• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM!!! NİYE BEN
Brenda yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı. Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karsılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı. Bir süre tırmandıktan... sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu...

Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu. Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu.

Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı. "Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı.

Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti. Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlattı. Bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek, karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazdı:

"Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."

"BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM" demeyin...((((bunuda biyerde okumuştum:34:
:46::46::46:

pınar tatlım nasılsın bebişin nasıl yatıyor musun ...
kyra hep böyle umut dolu ol arkadaşım...
kanamam kesildi canım sadece çok az lekelrnmem var şükürler olsun yarında pıt pıtları duymaya:1::1:

günaydın kızlar
maşallah sayfa çok hızlı ilerliyor ben yetişemiyorum valla :nazar: okuyorum sonra yorum yazacak oluyorum okuduklarımı unutuyorum :9:
bende şafak sayıyorum maşallah sayılacak şafak kalmadı :nazar: yarın test günüm inşallah hayırlı haberlerle gelirim

kyr canım nasıl gidiyor nasıl hissediyorsun kendini ben ilk günler çok kasık ağrısı çektim bu aralar ara ara batmalar oluyor sadece

canım valla kusura bakma dün baktım seni göremedim oyüzden dedim evde giremiyorum malesef kk :50:iyi olmana sevindim arkadaşım benimde pazartesi transfer olucak.duanı eksik etme bende edicem Allah kabul etsin inşlh

günaydın süper anneler ve adayları.dün merkezi aradıım benim testler ne zaman gelecek diye.bu sefer de 15 20 gün sonra dediler.çıldırdım.ama tabi aceleye de getirtmek istemiyorum.sinirlenip getirttirirler felan da araştırması bitmeden.korktum bişi diyemedim yani.ilk aradığımda(1 ay sonra) 10-15 güne kadar gelir dediler.sonra aradım 2 aya kadar uzuyor bazen dediler.dün aradığımda da 15-20 gün dediler yaa.üç aya olacak.offffff.sinirlerim gerildi.bir daha cgh felan yaptırmam yanii....bir an önce bebeğime kavuşmak istiyorum...:43::43:

Son düzenleme:
:46::46::46:
kanamam kesildi canım sadece çok az lekelrnmem var şükürler olsun yarında pıt pıtları duymaya:1::1:
Ayyy şükürler olsun, bak o gün de geldi, yarın hayatının en güzel senfonisini dinleyecek kuzun sana, pıt pıt pıt pıt pıt pıt ..... Ayyy ayy süper...

günaydın kızlar
maşallah sayfa çok hızlı ilerliyor ben yetişemiyorum valla :nazar: okuyorum sonra yorum yazacak oluyorum okuduklarımı unutuyorum :9:
bende şafak sayıyorum maşallah sayılacak şafak kalmadı :nazar: yarın test günüm inşallah hayırlı haberlerle gelirim

kyr canım nasıl gidiyor nasıl hissediyorsun kendini ben ilk günler çok kasık ağrısı çektim bu aralar ara ara batmalar oluyor sadece
İyiyim cnm, hamile gibi hissediyorum;)) öyle ki sabah esimin gittiğini duyunca oyle bir zipladim ki yataktan 1 saattir bebeğime birsey olmusmudur diye düşünüp sinirleniyorum kendime:(((
Cnm inşallah yarın güzel haberlerle gel, bu hafta yine üzüldük çok, seninle moral bulalım inşallah. Dualarimizdasin

canım valla kusura bakma dün baktım seni göremedim oyüzden dedim evde giremiyorum malesef kk :50:iyi olmana sevindim arkadaşım benimde pazartesi transfer olucak.duanı eksik etme bende edicem Allah kabul etsin inşlh

Askolsun saka yaptım bende, kusur olur mü? Biliyorum cnm kavuşmanıza az kaldı, elbet dualarimizdasin. İnşallah çok güzel olacak hersey

günaydın süper anneler ve adayları.dün merkezi aradıım benim testler ne zaman gelecek diye.bu sefer de 15 20 gün sonra dediler.çıldırdım.ama tabi aceleye de getirtmek istemiyorum.sinirlenip getirttirirler felan da araştırması bitmeden.korktum bişi diyemedim yani.ilk aradığımda(1 ay sonra) 10-15 güne kadar gelir dediler.sonra aradım 2 aya kadar uzuyor bazen dediler.dün aradığımda da 15-20 gün dediler yaa.üç aya olacak.offffff.sinirlerim gerildi.bir daha cgh felan yaptırmam yanii....bir an önce bebeğime kavuşmak istiyorum...:43::43:

Çok uzun sürdü haklısın valla ana olsun be arkadasım geç olsun da tam olsun yeter ki. Sen de bu zamanı iyi değerlendir, gez, toz bunlar son bebemiz günlerin;))))

günaydın cnm inşlh sonucun hayırlı olur. acele etme yavaş olsun önemli değil sonucun iyi olsun inşlh arkadaşım.inşlh en kısa zamnda seninde:emir_bebek: olur..

günaydın kızlar

canım inşlhhh hayırlı habetlerini yarın yazarsın Allahım yüzünü güldürsün..

İyiyim cnm, hamile gibi hissediyorum;)) öyle ki sabah esimin gittiğini duyunca oyle bir zipladim ki yataktan 1 saattir bebeğime birsey olmusmudur diye düşünüp sinirleniyorum kendime:(((
Cnm inşallah yarın güzel haberlerle gel, bu hafta yine üzüldük çok, seninle moral bulalım inşallah. Dualarimizdasin

çook güzel öyle hisset zaten bebiklerin seninle yataktan öyle zıplamanla bir şey olmamışdır ama kendine bu kadar sinirlenip stres yaparsan olabilir endişelenme rabbime emanet onlar inşallah canım ben başlatırım diğer arkadaşlarda devamını getirir

canım inşlhhh hayırlı habetlerini yarın yazarsın Allahım yüzünü güldürsün..[/QUOTE]

sağol canım allah razı olsun rabbim cümlemizin yüzünü güldürsün inşallah

Son düzenleme:
Cnmmm çok meraklandim okuyunca, şimdi nasılsın? Yarın mutlaka test yaptır arkadasım. Dua ediyorum sana cnm, Rabbim inşallah korktuğunu yaşatmasın.
sağol cnm benım kan verdım 3 te çıkacak sonucu bekliyorum.negatif gelcek tabı de:((

Slm
kızlar ben 6senelik evliyim 27 yaşındayım eşim29 yşda ilk evlendimiz günden beri bekliyoruz bi evladımız olsun diye ama olmuyo çok doktora gitimben sayısını unutum 7,8 bilmiyorum şehir dışında yaşıyorum durda sadece kdn dğ dkt var 2 sene ilaç tedavisi gördüm 4defa aşılamayaptırdım yok olmadı bi sorunumuz yok eşimde bende çok saglıklıymışız ama olmuyo elden be gelir ilk tüp bebegimde kıredi çekip yaptırdım çok umutluydum 5 yunurta toplandı 3 dölendi 1 aldı ama tutmadı aradan tam bisene gecti borcumuz var yaptıramayız dedik oanda aylem çok deyil ama biraz yardım deriz dediler süprizdi bizim için olduda yaptırdık ve yavrum tutu tam tanışıcaz görcem bebişimi derken beni bırakıp giti sevincimiz hevesimiz yarım kaldı şimdi tekrar yaptırmaya güçümüz yok neyapıcam rabime sıgınmaktan başka dokt hiç ama hiç birşey demiyo sebep yok siz söyleyin ne yapayım kendimi yıkılmış malup hisediyorum günlerdir dışarı çıkamıyoru insanlar bana bakıyo diye düşünyorum çıkmazlık içindeyim hani derlerya düşük yapan çok çabuk hamile kalır diye belki olur diyorum rabime yalvarıyorum yani anlıycanız sorunu olanda olmayanda aynı bazen diyorum disorunum olsa çaresine bakarım içim rahat olur benimde busorunum var derim amayok her ayadet olcanı diye beklemek çok zor kızlar sizi üzmek istemezdim ama içimdekileri yazdım yüce rabim hepimizin yanında olsun bize güc kuvet sabır versi öptm

cnm benim bende 4,5 yıllık evlıyım ve senın gıbıyım evlendıgım gunden berı beklıyorum evladım olsun dıye.her ay adet gunlerımdekı umutla bekleyışımı anlatamam kımsede anlamaz bunu yaşamayandan baska.benden sonra evlenen herkesın çocugu var hatta bazıları 2.yı yaptı.bense malesef...bazen okadar yıpranıyorum kı ben küçük bi ilçede oturuyorum ve herkes tanıyor bızı.işyerımıze gelen muşterıler bıle bazen soruyor yokmu hala dıye dusunun artık halımı benım.pazarda bıle soran var ya...doktora gıt dıye akıl veren mı dersın yap yap artık olsun bak sonra olmaz dıyen mı dersın.sankı benım elımdemı.ınsan yoruluyor bunlarla ugrasmaktan ...

Ben 31 yaşındayım,esim 42 yasında 3.denememiz. Esimde hicbir sorun yok, benim de kanallarim yok. Yani tup benektem baska hicbir sansimiz yok, ağlasam da zorlasam da tek carem bu deneme süreci, cani yürekten söylüyorum eğer denemene böyle diplerde başlarsan olmaz. Nolur topla kendini, tüp bebek dediğimiz bu süreçte her denemede hersey mükemmel de olsa %50-60 şansımız var. Bunu arttıran tel şey sürece inanmak, huzurlu olmak. Yoksa ne yaparsan yap boş. Ben ilk 2 denememde hiç inanmadım, hiç umutlanmadim hiç de hamile kalamadım. Bu surecin anahtarı sende ister kitlersin kapıyı, ister acarsın sonuna dek. Ama bildigimiz en önemli şey sen kapıyı sonuna dek acsan da Rabbim geç demeden geçemezsin. Acmazsan zaten geçme sansin yok.

cnm kapıyı acmak dıyosun ya ben okapıyı oyle bı açmıştım kı takı su kanama olana kadar kesın gelıcek bebegım gozuyle bakıyordum okadar umutluydum hatta bebek odası takımları bıle bakıp planlar yapmaya baslamıştım.sen duşun artık...eşim bıle ılk kez bukadar umutluydu.hatta bı tulum bıle almıştık eşimle.ama kısmet degılmiş gıydırmek o tulumun içini doldurmak....
yanı kısacası söylemek ıstedıgım sen kapıyı ne kadar acarsan ac olmayınca olmuyor .....inş sen kavuşursun bebişine saglıklı hayırlı bı şekilde...

Cnm nasılsın? Çok merak ettim seni? Nasıl haberler?

nasıl olayım be cnm kanama devam edıyor işte gıttım kan verdım 3 gıbı sonuç çıkacak.yuregımın bı köşesi bı umut dıyor ama dıger tarafımda herşey bıttı dıyo....
sen nasılsın kuzular iidir inş.kendıne dıkkat et...inş sen kavuşursun bebişlerıne...

Geldik, geldik teyzesi, unutur muyuz sizi, bugün bir arkadasım geldi sohbet, muhabbet giremedim nete. O kapıdan çıktı ben size bakmaya geldim, gecmisi okumadan daha sana cvp yazıyorum ;))) iyiyiz valla bugün sabah biraz keyifsiz uyandim, sonra kendime geldim ama. Ayyy benim ilk günlerim hamilelikte malum etkiliyor insanı;))) sabah çok midem bulanıyordu, esime diyorum ki ayy bu hamilelik zor valla;))) nasıl gülüyor bana eyvahhh biz 9 ay yandık diyor. İste böyle arkadasım, ilk günlerimin keyfini çıkarıyorum full kapris;))) sen nasılsın?

Slm hamile ve kaprisli annecik:))supersiniz siz ailece :nazar:Size midenin bulanmasi super ben seni simdiden kocaman tebrik ediyorum walla ben senin suanda ikizlere hamile anne olarak goruyorum ve yaptigin hic kapris degil vucudun degisiyor tatlim ohhcikar bugun lerin doyadoya keyfini rabbim hakknda hayrli olani versin insallh..ben t ederim iyiym iste idare ederim suanda bir labortvarda bekliyorum kanda pihtilsma ve mutasyon tetsleri istendi seker. Yuklemesi yapildi sikilmis bir halde bekliyorum damari bulamiyorlar hersaat basi sinir yani bunuda yaptiriyorum birdaha zor bulurlar beni delinmedik yerimiz gitmedigimz dr kalmadi bende durum boyle cnm !!sigar olayini nasil merak ediyorm senii

nasıl olayım be cnm kanama devam edıyor işte gıttım kan verdım 3 gıbı sonuç çıkacak.yuregımın bı köşesi bı umut dıyor ama dıger tarafımda herşey bıttı dıyo....
sen nasılsın kuzular iidir inş.kendıne dıkkat et...inş sen kavuşursun bebişlerıne...

Cnm hadi haayirlisi raht ol lutfen hersey bizim icin seni anliyorum yasam mucizelerle dolu biliyrsun kanamasi olupta hamile olan cok insan var hbr ver bize

canım ne olur üzme kendini biliyorum cook zor rabbim inşallah bebeğini sana bağışlamıştır inşallah bebeğin seninledir

arkadaşım bence sen hamilesin nedense senin için içimden hamiledir diyoruım.inşlh hamilesindir.bak göriceksin:emir_bebek::emir_bebek:

cnm benim bende 4,5 yıllık evlıyım ve senın gıbıyım evlendıgım gunden berı beklıyorum evladım olsun dıye.her ay adet gunlerımdekı umutla bekleyışımı anlatamam kımsede anlamaz bunu yaşamayandan baska.benden sonra evlenen herkesın çocugu var hatta bazıları 2.yı yaptı.bense malesef...bazen okadar yıpranıyorum kı ben küçük bi ilçede oturuyorum ve herkes tanıyor bızı.işyerımıze gelen muşterıler bıle bazen soruyor yokmu hala dıye dusunun artık halımı benım.pazarda bıle soran var ya...doktora gıt dıye akıl veren mı dersın yap yap artık olsun bak sonra olmaz dıyen mı dersın.sankı benım elımdemı.ınsan yoruluyor bunlarla ugrasmaktan ..

Herkesin ayrı bir yaşanmışlık öyküsü var....Ben de 4,5 senelik evliyim.Ben 33 eşim 41 yaşında.2 aşılama 2 tüp bebek 1 kimyasal gebelik....3.tedaviye başlama korkusu yaşayanlardanım.Ya yine olmazsa ya yine aynı acılarla yoğrulmak zorunda kalırsam...o kötü günlerimde kendi acımı unutup eşime destek olmak için elimden geldiğince çabalamam sonra kendi acımla baş başa kalışım,pozitiften sonraki bir kaç gün anne baba omuşuz gibi sevince boğulup sonra herşeyin bitmesi, çok zor yaşayan bilir ancak...çevremdekilerin soruşları, her defasında olur acele etmiyoruz deyişlerim nereye kadar bilemiyorum....Bunun yanı sıra bu zor süreçlerimizde bir de görümcemin 2.ye hamile oluşunu öğrenişim ve artan sinir katsayım...neden bizim bu hassas dönemlerimizde çocuk yaptılar ki neden bizi dşünmeden buna kalkıştılar ki diye içten içe yıpranışım....benim abim aynı durumda olsa asla 2.çocuğu düşünmezdim diye kendi kendime konuşmalarım...doğumuna,doğacak çocuğun üstüne titremelerine nasıl dayanacağım diye kendi kendime soruşlarım.....
artık gözyaşlarıma engel olamıyorum.bu mübarek günler hürmetine dindir içimdeki acıyı güldür artık yüzümüzü ya Rabbim....

Cnm hadi haayirlisi raht ol lutfen hersey bizim icin seni anliyorum yasam mucizelerle dolu biliyrsun kanamasi olupta hamile olan cok insan var hbr ver bize
evet cnm bu şekılde hamıle olanlar var dıye bende bı umut dıye dusunuyorum işte.şu mübarek cuma hürmetine inş.az kaldı 1 saat sonra falan ararlar.bakalım ne gelıcek haber vermezmıyım cnmlarım benım destegınız için hepinizden allah razı olsun...

canım ne olur üzme kendini biliyorum cook zor rabbim inşallah bebeğini sana bağışlamıştır inşallah bebeğin seninledir

inş cnm ya senınde yarın test gunun.aslında bırlıkteydık ama benım kuzular bana yamuk yaptılar sanırım :(( inş senın bebişlerın senınledır sen kavuşursun hayırlısıyla saglıklı bı şekilde...

arkadaşım bence sen hamilesin nedense senin için içimden hamiledir diyoruım.inşlh hamilesindir.bak göriceksin:emir_bebek::emir_bebek:

ah cnm benım yuregıne saglık inş öyledır allah bılıyor şimdilik ...yuregı evlat hasretıyle yanan herkes inş tez zamanda alır yavrusunu kucagına...

cnm benim bende 4,5 yıllık evlıyım ve senın gıbıyım evlendıgım gunden berı beklıyorum evladım olsun dıye.her ay adet gunlerımdekı umutla bekleyışımı anlatamam kımsede anlamaz bunu yaşamayandan baska.benden sonra evlenen herkesın çocugu var hatta bazıları 2.yı yaptı.bense malesef...bazen okadar yıpranıyorum kı ben küçük bi ilçede oturuyorum ve herkes tanıyor bızı.işyerımıze gelen muşterıler bıle bazen soruyor yokmu hala dıye dusunun artık halımı benım.pazarda bıle soran var ya...doktora gıt dıye akıl veren mı dersın yap yap artık olsun bak sonra olmaz dıyen mı dersın.sankı benım elımdemı.ınsan yoruluyor bunlarla ugrasmaktan ..

Herkesin ayrı bir yaşanmışlık öyküsü var....Ben de 4,5 senelik evliyim.Ben 33 eşim 41 yaşında.2 aşılama 2 tüp bebek 1 kimyasal gebelik....3.tedaviye başlama korkusu yaşayanlardanım.Ya yine olmazsa ya yine aynı acılarla yoğrulmak zorunda kalırsam...o kötü günlerimde kendi acımı unutup eşime destek olmak için elimden geldiğince çabalamam sonra kendi acımla baş başa kalışım,pozitiften sonraki bir kaç gün anne baba omuşuz gibi sevince boğulup sonra herşeyin bitmesi, çok zor yaşayan bilir ancak...çevremdekilerin soruşları, her defasında olur acele etmiyoruz deyişlerim nereye kadar bilemiyorum....Bunun yanı sıra bu zor süreçlerimizde bir de görümcemin 2.ye hamile oluşunu öğrenişim ve artan sinir katsayım...neden bizim bu hassas dönemlerimizde çocuk yaptılar ki neden bizi dşünmeden buna kalkıştılar ki diye içten içe yıpranışım....benim abim aynı durumda olsa asla 2.çocuğu düşünmezdim diye kendi kendime konuşmalarım...doğumuna,doğacak çocuğun üstüne titremelerine nasıl dayanacağım diye kendi kendime soruşlarım.....
artık gözyaşlarıma engel olamıyorum.bu mübarek günler hürmetine dindir içimdeki acıyı güldür artık yüzümüzü ya Rabbim....

ah cnm inan hepimiz aklımızdan bu tarz şeyler gecırıyoruz neden dıye bazen çok sorular soruyoruz ama Allahın var bıldıgı.beklemek gercekten zor ınsan cocugunun olmadıgına ınanamıyor oncelerı ınanmak ıstemıyor sonra yurregıne ince ince sızılarla işlenıyor her ay adet dönmelerınde daha bı katmerlı artıyor bu acılar hele bırde cevrende aldığın hamıle haberlerı gıttıgın bebek mevlutlerı acını katlıyor boğazına dugum oluyor ama elden bışey gelmıyor.bı ev ıstersın kredı çeker alırsın bı araba ıstersın çalışıp alırsın ama bu oyle bışey degılkı verecek olan sadece Allah.dua etmekten baska da çok yapılacak bışey kalmıyor ınsana....

Herkesin ayrı bir yaşanmışlık öyküsü var....ben de 4,5 senelik evliyim.ben 33 eşim 41 yaşında.2 aşılama 2 tüp bebek 1 kimyasal gebelik....3.tedaviye başlama korkusu yaşayanlardanım.ya yine olmazsa ya yine aynı acılarla yoğrulmak zorunda kalırsam...o kötü günlerimde kendi acımı unutup eşime destek olmak için elimden geldiğince çabalamam sonra kendi acımla baş başa kalışım,pozitiften sonraki bir kaç gün anne baba omuşuz gibi sevince boğulup sonra herşeyin bitmesi, çok zor yaşayan bilir ancak...çevremdekilerin soruşları, her defasında olur acele etmiyoruz deyişlerim nereye kadar bilemiyorum....bunun yanı sıra bu zor süreçlerimizde bir de görümcemin 2.ye hamile oluşunu öğrenişim ve artan sinir katsayım...neden bizim bu hassas dönemlerimizde çocuk yaptılar ki neden bizi dşünmeden buna kalkıştılar ki diye içten içe yıpranışım....benim abim aynı durumda olsa asla 2.çocuğu düşünmezdim diye kendi kendime konuşmalarım...doğumuna,doğacak çocuğun üstüne titremelerine nasıl dayanacağım diye kendi kendime soruşlarım.....
Artık gözyaşlarıma engel olamıyorum.bu mübarek günler hürmetine dindir içimdeki acıyı güldür artık yüzümüzü ya rabbim....
seni çok iyi anlıyorum canım bende aynı durumdayım çünkü aynı şeyleri yaşıyoruz benim aylemde 2 hamile var kıskanmıyorum ama onlarla ilgilenilmesi sanki insanın gözüne gözüne sokuyolar inan şuan gözyaşlarım dökülmeye başladı belki onlar bunu bilinçsiz yapıyolar ama bizler rencide oluyoruz benim kendi annem bile yapıyo kız torunu olcak diye ucuyo hep anatıyo bırak artık diyerlerini annen yapıyosa çok yoruldum artık niye yaa niye rabim bizede ver yüregi evlat diye yananlar bunca çırpınanlara yalvarırım benim gibi evlat hasreti ceken herkeze bu güzel günlerinde duy güzümüzü güldür

Back