2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederiz cnm paylaştığın bilgiler için, faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadarını ilk kez duydum, mucizeymiş resmen hamilelikte:)

nalmes canım bu zamanların kıymetini bilin derken genelde şunu demek istiyoruz bebişler doğduktan sonra şöyle diyim tuvalete bile gidemiyorsunuz bırakın şöyle bi konsermiş sinemaymış eşinizle el ele dolaşmakmış uyumakmış....
ama dünyanın en güzel yavrusu yanınızda oluyor ve gözlerinizin içine bakıyor size gülümsüyor işte bu yapamadığınız herşeyi unutturuyor size
ve arkadaşlar şuda çok önemli bi nokta ne kadar rahat olursanız hamileyken ne kadar iyi uyursanız ne kadar mutlu olup ne kadar az ağlarsanız bebişinizde doğduğu zaman okadar mutlu huzurlu uyuyan bir bebek olur

(sakin beni yanlış anlamayın arkadaşlar sadece yaşadıklarım üzerine yazıyorum küstahlık yapmak istemem )

gulucum81 canım bu çok normal bişey önemli olan ultrasonun dediği tarih benim ilk hamileliğimde hep doğum tarihi farklı çıkardı bi 29 mart yazardı bi 17 mart yazardı... ama 7 martta doğdu o bebişin gelişimiyle ilgili birazda ama sakın panik yapma geriden geliyor diye zamanla düzelir canım

aa ultrasonun dedigi mi,baz alinmaliymis,ben sata göre hesaplama yapiyordum.demekki bebisimin dogacagi tarihde degismis oluyor deilmi,o zaman yarin biz 10 hafdalik olmus oluyoruz sukur:nazar:

Kaç gün geri, bide bir daha ne zaman gidiceksin kontrole?:nazar:

canım ilk kontrole gittiğimde anlamıştım. hatta burda da yazmıştım ama inan şimdi hatırlamıyorum. ben bu haftaiçi gideceğim tekrar doktora. çünkü ben biraz sıkıntılı günler geçirdim bebekte sorun var mıdır diye de korkuyorum açıkçası.

bir de 11 ya da 12. haftada ikili test yaptırmamız gerekiyormuş. onun için de gideceğim doktora.

nalmes canım bu zamanların kıymetini bilin derken genelde şunu demek istiyoruz bebişler doğduktan sonra şöyle diyim tuvalete bile gidemiyorsunuz bırakın şöyle bi konsermiş sinemaymış eşinizle el ele dolaşmakmış uyumakmış....
ama dünyanın en güzel yavrusu yanınızda oluyor ve gözlerinizin içine bakıyor size gülümsüyor işte bu yapamadığınız herşeyi unutturuyor size
ve arkadaşlar şuda çok önemli bi nokta ne kadar rahat olursanız hamileyken ne kadar iyi uyursanız ne kadar mutlu olup ne kadar az ağlarsanız bebişinizde doğduğu zaman okadar mutlu huzurlu uyuyan bir bebek olur

(sakin beni yanlış anlamayın arkadaşlar sadece yaşadıklarım üzerine yazıyorum küstahlık yapmak istemem )

kesinlikle çook haklısın canım. ben bu aralar sıkıntılı günler geçiriyorum. kendi ailemle ilgili. aslında bana anlatmamaları gerekiyordu ama yaptılar işte bu hatayı. inan o haberi aldığım günden beri hem bulantılarım arttı hem de baş ağrılarım. arada kasıklarıma da ağrı saplanıyor. Bu yüzden çok korkuyorum da bebişe bişey olacak diye.

Biz hangi psikolojiye sahip olursak çocuk da buna benzer davranışlar sergileyebiliyor.

mrb kızlarr nasılsınnzz
bende 8 haftalık hamıleyım gecen cuma kalp atslarını duyduk cok sukur ben heyecandam tam anlamadım ama :))
20 martta tahmını dogum tarıhım inşş hepımızın hamılelıgı saglıklı rahat olur bebslerımzı hayrlısıyla saglıklarıyla kucagımıza alırız

kızlar günaydın dün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım yaptırmayanlar varsa yaptırsınlar anne ve bebek aşılarını onlar yapıyorlarmış çok ilgileniyolar çok beğendiim herşeyide anlatıyolar

kacıncı haftadan itibaren kayıt olmak gerekıyor acaba
geç olsak sorun olmaz değil mi canım?

günaydın kızlar bugün nasılız bakalım bende biraz mide bulantısı var ama olacak o kadar bide belim çok ağrıyor Ada sürekli kucak istiyor çok yoruyor beni valla bende işteyken dinlenebiliyorum ancak

Allah yardımcın olsun bebegın kücük daha ılgı istiyor tabi
zor olacak senin icin ama güzel olacak canım

Günaydıııınnn 6+7 günlük bebiş yolda =))) Mart sonuna da inş. Rabbimin izni ile kucağıma alacağım bebişimi =)))

İnş. hepimiz =))

hayırlı olsun canım tebrık ederım saglıkla kucagına almak nasip olsun insalllah

umuyorum gerekli besinleri (ceviz, balık, süt v.s. ) azda olsa yiyebiliyorsundur. bebişin beyin gelişimi için çok önemliymiş.

malesef bugünlerde cok da dikkat edemiyorum bunlara
ilk zamanlar her gün düzenli yiyiordum hepsinden
iştahsızlık bulantı derken kaldımafoldumben

merhaba ben 2010 mart annesiyim geçen sene tam da bugünlerde benim de mide şikayetlerim başlamıştı
:asigim: 16. haftaya kadar bulantılarım çıkarmalarım sürdü ama yanması hiç geçmedi hala yanıyor çünkü reflü oldum...

bunu hafifletmek için rennie ve gaviscon gibi ilaçların şurup ya da tabletlerini kullanılabiliyor
geçici de olsa rahatlatıyor...

Allah tamamına erdirsin...
Bebişlerinizi kucağınıza aldığınızdatüm bunları unutacaksınız...
Sevgiler..

tesekkur ederiz canım

kızlarr dün kasık bölgemi yokluyodum acaba bişe hisseder miyim diye. elimin altından bişe kaydı gibi olduu?? acaba bebişe zarar vermiş miyimdir. bastırmıyodum çok fazla sadece bişiler hissetmek için dokunuyodumm

alla alla nasıl bişeydi ki kayan merak ettim ne acaba
daha ilerisi olsa rahmini hissettin diycem de ilginc
gene de kurcalam sen anacım ne olur ne olmaz

günaydın kızlar. ben dün progestan içmedim midem çok rahat. şimdide içmem lazım korkuyorumda içince midem kötü oluyor içmesem bişey olursa diye korkuyorum.. yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizzz. işe başlayan arkadaşlar bende 2 hafta sonra işe başlıycam. ama böyle nasıl çalışırım hiç bilmiyorum yaaa.

canım progestanı ihmal etmeyin lütfen
hap agır geliyorsa baska bir formatına gecirsin doktorun

evet insan çok duygulanıyor kalp atışlarını duyduğunda. yalnız burada doğru düzgün bişey paylaşılmıyor. doktor neye dikkat edin dedi, siz nelere dikkat ediyosunuz, ordan burdan duyduğunuz pratik bilgiler falan var mı, doğru düzgün bi muhabbet yok. kuru kuruya her giren bi iki kelime yazıp gidiyor. bizim diğer bir topic var tamamen hamilelere ait olmamasına rağmen o kadar içten bir muhabbet dönüyor anlatamam. gebe olmak isteyenler dahi duyduklarını bildiklerini gebe arkadaşlarıyla paylaşıyor. burda güya herkes aynı dönemde gebe kimse bişey paylaşamıyor.

canım söylediklerinde bir yere kadar haklısın
burada amac güzel paylasımlar yaparak
bu yolculukta bırbırımze eslık etmek en güzel şekliyle
acıkcası ben de diğer ayların paylasımlarınla kıyaslayınca hayal kırıklıgı yasıyorum bazen
bu zamanlar hepmiz icin özel zamanlar dolayısıyla bu tür paylasımlara da hepimiz
zaman zaman gıpta etmişizdir ah bize de nasip olsun diye
şimdi hepimiz bu güzelliğe sahipken
diğer güzellikleri saglamak da biraz bizim elimizde değil mi
dostluk arkadaslık zamanla olacak şeyler ona sözüm yok amenna
ama burada bir bag kurmak icin herkesın aynı ölcüde sahiplenmesi gerek bence
sorunları eksikleri görüp acıkları kapatacak olan da biziz
ben isterim ki güzel paylasımlar yapalım beraber
güzel anılar kalsın geride bizden bebişlerimizi büyütürken dogururken ve sonrasında
yanyana olalım birbirmize destek olalım
ama bunu hepimiz istemedikce bu yavan tadında kalır topiğimiz
o yüzden ricam hepimiz taşın altına koyalım elimizi olur mu
benım eksik gördüğüm bir nokta henüz tanımıyoruz pek birbirmizi
sanırım tanışma faslını es gectıgımız icin biraz da temeli sağlam atamadık
ha ne dersiniz? isterseniz ilk önce böyle bir baslangıc yaparak deneyelim olur mu?

öncelikle bebeğim 6 haftalık. yarın kalp atışlarını duymak için doktora gideceğim.
doktorum ve kadın doğum doktoru olan kuzenim düzenli beslen. hamileyim diye çok yemek yeme. folik asit ve progestan alıyorum.

ayrıca haftada 5 gün yumurta yenmesi
2 bardak süt içilmesi
2 litre su içilmesi (en az)
badem, ceviz yenmesi (azar azar)
haftada 2 öğün balık yenmeliymiş.
yeşil sebze ve meyve bol bol yenmeliymiş.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...

birde en önemlisi mutlu bir hamilelik dönemi geçirmek. hiçbirşeyi kafaya takmamak.
önceki hamile olanlardan hep duyduğumuz bu zamanın kıymetini bilin ve mutlu olun demelerinin sebebide bu sanıyorum.

faydalı bilgiler için tesekkurler canım
ama beş gün yumurta fikri bana oldukca itici geliyor artıkakannehir

ciğere dokunulmayacak marketlerin x-ray cihazından geçilmeyecek bunları biliyosunuzdur gerçi ama.

şu xray cihazları konusunda alısverıs merkezlernde falan hamıleyım dedıgınızde
ya da özellikle havaalanlarında bu zararlı olmayanından dıye ıtıraz edıyorlar hemen
bazı doktorlar da onların zararsız oldugunu savunuyor
kafam karıstı acıkcası benı en cok havalımanı kısmı alakadar edıyor aslında
onlar kuralları hafıfletmıyor hıc malum

ayy canım ayva çekti :icecream:
bir de iki gündür deli gibi yeşil erik istiyor canım. eşim netten sipariş verecekti ama bulamadık :nazar:

ekşi cekıyor canın demek ayşe mi geliyor yoksa:)

ben kısmet olursa perşembe dr.gidiyom kızlar...
inşallah bebişim iyidir.

ben de ben de cok heyecanlıyım opuyorumnanaktan

estagfırullah canım ne küstahlıgı deneyımlerın cok yenı daha
taze taze bızı de faydalandırıyorsun ne güzel işte
tesekkurler hersey ıcın

mrb kızlarr nasılsınnzz
bende 8 haftalık hamıleyım gecen cuma kalp atslarını duyduk cok sukur ben heyecandam tam anlamadım ama :))
20 martta tahmını dogum tarıhım inşş hepımızın hamılelıgı saglıklı rahat olur bebslerımzı hayrlısıyla saglıklarıyla kucagımıza alırız

hayırlı olsun canım ne harıka bir his değil mi
bir dahaki randevuna daha anlayarak dinlersin pıtpıtları
ilk sarhoşlukla böyle oluyor herkese
insan şoka giriyor bir an ne hissetigini bile anlayamyorsun

slm kızlar ben en sonunda geçen cuma dr gittim kızamıkçık geçiriyormuşum farkında değildim bebeğe çok büyük zararlar verebilir dedi dr test yaptı test gibi bişey sonucuna göre bebek zarrar görmüşmü diye bakılacak çok kötüyüm inş bişey çıkmaz benimde sat farklı çıktı hayırlısı

dua edin lütfen

şu tanısma konusunda ilk adımı ben atayım madem
ismim fatma ögretmenim
yasım 25 bu ilk bebegim olacak Allahın izniyle
üç senelik evliyiz iki yıldır istiyorduk bebişimizi
çok şükür nasip oldu mucizem geldi

Son düzenleme:
çelikcim hem şaşırdım hem üzüldüm
kızamıkcık gecirmemiş misin cocukken
bula bula bu haftaları mı bulmuş hayy Allah aksilik
Rabbim şifa versin tez zamanda insallah melegine bişey olmamstr
Allaha emanet yavrularımız hayırlı haberler getıreceksın Allahın ıznıyle
ıyı düşün sıkma kendini canım

hayırlı olsun canım ne harıka bir his değil mi
bir dahaki randevuna daha anlayarak dinlersin pıtpıtları
ilk sarhoşlukla böyle oluyor herkese
insan şoka giriyor bir an ne hissetigini bile anlayamyorsun

saol cnmmm
evet degısk bı duygu :))
esım duydu bana dıokı ben duydum sen kendı derdıne yan :)))
senın nekadrlık mınıgın cnm

benım de sekız haftalık canım
gercekten harıka bır duygu benım esım duymadı henüz
bu haftakı kontrolde rıca edıcem doktordan esıme de dınletsın dıye
o daha sabırsızlıkla beklıyor smdi

etrafımdaki herkes cinsiyet tahmini yapıyor şimdiden psikolojimi bozcaklar :) sizlerin etrafında da warmı kızlar :KK70:

eşim ısrarla oglan olacagını iddia edıyor
bana da öyle geliyor
ama henüz etraftan bilenimiz olmadıgınan
yorumları almak ıcın cok erken:)
ne diye tahmın edıyorlar bebişini canım

HAMİLELİĞİN 3.AYI:
PERŞENBE VE CUMA GÜNLERİ ALİ İMRAN SÜRESİNİ OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETİR.
NAMAZLARDAN SONRA ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
SABAHLARI BİRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE

9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE YEMEK YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTİĞİ HER AN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR VE İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-İNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMİN İNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTİNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DİYE ZİKİRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI İSTİYORSAN ELİNİ KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESİNİ OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BİR İSİM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE İSMİYLE ONA HİTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN ANNE BABA ÜZERİNDEKİ HAKKI ANNE VE BABANIN ONA HAYIRLI BİR İSİM VERMELERİDİR.
27-ENBİYA SÜRESİNİ OKUMAK EVLADIN SALİH BİR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER ANNE VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİSİ, BAĞI, DİYOLAĞU OLMASINI İSTİYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN ANNE VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞİNA OLACAKTIR.
29-HAMİLELİK ESNASINDA DÜZENLİ BESLENME VE TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLMELİDİR.

ARMUT: EĞER ANNE HAMİLEYKEN ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE İYİ AHLAKLI OLUR. KALBİN GÜÇLENMESİNE, MİDENİN TEMİZLENMESİNE, GÜZELLİK VE CESARET VERİR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VİTAMİNİ VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERİ KAHVALTI YAPMADAN NAR YEMEK ÇOK İYİDİR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GİDERİR. TANSİYONA DA İYİDİR.
İNCİR: KURANDA ADINA YEMİN EDİLEN MEYVEDİR. AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR VE KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
KAVUN: ANNE HAMİLEYKEN KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.
BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCİMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALİ, ZEYTİNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERKEN AŞIRIYA KAÇMAMAK İYİDİR.

BUNLAR HEM TIPTAN HEM DE HADİSLERDEN YARARLANILARAK EDİNİLMİŞ BİLGİLERDİR.

kızlar ben de bu bilgileri k.k dan buldum paylaşmak istedim.

duhancım paylasımın icin tesekkurler güzel olmus bilgiler

Son düzenleme:
3.ayda öğrenebiliyormuşuz cinsiyetini.eğer öyleyse 3 haftam kaldı:))ama ondan önce 2 li test var.umarım hepimizin sonuçları iyi çıkar..

kızlar benim kayınvalidem daha hamile kalmadan önce ;
'senin rüyanı gördüm, 2 tane oğlun olacak' diyordu.
böyle yapınca insanın sinirini bozuyorlar.

sağlıklı olsun cinsiyet önemli değil diyorum ama bi yandan da bi kadın olarak
kız çocuğu daha bi ağır basıyor sanki.

eşim de benim gibi cinsiyet önemli değil dese de oğlandan yana gönlü ama
içime öğle doğuyor ki kızımız olacak diyor.

hayırlısı olsun ama çok merakk ediyorum.

bazen 15.haftayı bulabılıyormus ögrenmek bebişler göstermiyormus hemen kendini
hayırlısı bakarsın ikili testte ögrenırsın kımbılır

X