2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gerci ben biraz erkek diye dusunuyorum cunki tam yumurtlama gununde yada bir gun önce yada sonra iliski olursa,erkek olabilme ihtimali varmis,benim sat31mayis yani 14 gun sontra yumurtlaMA, esim memlekete tatile gitmisdi ,ve o ay tam yumurtlama 13ve 14 gun iliski oldu,kiz olma ihtimali biraz uzak gibi diruyor bana,ALLAHbilir ,

çok sıkışık olmakta iyi değil...
ben bidaha gidişimde normal gidicem artık.
vajinadan baktığında dr.6+1 dedi.sata göre 1hafta gerideyim...ben 7haftalık diye gittim usg de geri çıktı.
ama keseyi görmüştü karnımdan 6haftalık demişti hala anlamıyom doğrusu ne diye.
perşembe bi gelse hayırlısıyla gidip busefer kaç haftalık dicek çok merak ediyom.
bide korkuyom kalbi atıyodur inşallah.

gerci ben biraz erkek diye dusunuyorum cunki tam yumurtlama gununde yada bir gun önce yada sonra iliski olursa,erkek olabilme ihtimali varmis,benim sat31mayis yani 14 gun sontra yumurtlaMA, esim memlekete tatile gitmisdi ,ve o ay tam yumurtlama 13ve 14 gun iliski oldu,kiz olma ihtimali biraz uzak gibi diruyor bana,ALLAHbilir ,

ben hatırlamıyom yaaa...öncemi sonramı CADIARZU hayırlısı olsun :Saruboceq:

canım kusura bakma ya çıkmak zorunda kaldım aniden, cevap yazamadım o yüzden.

bence de güzel bir zamanda geldiler =)) hem çalışmıyoruz hem de doğumdan sonrası rahat olacak.

tam olarak doğum iznine ne zaman ayrılacağız onu bilmiyorum açıkçası ama doğum sonrasını raporla geçiştireceğim canım. Nisan ve mayıs aylarında rapor almaya çalışacağım. haziran zaten sene sonu olduğu için sorun çıkarmaz bizim okul. ama şu da var tabi raporlarda bişey derler mi onu bilmiyorum. bir de ben lisedeyim. YGS hazırlık kursu da veriyorum okulda onu nasıl yaparım bilmiyorum hiç.

canım zaten dogum iznimiz var resmi olarak nisanı mayısı onla geciririz raporları sonra kullanırız diye düşünüyorum ben artık kursu bırakırsın sen de gelecek sene napalım

canım sen izin konusunu iice araştır bence. ben de 3ay sözleşmeli çalıştım sonra kadroya geçtim. O zamanlar şey diye duymuştum; sözleşmeli öğretmenlerin yıl içinde sadece 40 günlük rapor hakkı var....

evet canım rapor hakkımız senede 30 gün malesef
ama dogum iznn biter bitmez ücretsiz izne ayrılabilme imkanımız var
bakalım zamanla karar vericez artık

kızlar söylenene göre meme uçları halkası kararınca erkek açık renkse kız olurmuş :icecream:
sizinkiler ne durumda :jeyyar: benim hiç kararma olmadı.

valla cok kararmadı ama ne biliim amann nasılsa öğrencez zamanı gelince:)

kızlarr slm biz de bugün gördük bebişimizin kalp atışlarını o kadar heyecanlandım ki anlatamam heyecanlanmam sanıyordum ama çok garip bir duyguymuş 6+3 haftalıkmış

canım gözün aydın sen de mutlululugun doruklarındasın desene masallah

geçen doktora gittiğimde doktora sordum kalp atış hızından belli olur mu diye?
o da gülerek hiç birşeyden belli olmaz. zamanı gelince görürüz dedi.
ama insan birşeylerden yola çıkarak fikir yürütmeden duramıyor.

sabırsız anne seni aklinialirimsmile

ben kısmet olursa 4.ayım dolmadan sormam dr.ne diye yanılma olmasın diye.

benim bi arkadaşım 3ay bitti erkek dedilier hep ona göre kendini alıştırdı 5.ayına geldiğinde ayrıntılı usg de kız dediler şok oldu...

ay kötü olmuş o ya hazırlık falan yaptılarsa boşa gitmiştirsempatiksalakcinni

dr.banada sıkışık gel dedi okadar sıkışmıştım ki hareket edemiyodum :bbo: dr.um karnımdan bakıcaktı dediki okadar baskı varki boşaltta alttan bakalım demezmi sinir oldum...ben neler çektim tuvalet tutarken -tatlicadiarzu-

bana bişey demediğine göre alttan bakıcak herhalde yine

ay ne guzel ya,burda genellikle hep vajinadan bakiyorlar,hic sevmedigim sey,

evet malesef öylesi daha net oldugu iicin herhalde tercih edıyorlar

vajinadan baktığında dr.6+1 dedi.sata göre 1hafta gerideyim...ben 7haftalık diye gittim usg de geri çıktı.
perşembe bi gelse hayırlısıyla gidip busefer kaç haftalık dicek çok merak ediyom.

insallah canim atiyordur kalbi,duyacaksin insallah sende persembe pitpitlaricanim bu ultrason yada sata göre 20 hafdaliga kadar bebekler genellikle ayni gderlermis bir hafda önden yada arkadan 20 hafdadan sonra genetik irksal olarak bebekler arasinda fark yasanmyay baslarmis hic endiselenme

kızlar söylenene göre meme uçları halkası kararınca erkek açık renkse kız olurmuş :icecream:
sizinkiler ne durumda :jeyyar: benim hiç kararma olmadı.

halka büyüyünce ne oluyormuş??? benimkiler büyümeye başladı da.. kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

az kaldı canım aynı endieşelerde aynı heyecanlardayız
ama hayrılı haberlerle dönücez persmbe gunü insallah

kizlar iyi sohbetler size benim kocis gelir simdi masyi hazirlamaya basliyim ben

oh hamarat hanım masallah masa kuruyor bile
ben daha yemek pişirmedim bileakannehir

ben doktoruma tanıdıklarımın tavsiyesi üzerine gittim.
daha önce onda doğum yapanlardan da aldığım bilgiler doğrultusunda
doktor bi problem olmadığı takdirde alltan muayene yapmıyor.
başka tanıdığım bi doktor hamilelik takibinde her defasında alttan muayene yapıyormuş.
doktorlar bunu neye göre tercih ediyor acaba
deneyimleriyle alakalı birşey mi?

ben doktoruma tanıdıklarımın tavsiyesi üzerine gittim.
daha önce onda doğum yapanlardan da aldığım bilgiler doğrultusunda
doktor bi problem olmadığı takdirde alltan muayene yapmıyor.
başka tanıdığım bi doktor hamilelik takibinde her defasında alttan muayene yapıyormuş.
doktorlar bunu neye göre tercih ediyor acaba
deneyimleriyle alakalı birşey mi?

duhancım benim doktorum daha detaylı bakmak istediği zaman vajinal muayene ettiğini bebeği daha rahat bırakmak istediğinde ise muayeneyi karından yaptığını söyledi..hatta 7 haftalıkken kalp atışlarını dinlemek için ısı veriyoruz diyip bir sonraki hafta biraz daha büyüsün diyerek bebeğe iltimas geçmişti kaydirigubbakcemile3 ki doktorum normalde sen hasta değilsin sadece hamilesin hiç birşeyi kısıtlama hayatında ve anne adayı olmanın mümkün olduğunca tadını çıkar diyecek kadarda rahat bir doktor..bana söylediği kadarıyla ilk 3 ay vajinal muayenenin bebeğe bir zararı olmazmış..3 aydan sonra bir problem olduğundan vajinadan bakıyorlarmış..

senin ilk muayenede senin bilgilerini alıyor.
ultrosona sokuyor. ama karnından ama vajinadan
benim karnımda baktı.
tabi bebeği keseyi gördüğünde kalp sesini duyduğunda senden daha mutlusu olmuyor:eek:
sana yemen içmen yapman ya da yapmaman gerekenleri söylüyor.

tivoli
doktor hasta değilsin hamilesin lafını bana da söyledi
benimki de çok rahat ve sen sormadan herşeyi söyleyen bi doktor.
aynen kendini asla kısıtlama herşeyi yapabilirsin hamileliğin tadını çıkar dedi

tivoli
doktor hasta değilsin hamilesin lafını bana da söyledi
benimki de çok rahat ve sen sormadan herşeyi söyleyen bi doktor.
aynen kendini asla kısıtlama herşeyi yapabilirsin hamileliğin tadını çıkar dedi

onun bu yaklaşımı beni de çok rahatlattı, hatta belki psikolojik belki duygusal olarak sadece dün hariç bulantı gibi şikayetlerim olmadı..bunu kabullenmek daha kolay oldu..opuyorumnanaktan

bursaliyım benim dotorum ssk doktoru
ben dr. bildiğim için ona gitmek istedim.
özel muayehanesine gidiyorum. testler hastanede oldu.
doğum da doğal olarak hastanede olacak. evime 5 dk. uzaklıkta.
hastane yakında ve doktorum da istediğim doktor.
yalnız hastaneye bağlı olarak sadece kadın doğum hastanesi yapıldı o açılacak ssk nın yine
orada doğum olur herhalde

bu arada bugün muayenem vardı ufaklıgın dans eder gibi haraketlerine şahit olduk.. gülümserken ağzımı toparlayamadığımı farkettim.. ellerini açtı..ben hemen parmaklarını saymaya başlamışım otomatik olarak sonrada çok şükür 5 parmağı var gibi abuk bir yorum yapmışşım kaydirigubbakcemile3 bacağı sandığım şeyler ise bagırsaklarıymış..bu arada bağırsakları 14.haftaya kadar dışarıda oluyormuş sonradan içine girecekmiş..yaşadığımız herşey gerçekten mucize..kaydirigubbakcemile5

X