canim sen kimsenin dedigine bakma banada dun kayinvalidem diyo sizde dogummu yaptik diyosunuz uyuyup kalkiyosunuz biz catir catir dogurduk neler cektik diyo. yaa anlamiyorum insanlari evet sezeryanla dogum yapiyoruz ama oda zor ameliyat geciriyosun dikislerin var her ikisininde kendine gore zorlugu var.
canim senin doktorun ne diyo bel agrilarin icin normal dogumda sikintiya sokma durumu falan varmi. bence doktorunla beraber kara verin dogum sekline
kızlar bu bebeğin suyu nasıl oluyo farklımı akıntıdan ben ayırt edemem diye korkuyorum bide fazlamı geliyo yoksa akıntı gibimi rengi nasıl?
canım ben turnusol kağıdı almıştım aklıma takıldıkça hep test ettim . amniyon sıvısı bazik özellikte oldyğundan turnusol kağıdını maviye çeviriyor normal akıntıysa sorun olmuyor. insan rahat ediyor
Doğum yapan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum,bugün kontrolum vardı nst yapıldı sancım çıkmadı,doktoruma muayene olduğumda herşeyin yolunda olduğunu bebeğin kilosunun 3600 olduğunu belirtti ve bana 39.haftamı doldurduğumda suni sancı ile doğumu başlatmamı tavsiye etti daha fazla kilo alırsa doğumda zorlanacağımı belirtti.Kabul ettim ama sizlerin düşüncesi nedir,haftamı doldurmayı beklesemiydim suni sancı çok mu ağrılı acaba?Eyesazy aynı şekilde doğum yaptı bana iyi ve kötü kısımları hakkında tavsiye verebilirmisi.
kızlar bu bebeğin suyu nasıl oluyo farklımı akıntıdan ben ayırt edemem diye korkuyorum bide fazlamı geliyo yoksa akıntı gibimi rengi nasıl?
turnusal kağıdı nerden satılıyo canım ayy siz herşeyi nerden biliyosunuz böyle ben kendimi çok yetersiz görüyorum bunları öğrendikçe
mrb kızlar....
senerd cnm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş...
kızlar yaa ne oluyo bana anlamıyorum geçen hafta yoğun mide bulantısı istifra ve ishalden sonra akşam yine yoğum mide bulantısı ve istifra olaylarını geçirdim
neler oluyo mideme anlamıyorum yediklerimden yiyen bi sürü kişi var onlarda bişi yok ama benim mide şu dönem daha hassas sanırım...
ilk 3 ayı bulantılı istifralı geçirenin son zamanlarıda öyle olurmuş,şükürki benim sadece bulantım ve istifra sadede gece vuruyo ve hergün değil,ne güzel bebeişim son 7 gününde kilolansın diye bol bol vitaminli şeyler yiyorum onlarıda çıkarıyorum...off yaaa
bugün son kontrolden geldil ekg,nst, kan değerleri falan kontrol edildi. yarın sabah 9da giriorum sezeryana oğlum geliooooooçok heyecanlıyımmmmm
kizlar gercekten cok kotuyum boyle olsem olur yani. agrim hala gecmedi. hastane hicbir care olmadigi gibi yine biton test bilmemne icin iceriye herbiseyi soktuklarindan dolayi dikislerimde aciyor simdi. tamda gecmisti derken. dun kendi kendime nazar degdirdim sanirim. karnim indi diye giydim topuklu ayakkabilari elbiseyi bugunde esimin konserine gitme planlari yapiyordum. bebegi emziririm 3 de gelirim 5 de beraber doneriz diye. bugun basima gelenlere bak. cok canim yaniyor dayanamiyorum. sanirim bu gaz spazmi gibi birsey hicbirsey ise yaramiyor. ufacik bir gaz bile cikmiyor. herkese sinir oluyorum. bebegimi kucagima bile alamiyorum acidan. herkesin yaptigi batiyor. aglamaktan harap oldum. voltaren yaptilar hastanede bebegi emzirdim acaba etkilemismidir diye onada uzuluyorum. bide cok sessiz bi bebekti simdi altini degistirirken ustunu degistirirken hep agliyor. sut iciyor deli gibi cok hizli cok fazla sora kusuyor. pediatrisimizde tatilde. onada uzuluyorum. simdi hersey bir oldu boguluyorum cidden. bugun tvden geliceklerdi eve roportaja beyefendi evde olmak istemedi sevmiyor.bide gazetecilerle hic muhatap olmakta istemiyor. ama ben gene calismak zorundayim. neyse hastaneye gidince dedim iptal edilmesi gerek bugun yapamam. ara ertele dedi. hic ben ariyim erteliyim yok. off cidden herseyden biktim. annemede uzuluyorum durmadan. herseyine uzuluyorum. cani sikiliyor diye uzuluyorum. is yapiyor diye uzuluyorum. mahvoldu psikolojim valla yaa
Gozunuzaydin, gule gule buyutun.
Ayy canim sagolasin. Demek boyle bir tez bile hazrilanmis, vakit yaratinca detayli bakacagim.
Benim sezeryandi ve hala az da olsa kanama devam ediyor, bitti zannediyorum yeniden basliyor....
Canim cok kolay gelsin diyecegim, en iyisi esinle detaylica konusmak. Umarim sonu iyi bir konusma ve karar olur.
net ten alıntı bir yazı..
'bir çocuk doğunca bir anne dünyaya gelir.ne kadar da doğru..anne olanlar için süper..ben,anne olmasaydım eğer..topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
hamileliğim esnasında 80 li kilolara kadar çıkıp,kendi çapımda ilk defa bu alanda rekorumu kırmayacaktım.
o küçücük ellerle,renkli kartonlardan yapılmış bir kağıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
kan yapsın diye danadili haşlayıp,üzerine yumurta kırıp,ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi,üretkenliğin sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
s
u almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda,kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
birinin canı yandığında,ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin,sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip,süt ısıtıp,yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için,insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde,Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.telaşsız sevinmenin hayalini kuramayacaktım.
annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.annesinden zorla ayırdılar diye,Uçan Fil Dumbo! çizgi filminde,böğürerek ağlamayacaktım.
geceleri kesintisiz uyuyacak,hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım.ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
çantamda sürekli ıslak mendil,bir adet oyuncak,düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanamayacaktım.38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak,sen bir lokma daha yiyesin diye,kalabalığın ortasında,kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
sen olmasaydın eğer..yaşamın karmaşıklığını unutup,tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
sen olmasaydın eğer..ben asla ANNE olmayacaktım.
bir çocuk doğduğu anda,bir anne doğarmış.bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım.
tüm annelere sonsuz saygılar...
ben, biliyorsunuz henüz doğum yapmadım ama korsemi daha ilk aylarda almıştım bile:) fakat ebemle doktorum ilk haftalar giyme dediler çünkü rahim kısmına baskı yaptığından ağrıya ve kanamaya sebep olabilirmiş. istersen sen bir hafta kadar takma, ondan sonra takmaya başla. belki bu ağrıların ondan olmuştur...
kızlaaaarr biz yeni geldik hastaneden bebişim oldu pazartesi gece saat 2.30da suyum geldi 4.30 da keremimiz epidural sezreyanla 50 cm 3700 kilo doğdu o kadar harika bi duygu kii detayları daha sonra yazıcam . ama sezeryan olduğum için ağrım çookbebişim yeni yeni emiyo ama henüz sütüm gelmiyo 2. gün bugün sanırsam yarına kadar gelirmiş .öpüyorum sizlerii
ay kızlar heycandan gecmısı hıc okuyamadım. mutlaka doğum yapanlar vardır bu gun. allah analı babalı buyutsun hayırlı uğurlu olsun :)
bende hastaneden gelıyorum, daha doğrusu sabah gıttım.
nst de sancım çıkmadı sonra dr yanına indim. usg den bakarken dediki ıkıkere kasılman oldu bu normal değil dur bıde catı muaynesı yapalım dedi. benı bı stres aldıkı sormayın. yok ıstemem alttan falan desemde, yapalım bellı olmaz dedı. velasıl soktu parmağını ama hıc mı hıc acımadı. bı gulumsedı, sen dedı cok rahat doğum yaparsın, 2-3 cm acılman olmus ve ağrın yok, çatı muaynesındede gıkını cıkartmadın dedı, gel deneyelım normal doğum, olmazsa hemen sezeryana alırım senı ama , sezeryan için kıyamam sana dedi. bir gaz verdı yanı bana.
zaten dedı yarın baslatmazsak doğumu , gece dengesız bır saatte kendılığınden baslar cunku acılman baslamıs dedı.
velasıl yarın sabah 8 de hastaneye yatısım var. önce normal denıcez olmazsa hemen sezeryana alacakmış.
çok heycanlıyım kızlar ya, cocuk odasının perdesı halısı falan eksıktı, işte hasta bezim ve pedim yoktu. apar topar onları aldım bu gun. daha bır haftam var dıye rahattım.
eşimede eve gelınce dedim yarın baba oluyorsun :))) eli ayağına karıstı adamın:)
şimdi mutfağı temızledim, birde süpürüp toz alıp silerim yerleri viledayla.
sabah 8-9 gibi sancı verecekler, öğlen 2de doğurmus olursun dedi dr. ey allahım cok buyuk süpriz oldu.
kızımın kilosu daha 3 bile olmamıs ama 2700 civarında onada normal dedi, offf napcam ben sımdı , elimi ayağımı nereye koyacağımı şaşırdım :) ne olur dua edin bana , kolay doğumum olsun, kızımı sağlıkla alayım kucağıma. benim kımsem yok eşim ve babamdan başka, dualarınızı bekliyorum.
ayyy çok heyecanlıyım duramıyorum yerimde şimdi geldim kontrolden nstde bayağı bi sancım çıktı 75 lere vuruyor sonunda alttan muayeneyi de yedik açılma başlamış 1 cm kadar açılmam varmış cuma sabahı bi daha gel dedi Elif Neva'm geliyor herhalde
çok ağrım yok ama adet olacakmışım gibi böyle gaz sıkışmış gibi huzursuzdum 2 gündür annem de geldi dün tahmin ettim yakın diye ama panikleme diye söylemedim dedi yine karmında garip şeyler oluyor ama ağrı yok cumayı beklemeden gelir mi acaba:) çok kilo da almamış 3200 civarı dedi doktor ama inşallah 3 kilonun üstündedir minoşum.. bi de böbreklerinde su toplanmış gibi doğduktan sonra doktora gösterin dedi inşallah önemli değildir oluyo bazen çok önemli değil dedi doktor ama ana yüreği işte kaygılandım...
Kizlar ancak yazabiliyorum hem gelen giden hem kizim hem yorgunluk hemde bosken kizimi izleme istegiiCoook guzzel bir kizim var benim artik allah saglikla herkese yasatir insallah :))cok uzun yazamiycam kizim simdi bakmda agirlik vs bakilip alti degisecek bende yeni emzirdim onu firsat varken yazayim dedim Zynptnc yazmistir gerci 3355 gr 51 cm dogdu ultrasondaki kilosu ile ayni nerdeyse ama boyu daha uzun guzel kizimin Genel anestezi oldugumdan kizimi en son ben gordum 13:45 de dogmus bense ancak 3:30 gibi gordum melegimi Tipki babasi sacli sacli guzel kizim cok guzEl kizim Amanmuhtemelen kilo kqybi olmustur bugun onuda ogrenicez :) ve bugun taburcu oluyoruz artik evimize gidicez hareketlerim elbette kisitli ameliyat yerim agriyor eskidende kisitliydim hqmilelikle simd de kisitliyim pek fark yok yanii ama iyice iyilesecegim gunu bekliyorum Dogumdan sonra herseeyy Psikolojik emzirme narkozdan uyanma bebeginizi kucaklamaniz falan yapabileceginize inanin hepsi olur Simdilk bu kadar hepinizden masallah bekliyorum teyzoslari Optuk hepnizi :))))
kızlar doktordan geldim 3180 gram 51 cm olmuş kızım doktor karnın daha büyük duruyor dedi. nstde sancı çıkmadı haftaya perşembe bir aksilik olmazsa doğum var. epidural denenecek çünkü bel fıtığından ameliyatlıyım olmazsa genel anestezi olucak umarım herşey sorunsuz olur.
bugun hava cok guzel yagmurlu ve serin:))) gecede cok rahat uyudum sabaha baya enerjik uyandim:))) bugun son hazirliklarimi yapicam yarin kayinvalidem bizde kalicak annemlerde gelicek son temizligimizi yapicaklar. ctesi kollarimda olucak ins. oglum:)))
ayyy kuşum benim maşallah çok tatlı nasıl somurtarak yatmış öyle :) adını ne koydunuz
merhaba anneler,
ben yine uzun bir aradan sonra burdayım fırsat bulamıyorum maalesef gündüz bizim kız uyurken fırsat bu fırsat ben de uyuyorum....)
kızımın gaz sancıları tutuyor sık sık zinco diye bir damla var ona başladık bayağı iyi geldi bize dün vermemiştim iyi diye gece 2 buçukta bir uyandık 6 buçuğa kadarkabus gibiydi dayanmak çok zor uykusuzluğa ...benim kucağımda sürekli meme istiyor ağlıyor eşim kucağına alıyor çocuk susuyor bende ağlıyorum bu çocuk benim kucağımda ağlıyor beni sevmiyor diye ,
bu arada kayınvalidemle kayınpederim geldi kayınpederim bugün yarın döncek ama kayınvalidem en fazla bayrama kadar burda belki o da daha önce döner...herşeye karışıyor mutfağa gidip geliyorum naptın diyor!!telefonla konuşuyorum kim aradı diyor!!hasta oruuç tutmuyor sabah 10 buçukta uyandım kızımı doyurdum kahvaltı yapalım diyorum oğlumu beklicem diyor benle oturup yemedi öğlen eşimle yedi en gıcığı ama en sinir bozucu tarafı:sürekli sütün az yetmiyor bu çocuk aç diyor!!böyle giderse sütüm hakikaten azalacak!!sağıyorum sağ meme yara olduğu için 30 -40 ml çıkıyor bir seferde bu az diyor bu biberonun hepsi dolmalı diyor ben de ben inek miyim naısıl doldurcam onu dedim doktor 30 ml yeterli olduğunu söyledi dedim ne bilir doktor diyor!!bir memeden emerken diğerinden süt geliyor mu diyor evet diyorum ben bişey görmüyorum diyor sanki iki memeyi açıp kanıtlıcam ona!!işin ilginç tarafı benden daha fazla düşünemez ya bebeğimi ben aç kalsın ister miyim ya da anlamaz mıyım !!!iyice delirtiyor beni!!!daha 2 gün oldu geleli eşime de kırılmasın diye bişey demiyorum ama ne kadar dayanabilirim bilmiyorum?sürekli eltimi söylüyor 3 ay önce doğum yaptı durmadan yiyor diyor çacuğa çok iyi bakıyor diyor!!ben durmadan yiyemem canım istemiyor hem su içmek yeterli düzenli beslendikten sonra!annem de öyleydi su içme süt iç dedi durdu meğer süt gaz yapıyormuş bebeğe şimdi sıra kaynanamda!!hepsi gitsin sevgilim ve kızımla yalnız kalayım istiyorum!!!
mehmet emin koyduk canım tesekkur ederım canım ağır abi
merhaba anneler,
ben yine uzun bir aradan sonra burdayım fırsat bulamıyorum maalesef gündüz bizim kız uyurken fırsat bu fırsat ben de uyuyorum....)
kızımın gaz sancıları tutuyor sık sık zinco diye bir damla var ona başladık bayağı iyi geldi bize dün vermemiştim iyi diye gece 2 buçukta bir uyandık 6 buçuğa kadarkabus gibiydi dayanmak çok zor uykusuzluğa ...benim kucağımda sürekli meme istiyor ağlıyor eşim kucağına alıyor çocuk susuyor bende ağlıyorum bu çocuk benim kucağımda ağlıyor beni sevmiyor diye ,
bu arada kayınvalidemle kayınpederim geldi kayınpederim bugün yarın döncek ama kayınvalidem en fazla bayrama kadar burda belki o da daha önce döner...herşeye karışıyor mutfağa gidip geliyorum naptın diyor!!telefonla konuşuyorum kim aradı diyor!!hasta oruuç tutmuyor sabah 10 buçukta uyandım kızımı doyurdum kahvaltı yapalım diyorum oğlumu beklicem diyor benle oturup yemedi öğlen eşimle yedi en gıcığı ama en sinir bozucu tarafı:sürekli sütün az yetmiyor bu çocuk aç diyor!!böyle giderse sütüm hakikaten azalacak!!sağıyorum sağ meme yara olduğu için 30 -40 ml çıkıyor bir seferde bu az diyor bu biberonun hepsi dolmalı diyor ben de ben inek miyim naısıl doldurcam onu dedim doktor 30 ml yeterli olduğunu söyledi dedim ne bilir doktor diyor!!bir memeden emerken diğerinden süt geliyor mu diyor evet diyorum ben bişey görmüyorum diyor sanki iki memeyi açıp kanıtlıcam ona!!işin ilginç tarafı benden daha fazla düşünemez ya bebeğimi ben aç kalsın ister miyim ya da anlamaz mıyım !!!iyice delirtiyor beni!!!daha 2 gün oldu geleli eşime de kırılmasın diye bişey demiyorum ama ne kadar dayanabilirim bilmiyorum?sürekli eltimi söylüyor 3 ay önce doğum yaptı durmadan yiyor diyor çacuğa çok iyi bakıyor diyor!!ben durmadan yiyemem canım istemiyor hem su içmek yeterli düzenli beslendikten sonra!annem de öyleydi su içme süt iç dedi durdu meğer süt gaz yapıyormuş bebeğe şimdi sıra kaynanamda!!hepsi gitsin sevgilim ve kızımla yalnız kalayım istiyorum!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?