Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gulucum81 canım bu çok normal bişey önemli olan ultrasonun dediği tarih benim ilk hamileliğimde hep doğum tarihi farklı çıkardı bi 29 mart yazardı bi 17 mart yazardı... ama 7 martta doğdu o bebişin gelişimiyle ilgili birazda ama sakın panik yapma geriden geliyor diye zamanla düzelir canım
Kaç gün geri, bide bir daha ne zaman gidiceksin kontrole?
nalmes canım bu zamanların kıymetini bilin derken genelde şunu demek istiyoruz bebişler doğduktan sonra şöyle diyim tuvalete bile gidemiyorsunuz bırakın şöyle bi konsermiş sinemaymış eşinizle el ele dolaşmakmış uyumakmış....
ama dünyanın en güzel yavrusu yanınızda oluyor ve gözlerinizin içine bakıyor size gülümsüyor işte bu yapamadığınız herşeyi unutturuyor size
ve arkadaşlar şuda çok önemli bi nokta ne kadar rahat olursanız hamileyken ne kadar iyi uyursanız ne kadar mutlu olup ne kadar az ağlarsanız bebişinizde doğduğu zaman okadar mutlu huzurlu uyuyan bir bebek olur
(sakin beni yanlış anlamayın arkadaşlar sadece yaşadıklarım üzerine yazıyorum küstahlık yapmak istemem )
kızlar günaydın dün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım yaptırmayanlar varsa yaptırsınlar anne ve bebek aşılarını onlar yapıyorlarmış çok ilgileniyolar çok beğendiim herşeyide anlatıyolar
günaydın kızlar bugün nasılız bakalım bende biraz mide bulantısı var ama olacak o kadar bide belim çok ağrıyor Ada sürekli kucak istiyor çok yoruyor beni valla bende işteyken dinlenebiliyorum ancak
Günaydıııınnn 6+7 günlük bebiş yolda =))) Mart sonuna da inş. Rabbimin izni ile kucağıma alacağım bebişimi =)))
İnş. hepimiz =))
umuyorum gerekli besinleri (ceviz, balık, süt v.s. ) azda olsa yiyebiliyorsundur. bebişin beyin gelişimi için çok önemliymiş.
merhaba ben 2010 mart annesiyim geçen sene tam da bugünlerde benim de mide şikayetlerim başlamıştı
:asigim: 16. haftaya kadar bulantılarım çıkarmalarım sürdü ama yanması hiç geçmedi hala yanıyor çünkü reflü oldum...
bunu hafifletmek için rennie ve gaviscon gibi ilaçların şurup ya da tabletlerini kullanılabiliyor
geçici de olsa rahatlatıyor...
Allah tamamına erdirsin...
Bebişlerinizi kucağınıza aldığınızdatüm bunları unutacaksınız...
Sevgiler..
kızlarr dün kasık bölgemi yokluyodum acaba bişe hisseder miyim diye. elimin altından bişe kaydı gibi olduu?? acaba bebişe zarar vermiş miyimdir. bastırmıyodum çok fazla sadece bişiler hissetmek için dokunuyodumm
günaydın kızlar. ben dün progestan içmedim midem çok rahat. şimdide içmem lazım korkuyorumda içince midem kötü oluyor içmesem bişey olursa diye korkuyorum.. yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizzz. işe başlayan arkadaşlar bende 2 hafta sonra işe başlıycam. ama böyle nasıl çalışırım hiç bilmiyorum yaaa.
evet insan çok duygulanıyor kalp atışlarını duyduğunda. yalnız burada doğru düzgün bişey paylaşılmıyor. doktor neye dikkat edin dedi, siz nelere dikkat ediyosunuz, ordan burdan duyduğunuz pratik bilgiler falan var mı, doğru düzgün bi muhabbet yok. kuru kuruya her giren bi iki kelime yazıp gidiyor. bizim diğer bir topic var tamamen hamilelere ait olmamasına rağmen o kadar içten bir muhabbet dönüyor anlatamam. gebe olmak isteyenler dahi duyduklarını bildiklerini gebe arkadaşlarıyla paylaşıyor. burda güya herkes aynı dönemde gebe kimse bişey paylaşamıyor.
öncelikle bebeğim 6 haftalık. yarın kalp atışlarını duymak için doktora gideceğim.
doktorum ve kadın doğum doktoru olan kuzenim düzenli beslen. hamileyim diye çok yemek yeme. folik asit ve progestan alıyorum.
ayrıca haftada 5 gün yumurta yenmesi
2 bardak süt içilmesi
2 litre su içilmesi (en az)
badem, ceviz yenmesi (azar azar)
haftada 2 öğün balık yenmeliymiş.
yeşil sebze ve meyve bol bol yenmeliymiş.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
birde en önemlisi mutlu bir hamilelik dönemi geçirmek. hiçbirşeyi kafaya takmamak.
önceki hamile olanlardan hep duyduğumuz bu zamanın kıymetini bilin ve mutlu olun demelerinin sebebide bu sanıyorum.
ciğere dokunulmayacak marketlerin x-ray cihazından geçilmeyecek bunları biliyosunuzdur gerçi ama.
ayy canım ayva çekti :icecream:
bir de iki gündür deli gibi yeşil erik istiyor canım. eşim netten sipariş verecekti ama bulamadık
ben kısmet olursa perşembe dr.gidiyom kızlar...
inşallah bebişim iyidir.
nalmes canım bu zamanların kıymetini bilin derken genelde şunu demek istiyoruz bebişler doğduktan sonra şöyle diyim tuvalete bile gidemiyorsunuz bırakın şöyle bi konsermiş sinemaymış eşinizle el ele dolaşmakmış uyumakmış....
ama dünyanın en güzel yavrusu yanınızda oluyor ve gözlerinizin içine bakıyor size gülümsüyor işte bu yapamadığınız herşeyi unutturuyor size
ve arkadaşlar şuda çok önemli bi nokta ne kadar rahat olursanız hamileyken ne kadar iyi uyursanız ne kadar mutlu olup ne kadar az ağlarsanız bebişinizde doğduğu zaman okadar mutlu huzurlu uyuyan bir bebek olur
(sakin beni yanlış anlamayın arkadaşlar sadece yaşadıklarım üzerine yazıyorum küstahlık yapmak istemem )
mrb kızlarr nasılsınnzz
bende 8 haftalık hamıleyım gecen cuma kalp atslarını duyduk cok sukur ben heyecandam tam anlamadım ama :))
20 martta tahmını dogum tarıhım inşş hepımızın hamılelıgı saglıklı rahat olur bebslerımzı hayrlısıyla saglıklarıyla kucagımıza alırız
hayırlı olsun canım ne harıka bir his değil mi
bir dahaki randevuna daha anlayarak dinlersin pıtpıtları
ilk sarhoşlukla böyle oluyor herkese
insan şoka giriyor bir an ne hissetigini bile anlayamyorsun