2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Bellacim masallah sana ne guzel gorunuyosun iste zayif hamile kalinca boyle oluyo ben yakinda top gibi yuvarlanicam:). Evet kiz dedigin citi piti olcak, ben hep balik etliydim kizim citi piti olsun bari Ben 100 u coktan dustum hatta 57 gun kaldi zaman gecmiyo gibi gozuksede geciyo baya az kaldi:)

saol canımcım ben kendimi aynada görünce malesef aynı şeyleri söyleyemiyorum
küçük bi fil gibiyim:KK9:
evet çokkkkkk az kaldı saçma saçma rüyalar görüyorum hergün bi gün doğuyo bi gün doğar doğmaz konuşmaya başlıyo 4 kollu olduğunu bile gördüm bi gün
kafayı yiyorum sanırım :)

Ay suna bak kendini kucuk fil goruyomus sen yine iyisin ben kugunun baya bugunu goruyorum kendimde :KK1: :). Evet valla gunler azaldikca ruyalar eksik olmuyor bende kac gun ust uste erken dogum yapiyomusum goruyorum her seferinde bi degisik bebek cikiyo kimi sari kimi esmer tombulu zayifi:) esime her seferinde soyluyorum bunda bebek boyleydi soyleydi diye oda artik sende karar ver yakinda zenciydi dicen Heralde diyor :KK1: :)

Sempatik, Bella;
Kasılmalardan bahsetmişsiniz ama sizin haftalar benden ileride. Sempatik'çim, mesela 25. haftandayken de arabaya binince falan kasılman oluyor muydu? Benim son günlerde çok sık olmaya başladı ama hem bayram tatilinde çok yoruldum, hem de işe arabayla gelişim 1 saat, dönüşüm 1,5 saat. Genelde de ilk oluşu arabada oluyor. Bella'cım, sen de bahsetmişsin kasılmalardan. Senin sıklığı ne, ne zaman başladı?
Ben bunu bugün Aralık annelerinde de sordum, orada da olanlar var, normal bir süreç olarak görünüyor ama doktorum da yarın gel, NST'ye bağlayalım dedi. Yarın gideceğim bakalım.

kızlar dün bebeğimizle randevumuz vardı.tosunum 1850 g olmuş.boyunu tam söylemedi.kaval kemiği boyuna bakıyor.oda haftasından 2 hafta ilerdeymiş.suyum azalmış biraz.çok su iç dedi.aman sizde suya dikkat edin.

Sempatik, Bella;
Kasılmalardan bahsetmişsiniz ama sizin haftalar benden ileride. Sempatik'çim, mesela 25. haftandayken de arabaya binince falan kasılman oluyor muydu? Benim son günlerde çok sık olmaya başladı ama hem bayram tatilinde çok yoruldum, hem de işe arabayla gelişim 1 saat, dönüşüm 1,5 saat. Genelde de ilk oluşu arabada oluyor. Bella'cım, sen de bahsetmişsin kasılmalardan. Senin sıklığı ne, ne zaman başladı?
Ben bunu bugün Aralık annelerinde de sordum, orada da olanlar var, normal bir süreç olarak görünüyor ama doktorum da yarın gel, NST'ye bağlayalım dedi. Yarın gideceğim bakalım.

benim oluyodu canim, hatta doktorum arabaya binmeyi bana yasaklamisti ,sonrasinda problemim kalmadi cok uzun yolu yine istemiyodu ama kisa yolda dahi kasilma oluyodu
yani arabada pek farketmiyodum ama inince bebek kendini yumruk gibi topluyordu kasiliyordu,bu bende hala oluyor,dun 20 dk yola gittimù yani doktora Allahim inince bi toplandi yine bebek yani bende vardi cok zamandir uzun kalmamaya calisiyorum arabada

sende gunluk biniyosun araba okadar saat doktoruna danis bence ,bi problem varsa zaten araba surmeyi yasaklar, yani herkesin durumu ayni olmuyor bende hersey normal gozukuyor iyi gidiyor kasilmalarda normal goruyorum ben

kızlar dün bebeğimizle randevumuz vardı.tosunum 1850 g olmuş.boyunu tam söylemedi.kaval kemiği boyuna bakıyor.oda haftasından 2 hafta ilerdeymiş.suyum azalmış biraz.çok su iç dedi.aman sizde suya dikkat edin.

masallah canim seninki tam tosuncuk olcak, zaten erkeklerin kilosu kiza gore fazla oluyor, benimki kucuk kiz olcak burda :)
benimkide boyunu soylemedi kivrilmis durdugu icin olcum yapamiyorum dedi

benimki tam haftasinda ama suyun az yada cok oldugu hakkinda bilgi vermedi, bende cok su icmiyorum ,hem icmiyorum hem korkuyorum azalir diye, doktorda bisey demedi ama detaylidami belli oluyor suyun az olup olmadigi yada muayenede falanmi?

dr a gittik geldik paraları bayılıp bayılıp geliyoruz dr a soru sormak için
gösterdim dr a çok tehlikeli bi durum değil biraz yediklerinide dikkat et ve dahiliye dr na görün dedi o sana diyet vercektir dedi..
kızımıda gördük 700 gr boyumuzda 30 cm olmş
suyumuz falan gayet iyiymiş güzel sağlıklı bi kızın olcak diyerek beni rahatlatmaya çalştı dr muz..

biliyorum her bebek farklı olur ama galiba benim kızım çok zayıf olcak aynı hafta bakıyorum kg çizelgesine benim kuzumu ki az
bide bunu takarım şimdi ben:KK43:(

masallah canim seninki tam tosuncuk olcak, zaten erkeklerin kilosu kiza gore fazla oluyor, benimki kucuk kiz olcak burda :)
benimkide boyunu soylemedi kivrilmis durdugu icin olcum yapamiyorum dedi

benimki tam haftasinda ama suyun az yada cok oldugu hakkinda bilgi vermedi, bende cok su icmiyorum ,hem icmiyorum hem korkuyorum azalir diye, doktorda bisey demedi ama detaylidami belli oluyor suyun az olup olmadigi yada muayenede falanmi?
teyzesi benim bebişimde kız:78:ultrasonda gördü suyun biraz azaldığını.tosunun arkasında görünen siyahlıklar suymuş.

biliyorum her bebek farklı olur ama galiba benim kızım çok zayıf olcak aynı hafta bakıyorum kg çizelgesine benim kuzumu ki az
üzülme canım ,arkadaşım bugün yarın doğuracak,bebeği anca 3kilo olmuş.gayette sağlıklıymış.üzülme,bizde ''canı içinde olsun''derler.şişman olup kof olacağına.:82:

kızlar herkeze merabalar.ne zamandır girip bakamamıştım.daha öncede yazmıştım eşimle beraber işe gidip geliyorum.ayın 19 una kadarda gidicem.sadece kasada oturuyorum arada bir yürüyorum ama yinede çok yoruluyorum.ve çok fazla şişiyorum.
bella resmini koymuşsun canım ve fil gibiyim diyosun beni bir görsen kendini minicik hissedersin:) herkez bana ikizmi hamilesin diyor.yani göbeğimin büyüklüğünü düşün artık.
ankaracım benimde kolestorol hep sınırda çıkıyor ama doktor önemli değil dedi.bizim için önemli olan tiroid şuanda.bende onun için kan vermeliyim ama zamanım yok bu hafta içi baktırmalıyım mutlaka.clexane da doğumdan bir gün önce kesicem bende canım.daha çnce olsa içime sinmezdi zaten.
lahorcum lekenmelerin olmuş şimdi nasılsın umarım bir sorun yoktur.
sılanazdan hiç haber yok onuda çok merak ettim.
sempatikcim öyle çokda zayıf değil kızın zaten kesin olarak bilmiyolar okadarda takılmamak lazım.ankara sende takılma canım kilosuna kesin bi ölçüm olmuyormuş çünkü.
atladığım konular varsa kusurabakmayın kızlar.çok yorgunum çünkü size bir selam veriyim dedim hemen yatıcam.buarada bugün bir baktım 5 saat falan kızımın hareketlerini hiç hissetmemişim.ondan öncede kahvaltıdan sonra sadece hıçkırdığını hissetmiştim zaten.birden bir korku çöktü içime aklımı kaçıracaktım o anda aklımdan neler geçti anlatamam size epey bi salladım dürttüm tepki yok kriz geçirecektim nerdeyse.biraz daha bekledim tam doktora gidicektim ki hanımefendi yavaş yavaş kıpırdandı.Allahım saağlıkla bir doğsalardı inş şu pimpirikliliğimizden bi kurtulsaydık.hepinizi öpüyorum kızlar kendinize ve bebeklerinize iyi bakın.

bir selamda benden kizlarr:KK3:
benimde bugun detyli icin randovum vardi kizimi gordum ,artik buyudugu icin tum sekilde goremiyoruz hep ayri ayri olunca insan cok bisey anlamiyor, en cok sevindigim herseyin yolunda iyi olmasi ve yuzunu tam gostermesi, oncekinde tam gorememistim bunda pek net degildi ama yine iyiydi, burnu ayni esim o kesinlenlesti:KK1:

kilosu ise yine fazla degil ama yinede normal dedi 1562 gr olmus, yani kucuk ve minyon bi kizimiz olcak :KK69:
cinsiyetini bi daha soyleyimmi dedi, benim kalp gum gum atti erkek dicek diye:KK1: esim beni korkutuyo hadi erkek derse diye :) bugunde gorumcem durmus ruyamda gordum kocaman bi oglunuz olmus:KK53: icime kurt dustu, kesin kiz dedi, yani kiz oglan farketmezde artik herseyi aldik isimi ayarladik bu zamandan sonra erkek olunca biraz sok yasardim

birde benden bi once komsumuzun kizi vardi onunla aramizda bikac gun var onunkinin kiloda 1600du, yazik heyecandan oluyodu millet diyomus senin karnin nasil kucuk diye, iyice kizin psikolojisini bozmuslar nasil sevindi kizcazz

iste 11 ekimden sonra hazirda bekleyin 11 kasima kadar dedi,babamiz pek sabirsiz ikidebir ne zaman gelcek diye sorup duruyo :)

simdilik bizden bukadarcik, diger muayenem ise ayin 19 da insallah
sempatik kızını görmeyeli bayaa olmuş:KK53: biz burda şanslıyız valla canımız isteyince gidip görüyoz:nazar:maşallah sanada kızınada:nazar::21: mide problemlerin devam ediyormu? Allah kolaylık versin canım:KK16:
kızlar benimde kötü haberim kolesterol çıkmş hemde çok fena:KK43:(
henüz dr um görmedi bakalım ne diyecek
diyet mi verir sizce
ben şekerden krokarken ne çıktı başıma
keisn şeker de çıkar
belki çıkmıyacak neden bu kadar telaş ediyorsun arkadaşım ya
sen strese girdikçe bebikte geriliyo
hem diyelimki çıktı dünyanın sonu değil ya olabilir, diyet yaparsın zaten doğuma ne kaldı
şimdiye kadar bu kadar çaba sarfettik bu günlere geldik bi şekermi yıldırcak bizi :KK36: rahat ol , relax:KK68:
selam kızlar
tatili bitirdim sezonu kapttım geldim artık bundan sonra tatili kızımla yapıcaz inşallah:))
trafik olmasın diye pazartesi çıktık yola ama yinede 13 saat sürdü yol :KK43:
dün bundan sebep sanırım kasılmalarım oldu doktora gittim
yorulmuşsun bişey yok dedi ilk kez nst ilede tanışmış olmuş
kuzum haftasından 2 hafta öndeymiş 1200 gr olmuş :nazar:doğumuda ona göre 40 haftayı beklemez dedi doktorcum :)
sempatik haftamız 28 kilo 1200 boy 37 cm şekerim cumartesi asıl kontrolüm bakalım bi değişiklik olcak mı ?
çok şükür geldin hee dolaşıyon öle bizide kıskandırıyon:KK71:
bebeğin iyi olduğuna sevindim :KK54: maşallah:nazar: oda tatilde 2 ayı kaldı dimi tatiliinin bitmesine :):KK1:
biran evvel gelsinler yaa ben çok özlüyom oğluşumuu:KK52:
kızlar buda benim göbüşüm :))))
bende koycam bendeeee:KK12:
geçmiş olsun:21:
suya evet dikkat edin ben sürekli idrar yolu iltihabı geçirdiğim için mecburen çok su içiyorum
alıştım artık , hem sanırım su aşırı almayıda engelliyo

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

kızlar herkeze merabalar.ne zamandır girip bakamamıştım.daha öncede yazmıştım eşimle beraber işe gidip geliyorum.ayın 19 una kadarda gidicem.sadece kasada oturuyorum arada bir yürüyorum ama yinede çok yoruluyorum.ve çok fazla şişiyorum.
bella resmini koymuşsun canım ve fil gibiyim diyosun beni bir görsen kendini minicik hissedersin:) herkez bana ikizmi hamilesin diyor.yani göbeğimin büyüklüğünü düşün artık.
ankaracım benimde kolestorol hep sınırda çıkıyor ama doktor önemli değil dedi.bizim için önemli olan tiroid şuanda.bende onun için kan vermeliyim ama zamanım yok bu hafta içi baktırmalıyım mutlaka.clexane da doğumdan bir gün önce kesicem bende canım.daha çnce olsa içime sinmezdi zaten.
sempatikcim öyle çokda zayıf değil kızın zaten kesin olarak bilmiyolar okadarda takılmamak lazım.ankara sende takılma canım kilosuna kesin bi ölçüm olmuyormuş çünkü.
atladığım konular varsa kusurabakmayın kızlar.çok yorgunum çünkü size bir selam veriyim dedim hemen yatıcam.buarada bugün bir baktım 5 saat falan kızımın hareketlerini hiç hissetmemişim.ondan öncede kahvaltıdan sonra sadece hıçkırdığını hissetmiştim zaten.birden bir korku çöktü içime aklımı kaçıracaktım o anda aklımdan neler geçti anlatamam size epey bi salladım dürttüm tepki yok kriz geçirecektim nerdeyse.biraz daha bekledim tam doktora gidicektim ki hanımefendi yavaş yavaş kıpırdandı.Allahım saağlıkla bir doğsalardı inş şu pimpirikliliğimizden bi kurtulsaydık.hepinizi öpüyorum kızlar kendinize ve bebeklerinize iyi bakın.

ay canım o duygu bendede oluyor bazen,bazen sabah oynuyor akşam tık yok,bazende tam tersi
aklım oynuyor resmen..hele bi doğsalarda rahatlasak dimi
evet canım kg ve boy sonçta doğru değil takmamaya çalışıyorum.
evet celaxn önce kesilse kesin başka dr lara koşacaktım:))canım benim kolestrol ne sınırı baya baya 4-5 katı yüksek
dr um bugün ast alt iyi ise sorun yok dedi ve onlarda iyiymiş
tsh ım iyi çok şükür ben zırt pırt baktıryorum sağlık ocğaında
eutrox alıyorum zaten onun için.

çok şükür az kaldı dimi canım yaa ne güzel benimde az kalsa 30 lu haftalara gelsek hayrlısı ile

ben oğluşuma battaniye başladım inşallah 2,5 ayda biter:KK6:

bugun pusetinide aldık 58 liraya çok hoşuma gitti yarın göbüş resmimi ve pusetimi eklicem kızlar:KK12:

sanırım bikaç hafta içindede odasını alcaz :KK31:

ne güzel yaa Allahım olmayanlarada nasip etsin herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah:KK43:

tamam elif teyzesi kızma:KK19:

kızarım bak :63::KK57:

önemli olan dobi gibi olması değil haftasında ve sağlıklı bi bebek olması:emir_bebek:

biz kiloyu sağlığa bağlıyoruz ama bak sen kilondan ne kadar şikayetçisin önemli olan sağlık takma böle ufak tefek şeylere tadını çıkar boşverr:KK51:

teyzesi benim bebişimde kız:78:ultrasonda gördü suyun biraz azaldığını.tosunun arkasında görünen siyahlıklar suymuş.

üzülme canım ,arkadaşım bugün yarın doğuracak,bebeği anca 3kilo olmuş.gayette sağlıklıymış.üzülme,bizde ''canı içinde olsun''derler.şişman olup kof olacağına.:82:

sağolasın canım evet yeter ki sağlıklı olsun biz işte bişeyler arıyoruz sorun yoksa bile

sürekli aynı pozisyonda olduğundan bebik saklanmıştır bi yere
ama Allah korusun bende hissetmesem hemen kendimi dr kapısının önünde bulurum ki yapmadığım iş değil :)):KK1:

ben oğluşuma battaniye başladım inşallah 2,5 ayda biter:KK6:

bugun pusetinide aldık 58 liraya çok hoşuma gitti yarın göbüş resmimi ve pusetimi eklicem kızlar:KK12:

sanırım bikaç hafta içindede odasını alcaz :KK31:

ne güzel yaa Allahım olmayanlarada nasip etsin herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah:KK43:

ben bitirdim battaniyeyi bugün pikocuya götrdüm 50 tl istedi yapmak için,bende vermedim o paraya 3 battaniye alırım ben
kendim yapmaya çalşcam olduğu kadar olsun dimi

güle güle kullanın canım pusetini,bizde beşik ve park yatak alıcaz ama acele etmiyoruz 30 lu haftalara gelelimde öyle bakıcam
Rabbim bize sağlıcakla kucağımza almayı olmayanlarada bebiş nasip etsin inş.

dr a gittik geldik paraları bayılıp bayılıp geliyoruz dr a soru sormak için
gösterdim dr a çok tehlikeli bi durum değil biraz yediklerinide dikkat et ve dahiliye dr na görün dedi o sana diyet vercektir dedi..
kızımıda gördük 700 gr boyumuzda 30 cm olmş
suyumuz falan gayet iyiymiş güzel sağlıklı bi kızın olcak diyerek beni rahatlatmaya çalştı dr muz..

yediklerine biraz dikkatle atlatirsin insallah,bende diyette sayilirim canim midemden dogru durust bisey yiyemiyorum yani mecbur suarda az kaldi insallah diyette yap ne olcak sanki, bide diyet yapanlarin bebegi daha kilolu oluyo onuda soyleyim
kizinida gormusun ne guzel kilosuda bence gayet iyi masallah

sen hangi kilo cizelgesine baktin , eger bizimkine baktiysan tam normal olmasi gerekeren kiloda kafana takicak bisey yok, benim takmam lazim aslinda ama takmiyorum doktor normal saglikli ama biraz kucuk olcak dedi, cok cocuklar dogduktan sonra aliyo kilol doganlarda zayifliyor

sen bu kadar sey taktigi icin sorun oluyo hersey, birak herseyin normal diyet yaparsin ,seker yuklemende insallah guzel cikarr

haaa bu arada dun sana diyodumya karnin acikinca patates kizartmasimi yiyosun diye, bende bugun karnim acikti gittim koca bi cipsi yedim:KK1: iyi oluyomus

yediklerine biraz dikkatle atlatirsin insallah,bende diyette sayilirim canim midemden dogru durust bisey yiyemiyorum yani mecbur suarda az kaldi insallah diyette yap ne olcak sanki, bide diyet yapanlarin bebegi daha kilolu oluyo onuda soyleyim
kizinida gormusun ne guzel kilosuda bence gayet iyi masallah

yaparım inş canım kızım yeter ki iyi olsun nelere katlandık buna mı katlanmıcam dimi

sen hangi kilo cizelgesine baktin , eger bizimkine baktiysan tam normal olmasi gerekeren kiloda kafana takicak bisey yok, benim takmam lazim aslinda ama takmiyorum doktor normal saglikli ama biraz kucuk olcak dedi, cok cocuklar dogduktan sonra aliyo kilol doganlarda zayifliyor

sen bu kadar sey taktigi icin sorun oluyo hersey, birak herseyin normal diyet yaparsin ,seker yuklemende insallah guzel cikarr

haaa bu arada dun sana diyodumya karnin acikinca patates kizartmasimi yiyosun diye, bende bugun karnim acikti gittim koca bi cipsi yedim:KK1: iyi oluyomus
bizim kg çizelgesine baktım canım o yüzden moralim bozuldu zaten:))inş şekerim çıkmaz bari de bunla yırtarım gerçi sonçta diyet yapıcam bunun içinde
hehehe iyi oluyor dimi gerçi ben hiç cips yemem kızartması daha iyi:)))

X