2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

BEBEK ODASI İÇİN ;
*Karyola ( Yanları yüksek )
*Dolap
*Şifonyer (ALT DEĞİŞTİRME ÜNİTELİ)
*6 aya kadar olandan küçük beşik
*Nevresim takımı
*Yastık
*Yorgan ( Hafif , kuş tüyü)
*Çarşaf su geçirmeyen ( 2 adet)
*Çarşaf ( 4 adet )
*Kenar Minderi
*Battaniye, pike ( 2 adet)
*Cibinlik
*Yatak şiltesi
*Lamba
*Yatak şilte koruyucusu
*Oda termometresi
*Oda nemlendiricisi (Oda nemlendiricisi kuru ortamlarda havayı nemli tutmak için idealdir. Çocuklarda kuru havadan dolayı oluşan burun tıkanıklığı ve nefes alma zorluğu nemlendirici sayesinde ortadan kalkar)
*Dönence
*Telsiz – Bebefon
*Müzik dinlemesi için müzik cd calar vs
*Perde, Halı
*Kirli sepeti

BEBEK BAKIM İÇİN;
*Temizleme havluları
*Bebek bezleri (Bebeğin boyuna ve kilosuna, büyümesine uygun seçilmiş ebatlarda)
*Tırnak makasları (Bebeğin tırnaklarını güvenli ve pratik olarak kesilmesini sağlar. Standard ve clipper (çıt çıt makas) tipleri mevcuttur)
*İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
*Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
*Vücut termometresi
*Göbek bağı bandı
*Burun aspiratörü (Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler, bebeğin rahat nefes almasını sağlar.)
*Islak mendil
*Temizleme pamuğu
*Kulak çubuğu
*Pişik kremi (Pişik oluşumuna karşı korur, ıslaklığa karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine yardımcı olur. Bebeğin bez bölgesinde, pişik oluşumunu ve tahrişleri önlemek amacıyla kullanılır)
*Şampuan, sabun, bebek kremi (Bebeğin saç derisine uygun, saç derisini bakteri ve mantarlara karşı koruyucu ancak deriyi tahriş etmeyen, bebeğin hem saç hem vücut temizliği için kullanılabilir, gözleri yakmayan ve nemlendiricileri sayesinde cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır)
*Bebek büyotları 200 cc (Kumaş Kılıflı ve hayvan figürü kılıflı tipleri mevcuttur)
*Emzirme yastığı

Bebeğin banyosu için gerekenler
*Küvet ve filesi
*Küvet için ayak
*Bebek banyo süngeri (Sevimli desenleri ve renkleri bebeğin banyosunu zevkli hale getirir)
*Banyo termometresi (Banyo süresince su ısısını kontrol altında tutmak için)
*Yüzebilir oyuncak
*Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır)
*Banyo termometresi
DIŞARISI İÇİN GEREKENLER;
*Bebek arabası
*Anakucağı
*Oto koltuğu
*Puset
*Kanguru
*Bebek cantası

GİYİM İÇİN GEREKENLER ;
*Hastane çıkış seti
* Önlük
* Atlet
* Tulum
* Pijama
* Patik ve çorap
* Kusmuk mendili
* Şapka
* Yelek
* Hırka
* Mont
*Uzun kısa ve kolsuz çıtçıtlı badiler..
*Ayaklı pantolanlar (ayaklı tulum çok giyilmiyor ama ayaklı pantolon hem alttan giydirebiliyorsun hem üsten ayakları üşümüyor..)
ANNE İÇİN GEREKENLER;
* Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
* Gögüs Pedi
* Gögüs Kremi
* Emzirme Sütyeni
* Gögüs Ucu Koruyucu
* hamile Kremi
•*Hijyenik pedler
* Lohusa külodu
*Hafif topuklu terlik
*Çorap

yagmursesi evet biz buralardayız...... bende seni cok merak ediyodum, dün gezmeye cıktık sonra cok yorgun hissettim kendimi acmadım bilgisayarı cok sevindim demek kızın oluyo haydi hayırlısı

Ben genelde msn yi açıyorum ama karşılaşamadık. olsun sonra görüşürüz nede olsa:)

Merhaba canım ; evet buralardayız sen nerelerdesin haber alamaz oldum senden merak etmiştim iyikide yazdın
Gözünaydın prensesin hayırlı olsun yeniden.. benim biri erkek ama diğeri bağdaş kurup oturduğu için dr göremedi cinsiyetini ben de şimdilik kızım diye seviyorum
:KK9:
çok teşekkür ederim canım. senin de hayırlı olsun bebeklerin. demek biri erkek diğerini de kız umalım da beraber büyüt işallah sağlıkla:)

yarın kontrolüm var

inşallah bebeğim iyidir... içimde sıkıntı var üzücü bi haber aldım...Allaha şükredelim bebeklerimizi bizi bağışlasın...
cinsiyetini çok merak ediyordum ama şimdi bütün hevesim kaçtı... kalbi atsın sağlıklı olsunda yavrum başka ne isterim.....

Allah hepimzin meleğini bizlere nasip etsin kızlar..

bella maaşallah döktürmüşsün kızzz
okurken eyvahhh dedim valla:)
battık biz:KK1:
aslında yazmak lazım ama şuan yazmak istemiyor canım aslında kopy yapsam iyi olur
daha çoook var....

yarın kontrolüm var

inşallah bebeğim iyidir... içimde sıkıntı var üzücü bi haber aldım...Allaha şükredelim bebeklerimizi bizi bağışlasın...
cinsiyetini çok merak ediyordum ama şimdi bütün hevesim kaçtı... kalbi atsın sağlıklı olsunda yavrum başka ne isterim.....

hayırdır elifcim ya nerden aldın haberi anlatma ama banada bende etkilenirim
merak etme iyidir bebişimiz ınşalah
bende endişe hiç eksik olmuyor hep var
benimde perşembe kont bende çok merak ediyorum kuzumu

selam kizlarr nasilsiniz gorusmeyeli, yine gelemedim kac gundur
cuma gunu burda pazar vardi oraya gittim balik aldim bide testimin sonucunu aldim derken yeni bi ayakkabi gitmistim havada cok sicakti corapta giymedim allahim ayagimin her yerini su topladi pazardan geri gelemedim cok zorlandim ,artik geldim kendimi zor attim eve

cumartesi ise kendi is yerimize gittim ,normalde orda calisiyorum ama sorunlardan dolayi cok fazla gidemeyip ancak cumartesileri gidiyorum, artik birsuru tamir isleri vardi onlari yaptim derken yoruldum kaldim :KK43:

dunde kaynimin oldugu sehire gittik yol bir sattlik allahim bir sicakti 32 dereceydi ,artik orda aksama kadar kalip geldik, tabi kaynanam ogluyla kaldi heralde carsamba gelcek oh yanlizim evde :)

bugun ise canim hic bisey yapmak istemiyor sabahtan beri kafam kalkmiyor :KK43: bir sicak var 35 derece yaniyor heryer nefes alamiyo gibiyim,ileriki zamanlarda ne yapcam blmiyorum koca karnimla :KK43:

esim islerini bitirse biraz magazaya gidip bebise biseyler bakicaz su sicakta nasil olcaksa bilmiyorum

iste bizden bu kadar carsambayi iple cekiyorum randovumuz var, bebegim pek bi hareketli masallah hic durmuyo :) ozellikle tati biseyler yiyim hemen tekmelemeye baliyo hareketleniyo, artik esimde nerde tatli sey var bana yediriyo al yede bebek hareketlensin biraz diye:KK53:

simdide cok aciktim biseyler hazirlayip yicem, ve eminimki krnimi doyururken benim cimcime yine hereketlere baslicak :)

simdi sira sizde biraz geriye gidip bakim neler olmus bitmis

yarın kontrolüm var

inşallah bebeğim iyidir... Içimde sıkıntı var üzücü bi haber aldım...allaha şükredelim bebeklerimizi bizi bağışlasın...
Cinsiyetini çok merak ediyordum ama şimdi bütün hevesim kaçtı... Kalbi atsın sağlıklı olsunda yavrum başka ne isterim.....

hayırdır canım ya ne bu karamsarlık bak ne güzel yarın göreceksin bebişini
iyi düşün iyi olsun
mutsuz olmak yok bu saatten sonra üzme bebişini

ha bide bizde isim telesi basladi, malesefki esim baska soyluyor ben baska soyluyorum,o benimkini ben onunkini kabul etmiyoruz
esim diyor AZRA olsun ,ben diyorum SIMAY ismini cok begeniyorum, tabi o arada kaynim mesaj yazdi oda fikrini soylmesinmi ben olsam ASYA koyarim cok seviyorum siz en iyisi gelin Asya koyun :KK1:

birde Fransada oldugumuz icin isimlerin anlami ve sylenis sekilleri var iste bu yuzden bulmak kolay olmuyor
Azra tam bu sekilde soyleniyor anlami guzel
Simay ise Fransizca soyleyisi Sime oluyo :KK43: tabi anlami ise Si=evet demek me=ama demek, yani anlami evet ama oluyo:KK1: ayyyyy icinden cikmadim valla ne yapcaz bilmiyorum

Kizlarr AZRA hakkinda ne dusunuyosunuz, cok kisi diyor azra ismini duyunca aklima Azrail geliyo ,ve bebek icin cok kaba diyolar:18:

bella maaşallah döktürmüşsün kızzz
okurken eyvahhh dedim valla:)
battık biz:KK1:
aslında yazmak lazım ama şuan yazmak istemiyor canım aslında kopy yapsam iyi olur
daha çoook var....

ALINACAK O KADAR ŞEY VAR Kİ UFAK UFAK BAŞLAMAK LAZIM ARTIK 5. AYA GELDİK :nazar:
BENİM DE GÖZÜM KORKTU ÖNCE:KK52:
KENDİME TABLO YAPTIM MADDE MADDE YAZIP ALDIKÇA YANINA TİK ATIYIM DİYORUM
MALUM DOĞUMDAN SONRA AA BUDA EKSİKMİŞ DEYİP EŞİMİN ALMASINI BEKLEMEK TE VAR :KK1:
HERŞEYİNİ KENDİM HAZIRLIYIM İSTİYORUM İŞTE NAPİM :KK69:

[ı]ha bide bizde isim telesi basladi, malesefki esim baska soyluyor ben baska soyluyorum,o benimkini ben onunkini kabul etmiyoruz
esim diyor azra olsun ,ben diyorum sımay ismini cok begeniyorum, tabi o arada kaynim mesaj yazdi oda fikrini soylmesinmi ben olsam asya koyarim cok seviyorum siz en iyisi gelin asya koyun :KK1:

Birde fransada oldugumuz icin isimlerin anlami ve sylenis sekilleri var iste bu yuzden bulmak kolay olmuyor
azra tam bu sekilde soyleniyor anlami guzel
simay ise fransizca soyleyisi sime oluyo :KK43: tabi anlami ise si=evet demek me=ama demek, yani anlami evet ama oluyo:KK1: Ayyyyy icinden cikmadim valla ne yapcaz bilmiyorum

kizlarr azra hakkinda ne dusunuyosunuz, cok kisi diyor azra ismini duyunca aklima azrail geliyo ,ve bebek icin cok kaba diyolar:18:
[/ı]

bayılıyorum azra ismine bende azra koyacaktım ama kız kardeşim beyzayı çok istediği için kıramadım onu sen koy bari :)))))

aslinda guzel isim hep AZRA AKINdan dolayi bu ismi severim ama ,kendim secmedimya buyuzden cok kabullenmek istemiyorum :))) artik sende bidahaki sefere koyarsin

aslinda guzel isim hep azra akından dolayi bu ismi severim ama ,kendim secmedimya buyuzden cok kabullenmek istemiyorum :))) artik sende bidahaki sefere [ı]koyarsin[/ı]

ay ikinci çocuk olacak mı acaba
ilki o kadar zorlayınca sanki ikincisi hiç olmayacakmış gibi gelio insana
inşallah olurda ismi başka olsada olur :)

insallah olur canim
sanki bende tam tersi, birinciyi bulduktan sonra ikinci insallah daha kolay olur diyorum ama tabi Rabbimin isi insallah o ol derse olur

cok kiside birinci tedavi olduktan sonra ikinci kendiliginden oluyomus ,belki oyle bi mucize olur

Ipad canim tel gibi, senin ben yurtdisinda oldunu bilmiyodum enrdesin canims en? EVet oyle gozukuyor, var canim bir arkadas gidiyo ama valiz ahkki bir tane, onceden ikiydi, simdi kadina nasil diyem hani annemler getirse havalanina filan diyememki.... Canim Kanada'dayim ben kargo ile bilmiyoum iki kagit yoluyon 80 dolara gidiyo heheheh, onun icin kargo ne bilem ama belki uygun gvneilirde vardir.... tig bende biliyom hahha, dantel yapiyodum evlenmeden once ama buryaa gelince hepsi mazide kaldi.... bende bakayim belirli bir site varsa guzel veren tarif yazarsan sevinirim, ebnim icind ezaman gecer....

bilgisayardan yazmadigin belli oluyo :) bende telefondan yazinca boyle oluyo yani ozellikle yurt disindaki telefonlardan diyim :)
ben Fransadayim canim ,bende senin Kanadada oldugunu bilmiyordum
insallah bi sekilde ulastirir anneler, malesef ucuz olmuyor kargo paralari
ben baya tig islerini arastirdim elimde kiz elbisesi, patikler ve battaniye modelleri var bazilari tek tek ayrintili anlatitilmis istersen eklerim resimleri burdan

X