2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

günaydın kızlar :)
dün 2. doz tetenoz aşımı oldum
ilkinde hiç ağrım olmamıştı bunda fena ağrı yaptı dün gece dönemedim bile
şimdide hareket ettirnce acıyo 2. dozu farklı mı oluyo ki bilemedim

Günaydınnnnnnn.....
benimde ilkinde ağrım olmuştu 2.de gayet iyiydim :).

anameynnnn ne diyosun bendebu hafta sonuna doğru yaptıracam 2.dozu
benimde ilkinde bi sorun oolmamıştı baklım 2.dozda farklılıklar olacak mı?

kızlarrrrr okullar açıldı benim koşuşturmalarım başladııı .....ohhhh ne güzel yatıyodum ben yaaaa şimdi başladık yine ders yaptır beslenme hazırla bugün ne koysam acaba ?hadi yat kızım hadi kalk kızım hadi hazırlan kızım hadi çıkıyoruz kızım geç kalıyoruz kızım oy oy oy daha dün 1 bugün 2 kendimi unutuyorum
aslında bi bakıma iyi de oluyor sürekli bebişlerim iyimi oynadımı oynamadımı diye düşünmeye vakit kalmıyo :))

bu arada dün günüm olmasada yakınlarında işim oluğundan dahiliye dr uğradım şeker ölçümlerimi gösterdim amaneynnn yüksek değerlerin dikkat et iki hafta daha müsade sonra insüline başlarım demesin mi bu arada en yüksek değerim de 152 yaniii
insanları ya korkutmak için insüline başlarım diyolar yada bu kadar kolay mı yaaaaa
halbu ki bana değerlerin çok yüksek diil dikkat ederek istediğini yiyebilirsin demişti bende bakıyoıdum arada kaçırdıklarım yükseltiyomuymuş diye ama yükseltiyomuş:))şimdi daha dikkatli yiyorum ama neredeyse 1 kilo verdim

selam kizlarr nasilsiniz bir haftadir gelmedim ,bazen okuyup ciktim gerci cok detaylida okudum diyemem ama
oncelikle MEHTAP canim cok cok gecms olsun aman dikkat et kendine insallah tekrar bi daha yasamazsin Allah korusun
kizlar geriyi tek tek okumadim ama insallah iyisinizdir ,eklencek bilgiler varsa duzenlerim bakinca

bana gelirsek dun randovum vardi doktorda bebegin kafasi iyice asagidaymis az acilma var dedi ama erken dogum riski falan var demedi,11 ekimden sonra hazir ol dedi, ama su 3 hafta icinde disini sIk sakin dogurma cunku bebek kucuk dedi, zaten biliyosunuz kucuktu, malesef normal muayene oldugu icin kilosunu ogrenemiyorum ancak echographiye girersem belli oluyor,bundan sonra girilmezmis ama kilosu az oldugu icin belki girebilirsin dedi, karnimdan eliyle bakti evet biraz kucuk dedi, ama tabi bu kotu anlamina gelmiyor 2.500 grde dogan var 4.500de dogan var, demekki bebek sana cekti sende kucuksun dedi, insallah saglikli olmasi daha onemli ,suan cok istedigim erken gelmesin biraz kilosunu tamamlasin az olsa bile insallah dogduktan sonra tamamlar onu
merseyse bir ayi gecti hic kilo almamisim en son muayeneye gittigimde tartildim 75 dimi,dun tartildim 75.2 olmusum doktor tabi sevindi cok iyi diye ama ben kilo almadigimada sevinmiyorum kucuk diye, sordum ben almiyoru kilo oyuzden bebekte almiyomudur dedim oda onunla alakasi olmaz o olabilcegi kiloyu alir zaten dedi
iste bizden boyle

bir haftadir canim bisey yazmak istemiyor malum yine bende moral tamamen 0 durumda,bugunde canim istemiyodu ama zorla bilgisayari acip doktora gittigimi yazim dedim

bugun cok rahatsizim belim karnim cok agriyor birde yetmez su mide belasi problemim var gece gunduz 1dk durmuyor biseyler yicem diye korkuyorum,birakin yemegi su icmeye korkuyorum ,ictigim su bile sonradan aci su olarak agzima oluyor, bu yuzden cok fazla su tuketemiyordum , suyum az korkusu vardi sukur suyuda gayet iyiymis

beni cok fazla korku sardi biraz acilma var ve aman dikkat et su hafta icinde disini sik falan demesi iyice korkuttu, birde bebegin kafasi iyice asagidaymis

bugun sabah bi ruyayla uyandim tabi erken dogmus bebeklerim :) hemde 4 tane :KK53:
simdi bunlari yatagin uzerine koyuyorum odadan cikip girmeye biraz buyuyolar, birdaha cikmaya emekliyolar :) ve misafir geliyo yine bunlar yatak uzerinde allahim bunlar buyumus yataktan iniyolar, kapiyi bi aciyorum hemen tosmalayarak misafirlerin icine daliyolar, sabah uyandigimda cok komigime gitti oturdum guldum :) keske ryadaki gibi hemen buyuseler

neysem kizlarr hadi ben kaciyorum yine bebegin kiyafetleri tum utulencek ,bugunde pek rahatsizim bakalim bikac saate iyi olursam yapicam yavas yvas olmazsa yarin yaparim

ha birde hastane listemizi aldim zaten cok seyi hastane veriyor, esim dedi oh ne guzel herseyi veriyor diye, doktorda diyor evet babaya da takim elbise veriyoruz ne renk olsun diye :KK1: bizimkide durmus iyi bundan sonra biz devamli cocuk yapalim:KK9: sanki kolaydi okadar

diger randovumu 5 ekime verdi tabi esimin sancilanirda hastaneye yetistiremem yolda dogurur korkusu basladi ,hastanede arabayla 20 dk uzaklikta:KK1:

doktorla pazarlik yapiyor ben en iyisi 5 ekimde geldigimizde bunu yatiralim dogursun ciksin simdi evden getiremem diyor, iste bizde baya heecan korku basladi 1 ay zaman kaldi bakalim ne olcak insallah hepimiz saglikli bi sekilde zamaninda bebekleri kucagimiza aliriz

40 haftayı tamamlayıp ölemi sezeryana alcak? ben hiç duymadım böle erkenden alıyorlar sezeryan olunca:KK19: bebeğini görmüşündür ne güzel:97: bende haftaya salı görcem inş. sabırla bekliyorum:93: bu sefer arada bayaa zaman oldu 5 hafta olucak oğlumu görmeyeli inş. iyidir yavrum:emir_bebek::nazar:

Valla canım bende 38de falan alır sanıyordum.ama 40a mümkün olduğu kadar yaklasicaz dedi.ben heralde sanciyla gidicem sezeryana:)
Kızımı da gördüm ama yüzünü bize dönmedi teyzesi.bol bol sırtını poposunu gördük.ısrarla sırtıma doğru yüzme hareketi yapiyo.seninde az kalmış canım oglusunu görmeye.beni 2 hafta sonraya cagirdi bu sefer sonrada haftada 1 cagiracakmis.

Sympathique iyi olmana sevindim. Endişelenme İnşallah bebeğin zamanında sağlıkla gelecek.
Kızlar göğüs pompası hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben şuan gerek yok diyordum ama dün yeni doğum yapan bir arkadaşıma gittim, o da kesinlikle hemen al dedi. Onun süt kanalları tıkalıymış ve bebek emememiş, Allahtan bende pompa vardıda onla sağa sağa sütün gelmesini sağladım dedi bana. Bide ilk zamanlar bebişin emmesinden göğüsler yara olabiliyor ya o dönemlerdede sağıp o şekilde vermiş sütünü. Sitede de baktım da çoğunluk alınması taraftarı. Bende aventi ve medelayı araştırdım biraz, aventin ürünlerinde hepsiburada da indirim varmış. Bakalım akşam bey gelsin o ne diyecek :).

kendi özel dr um banada dedi,26.haftadan sonra bebek kendini idare eder demişti
ama benim 2-3 arkadşım var doğumdan sonraya kadar kullandılar
eğer bi zararıda yoksa neden kullanılmasın diye düşünüyorum
maaşallah canım kızına aman kg su iyi olsun
biraz size komik gelcek ama ben kg yuda dert ediyorum
eğer 2.5 kg ile doğsa ne giydircez diye düşünüyorum tabi sğalıklı olsunyeter ki ama ne bileyim bazende dert ediyorum...

Canım valla dün yapmadım iğneyi.bugün sürekli bebeği dinliyorum.oynuyomu oynamiyomu diye.ınş bişey olmaz doktoruma güveniyorum ama korkuyorumda biyandan.başka yerede gitmedim bilmiyorum aklım çok karışık yani iğneyi kesince bebeğe kanmi gitmiyecek azmi gidecek yoksa artık herşey normalmi devam edecek.bilmiyorum.
Inş erken falan gelmezse bebis kilosu iyi olur canım onları takma kafana

sempatik üzme kendini canım toparlar bebeğin merak etme bak çok az kaldı. sende diyorsun önemli olan sağlığı:KK15: doğunca anasını eme eme toparlar:emir_bebek: niye moralin bozuk evdemi sorun var kaygananla yoksa doktorun dediklerinemi sıkıldın? son zamanlara yaklaştıkça iyice depresif hale girmende normal bide sende mide belası var:KK47: Allah yardımcın olsun. bende bu aralar hep kabuslar görüyorum bu gece erken doğum yaptm 28 haftalık bebek yaşamaz diyorum:KK43: zaten bebeğide göremiyorm sadece alttan kestiklerini gördüm çok korktum:18:

bella
ben ramazanın 15. de yaptırdım 2. tetenozumu hiçte canım yanmadı birincidede ikincidede yani kızlar o bünyeye göre değişiyo endişelenmeyn:KK31:

bu hafta içi oğlumun beşiğini ve dolabını almayı düşünüyorm. bakalım ne zman gelcek:KK54:

selam hanımlar.....
sempatikcim bebis iyimis cok sevindim daha zaman var üzülme inşşş büyüyecek .Bu arada kızlar biraz canım sıkıldı ufak ufak dogum parasını ayarlayalım dedik bizim doktor ne kadar alır diye asistanını aradım 6 milyar dedi:KK52:ne dedim sasırdım 3 e ragzımdım sasırdım bu saatden sonra hadi başka doktor ayarlamaya çalış esim gelince konusuruz dur bakalım dedi.

aşımı oldum geldim şimdilik bişey yok inş ağrımaz
sempetikcim neyin var canın neye sıkkın üzülme canım yeter ki sğalıklı olsun kg alır onun çaresi var Allah dermansz dert vermesin inş.
a.aksoyoğlu canım ne bileyim valla istersen başka bi dr a sor bence,kaıdn doğum uzmanları bu işim ehli değil hematolog anlıyor sende biliyorsun
usg ye girdiğinde kan akışını sor tabi teyit et rahatla inş bişeycik olmaz kuzulamza..

selam hanımlar.....
sempatikcim bebis iyimis cok sevindim daha zaman var üzülme inşşş büyüyecek .Bu arada kızlar biraz canım sıkıldı ufak ufak dogum parasını ayarlayalım dedik bizim doktor ne kadar alır diye asistanını aradım 6 milyar dedi:KK52:ne dedim sasırdım 3 e ragzımdım sasırdım bu saatden sonra hadi başka doktor ayarlamaya çalış esim gelince konusuruz dur bakalım dedi.

neeee:18::18::18::18:abovvvvv ne kadar pahalı öyle canım
doğunca altına falan mı sokuyorlarmş bu ne yaaa
valla insanlar iyi para kazanmanın yolunu bulmş
imkanınız varsa bilemem tabide çok para be yaa:KK34:

selam hanımlar.....

yokartık 6 milyar ne parası alıyomuş şaşırmış iyice bunlar
sen nerdesin istanbul mu?

sempatik canım sıkma canını kendinede bebeğinede dikkat et. kendinide fazla yormaki kızımız birazdaha dursun içerde inşallah.
duss canım ya biz tüp bebek yaptırırken okadar para vermedik anladım büyük şehirdesiniz ama yinede çok pahalı. bizim doktorumuz sezeryandan 750 tl alıyormuş. ama haklısında insanın bu satten sonra değişiklik yapmasıda zor. gerçi biz yoğunbakım olmamasından dolayı değiştireceğiz. içime sinmezse diye bende korkuyorum. hayırlısı olur inş.
aaksoyoğlu sizin durumunuzu kendiniz daha iyi bilirsiniz tabiki ama bencede ankara_06 arkadaşımızın dediği gibi bir hematoloğa danışarak bırakmak lazım.
mehtaperkan bende senin gibi şimdiden gereksiz olacağını düşünüyorum canım. hani şimdiden araştırma yapılabilir ihtiyaç olursa hemen alabilmek için ama ya hiç ihtiyaç olmazsa o parayla bebeğimizin başka bir ihtiyacını alırız diye düşünüyorum. ama acilen lazım olması durumu için çok basit pompalar var piyasada fiyatlarıda uygun. ben öyle bir tane aldım. bebe dor un fiyatı 25 tl. ihtiyaç olması durumunda işe yarar umarım. sürekli kullanacağım bir durum olursada sonuçta bir kaç gün içinde alınabilecek birşey.
bella canım bünyeden bünyeye çok değişiyor galiba. ben ikinci dozu hiç yaptırmadım ama teyzemden biliyorum onun bünyesi 2. dozu hiç kaldırmamıştı çok fena olmuştu.

neeee:18::18::18::18:abovvvvv ne kadar pahalı öyle canım
doğunca altına falan mı sokuyorlarmş bu ne yaaa
valla insanlar iyi para kazanmanın yolunu bulmş
imkanınız varsa bilemem tabide çok para be yaa:KK34:

yokartık 6 milyar ne parası alıyomuş şaşırmış iyice bunlar
sen nerdesin istanbul mu?

yok hanımlar sadece doktora bu paarayı vericekmisim hastane 4 850 tl bu kadarını beklemiyodum sasırdım gittim valla eşime diyorum başka bir yer bulalım medical park felan herkes gittigi yazsın kızlar ona göre yol cizicez istanbuldayım erken dogum olursa felan yogum bakım ünitesinin de olması gerekiyo.kafam karısdı valla ............

yok hanımlar sadece doktora bu paarayı vericekmisim hastane 4 850 tl bu kadarını beklemiyodum sasırdım gittim valla eşime diyorum başka bir yer bulalım medical park felan herkes gittigi yazsın kızlar ona göre yol cizicez istanbuldayım erken dogum olursa felan yogum bakım ünitesinin de olması gerekiyo.kafam karısdı valla ............

canım ben kadıkoy şifa tanju demirörene gidiyorum
herşey içinde 4.500 normal 4800 sezeryan
ben doğum sigortası yaptırmıştım bi ücret ödemiycem hastaneye
ama şaşırdım 11 bine doğummu olur american da doğur daha iyi
acıbadem bile almıyo o parayı :KK47:

selam hanımlar.....

ben ssk ile anlaşmalı hastanede yapıcam inş. doğumumu yoğun bakım üniteside var
500 lira ayırdım normal olsa 300-350 arası sezeryanada 500 lira:82:
seninkini duyunca çok şaşırdım valla bi tüp parası:KK53: gerçi benim 6 milyar bile tutmamıştı tüpüm:KK54:

X