ay yok anam yok yoğunluktan kafasını kaldıramıyo
onu bahane ediyo işte halbuki eve gittiğinde yapabilr
Canım herhangi bişey için değil
hani evlilik öncesi bi kontroldne geçmek lazım
rahim ve rahim ağzı için mesela
:
tamam canım, merakla bekliyoruz fotoları en kısa zamanda
kızlar ben yatıyorum, hepinize hayırlı geceler
Merhaba millet gecıyordum ugrayım dedım :) ocwmays canım sen naıslsın şöle bişi yazmışsınzı azbucuk ona degınmek sıtıyorum
ben 23 ağustos 2008 de evloendım ve evlenmeden önce jinekolojık muayenden gectım ve bunun faydasını hep gördüm
ayrıca doğpum kontrolu kızlık zarı gibi bazı konularda doktorada dansımıs oldum her zaman en güvenılır
kaynak doktordur.
ayrıca cinsel sağlık çok ama çok önemlı bişey bekarkende önemlı ama evlıyken bu önem katlanıyor
öncelıkle jınekolojık muayene ve regl tarıhlerınızı duzenlı olarak not etmenızı tavsıye ederım size
ben cep telefonumun ajandasına 2006 yılındna berı not ederım böylece doktora gittiğimde su gun regl oldum su kadar gun surdu
en son su tarıhte muayeneye gekmsıtım dıyebılıyorum.Ayrıca evlenınce gebe kalma mesleside var yani öle insnalar varkı
en son regl tarıhını hatırlamaıp hastanede rezıl oluolar kadın hamıle ama bebegın buyuklugunu ultrasıona göre hesaplıolar ama haftasına uygunmu bılemıolar
siz regl gununuzu hatırlamayınca.....
ayrıca rahım işçi yara iltihap olayalrı ve kistleşen yumurtaların anlaışabıklmesı için 3 veya 6 ayda bir jın. muayene önemli
çünkü siz şimdi bilmıyıorsunuz belkı ama evlenınce basınıza gelıcek bi süre sonra ilişki sırasında canım acıyo vs demeye baslıcaksınız mesela
akıntıları dahada bı kontrol eder hale gelceksınız.....eger acı veya hafıf kanama oluyosa ılıskıden sonra rahımde iltihap baslamıs olabılır
iltihap kolay halledılebılen bişeydır tabı anlayıp doktora giderseniz fakat Allah korusun yaraya donusurse operasyon gecırmenız gerekır bu yuzdende
jinekolojık muayene çok önemlı kzılar belkı bılıyorsunuzdur ama yazmak istedım genede :) regl gunleri ve muayeneler önemli :)
hayırlı geceler canım
canım verdıgın bilgiler icin çok tesekkurler bende aynen senın gıbı yıllardır regl tarıhlerımı telefonumdan ajandama kaydederım ama hıc kadın dogum uzmanına gozukmedım yara kıst kızlık zarı kendımle ılgılı hıcbır bılgıye sahıp ddegilim gıtmek lazımmıs demekkı
rica ederim canım :) şu an halen kzı oldugun için hanı alttan ultrason ile bakamaz belki ama
üstten bi bakıverır çok bişey varsa gozukur zaten inşallah yoktur.bişey daha demek istiyorum evkendıkten sonrakı 15 gun içinde
acıma ilişki sonrası kanam şikayetı fln olabılıriki aşk -u meşk kuşu bı araya gelınce doğru durmayıp sık sık aşna fışna oldugundan rahım ıcı duvarı hafif
zedelnıyo acımalar ondan olabılır hanı bazı şeyleride dırek yaraya veya ıltıhaba yormamamk gerekır ama tabı ıltıhapda o zedelenme sonrası giriyor zaten
onun için konusu değil ama yeterlı ıslak zemın olussun sonra koklaşmak daha faydalı olarayy çok terbiyesiz kaçmasın şimdi banlamasınalr benı
bizim topikte her haltı konusuyoz ama
ama genede doğum kontrolu jınekolojık muayenelr cinsel hastalıkalr veya ilk gece gibi bazı konularda doktora dansımak en güzelidir tavsiye ederim :)
hmm birde eger istersen sımdıden akıntılarını tanımaya baslayabılrısın mesela yumurtlama öncesı nasıl olur üşütünce nasıl olur işine yarar yanı :)
gelinlik beğendim ama 2500 tl kayın valideme ve nişanlıma pahalı geldi tabi.istanbula bakalım diyip duruyırlar.bende nereye bakarsak bakalım ben onu beğendim birkere başka beğenemem diyorum.tartıştık biraz moralim bozuldu poff ne zor herşey yaa Allah'ım yardım et..
canım terbıyesız degil bence hepımız yasıcaz bunları tavsıyelerın ıcın cok tesekkurler bana teyzemde boyle bılgıler vermıstı annemle konumuyoruz ama bırılerı solıckkı bızde bılıcez yoksa naparız bız:18:
teşekkürler ayşeciğim
arada sizin topiğe gelek bari öhöm öhöm
günaydın kızlaaaaar, evlenmeden önce jinekolojik muayeneye giden olursa, gelince bizede anlatsın ya ben çok utanırım. bir kere her öksürmemle sol rahim tarafımda bir ağrı vardı, önce dahiliyeye gitmiştim o muayene edip beni kadın doğuma göndermişti, kistten şüphelenmişlerdi. ultrasonla bakabildiler bekar olduğum için, ama kadın doğum odasında o çatal dedikleri koltuğu gördüm, çok korkunçtuuuuukadın soyunup uzan dediğinde dehşet içinde bakakalmıştım neyseki normal muayene yatağını söylemiş ben çatala oturacam sanmıştım.. sadece üstten muayene etti ama yinede çok utanmıştım
günaydın canım....pekı sonra gıttınmı muayeneye kıstmıymıs cıdden ? cunku bazen yumurtada içine su alarak bozulur ve kiste donusur
yumurtan kistleştiği için atılması zor olur ve o ay agrılı ve zor bı regl gecırırısın...aslınd akist değil yumurtadır o.....belkıde böyle bısey olmsutur
o an yumurtan kıst zannedılmsıtır oalbılıyor cunku öyle üstten bakılınca net tanı koyulamıyo.
ben foruma yeni üye oldum ve tabii ki evlilik hazırlığında olan bir eylül gelini olarak ilk buraya yazmak istedim :)
çok mutsuzum nişanlımla çok büyük bir kavga ettik çok canım sıkkın onu üzmekten onun benim yüzümden canının sıkılmasından nefret ediyorum onu okadar çok mutsuz ediyorum ki oysa o benim her kötü anımda yanımdayken beni mutlu ederken ben,onu sadece mutsuz ediyorum allahım yardım et bana ne olursun yaa
ben foruma yeni üye oldum ve tabii ki evlilik hazırlığında olan bir eylül gelini olarak ilk buraya yazmak istedim :)
zyv canım ben albümlerini göremiyorum ama herkes bayılmış eminim güzeldir ağız tadıyla oturmayı nasip etsin allahım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?