2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

Kızlar yapmayın böyle, her birimizin ayrı ayrı hikayesi var, hepimiz aynı yollardan geçiyor, benzer seyler yasıyoruz. Eminim hepimizin hikayesi kendi icin çok zor. Ama ben sunu biliyorum Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Bizlere düşen bu hayatta payımıza düşeni en doğru sekilde yasamak. Bu lafları ukalalik yapmak icin söylemiyorum yemin ederim.

Bir de söyle düşünsenize, eskiden bizim gibi cocuğu olmayan kadınlar, kapının önüne koyuluyormus, onların bizler gibi borç harç da olsa tedavi görme şansı hiç olmamış. Hala da var kızlar bunları yaşayanlar. Şükredecek öyle çok şey var ki hayatta. Ayrıca cocuk sahibi olmazsak hayat sona ermez, tabii ki Rabbim her kadına yaşatsın ama bu sadece Rabb'imin taktiri olmaya da bilir. Bugün 3.kez deniyorum ama belki yıllar sonra kaderime bir cocuk yazmadığına inanacağım Rabb'imin bunu sadece o biliyor, ondan gelen herseye kabul olmamız gerekmiyor mü?

Dilerim yürekleri evlat ateşi ile yanan bizlerin duaları Rabbim katında kabul edilenlerden olur, dilerim herbirimize bir evlat yazmıştır. Ama nolur bu kadar üzmeyin kendinizi.

Mutluktan dolsun elbet o güzel gözler, daha neler görecek Allah'ın izniyle. Mutlu ol arkadasım bak az kaldı kuzuna kavuşmaya onu coook moralli, keyifli karşılaman coook önemli.
Bak seni az daha güldüreyim, bugün bir arkadasıma moral olsun diye( o kendini biliyor) hamileliğimde ilgili geyikler yapıyordum. Birden aklımıza acaba nasıl bir gebe olurum diye geldi, o sırada telefonla konuşuyorduk aldım elime bir yastık koydum tişörtün icine anlattım ona da nasıl göründüğümü nasıl güldük anlatamam. Sonra bir baktım ki çok keyif verdi öyle koca karninla dolaşmak, kocacigimi da öyle karşıladım aksam, kapıda halımı görünce o da çok güldü. Sen evde epey havasiz kalmissin diyor bana. Hehehe sanırım haklı beni oksijensizlik çarptı)))

pınar tatlım nasılsın bebişin nasıl yatıyor musun ...
kyra hep böyle umut dolu ol arkadaşım...

güzel şeyler görelim inşaallah hayat iksirlerimiz gelsin seninki zaten göbeğinde hehe bu arada güzelmiş gerçekten alıştırma yapıyosun yani yastık koyarak karnına inşaallah bebeğimizin karnımızda yavaş yavaş büyüdüğünüde hissedicezz

eskiden günü gününe olmasada regl olabiliyordum iki aydır olamıyorum beşinci gün bitti hala olamadım zayıflamak gerek dediler iki kiloda olsa verdim ilaç kullandım ki kullanmaya başladığım günden beri hayatım mahvoldu halsizlikten mide bulantısı ve yanmasından gözümü açamadığım günler oluyor yinede umudum o diyip sabretmeye çalışıyorum ama nafile moral motivasyon sıfır az önce iki arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim garip belki ama duyduğumdan beri ağlıyorum cok siniliyim kime niye onuda bilmiyorum 10 dk da bi kontrol ediyorum kendimi belki hasta olmuşumdur diye inanın böylesi çok daha zor evet bu benim bizim sınavımız ama bazen diyorumkı keşke sınavımız bundan olmasaydı..

Aminnn inşallah arkadasim, benimkisi moral, motivasyon. Test gunune kadar böyle, o gün ne olacak onu da sadece Rabbim biliyor. Ona sığınıyor, ona güveniyorum.

Son düzenleme:

4 yıllık evliyim ilk denememiz olacak tüp bebek için ama olmaıyo malesefcanım inş ikinciyi beklemeden kavuşursun kuzuna rabbim sabırlar versin

çok haklısın ya bebeğimiz hemen olsa sağlığı yerinde olmasaydı dahamı iyi olucaktı bu seferde oturup hergün aglıyacaksınız yapmayın böyle dünyanın sonu değil bu allah yeterki hayırlı sağlıklı versin ve her şeye şükredinki allah beterinden saklasın

az da olsa benziyo hikayen benim yaş da 27 eşim 29 ve benim bu güne kadar 5 aşılama 3 tüp bebek 3 üncü tutu ama kuçuk bi kanama herşeyi bozdu şimdi düşük yapmayı bekliyorum nasıl oluyosa artık düşük neyse bende de sebebsiz hiç bi sorun yok ama ben umudumu yitirmedim allahtan istiyorum ve bir gün olucak sadece bolca dua et allah tan iste allah hepimizin yardımcısı olsun

cnm tabiki zor süreçler düşün benim çevremdede herkesin çocuğu var ikinci üçüncü çocuğu olmayaların bile tüpbebekle ikizleri oldu bana diyolar hiç gözükmüyosun diye herkes çoluğu çocuğuyla hava güzelken dışarıda ben ne yapayım büyük eltimin kızı küçüktü evlendiğimde şimdi bebeği doğduda büyüyor napalım sınavımız bu olucak bebeğim yada bebeklerim ben inanıyorum sende inan vazgeçme hepimizin dibe vurduğu zamanlar var güçlü olmalıyızki bebeklerimiiz gelsin bide ben ilaçsız regl olamıyorum beterin beteri var yani cnm hele bi hamile kalıp doğum yapayım sonra verip kiloları keyfime bakıcam artık

Aminnn inşallah arkadasim, benimkisi moral, motivasyon. Test gunune kadar böyle, o gün ne olacak onu da sadece Rabbim biliyor. Ona sığınıyor, ona güveniyorum.
olucak inşaallah cnm seninkinin adı ne cnm pınarınki abuş

Çaresizliği de yaratan O,
Çareyi de yaratan O,
Mutluluğu da yaratan O,
Mutsuzluğu da yaratan O,
Kalk, silkelen, kendine gel!
... ... Umutsuzluğa sarılma,
Umutsuzluk şeytandandır!
Ümit etmek Allah' tandır!
Ümitvâr ol, hayrı iste, KORKMA, yürü!..(bu sözü okuduğumda çok hoşuma gitmişti

BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM!!! NİYE BEN
Brenda yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı. Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karsılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı. Bir süre tırmandıktan... sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu...

Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu. Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu.

Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı. "Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı.

Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti. Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlattı. Bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek, karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazdı:

"Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."

"BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM" demeyin...((((bunuda biyerde okumuştum

Kizlatpr ben bu sayfaya saniyorum bir kere yazdim .
Kasim aralik ayinda tedavi olacaklar listesindeyim o yuzden o forumdayim genelde.
Oyle bir bkappakayim dedim neleroluyor diye.

Son sayfada sebepsiz infertilite olan arkadaslari okudum .
Sadece aklinizin bir tarafinda not olarak kalmasi icin yaziyorum.
Siz yine doktorunuza sorun arastirin .
Aranizda kromozom tahliliyaptiran var m?
Ben 11 yillik evliyim. 4 olumsuz asilama 2 olumsuz tup ve bir tutan ve dusen dondurlmus tedavisinin ardindan yapilan kromozom testinde kromozom translokasyonum oldugu ortaya cikti. Yani bir parca kopup diger bir kromozoma yapisiyor. Kromozom sayilarinda eksiklik yok ama yer degistirmis. Bana da yillarca sebepsiz dendi. Hersey normaldi ama olmuyordu.
Oyle bir dipnot olarak alin bunu lutfen.

canım aynen herşey kan pıtısı kormozon tes testoron sana nediyimki önüne geleni yaptırdım her ay yenilendi yetmedi rahim filimi 2.yasakken onuda 2defa cektirdim beni yoranlarda bunlar oldu ben sizler kadar kapsamlı bişehirde deyilim ama elimden geldigi kadar yaptırnaya calışıyorum bugün gitsem sonucu 2.4 haftada aldıgım günler oldu

canım azdeyil tam olarak aynı inan bunlar umudumu yitirdigim için yazmadım çok umutluyumolcak biliyorum gecte olsa olcak evladımı alcam kuçama beni yıpratan bu çaresizlik imkanlar kısıtlı bizler rapor alıpta tedavimizi karşılayamıyoruz kimseye bişey diyemiyoruz bilmiyorum ben çok çaresizim anata biliyomuyum bilmem ama dilerim r
abimden ne kıza zamanda yavrularımızı versin anamadıgım bişey nasıl düşük yapmayı bekliyosun sakıncası yoksa yazarmısın

sabahları progesteron crinone jel kullanan varmı arkadaşlar ben transferden bir kaç gün başladım ve yarın itibariyle 22. günüm halen kullanıyorum tuvaletteyken elime böyle yeşil erimiş halde afedersiniz bebek kakası gibi vajinadan geri geliyo az önce baya bi yarı avuç dolusuna yakın geldi böyle şey yaşayan varmı sizden de geliyomu? acil cvp lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…