2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

slm arkadaşlar nasılsınız nasıl gidiyo hamilelik bende bugün tam 12+0 haftalık oldum ama hala feci şekilde midem bulanıyor su bile içsem çıkarıyorum korkumdan bişey yiyemez hale geldim 6 kilo vermişim çarşamba doktora gidicem bebeğimi çok özledim bakalım ne diycek doktor merak ediyorum 12 haftası dolupta konturole gideniniz varmı bebeişinin cinsiyeti belli olan varmı allah hepinize sağ salim kucaklarınıza almayı nasip etsin

slm arkadaşlar nasılsınız nasıl gidiyo hamilelik bende bugün tam 12+0 haftalık oldum ama hala feci şekilde midem bulanıyor su bile içsem çıkarıyorum korkumdan bişey yiyemez hale geldim 6 kilo vermişim çarşamba doktora gidicem bebeğimi çok özledim bakalım ne diycek doktor merak ediyorum 12 haftası dolupta konturole gideniniz varmı bebeişinin cinsiyeti belli olan varmı allah hepinize sağ salim kucaklarınıza almayı nasip etsin

hoşgeldin canım geçmiş olsun bundan sonra geçer inşallah bulantıların evet tahmini cinsiyetler var canım birinci sayfada yazıyo bazı doktorlar söylemiş sanada söyler inşallah :61:

esrantcım sana zahmet benim bilgileri güncelleyiver. 2li test yapıldı bir de tahmini cinsiyet erkek

geçmiş olsun canım ben tam 12+0da gittim bütün tahlil sonuçlarını alamasam da iyi çıktı allahıma şükür.bana daha 11.haftada da erkeğe benziyor demişti bu haftada da aynı tahminde bulunuyorum ama net birşey için erken dedi.genelde annelerin içine doğarmış.sen ne düşünüyorsun?rabbim hepimize önce eli ayağı düzgün sapasağlam bebişler, sonrada gönülde yatan cinsiyete göre versin canım.senin ilk bebek mi

geçmiş olsun canım ben tam 12+0da gittim bütün tahlil sonuçlarını alamasam da iyi çıktı allahıma şükür.bana daha 11.haftada da erkeğe benziyor demişti bu haftada da aynı tahminde bulunuyorum ama net birşey için erken dedi.genelde annelerin içine doğarmış.sen ne düşünüyorsun?rabbim hepimize önce eli ayağı düzgün sapasağlam bebişler, sonrada gönülde yatan cinsiyete göre versin canım.senin ilk bebek mi

amin hepimizin işallah sağ salim kucağımıza almayı nasip eder benim ikinci çocuğum birde düşüğüm var ilki oğlan şimdi 7 yaşında oğlan doğmuştu içime oğlan oldu yine oğlan doğuyor içime ama benim gönlümde yatan kız kısmet sağ salim olsunlarda kızı erkeği hep aynı

arkadaşlar bu ikili test nasıl yapılıyo bilgi verirmisiniz anneden alınan kanlamı yoksa ultrasyonlamı yapılıyor

canım önce karından ultrasonla bebekte burun kemiği gelişmiş mi ona bakılıyor.ense kalınlığı ölçülüyor. bu ölçümün 3den aşağı olması gerekiyor.sonra bir daha doktor bakıyor hareketlerine vs.daha sonra kan veriyorsun.bu kanda da bebekte genetik hastalık olma riski ne kadar o çıkıyor ortaya o kadar.

canım önce karından ultrasonla bebekte burun kemiği gelişmiş mi ona bakılıyor.ense kalınlığı ölçülüyor. bu ölçümün 3den aşağı olması gerekiyor.sonra bir daha doktor bakıyor hareketlerine vs.daha sonra kan veriyorsun.bu kanda da bebekte genetik hastalık olma riski ne kadar o çıkıyor ortaya o kadar.

saol cnm peki kan sonucunu hemen alabildinmi birde fiyat olarak ne tutuyor bilgin varmı bende sigorta yok ve özele gidiyorum ilk oğluma yaptırmamıştım şimdide kararsızım yüzde yüz doğruluk payı yokmuş birde geçen haberlerde öğrendim sorun çıkarsa farklı testler yapılıyomuş annenin göbek deliğinden iğne sokup çocuğun bulunduğu sıvıdan alıyorlarmış haberlerde gösterdiler kadında bebekte ölmüş bu yüzden kafam karıştı korkuyorum açıkçası

saol cnm peki kan sonucunu hemen alabildinmi birde fiyat olarak ne tutuyor bilgin varmı bende sigorta yok ve özele gidiyorum ilk oğluma yaptırmamıştım şimdide kararsızım yüzde yüz doğruluk payı yokmuş birde geçen haberlerde öğrendim sorun çıkarsa farklı testler yapılıyomuş annenin göbek deliğinden iğne sokup çocuğun bulunduğu sıvıdan alıyorlarmış haberlerde gösterdiler kadında bebekte ölmüş bu yüzden kafam karıştı korkuyorum açıkçası

canım ben öğretmenim biz dolayısıyla fark ödüyoruz muyanede ama tahlilde 3 değere bakıldı benim 3ü için 59 tl ödedim.yaşadığın şehire ve hastaneye göre değişir ama sadece kan tahlili oldugu için 100den fazla ödeyeceğini sanmam.hadi taş çatlasa 150 olsun muayeneyle falan birlikte.valla ben de hamilelik tv de dr.kağan kocatepe nin videosunu izledim.12.haftayı dolduran gebelerde hiçbir doktor muayenesi hiçbir test yapılmasa bile bebeğin yüzde 90 sağlıkla doğması beklenirmiş istatistiklere göre.bu test yüzde 90 oranında belirliyor, riski ortaya koyuyor, risk çok yüksek çıksa bile kesin bir hastalık olduğu anlamına gelmiyor.sadece yüksek risk grubu altındasın demek oluyor bu.tabi kalan 6 ayını merak ve endişe içinde geçirmek istemeyenler cvs yaptırıyorlar.amniyosentez yani.anne karnındaki amniyo sıvısıdan su alıp inceleniyor.bu testin çok çok düşük de olsa bebeği kaybetme riski var ama çok düşük bir risk.zaten bu tip hastalıklar ilerleyen yaşla birlikte risk artıyor canım.madem bu 2.bebeğin ben yaptırmanı öneririm kana baktırmak istemezsen en azından ultrasonda ense kalınlığını ölçtür burun kemiğine baktır onlar zaten genel bir fikir verir

kan tahlili bilirsin öğledne sonra çıkar genelde hastanelerde ben cumt.gitmöiştim doktor da yarım gün çalıştıgı için o gün alamadım.yarın telefonla öğrencem.sen haftaiçi gidersen aynı gün akşam alırsın

kızlar benim için dua edermisiniz.
bebeğim bana tutunsun...onu kaybetmek istemiyorum...:49::49:

İnşallah tutunacak sen buna inanmalısın ilk önce. Moral herşeyden önemli eski dönemde annelerimiz, anneannelerimiz anlatır hamileyken adet görenlerde varmış. O yüzden karnı şişene kadar hamile olduğunu anlayamayanlar falan olurmuş. Eskiden test mi varmış tabi :) Belki seninkide öyle bişeydi sen korkmazsan gerisi vız gelir Eylülde hepberaber güzel haberler yazıcaz buralara inşallah :))

kızlarr iyii gecelerrrrrr

bende doktora gittim bugun sata göre 10+3 olması gerekirken 9+5 çıktı bizimki geriden geliyo,geç döllenme olmuş ama bebek çok sağlıklı gözüküyor dedi doktor :nazar::nazar:
kalp atışlarını dinledikkbugün ilk defa,önce hiç kıpırdamadan yatıyordu neden hareket etmiyor diye doktora sormamla beraber takla şov başladı :32::emir_bebek: yaptığı hareketlere inanamadıkk babasıyla,çok mutlu etti bizi çokkkk:nazar:
buarada ben kilo almak yerine 3 kilo vermişim hamileliğimden beri,göbeğim yok hiç,ama bundan sonrası için çok umutluyum,çünkü arap atı gibi bi iştahım var şuaralar,bi açıldı pirr açıldı:66:

-tek olumsuzlık bi değerim düşük çıktı,bununla ilgili coraspin diye aspirin verdi,takip edilmesi gereken birşey olduğunu,genelde düşükle sonuçlanabileceğini,takip için hematoloji uzmanına da gözükmem gerektiğini söyledi,pazartesi günü doktorumu arıycam iyi bi hematoloji uzmanına yönlendiricek beni:18: dua edin bana...

ikili test için gün verdi 8 mart ve ben şimdiden gün sayıyorumm

Benim bir arkadaşımda coraspirinle hamile kaldı ve sağlıklı bir doğum yaptı. Kızcağız iki düşük yapmıştı bebişini bulana kadar meğer kan pıhtılaşması oluyomuş. Coraspirinle sorunsuz bi hamilelik yaşadı. Dünya güzeli bi kızı var şimdi hiçbir bebeğin ve annenin sağlık problemi yok maşallah :) İçin rahat olsun. Doktorun verdiyse mutlaka kullan aksatma.

ne kadar güzel ya sizi okuyunca geçen sene aklıma geldi ben 2010 eylül annesiyim o heyecanı geçen sene bizde yaşadık Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin kızlar evlat baldan tatlı Allahım acılarını göstermesin kendi grubumuza girecektim 2011 eylül anneleri diye görünce dayanamadım biz şimdi face grubu kurduk sizede tavsiye ederim çok güzel bilgiler paylaşıyoruz dertlerimize ortak oluyoruz iyiki böyle siteler var...

Bende manisadan 2011 Eylül annesini bulduğma sevinmiştim tam :) Soru sorma konusunda benden emin olabilirsin :)

şekerlerrrr

ben bugün doktora gittim bebişimi gördüm gene nasıl kıpır kıpırdı kollarını ellerini salladı bize ya..

ama bende idrar yolu enfeksiyonu varmış antibiyotik verdi 12 saate bir içeceksin dedi bide kansızlık varmış onun içde birşeyler verdi günde üç defa hap değil şurup değil iğne ilacı gibi. bebek çok sağlıklı dedi maaşallah 7 günde 1 cm büyümüş 2,5 cm olduk teyzeleri

bugünde hamiel pantolanları aldım ya dünya varmiş tayt bile sıkıyormuşda haberim yokmuş yaaa

Bendede idararda enfeksiyon çıkmıştı. Antibiyotik verecekti ben kendim istemedim. Çocukluğumdan beri antibiyotik kullandım bünyem zaten bu yüzden zayıf bişey olur diye korktum doktor Hamilelikte idrar yolu böbrekler için risk taşır, hem zararsız dedi ama ben başka yolu varmı dedim bol bol su içeceksin dedi. içerim dedim. Gece şişeyle yattım kalktım. Sık sık wc ye çıktım ama 3. kontrolde çok şükür risk ortadan kalmış dedi. Düzenli su içmeye devam ediyorum. Bıktım idrar testlerinden ya inşallah bi daha yapmazlar :59:

Son düzenleme:
Kızlar yine benden bi soru sizlere. Garip kaçacak ama sormadan edemicem. Kızlar benim totom ağrıyor. 1 haftadır, kas ağrısı gibi ama değil gibi de. Yürürken özellikle çok oluyor. Gebelikle ilgili mi? Yaşayan var mı?:44::44::44:

canım benim de ağrıyo sağ kalçam.yürüdükçe bişey batıyo sanki ordan.galiba bu kalsiyum eksikliğinden olurmuş.o yüzden tavsiyem günde en azından bi bardak süt için.bi arkadaşa dokktoru kalsiyum hapı vermiş bunun için.ben bir haftadır süt içiyorum.ağrı kalmadı gibi

yoğun bir pazar geçirdik misafirlerim vardı, onları geçirdim ortalığı biraz toparladım buraya geldim.
iyi haberlerle gelen arkadaşlar olmuş gözünüz aydın arkadaşlar.

lithium değerin süper güzel çıkmış maşallah canım.

mymel, günlerce seni merak ettik önce yazdıklarını okuyunca sıkıldım ama sonra kanamanın kesilmiş olmasına çok sevindim.
inan hepimiz dua ediyoruz tüm arkadaşlarımız hep iyilikler yaşasınlar diye, senin için de çok dua ediyoruz..
Allahın izniyle her şey iyi olacak canım sen sıkma canını.

yoğun bir pazar geçirdik misafirlerim vardı, onları geçirdim ortalığı biraz toparladım buraya geldim.
iyi haberlerle gelen arkadaşlar olmuş gözünüz aydın arkadaşlar.

lithium değerin süper güzel çıkmış maşallah canım.

mymel, günlerce seni merak ettik önce yazdıklarını okuyunca sıkıldım ama sonra kanamanın kesilmiş olmasına çok sevindim.
inan hepimiz dua ediyoruz tüm arkadaşlarımız hep iyilikler yaşasınlar diye, senin için de çok dua ediyoruz..
Allahın izniyle her şey iyi olacak canım sen sıkma canını.

canım teşekkür ederim.
bugün 11,45 randevu var bakalım benim minoş nasıl...
merak içindeyim

günaydın kızlar

günümüz aydın olsun inşallah....

Günaydin canim, haftasonu giremedim. Cuma günü de sen yoktun. MErak ettim seni geçmişi de okumadım ama nasıl oldun? Neden olmuş kanama? geçti mi şimdi? Doktora gidebildin mi? Çok sordumm ama napiyim merak işte...

Back
X