kyra seni okuyunca gözlerim doldu ama mutluluktan evet çok az kaldı nazar boncuğu kaldı değilmicnm bende polikistik overim glukophage kullanıyorum kaç yıldır benim reglimi düzenlemiyo ama tedavideyken yumurtalarım güzel gelişiyo artık hapı midem almıyo bugün doktoruma dedimki midem almıyo kullanmasam olmazmı dedim yok kullanman gerekiyo dedi bu ilaçla hamile kalan var evet ama hepimiz şanslı değiliz kimimiz tedavi olmak durumundayız keşke olsa tedaviyle olsa ben normal yoldan olması umudunu kestim çoktan hem bence biraz daha bekle farlutalda içmişsin olmazsan tekrar kan testi yaptırırsın belki geç döllenme olmuştur
güzel şeyler görelim inşaallah hayat iksirlerimiz gelsin seninki zaten göbeğindeMutluktan dolsun elbet o güzel gözler, daha neler görecek Allah'ın izniyle. Mutlu ol arkadasım bak az kaldı kuzuna kavuşmaya onu coook moralli, keyifli karşılaman coook önemli.
Bak seni az daha güldüreyim, bugün bir arkadasıma moral olsun diye( o kendini biliyor) hamileliğimde ilgili geyikler yapıyordum. Birden aklımıza acaba nasıl bir gebe olurum diye geldi, o sırada telefonla konuşuyorduk aldım elime bir yastık koydum tişörtün icine anlattım ona da nasıl göründüğümü nasıl güldük anlatamam. Sonra bir baktım ki çok keyif verdi öyle koca karninla dolaşmak, kocacigimi da öyle karşıladım aksam, kapıda halımı görünce o da çok güldü. Sen evde epey havasiz kalmissin diyor bana. Hehehe sanırım haklı beni oksijensizlik çarptı)))
bende polikistik overim glukophage kullanıyorum kaç yıldır benim reglimi düzenlemiyo ama tedavideyken yumurtalarım güzel gelişiyo artık hapı midem almıyo bugün doktoruma dedimki midem almıyo kullanmasam olmazmı dedim yok kullanman gerekiyo dedi bu ilaçla hamile kalan var evet ama hepimiz şanslı değiliz kimimiz tedavi olmak durumundayız keşke olsa tedaviyle olsa ben normal yoldan olması umudunu kestim çoktan hem bence biraz daha bekle farlutalda içmişsin olmazsan tekrar kan testi yaptırırsın belki geç döllenme olmuştur
güzel şeyler görelim inşaallah hayat iksirlerimiz gelsin seninki zaten göbeğindehehe bu arada güzelmiş gerçekten alıştırma yapıyosun yani yastık koyarak karnına inşaallah bebeğimizin karnımızda yavaş yavaş büyüdüğünüde hissedicezz
pınar tatlım nasılsın bebişin nasıl yatıyor musun ...
kyra hep böyle umut dolu ol arkadaşım...
aminn inşş..şüphesiz öyle allahın takdir ettiklerini yaşıyoruz yaşıycaz...ama bazen insan sorunsuz olanları görünce dayanamıyo nefsin acizliğimi kadınlığın zaafımı bilemiyorum ama her bebiş haberini verenleri duyunca canım çok yanıyor içimden bişiler biraz daha beklesem çıkıp gidecekmiş gibi geliyor...allah her isteyene olan olmayan herkese versin kuzular ama artık bende istiyorumm bende bu heycanı bu mutluluğu yaşayayım yaşatayım istiyorum..
Canım neden böyle düşünüyorsun allahın hkmeti cok büyük daha 25 yaşındasın kaçyıllık evisin bilmiyorum ama sabırla bekliyecegiz ...benim bugün test günüm dü negatif soucunu aldım kendime dedim ki yola devam kısmetse 2.sefere artık...
Kızlar yapmayın böyle, her birimizin ayrı ayrı hikayesi var, hepimiz aynı yollardan geçiyor, benzer seyler yasıyoruz. Eminim hepimizin hikayesi kendi icin çok zor. Ama ben sunu biliyorum Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Bizlere düşen bu hayatta payımıza düşeni en doğru sekilde yasamak. Bu lafları ukalalik yapmak icin söylemiyorum yemin ederim.
Bir de söyle düşünsenize, eskiden bizim gibi cocuğu olmayan kadınlar, kapının önüne koyuluyormus, onların bizler gibi borç harç da olsa tedavi görme şansı hiç olmamış. Hala da var kızlar bunları yaşayanlar. Şükredecek öyle çok şey var ki hayatta. Ayrıca cocuk sahibi olmazsak hayat sona ermez, tabii ki Rabbim her kadına yaşatsın ama bu sadece Rabb'imin taktiri olmaya da bilir. Bugün 3.kez deniyorum ama belki yıllar sonra kaderime bir cocuk yazmadığına inanacağım Rabb'imin bunu sadece o biliyor, ondan gelen herseye kabul olmamız gerekmiyor mü?
Dilerim yürekleri evlat ateşi ile yanan bizlerin duaları Rabbim katında kabul edilenlerden olur, dilerim herbirimize bir evlat yazmıştır. Ama nolur bu kadar üzmeyin kendinizi.
poyraz canım 25 yaşında böyle düşünürsen olmaz hiç moralini bozma elbet bir gün olur olmazsa da sağlık olsun herkesin çocukları olcak diye bir şey yok...ben uzun süre böyle düşündüm çalışıyodum da kaptırdım gittim kendimi ani bir kararla yaptırdık...ne zaman ne yaşıycaz belli olmuyor kii
sanırım karamsarlıkta dibe vurduğum günlerdeyim insan hep güzel şeyler yaşamak istiyor kaderimde olanı elbette değiştiremem ama bazen duygular taşıveriyor..rabbim bizlerinde yüzlerini güldürsün mis kokulu kuzular versin inş en ennnnn en kısa zamanda bizlerede...
Slm
kızlar ben 6senelik evliyim 27 yaşındayım eşim29 yşda ilk evlendimiz günden beri bekliyoruz bi evladımız olsun diye ama olmuyo çok doktora gitimben sayısını unutum 7,8 bilmiyorum şehir dışında yaşıyorum durda sadece kdn dğ dkt var 2 sene ilaç tedavisi gördüm 4defa aşılamayaptırdım yok olmadı bi sorunumuz yok eşimde bende çok saglıklıymışız ama olmuyo elden be gelir ilk tüp bebegimde kıredi çekip yaptırdım çok umutluydum 5 yunurta toplandı 3 dölendi 1 aldı ama tutmadı aradan tam bisene gecti borcumuz var yaptıramayız dedik oanda aylem çok deyil ama biraz yardım deriz dediler süprizdi bizim için olduda yaptırdık ve yavrum tutu tam tanışıcaz görcem bebişimi derken beni bırakıp giti sevincimiz hevesimiz yarım kaldı şimdi tekrar yaptırmaya güçümüz yok neyapıcam rabime sıgınmaktan başka dokt hiç ama hiç birşey demiyo sebep yok siz söyleyin ne yapayım kendimi yıkılmış malup hisediyorum günlerdir dışarı çıkamıyoru insanlar bana bakıyo diye düşünyorum çıkmazlık içindeyim hani derlerya düşük yapan çok çabuk hamile kalır diye belki olur diyorum rabime yalvarıyorum yani anlıycanız sorunu olanda olmayanda aynı bazen diyorum disorunum olsa çaresine bakarım içim rahat olur benimde busorunum var derim amayok her ayadet olcanı diye beklemek çok zor kızlar sizi üzmek istemezdim ama içimdekileri yazdım yüce rabim hepimizin yanında olsun bize güc kuvet sabır versi öptm
poyraz canım 25 yaşında böyle düşünürsen olmaz hiç moralini bozma elbet bir gün olur olmazsa da sağlık olsun herkesin çocukları olcak diye bir şey yok...ben uzun süre böyle düşündüm çalışıyodum da kaptırdım gittim kendimi ani bir kararla yaptırdık...ne zaman ne yaşıycaz belli olmuyor kii
sanırım karamsarlıkta dibe vurduğum günlerdeyim insan hep güzel şeyler yaşamak istiyor kaderimde olanı elbette değiştiremem ama bazen duygular taşıveriyor..rabbim bizlerinde yüzlerini güldürsün mis kokulu kuzular versin inş en ennnnn en kısa zamanda bizlerede...
Ben 31 yaşındayım,esim 42 yasında 3.denememiz. Esimde hicbir sorun yok, benim de kanallarim yok. Yani tup benektem baska hicbir sansimiz yok, ağlasam da zorlasam da tek carem bu deneme süreci, cani yürekten söylüyorum eğer denemene böyle diplerde başlarsan olmaz. Nolur topla kendini, tüp bebek dediğimiz bu süreçte her denemede hersey mükemmel de olsa %50-60 şansımız var. Bunu arttıran tel şey sürece inanmak, huzurlu olmak. Yoksa ne yaparsan yap boş. Ben ilk 2 denememde hiç inanmadım, hiç umutlanmadim hiç de hamile kalamadım. Bu surecin anahtarı sende ister kitlersin kapıyı, ister acarsın sonuna dek. Ama bildigimiz en önemli şey sen kapıyı sonuna dek acsan da Rabbim geç demeden geçemezsin. Acmazsan zaten geçme sansin yok.
cnm tabiki zor süreçler düşün benim çevremdede herkesin çocuğu var ikinci üçüncü çocuğu olmayaların bile tüpbebekle ikizleri oldu bana diyolar hiç gözükmüyosun diye herkes çoluğu çocuğuyla hava güzelken dışarıda ben ne yapayım büyük eltimin kızı küçüktü evlendiğimde şimdi bebeği doğduda büyüyor napalım sınavımız bu olucak bebeğim yada bebeklerim ben inanıyorum sende inan vazgeçme hepimizin dibe vurduğu zamanlar var güçlü olmalıyızki bebeklerimiiz gelsin bide ben ilaçsız regl olamıyorum beterin beteri var yani cnm hele bi hamile kalıp doğum yapayım sonra verip kiloları keyfime bakıcam artıkeskiden günü gününe olmasada regl olabiliyordum iki aydır olamıyorum beşinci gün bitti hala olamadım zayıflamak gerek dediler iki kiloda olsa verdim ilaç kullandım ki kullanmaya başladığım günden beri hayatım mahvoldu halsizlikten mide bulantısı ve yanmasından gözümü açamadığım günler oluyor yinede umudum o diyip sabretmeye çalışıyorum ama nafile moral motivasyon sıfır az önce iki arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim garip belki ama duyduğumdan beri ağlıyorum cok siniliyim kime niye onuda bilmiyorum 10 dk da bi kontrol ediyorum kendimi belki hasta olmuşumdur diye inanın böylesi çok daha zor evet bu benim bizim sınavımız ama bazen diyorumkı keşke sınavımız bundan olmasaydı..
olucak inşaallah cnm seninkinin adı ne cnmAminnn inşallah arkadasim, benimkisi moral, motivasyon. Test gunune kadar böyle, o gün ne olacak onu da sadece Rabbim biliyor. Ona sığınıyor, ona güveniyorum.
kizlatpr ben bu sayfaya saniyorum bir kere yazdim .
Kasim aralik ayinda tedavi olacaklar listesindeyim o yuzden o forumdayim genelde.
Oyle bir bkappakayim dedim neleroluyor diye.
Son sayfada sebepsiz infertilite olan arkadaslari okudum .
Sadece aklinizin bir tarafinda not olarak kalmasi icin yaziyorum.
Siz yine doktorunuza sorun arastirin .
Aranizda kromozom tahliliyaptiran var m?
Ben 11 yillik evliyim. 4 olumsuz asilama 2 olumsuz tup ve bir tutan ve dusen dondurlmus tedavisinin ardindan yapilan kromozom testinde kromozom translokasyonum oldugu ortaya cikti. Yani bir parca kopup diger bir kromozoma yapisiyor. Kromozom sayilarinda eksiklik yok ama yer degistirmis. Bana da yillarca sebepsiz dendi. Hersey normaldi ama olmuyordu.
Oyle bir dipnot olarak alin bunu lutfen.
az da olsa benziyo hikayen benim yaş da 27 eşim 29 ve benim bu güne kadar 5 aşılama 3 tüp bebek 3 üncü tutu ama kuçuk bi kanama herşeyi bozdu şimdi düşük yapmayı bekliyorum nasıl oluyosa artık düşük neyse bende de sebebsiz hiç bi sorun yok ama ben umudumu yitirmedim allahtan istiyorum ve bir gün olucak sadece bolca dua et allah tan iste allah hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?