içmedi bebeği 7 aylık doğdu mesela.allah korusun.

teşekkürler yapıcı arkadaşlarolumunekankayizsmile iyi akşamlar hepinize.

o sağlık ocağındakiler!!! laflarını üzerime alarak bu konuya açıklık getirmek istiyorum arkadaşlar.o sağlık ocağındakiler!!! yanlış değil de eksik söylemişler.eğer ki çok bağımlıysan ve sigara içmediğin zamanlarda nikotin krizi yüzünden çok fazla strese giriyorsan bu stres sana sigaranın içideki nikotinden daha fazla zarar verir.ama demek istediğim günde 1-2 sigara içiyorsun nasılsa zarar vermiyormuş ben o iki sigarayı içmeye devam edeyim değil.günde bir paketten fazla sigara içiyor olup hamile kalmış olanlar var.keşke hemen bir kere de bırakılabilse.ama onlar için bazen bu mümkün olmayabiliyor.ocaktaklerin!!!! bahsettiğide bu grup sanırım.ayrıca sadece sağlık ocağındakiler!!!! değil kadın doğum uzmanlarıda aynı şeyi söylüyorlar.mümkün olan en kısa zamanda sigarayı tamamen bırakabilmeni umarım canım.

ayrıca arkadaşlar bizler nasıl öğretmenlere okuldakiler veya avukatlara mahkemedekiler demiyorsak sizlerinde orada bulunan meslektaşlarım için hemşireler veya ebeler demenizi tercih ederiz.tabiki sigara için o lafları söyleyenler hizmetliler değilse.kaldıki o zamanda isimleri sağlık ocağındaki hizmetlilerdir.bilmiyorum belki hamilelik yüzünden normalde olduğundan daha fazla tepki vermişimdir.

kızlar banada sağlıkocağındaki aile hekimim kesinlikle sigara yok dedi. ki zaten ben astım hastasıyım. yanındada içmeyecekler dedi. sakın dedi. bide dediki bebek doğunca değil yanında sigara içmek sigara içtikten sonra ellerini falan yıkamadan bebeğe dokunmasınlar dedi. benim eşimde sigara içiyor ama bebekten sonra bırakmaya çalışıyor sağolsun. kaldıki sen içiyormuşsun. Allah korusun bebeklerimizi canım doğunca cildi bozuk sağlıksız ciğerleri olsun istermisin.

sanki kendi ceplerinden çıkıyor ya para canım alsanaalsanasmile biz çok tartıştık bu konuda ama nafile.
Ne affı çıkmış canım. 20 eylülde başlamıyor mu okul akannehir Burayı da öğretmenler odasına çevireceğiz yakındakaydirigubbakcemile3

12.haftada hem ense kalınlığına bakılırmış hem de 2li test yapılırmış. 15.haftada da 3lü test yapılıyormuş. doktorun anlattığına göre 3lü test, 2li testin kapsadığı herşeyi kapsadığı gibi ek olarak birkaç şeye daha bakılır dedi. Dolayısıyla 2li testi yaptırmana hiiiiç gerek yok dedi. 2hafta sonra gel ense kalınlığına bakalım,15.haftada da 3lü testi yaptırırsın dedi.

Fakat bana söylediği şu oldu eğer ki bebeğin allah korusun sağlığında bir sorun var gözükse de ben bebeği aldırmam diyorsan asla yaptırma bu testi dedi.

Ben şimdi çok ii anlatamamış olabilirim siz de doktorunuza 2li ve 3lü test arasındaki farkı sorun.Boşu boşuna kendinizi yormayın[/I][/B]

canım ortalama yükseltme ve gecen seneden kalan dersleri vermek için sınavlar yapıldı ya
onlardan da kaldı ya bizim cok akıllı neslin pırlanta ögrencileri
işte onlara bir şans daha olsun diye sevgili meb af cıkarttı
yanı tekrar sınavlar yapılacak ekstradan ne yazık ki bize de ekstra mesai
biz işe agustosun 26snda baslıyoruz bir de siz 20 eylülde mi baslıycaksınız?
ikili test konusunda bazıları ikili iyi cıkarsa üçlüye gerek yok diyor
ben her hal ve sartta bebegımı doguacagım Allahın izniyle
onu veren ne takdir ettiyse o razı gelmem lazım neticede
bu yüzden test yapıtmayaym mı şimdi boş yere acaba kafam karıstı

Ayy bir de doktorum benimle dalga geçti. Ben her gittiğimde nette şunları şunları okudum doğru mu diye soruyordum. O da bana bu gittiğimde "gerçi siz internetten araştırmışsınızdır ama ben yine de 2li ve 3lü testi anlatacağım size" dedi gülerek :KK1:

Bebişim de fasulye büyüklüğündeymiş,sağlıklıymış :emir_bebek: Ve 10+1 imiş =))) Ben dokuz haftalık zannediyordum

oy masallah büyümüş kuzun baya annesi :nazar:

öğretmen arkadaşlar referandumda görev çıkarsa netçez??bilmiyorumkismile

of ben de onu düşünüyorum kara kara cıkarsa değil kesin çıkacak zaten ya
ya ama biz bu halde saatlerce o karmaşaya nasıl dayanacagız ki
rapor alsak tarih cok sacma bayramın ertesi günü resmi tatilin ertesi yani
üstelik pazar günü rapor tek gün alınmaz alsak da resmi tatil bosa gitcek rapor hakkı
ki referandumda kolay kolay müsade etmezler dedi bizim okuldakiler
yanı mecbursun gibilerine ama bu sağlık durumu neticede bir çözümü yok mudur ki?

Ben 61 kiloyum boyum 1,68 şuana kadar kilo almadım ama korkuyomm fazla alırım diye :))

canım kilon gayet az niye dert ediyorsun kendine
biz ne yapalım yaohaoldumsmile

Kızlar Merhaba,
Allah kısmet ederse doğum mart 25 . Yazdıklarınıza göre 6. haftada kalp atışlarını duyan arkadaşlar varmış. Ben geçen hafta sadece keseyi gördüm. doktor bu cumartesi için çağırdı test yapalım dedi.Kalp atışlarını dinletir herhalde. Biraz tedirginim, internette araştırıp okudukça daha da tedirgin oluyorum... Paylaşımlarınızı okudukça biraz daha iyi olurum inşallah...

insallah sen de duyarsın cok yakında canım

Yusum ben istanbuldayım burda bizi rahat komazlar kesin görev de çıkar öff :KK43:(

bence de ohaoldumsmile

ben arada tek tük içiyorum. sağlık ocağındakiler içmesen daha iyi ama yarım paketten fazla içme dedi. ne yarım paketi ya ben günde 1 yada 2 içiyorum dedim. sakın artırma ama dedi.

canım lütfen içme
artık sen bir annesin
anne olmanın misyonunu düşün
evladın için canını verebılecekken
br sigaradan niye vazgecemeyesın ki
inanıyorum içmeden de durabılırsın canım
Allah kolaylık versın

selam arkadaslar nasilsiniz?benim istahim bi acildi bi acildi sormayin gitsin aboww:)tika basa yedim ama halen karnim ac gibi yine canim biseyler yemek isdiyor,ne etcem bilmiyom ya sanirim böyle istahla tam yuvarlanarak doguma giderim heralde,

eyvah eyvah benim iştah acılırsa yandık o zaman
iştahsız iyiyim böyle kilo almıyorum veriyorum üstelikaklinialirimsmile

hayırlı olsun canım sağsalim kucagına alırsın ınsallah
senin gibi cok arkadas var aramızda yalnız degılsın merak etme
Allah bir kolaylıgını verır elbet

off kısslar ben bu bulantılardan hiç bişe yapamıyorum nete girmekte istemio canım bu arada 6+3 haftalıkken benim bebeiğimn boyu 6.08 mm çıkmış ultrason kağıdında gördüm normal mi bu sizinkliler ne kadardı gerçi doktor gayet normal görünüyo dedi genel olarak ben boyunu sormamıştım doktora

novrain ultrasonda hangi kısımda yazan ölçüm boy oluyor canım?
merak ettim ben de bakayım simdi
orda bir sürü deger var ama ne ne anlamıyorum ben

off kısslar ben bu bulantılardan hiç bişe yapamıyorum nete girmekte istemio canım bu arada 6+3 haftalıkken benim bebeiğimn boyu 6.08 mm çıkmış ultrason kağıdında gördüm normal mi bu sizinkliler ne kadardı gerçi doktor gayet normal görünüyo dedi genel olarak ben boyunu sormamıştım doktora

benimde 6+1 ken 4.2mm yazıyo usg kağıdında.acaba nasıl?

novrain ultrasonda hangi kısımda yazan ölçüm boy oluyor canım?
merak ettim ben de bakayım simdi
orda bir sürü deger var ama ne ne anlamıyorum ben

canım benimki sağ tarafta altta yazıo hemn üstünde de 6w3d yazıo ama sanırım hastaneden hastaneye değişi bu ultrason resimleri sen iice bak sağına soluna altına üstüne işte bak şöle yazıo benim ki GA 6w3d CRL 6.08mm

Sigara bazı kimseler için tartışmaya açılmayacak kadar hassas bir konu ve kimsenin birbirini yargılamaya ve birbirine öfkelenmeye hakkı yok. Tavsiye ve iyi dilekler yapıcı yaklaşımlar her zaman daha yararlıdır. Ben 2 paket sigara içen biri olarak kendimce harikalar yaratıyorum bu dönemde ama tamamen bırakamadım ve tüm sağlık çalışanlarının o yaklaşımı bana o kadar iyi geldi ki. Bilinen şeyler işe yarasaydı zaten kimse içmezdi. Demek ki başka bir yaklaşım lazım bizlere. Eğer tersi olsaydı inanıyorum ki kıvrana kıvrana durur sonra 1 pakete gömülürdüm. Elbette kızan arkadaşlar da haklı ama şu bir gerçek ki sigara içmeyenler ve bırakanlar bizi çok üzüyor, çok sert eleştiriyor hatta bazıları söz meclisten dışarı haddini aşıyor. Yapıcı olmak en güzeli arkadaşlar gerçekten çok etki ediyor. Ablam beni azaltmayı başardığım için tebik ettiği gün kendimi o kadar iyi hissetmiştim ki ve daha iyisini de yaparım diyordum sonra geldi biri "biri de bir bini de bir iç sen daha" gibi bi laf etti sinirden limitimi aştım. Beceremeyeceğim diye kıvrandım suçluluk hissettim vs. Beter oldum. Neyse herkese iyi geceler diyeceğim ama uyumak haram sıcaktan yaa :KK43:(

canım doktorun normal dediyse sakın karşılaştırma az önce bir sitede kağan kocatepe de kalın harflerle kırmızı renkte uyarmış dikkat bile demiş. Doktorun normal diyorsa sakın karşılaştırma bence

benim 6+2de 5,6mm çıktı. Normal galiba. Zaten bu boya göre gebelik haftasını söylüyorlar bence

canım doktorun normal dediyse sakın karşılaştırma az önce bir sitede kağan kocatepe de kalın harflerle kırmızı renkte uyarmış dikkat bile demiş. Doktorun normal diyorsa sakın karşılaştırma bence

evet canım haklısın zaten kişiden kişyede değişiyomuş bu boy olayı şöle bi yazı okudum mesela ben uzunum eşimde uzun bebek uzun olabilirmiş sen kısasın eşin kısa bebek kısa olabilirmiş bunun gibi

canım benimki sağ tarafta altta yazıo hemn üstünde de 6w3d yazıo ama sanırım hastaneden hastaneye değişi bu ultrason resimleri sen iice bak sağına soluna altına üstüne işte bak şöle yazıo benim ki GA 6w3d CRL 6.08mm

baktım da şimdi 6w2d 0.54 cm yazıyor benimki mm olarak vermemiş
acaba kaca tekabül ediyor ki matematik kıt oluncakaydirigubbakcemile3

Sigara bazı kimseler için tartışmaya açılmayacak kadar hassas bir konu ve kimsenin birbirini yargılamaya ve birbirine öfkelenmeye hakkı yok. Tavsiye ve iyi dilekler yapıcı yaklaşımlar her zaman daha yararlıdır. Ben 2 paket sigara içen biri olarak kendimce harikalar yaratıyorum bu dönemde ama tamamen bırakamadım ve tüm sağlık çalışanlarının o yaklaşımı bana o kadar iyi geldi ki. Bilinen şeyler işe yarasaydı zaten kimse içmezdi. Demek ki başka bir yaklaşım lazım bizlere. Eğer tersi olsaydı inanıyorum ki kıvrana kıvrana durur sonra 1 pakete gömülürdüm. Elbette kızan arkadaşlar da haklı ama şu bir gerçek ki sigara içmeyenler ve bırakanlar bizi çok üzüyor, çok sert eleştiriyor hatta bazıları söz meclisten dışarı haddini aşıyor. Yapıcı olmak en güzeli arkadaşlar gerçekten çok etki ediyor. Ablam beni azaltmayı başardığım için tebik ettiği gün kendimi o kadar iyi hissetmiştim ki ve daha iyisini de yaparım diyordum sonra geldi biri "biri de bir bini de bir iç sen daha" gibi bi laf etti sinirden limitimi aştım. Beceremeyeceğim diye kıvrandım suçluluk hissettim vs. Beter oldum. Neyse herkese iyi geceler diyeceğim ama uyumak haram sıcaktan yaa :KK43:(

kendin icin en iyi kararı verecek en iyisini yapacak olan da sensin canım
Allah yardımcın olsun hakkında

sanada tatlım...senin takvimde değişmiş yerimseniben

evet canım gecen değiştirdim güzel olmuş mu teyzesi

X