2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

kızlar midem çok kötü benim, 1 haftadır çok kötüyüm...3 gündür hiç bişi yemedim, benim gibi olan varmı? bunun bi çaresi varmı biliyormusunuz? :KK37: bebeğim sağlıklı olsun inşallahhh...
benim daha hic bulantim olmadi canim ,olurmu olmazmi bilmiyorum
insallah bebegin sagliklidir, hamilelikte biliyosunki cogu kadin bulantili gecirir bebek zaten anneden besleniyo merak etme, ama yinede sen icini bulandirmayan seyler yemeye dikkat et
benim bi arkadasim tup bebekle hamile kaldi, hamileligin 8. ayina kadar felaket bulantisi oldu ama ,masallah bebegi saglikli dogdu, hatta cok kilo veren oluyor
zor geciyodur biliyorum ama nasil bulduk bunlari onlari aklina getirirsen cabuk atlatirsin insallah

mai cim bende anlamıyorum bulantım neden yok acaba diyenleri :18: keşke benimde olmasa..ben normal hayatta da bulantı ve kusmaktan nefret ederim, öyleki istifra ederken ağlarım..şuanda kusmamak için yemek yemiyorum..bugün koca gün elimde bi kraker paketi onunlayım, onu bile bitiremedim...bugünleri bir an önce atlatmak istiyorum...inşallah tez zamanda sağlığıma kavuşurum..sende tabiki ve bütün sorun yaşayan arkadaşlarımız...

canim bulanti deyince ilk insanin aklina hamilelik gelir biliyosun,e tai bizde bunu zor bulduk ,bulanti olmayinca aceba bisey varmiki diye endise ediyoruz, ama bebegimizin saglikli oldugunu bilince insallah olmaz diyorum
insallah canim tez zamanda atlatirsinda saglikli bi sekilde aliriz bebeklerimizi kucagimiza

Canım aynı sıkıntı bir kaç gündür bendede başladı...Nasıl rahattım..Hiç bulantım ve aş ermem yok diyordum...Şimdi ne yemek kokusuna tahammülüm var nede başka bir kokuya...Bulantı ise çok fazla...Ben bulantıda ne yapıcamı şaşırıyorum...İlkin ekşi elma yiyordum artık faydası olmuyor...2 gündür bulantı anında limon yemeye başladım...O biraz sakinleştiriyor midemi...Yemek yer yemez sakız alıyorum ağzıma mide su yapmasın diye...Çünku ne yesem midem bulanıyor...Korkma hiç yemek yemesende bebek ilk aylarda damarlardan besleniyor vitaminsiz kalmaz canım:KK34: Bunlarda hamileliğin cilveleri...Bulantısı olmayan arkadaşlara tavsiyem var sakın bulantım yok demeyin...Ben niye yok diye kafama takıyordum..Şimdide kendi kendime nazar ettim diye kendime kızıyorum :KK9::KK9::KK9:

ay senindemi basladii benimki 10 hafta oldu heralde daha baslamaz ,benim annemdede hic bulanti olmamis bende de olmaz sanirim
iste insan hamilelik deyince bulanti geliyor,olmazsa olmazi malesef, ama insallah bebekleriniz sagliklidir, bu biliyosun cok annede goruluyor ve bebegi saglikli doguyor insallah tez zamanda gecer
ya bak iste olmasa neden olmuyo deriz, olsa neden oldu keske olmasaydi, yani olsa bir turlu olmasa bir turlu, hayirlisiyla saglikli bi sekilde alsaydik kucagimiza

canım benimde ilk denemem ama doktorum coraspirini gebe tahlili yaptırdığım gün kesti, kullanmana gerek yok artık dedi.
elevit zaten hiç kullanmadım. biz memorialde yaptırdık ordaki doktorlar elevit vermiyorlar.
yani coraspirin ve levit için üzülme bence.

pregeston olarak cronino jel %8 kullanıyorum 3 ay devam edeceksin dedi doktorum. tutunmayı kolaylaştırdığı için veriyorlar biliyorsun. ama muayene sırasında iyice tutunduğuna karar verilen hastalarda doktor kullanmana gerek yok artık diyebiliyormuş. senin doktorumda yazmıyorsa demekki bebeğinin tutunduğunu düşünüyor e buda güzel haber.

ve tabiki birde folbiol kullanıyorum.

ama insan böyle zor elde edince her şeyden korkuyor. ama korkma benim doktorum bebeklerimiz için onlar mucize ne kadar zorluklarla bu hale geldiler, eğer sağlıklı iseler kolay kolay sizi terk etmezler diyor. bizimde doktorlara güvenip dua etmekten başka çaremiz yok.
tesekkur ederim canim mesajin icin ,iste insanin elinde degil ,orayla burasi arasinda kaliyor ve ben kesinlikle turkiyeye inandigim icin endise ediyorum ,insallah bisey olmaz dedigin gibi
tutunmasi icin progesteron aliyordum bu hafta hic almadim ,zaten gecen hafta turkiyedeki 3 hafta daha alcaksin demisti ,burdakide gerek yok bebegin tutundu kalp sesini duyduk boyutu normal yani hersey normal bi ilaca gerek yok diyor, bakalim zaman ne gosterck ,zaten bu gidisle bisey kullanamicammi ne yapcam
haftaya carsamba randovu artik sorarim tekrardan
doktorun ne guzel soylemis, ay bende ona guveniyorum bak:1
:

geçmiş olsun canım. çok zor olduğundan eminim ama kısa bir süre sonra geçecek inşaallah biraz sabret.
hem mide bulantısı bebğin sağlıklı gelişim gösterdiğinin en önemli kanıtıymış o yüzden içini ferah tut.
buarada mide bulantısına sebeb olan hormonun aynı zamanda bebeğin zeka gelişimini artırdığını bir makalede okumuştum. yani ne kadar çok mide bulantısı okadar zeki bebek

dolayısıyla zor bir durum ama biraz sabret bebeğin hem sağlıklı hemde zeki olacak diye düşün moralin yüksek olsun.

bu arada mide bulantısı için yapabileceklerin için internetten biraz baktım. sabah yataktak kalmadan kraker türü birşeyler atıştırıp öyle kalkılırsa etki daha az olurmuş. inşaalah işe yarar.

demek bulantisi olanlarinki zeki olcak :KK34:
peki bulantisi olmayanlarinki olmayacakmi:KK1:
simdi beniùm zorla midemi bulandirtcaksiniz haa :KK9:

Kizlarr bugun evdeyim ,dun sabah ise gittim bi malzeme gerekliydi ,parisin bi yerden bi yere gittim ,git gel ve sicaklik baya yoruldum,tabi sonrasinda calistim ,aksam isten cikistada trenin onune birisi atlamis trenlerde problem oldu, allahim 1.5 saat kadar ayakta bekledimmi zaten felaket sicak ,dun baya yorucu gecti korkum, aklim bebekteydi, artik bugun patrona yazdim bugun gelemicem diye, yani bugun evdeyim rahat rahat

ama simdi burda pazarimiz var ,esime dedimde gelde bi pazara gidelim balik alim hic yemiyorum diye, insallah balik alcam ,bebegim beslensin benim bulanti yok bari baliktan zekasini alsin dimi:KK1:

dün usg girdim arkadaslar bebeklerimi gördüm .kalp atıslarınıda duyduk yanlız doktor dedi ki 3 ay kendimize dikkat edelim tehlike gecsin dedi allahım insallah bir aksilik cıkmaz arkadaslar.rabbim meleklerimizi korusun insallah .kac haftalık hamileyim diye sordum 6 haftalık mıs.buarada corospını artık bırak dedi siz kullanıyomusunuz hala....

dün usg girdim arkadaslar bebeklerimi gördüm .kalp atıslarınıda duyduk yanlız doktor dedi ki 3 ay kendimize dikkat edelim tehlike gecsin dedi allahım insallah bir aksilik cıkmaz arkadaslar.rabbim meleklerimizi korusun insallah .kac haftalık hamileyim diye sordum 6 haftalık mıs.buarada corospını artık bırak dedi siz kullanıyomusunuz hala....

canim benim ya masallah size ne guzel demek ikizmis haa:nazar: cok sevindim cifter cifter geliyor yani
sizedemi iki emriyo transferi yapilmisti
ikiz gebelik tek gebelige gore daha fazla dikkatli olman gerekli ,sanirsam sen calismiyodun ,zaten calissanda hic yapmazdin ,bol bol dinlen ,ozellikle bu zamanlar cok onemli ,insallah hic bi problem olmadan bebeklerini saglikli bir sekide kucagina almayi nasip etsin rabbim
coraspirini, benim doktorum35. haftaya kadar kullan dedi ama ,burda yasak kullanamazsin diye vermiyolar
kimi arkadaslar birakti, kimisi ise bikac hafta sonra birakcak sanirim

Kizlarr bugun evdeyim ,dun sabah ise gittim bi malzeme gerekliydi ,parisin bi yerden bi yere gittim ,git gel ve sicaklik baya yoruldum,tabi sonrasinda calistim ,aksam isten cikistada trenin onune birisi atlamis trenlerde problem oldu, allahim 1.5 saat kadar ayakta bekledimmi zaten felaket sicak ,dun baya yorucu gecti korkum, aklim bebekteydi, artik bugun patrona yazdim bugun gelemicem diye, yani bugun evdeyim rahat rahat

ama simdi burda pazarimiz var ,esime dedimde gelde bi pazara gidelim balik alim hic yemiyorum diye, insallah balik alcam ,bebegim beslensin benim bulanti yok bari baliktan zekasini alsin dimi:KK1:

çok haklısın canım benimde henüz hiç mide bulantım yok. ve bizim ailede herkes çok bulantılı hamilelik geçirmiş. o yüzden bulanmasını istemesemde korkuyorum. tabiki bulantı yoksa da her şey yolundadır ama gönlüme söz geçiremiyorum işte. mai arkadaşımız gibi bizde başlayınca şikayet ederiz kesin ama olmayıncada.......:KK59:

ama balık süper fikir. bende karadenizde yaşadığım için bol bol balık yiyebiliyorum. artık bizimkilerde balıktan zeki olsun.:KK61:

canim benim ya masallah size ne guzel demek ikizmis haa:nazar: cok sevindim cifter cifter geliyor yani
sizedemi iki emriyo transferi yapilmisti
ikiz gebelik tek gebelige gore daha fazla dikkatli olman gerekli ,sanirsam sen calismiyodun ,zaten calissanda hic yapmazdin ,bol bol dinlen ,ozellikle bu zamanlar cok onemli ,insallah hic bi problem olmadan bebeklerini saglikli bir sekide kucagina almayi nasip etsin rabbim
coraspirini, benim doktorum35. haftaya kadar kullan dedi ama ,burda yasak kullanamazsin diye vermiyolar
kimi arkadaslar birakti, kimisi ise bikac hafta sonra birakcak sanirim

canım benim sagol bende korkuyorum benim bu ücüncü denemem allah nasip etti.insallah hersey yolunda girer ben pozitif oldugunu ögrendigim zaman calısdıgım yuvadan ayrıldım .evdeyim bol bol dinleniyorum ama kucagıma alana kadar korkularım devam edicek

merhaba kızlar, uzun süredir yazamıyordum, öğlene kadar çalışıyorum, öğlenden sonra ise uyuyorum, akşamlarıda eşimden bilgisayarı alamıyorum :KK4: ancak arada yazabiliyorum :84: dün benimde usg vardı aslında pazartesi olacaktı ama ancak perşembeye müsait olduk, çok şükür bebeğimizin kalp atışlarını duyduk :KK64: yine hafta hesabında problemimiz var bu dafa da dün 7 + 2 çıktı, bende bu hafta olayını artık kafama takmayacağım 2 li testi verdim yarın sonucu öğrenmeye gidiyoruz, şu 12 haftayı sağ salim atlatalım kızlar party verelim :KK64: kendinize ve bebişlere iyi bakın :emir_bebek:

merhaba kızlar, uzun süredir yazamıyordum, öğlene kadar çalışıyorum, öğlenden sonra ise uyuyorum, akşamlarıda eşimden bilgisayarı alamıyorum :KK4: ancak arada yazabiliyorum :84: dün benimde usg vardı aslında pazartesi olacaktı ama ancak perşembeye müsait olduk, çok şükür bebeğimizin kalp atışlarını duyduk :KK64: yine hafta hesabında problemimiz var bu dafa da dün 7 + 2 çıktı, bende bu hafta olayını artık kafama takmayacağım 2 li testi verdim yarın sonucu öğrenmeye gidiyoruz, şu 12 haftayı sağ salim atlatalım kızlar party verelim :KK64: kendinize ve bebişlere iyi bakın :emir_bebek:

İnşallah güzel haberler alırsın. Ama bir yanlışlık mı var 2. li test 11 - 14 haftalar arası yapılıyor.

Ben de bulantısı olmayanlardanım. Balığı haftada 2 den fazla yemeyin kızlar fosfor fazlalığı bebeğe zarar verir. Ayrıca civa oranı fazla olan balıkları da yemeyin. Sardalya, uskumru en uygunları. 3. ayda beyin gelişimi hızlandığından omega 3 alımını arttırmalıyız buda balık, ceviz ve ıspanakta en fazla var. Doktorum günde 2 ceviz alman omega için yeterli dedi.

İnşallah güzel haberler alırsın. Ama bir yanlışlık mı var 2. li test 11 - 14 haftalar arası yapılıyor.

evet canım hata bendeymiş bana dr.um kanda 2 li bir değere bakacağız demişti meğerse enfeksiyonlar içinmiş bu testler, :KK3: 2 li test için 1 ay sonrasına randevu verdi :87:

Günaydın kızlar...Nasılsınız ? İnş. iyisinizdir..Beni sorarsanız çok karışığım...Bebeğime bişey olucak korkusu sardı yüreğimi...Eşim yardımcı olsun diye kayın validemi yanımıza çağırdı...Çağırmaz olsaydık...Hamileliğimide yaptığı iylikleride burnumdan getirdi...Dün tartıştık bugünde evine gidicek...Dün o kadar çok gerildimki karnım kas katı kaldı...Zaten düşük riskin var demişti doktor...Çok korkuyorum kızlar...Lütfen benim için dua edin...İnanın çok sıkıntıdayım şuan:KK50:

Günaydın kızlar...Nasılsınız ? İnş. iyisinizdir..Beni sorarsanız çok karışığım...Bebeğime bişey olucak korkusu sardı yüreğimi...Eşim yardımcı olsun diye kayın validemi yanımıza çağırdı...Çağırmaz olsaydık...Hamileliğimide yaptığı iylikleride burnumdan getirdi...Dün tartıştık bugünde evine gidicek...Dün o kadar çok gerildimki karnım kas katı kaldı...Zaten düşük riskin var demişti doktor...Çok korkuyorum kızlar...Lütfen benim için dua edin...İnanın çok sıkıntıdayım şuan:KK50:

Sakin ol bebeğin seninle. Bebeklerimiz o kadar da güçsüz değiller bunu unutma! Kayınvalidenide unut, gebeliğinin tadını çıkarmaya çalış, nazını yap. İnşallah bebeğini sağ sağlim kucağına alacaksın.

merhaba kızlarrr...bende çok şükür tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım:) benide alırmısınız aranıza:)
sat 7 mart..şuan sanırım 5 haftalık hamişim çok şükür...Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasib etsin:):):) doktorum beta hcg değerime göre yüksek ihtimal ikiz dedi:) 15 nisanda keseleri görcez Rabbimin izni ile..çok ama çok heyecanlıyım:) netteki tahmini doğum hesaplama ile 12 aralık gibi duruo ..Rabbim hepimize sağlıklı eli ayağı düzgün bebişler nasib etsin:)

merhaba kızlarrr...bende çok şükür tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım:) benide alırmısınız aranıza:)
sat 7 mart..şuan sanırım 5 haftalık hamişim çok şükür...Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasib etsin:):):) doktorum beta hcg değerime göre yüksek ihtimal ikiz dedi:) 15 nisanda keseleri görcez Rabbimin izni ile..çok ama çok heyecanlıyım:) netteki tahmini doğum hesaplama ile 12 aralık gibi duruo ..Rabbim hepimize sağlıklı eli ayağı düzgün bebişler nasib etsin:)

Hoşgeldin, hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Beta hcg kaç çıktı ki doktorun öyle dedi?

Merhaba, ben de gecen hafta pozitif sonucu aldim, simdi 15 nisan'i bekliyorum ultrason muayenesi icin. Sanirim keseyi gormemiz gerekiyor o gun. 3. Tup bebek denememizdi, umudumuzu yitirmek uzereyken pozitif sonucu gormek bizim icin buyuk mutluluk oldu ama kalp atisini duyana kadar tam sevinemiyorum dogrusu. SAT 4 mart, yas 37.

Hoşgeldin, hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Beta hcg kaç çıktı ki doktorun öyle dedi?

teşekkürler canım..inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız...canım transferin 9. günü 97 11.günü 205 çıktı..tek gebelik de 12.gün 60 olurmuş..ölee dedi...

Merhaba, ben de gecen hafta pozitif sonucu aldim, simdi 15 nisan'i bekliyorum ultrason muayenesi icin. Sanirim keseyi gormemiz gerekiyor o gun. 3. Tup bebek denememizdi, umudumuzu yitirmek uzereyken pozitif sonucu gormek bizim icin buyuk mutluluk oldu ama kalp atisini duyana kadar tam sevinemiyorum dogrusu. SAT 4 mart, yas 37.

merhaba canım bende 15 nisanda keseleri görmeye gitcem inşallah...benimde sat 7 mart:) 23 martta transferim oldu:)Rabbim herksein yüzünü güldürsün...

teşekkürler canım..inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız...canım transferin 9. günü 97 11.günü 205 çıktı..tek gebelik de 12.gün 60 olurmuş..ölee dedi...

Öyle bir garanti yok canım. Benim 10. gün 125, 12. gün 325 ti ve tek kese göründü. Sağlıkla gelsinde o yeter.

X