• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Amniyosentez düşünenler dikkatli olun, memleket ne halde?

Karnından sıvı alınırken fenalaşıp öldü
DÖRT buçuk aylık hamile olan eşi Feride Sağır’ın karnından bebeğe test yapmak (amniyosentez) için sıvı alınmak istenirken fenalaştığını ve yaklaşık 1 ay sonra da yaşamını yitirdiğini ileri süren Murat Sağır, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve görevli doktorlardan şikayetçi oldu.
İddialara göre, Gaziosmanpaşa’da oturan 4 buçuk aylık hamile Feride Sağır, Ağustos 2010’da kontrol için gittiği Gaziosmanpaşa Kızılay Kliniği’nde yapılan muayenesinde bebeğinin yüzde 80 down sendromu olabileceğini öğrendi. Klinikteki doktorların büyük bir hastanede 4’lü test uygulanmasının ardından kesin sonucu öğrenebileceğini söylenmesi üzerine Feride Sağır, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek test için randevu aldı. Ertesi gün gittikleri hastanede eşine refakat eden Murat Sağır, yaşananları şöyle anlattı:
"Biz 19 Ağustos 2010’da sabah erkenden eşimle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduk. Bize bu testin çok riskli olduğunu söyleyerek bir belge imza attırdılar. Bir doktorla hemşire eşimi test yapmak için odaya aldı. 15 dakikada biteceğini söyledikleri işlem sırasında eşim feryat figan bağırdı. Bu arada 2 kez iğneyi batırarak sıvı almayı denediler ama başarılı olamadılar. Bu işlemin bebek hareketsiz olduğu anda tek seferde yapılması gerekiyormuş" dedi.

İĞNE KÜÇÜKMÜŞ

İşlemin uzaması ve eşinin çok acı çekmesini üzerine durumu, klinik şefine anlattığını söyleyen Sağır, "Klinik şefi bana eşimin kilolu olduğunu, normal iğnenin 9 cm olduğunu ve bize 12 cm iğne gerektiğini anlattı. Eğer iğneyi getirirsem yarın sıvı alma işlemini kendisinin yapacağını söyledi. Eşim o akşam hastanede kaldı. Ben de iğneyi temin ettim. 20 Ağustos günü sabah erkenden başka bir kadın doğum uzmanı doktor sıvı alma işlemini 15 dakikadan daha kısa sürede gerçekleştirdi. Bir eldivenin içine 4 tüp sıvı koydular. Bunları İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmemi söylediler. Eşim hastanede oğlum Burak Emre (7) ile kaldı. Ben tahlilleri götürüp bıraktım. Sonuçları 20 gün sonra alacağımı söylediler" dedi.

BEBEK ÖLDÜ, AYNI GÜN KÜRTAJ YAPMADILAR

Aynı gece çok acı çekmesine rağmen doktorların eşini eve gönderdiklerini belirten Murat Sağır, şöyle konuştu:
"21 Ağustos Cumartesi günü eşim kendini kötü hissettiğini söyledi. Titremeye başladı. Acilen hastaneye götürdüm. Nöbetçi doktor eşimi hemen ultrasyona aldı. Bebeğin kalp atışlarının durduğunu söyledi. Ancak kürtaj işlemini yapacak doktorun hastanede olmadığını Pazartesi günü kürtaj yapılabileceğini söyledi. Eşimi servise çıkardılar. Yanına bir refakatçi bırakmamı istediler. Eve gidip baldızımı alıp hastaneye geldiğimde eşimin fenalaştığını öğrendim. Yanına gittiğimde el ve ayak parmaklarının morardığını gördüm. Daha sonra alındığı yoğun bakımda 25 gün boyunca aletlere bağlı olarak yaşadı. Bu süre boyunca kullanması gereken bütün ilaçları, sosyal güvencem olmasına rağmen devletin karşılamadığını söyleyerek bana dışarıdan satın aldırdılar. Hatta son zamanlarında enfeksiyon ilaçları aldırdılar. 15 Eylül Çarşamba günü eşim öldü" dedi.
Şikayetinden sonra Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldığını belirten acılı eş Murat Sağır, "Eşimin ölümünde kusurlu olan kimse cezalandırılmasını istiyorum. Başka bir isteğim" yok dedi.

ay çok acı....yazık her şeye...:59:

orası ölede..beni çalışmak yormuyoda..5 yılda bir açılan yükselme sınavı başvuruları geldi dün..sınava hem çok kişi başvuruyo hem kadro az..üstüne bide hamileyim eşim 2 kişi girceksin sınava daha güçlüsün diye gaz veriyo anlıycanız çok şanslıyım çoooooook :5:

Üniversitede misin canım? Allah kolaylik versin, işin zor ama eşin dogru söylemisi bebegşinin yardimiyle alnnın akıyla çıkarsın inşallah sınavdan. hem bak anladığım kadarıyla devlet memurusun, avantajlarını kullan. ben özel sektördeyim napicam bilmiyorum.

günaydın canım..
iş stresi sıkıntısı herşey..şükretmeliyim biliyorum da beceremiyorummm işte :2:

canım aynı dert bende de var biliyorsun...geçen gün ben de kötüydüm.ama dayanmak zorundayız.işi bırakmayı düşünüyorum sonra vazgeçiyorum.sabır yapacak tek şey sabır

canım aynı dert bende de var biliyorsun...geçen gün ben de kötüydüm.ama dayanmak zorundayız.işi bırakmayı düşünüyorum sonra vazgeçiyorum.sabır yapacak tek şey sabır

Ben de bırakmayı düşünüyorum ama en azından doğuma kadar çalışmalıyım diyorum. maaş maaştır.

Üniversitede misin canım? Allah kolaylik versin, işin zor ama eşin dogru söylemisi bebegşinin yardimiyle alnnın akıyla çıkarsın inşallah sınavdan. hem bak anladığım kadarıyla devlet memurusun, avantajlarını kullan. ben özel sektördeyim napicam bilmiyorum.

ben de özle sektördeyim.doğum iznini 15 günden fazla bile kullanamıycam.muhasebe oldu için hemen işe dönmem lazım.çok zoruma gidiyor her şey

Bence böyle kötü şeyleri burda paylaşmayın, bazılarımız amniyosentez yaptırmak zorunda kalicaz Allah korusun ve aklimizda sizin bu yazdıklarınızla mı doktora gidicez? Amniyosentez riskliymis dikkatli olun yazsanız yetmiyomuydu yani?

öncelikle katılıyorum sana . yüce rabbime emanetiz hepimiz. benimde 3-4 gündür doktorumla ilgili sıkınrım vardı. dün sağlık ocağındaki ebe ye gittim. avuç dolusu para döktüğüm doktorumun yapmadıklarını yaptı. tansiyonumu ölçerek başladı kadın kontrole. koskaca hastanede yapmadılar. bu sabahta gittim kan ve idrar tahlili verdim pazartesi sonuçlarını laıcam. doğumdan sonrada ebe ewime gelip takip edicekmiş beni ve bebeği. tüm arkadaşlara öneriyorum. muhakkak en yakın sağlık ocağı ebesiyle irtibata geçin. doktoru her istediğimizde bulamayabilriz ama ebe 2 adım ötemizde olucak

ben de özle sektördeyim.doğum iznini 15 günden fazla bile kullanamıycam.muhasebe oldu için hemen işe dönmem lazım.çok zoruma gidiyor her şey

nasıl yani 15 gün ya? 4 ay yasal hakkın var senin, ben 4 ay bile nasil yetecek onu düşünüyorum, 15 gün olmaz canım ya, sen başka bir çare bul bu işe.

öncelikle katılıyorum sana . yüce rabbime emanetiz hepimiz. benimde 3-4 gündür doktorumla ilgili sıkınrım vardı. dün sağlık ocağındaki ebe ye gittim. avuç dolusu para döktüğüm doktorumun yapmadıklarını yaptı. tansiyonumu ölçerek başladı kadın kontrole. koskaca hastanede yapmadılar. bu sabahta gittim kan ve idrar tahlili verdim pazartesi sonuçlarını laıcam. doğumdan sonrada ebe ewime gelip takip edicekmiş beni ve bebeği. tüm arkadaşlara öneriyorum. muhakkak en yakın sağlık ocağı ebesiyle irtibata geçin. doktoru her istediğimizde bulamayabilriz ama ebe 2 adım ötemizde olucak

Ne kadar sansliymissin ki oyle bir ebeye denk gelmissin. Butun kontrollerini yapabilecek mi hamileligin boyunca insallah yapar. kan ve idrar sonuclarinda iyi cikar insallah. ben de c.tesi yaptirdim o testleri. sonuclarda bebegimin artik benden beslenmeye basladigi ama benim beslenmemin ikimize yetmedigi anlasildi. Ben de o gunden beri ara ogunlerimi bile ana ogun gibi yemeye basladim, dun tekrar test yeptirdim hersey yoluna girmis. insallah senin sonuclarin iyi cikar.

Bu arada sürekli en az 10 kisi olnline olmasina ragmen bu topic cok yavas lerliyor bir sebebi var mı? neden kimse birsey yazmiyo?

Ne kadar sansliymissin ki oyle bir ebeye denk gelmissin. Butun kontrollerini yapabilecek mi hamileligin boyunca insallah yapar. kan ve idrar sonuclarinda iyi cikar insallah. ben de c.tesi yaptirdim o testleri. sonuclarda bebegimin artik benden beslenmeye basladigi ama benim beslenmemin ikimize yetmedigi anlasildi. Ben de o gunden beri ara ogunlerimi bile ana ogun gibi yemeye basladim, dun tekrar test yeptirdim hersey yoluna girmis. insallah senin sonuclarin iyi cikar.

çok sağol. pazartesi gidicem sonuçlara. benim sağlık ocağındaki doktorum eşi de doktormuş ve hamileymiş oda. 42 yaşındaymış. anlattım ona problemlerimi adam kendi eşinin doktonu aradı. beni ona yönlendirdi. vallahi dün çok şanslıydım çok iyi sağlıkçılarla karşılaştım. tetanoz aşısı oldunmu peki sen

çok sağol. pazartesi gidicem sonuçlara. benim sağlık ocağındaki doktorum eşi de doktormuş ve hamileymiş oda. 42 yaşındaymış. anlattım ona problemlerimi adam kendi eşinin doktonu aradı. beni ona yönlendirdi. vallahi dün çok şanslıydım çok iyi sağlıkçılarla karşılaştım. tetanoz aşısı oldunmu peki sen

olmadim canim, onu saglik ocaklarini yapma zorunlulugu varmis ama ben daha aile hekimime bildirmedim gebeligimi, hatta aile hekkimim annemin orda kaldi, 3 senedir aldirmadim kendi evimin ordaki saglik ocagina, sen oldun mu peki tetanoz asisi?

Gününüz aydın olsun kızlar ..bugün doktora gidipte ii haber bekleyenlerin ii haberi gelir , bebişleriniz size sımsıkı tutunur inşallah..bu cuma gününün hürmetine sen meleklerimiz koru yarabbim...bebeği alınan arkadaşıma da allah sabır versin ne diyebilirimki sağlıklı gebelikler nasip olsun inşallah...bende yarın gidicem dok ilk kontrolüm olucak bende çok korkuyorum herşey ii olur umarım banada dua edin kızlar

Herşey iyi olacak canım merak etme :16:

benim bu üçüncüsü.ilk meleğim 7 aylık 2.meleğim 9 haftalık ken kaybettim.hiç yılmadım veren allah alan da allah bekledim.bakalım şimdi minoşumundan umutluyum.allahın izniyle

ahh canım Allah kolaylık versin seninkide hiç kolay deilmiş ya 7 aylık:2:ama napcaksın işte veren Allah alan Allah herşeyde bir hayır vardır demek lazım sonuçda sende içini ferat tut Allah sevdiği kullarını sınarmış :nazar:

Bence böyle kötü şeyleri burda paylaşmayın, bazılarımız amniyosentez yaptırmak zorunda kalicaz Allah korusun ve aklimizda sizin bu yazdıklarınızla mı doktora gidicez? Amniyosentez riskliymis dikkatli olun yazsanız yetmiyomuydu yani?

ne olmuş yani hayatı güllük gülistanlık gösterip sonra beynimizden vurulmuşa mı dönelim, burası bir paylaşım alanı ve riskli olan şeylere karşı birbirimizi uyarmak da bizim görevimiz, masal anlatmaya girmiyoruz buraya , birbirimizin paylaşacaklarına kota koymak sınırlama getirmek de kimsenin haddi değil, varsa şikayetiniz moderatöre bildirin ve saygı sınırlarını aşmayın lütfen, ukalalığın gereği yok

amniyosentez riskliymiş deyip ortalığı bulandırmak sizin işinize gelebilir ama ben bi laf söyleyince gereğini de açıklamak isterim. bu yazı da bugünün yazısı, ve ayan beyan istanbul okmeydanı hastanesinde yaşanan bir olaydan bahsediyor, en azından oraya giden ya da gitmeyi düşünen arkadaşlara bir uyarıdır bu, sonuçta ben de yaptırıcam amniyosentezi, bu kadar abartacak bi mevzu değil , burdaki anafikir de memleketimin devlet hastanelerinde kişiye verilen değersizlik, yoksa amniyosentezin korkunç ölümcül bişey olduğu değil, ama anlayış meselesi tabi, siz böyle anladınız sanırım...

olmadim canim, onu saglik ocaklarini yapma zorunlulugu varmis ama ben daha aile hekimime bildirmedim gebeligimi, hatta aile hekkimim annemin orda kaldi, 3 senedir aldirmadim kendi evimin ordaki saglik ocagina, sen oldun mu peki tetanoz asisi?

pazartesi sonuçları almaya gittiğimde olucam. bebek için yapılması gereken iğneleri ebeler söylüyor sana. bebek olduktan sonraki bebek aşılarıda sağlık ocağında yaptıyorsun zaten. bence hemen kaydını yaptır sağlık ocağına

ne olmuş yani hayatı güllük gülistanlık gösterip sonra beynimizden vurulmuşa mı dönelim, burası bir paylaşım alanı ve riskli olan şeylere karşı birbirimizi uyarmak da bizim görevimiz, masal anlatmaya girmiyoruz buraya , birbirimizin paylaşacaklarına kota koymak sınırlama getirmek de kimsenin haddi değil, varsa şikayetiniz moderatöre bildirin ve saygı sınırlarını aşmayın lütfen, ukalalığın gereği yok

amniyosentez riskliymiş deyip ortalığı bulandırmak sizin işinize gelebilir ama ben bi laf söyleyince gereğini de açıklamak isterim. bu yazı da bugünün yazısı, ve ayan beyan istanbul okmeydanı hastanesinde yaşanan bir olaydan bahsediyor, en azından oraya giden ya da gitmeyi düşünen arkadaşlara bir uyarıdır bu, sonuçta ben de yaptırıcam amniyosentezi, bu kadar abartacak bi mevzu değil , burdaki anafikir de memleketimin devlet hastanelerinde kişiye verilen değersizlik, yoksa amniyosentezin korkunç ölümcül bişey olduğu değil, ama anlayış meselesi tabi, siz böyle anladınız sanırım...

Ne anlatmak istediginiz gayet açıktı. bir kadının amniyosentes yüzünden öldüğü. başka türlü anlayan varsa söylesin. iyi oldu hayatın güllük gülistanlık olmadığını bildirmeniz sabah sabah bi günaydin demeden. boyle kara haberler hamilelere çok iyi gelir zaten, durup durup kara haber okurum ben de, hayatın her yanını göreyim diye, doktorlar da boşuna diyor ya hamileler stresten uzak kalmalı aksi taktirde rahim kasılması sonucu düşük tehlikesi olur diye. ama eminim yazdığınız haber burdaki tüm hamilelerin çok hoşuna gitmiş, içini açmıştır paylaşım için teşekkrü ederiz, Allah razı olsun, had, saygi ve ukalalık meselesini de bu yaşımdan sonra ne sizden ne de baskasindan ogrenirim, laflarinizi da size iade ederim, başkalarının sinirini bzmakta kullanırsınız, bende pek işe yaramaz çünkü.

pazartesi sonuçları almaya gittiğimde olucam. bebek için yapılması gereken iğneleri ebeler söylüyor sana. bebek olduktan sonraki bebek aşılarıda sağlık ocağında yaptıyorsun zaten. bence hemen kaydını yaptır sağlık ocağına

Evet haklısın hemen yaptırmam lazım. haftaya hafta içi mutlaka yaptırıcam.

yok kitte çalışıyorum canım..özelde daha zor haklısın ama daha önce bilseydim sınavı hamile kalmazdım sanırım..çocuk mu kariyer mi ye takıldım kaldım..hayırlısı inşallah..

Kızlar bir şey soracağım.
Ben de henüz sağlık ocağı kaydımı yaptırmadım.
Sağlık ocaklarında kan,idrar testleri ve aşılar dışında ne yapılıyor acaba?
Ultrason cihazı falan var mı ki?

Back