2010'da evlenmeyi planlayanların paylaşım alanı....

canım ben de baştan sandığa sıcak bakmıyodum ama sonradan evlenince fazla eşyalarımı koyarım ortalık derli toplu olur diye düşündüm.
şimdi kayınvalidemde bi süre oturacaz ya, nişanlım küçük de olsa bi yatak odası alalım yine de diyo ( nişanlımın odasını yapacas :asigim: ) yatağı mutlaka bazalı alacam. bi de benim şu an kullandığım yatak da bazalı bööle kocaman onu da alacam ilerde kendi evimize çıkınca nihehehehe bisürü baza ve sandık olcakkaydirigubbakcemile2

yavrum olcak tebi benm nişanlımgille kayınbiraderin odasını sıfırdan yenileyecez yatakodası olacak oraa.s

haa anladım sımdık ben dedım herhalde yatak odası almıycaklar ayy yatak odası olmadan olur mu dıe kendımı yırtıyom burda
kım alcak yatak odasını pekı
ayy bızde ben alcamda adet

gunaydın kızlar herkese ıyı haftalar dılıyoruma.s.

dasılvadıdocum valla Allah yardımcın olsun cok cesaretlısın gercekten
yanı ne bılım dogrusunu soylemek gerekırse ben yapamazdım aynı evde

bocukcum sandıgı bende puf seklınde almayı dusunuyorum
hem sandıksız gelın olurmu canım(annem oyle der)kaydirigubbakcemile3
bızım burada ceyız evden cıkarken kız tarafından bırı sandıgın ustune oturur erkek tarafından bahsıs alana kadar kalkmaz oylede bı adet var yanı:icecream:

he la o adet bızdede var ıkı gelın alırken cok zorluk cektık kımseye aynı seylerı yasatmayı duusunmuyoz ılla su kadar para vercen dıe bısey yok yanı ama o var bızde

böcüküm, yatak odasını ben alacam adetimiz böyle
eftalyaa cım tabi ki zor olacak ama kayınvalidem de kayınpederim de ilk tanıştığımızdan itibaren hep dürüst davrandılar sağolsunlar ve beni gelin olarak değil kızları olarak görüyolar:nazar:
ben zorluğa alışkınım zaten Allahın izniyle bu dönemi sorunsuz atlatacaz

bu arada bizde de sandık için ööle bahşiş isteniyokaydirigubbakcemile3

uyy bak gene aklıma geldı ayrıca 3bın kesın ayırmam gerek yatak odası ıcn kenara yada her bıseyımı alıp en son onu takstle alcam 3bın demek benım maasımla senenın yarısı demek:delphin:

kızlarrrr o kadar da kendınızı sıkmayın cnm hele böcukcum sen cnm benım beyaz esyanı göturuyosun yetmezmı ?
valla cnm ben yatak odası alamıcam askımda bılıo yanı bız zaten tum borcları beraber öducez dugunden sonrakı borcları yanı..
o yuzden suandada zaten fırınımı bulasık mak camasır mak aldım eee bı surude ceyızım var danteller ıvır zıvır eee yetmez mı?daha ne getıreyım dımı ama..
bızde beyaz esyayı alırsan yatak odası alınmaz ama yatak odası alanda beyaz esya almaz bızde adet bu..

kızlar bilmiyorum kalitesini falan ama dün gittiğim yerde kilim mobilyaya baktık. katalogları vardı. yemekodası-yatakodası-oturmagrubu 3bin TL diyodu. mobilyadan açılmışken konu söliyim dedim.

merhaba kıslarrrrrr......
yaw böcük yeterr senin aldıgın yatak odasını erkek tarafı alsınn
ben mesela almıcam bizde yok öyle bişe almayız ceyizi takısı eşyalarıdır kıza verilcek olan hepsi bu kadar

anladım dasılvadıdocum Allah bozmasın ınsallah hep boyle devam eder:Saruboceq:

böcükcüm valla bızde oyle bellı bı mıktar ıstemezler gonlunden ne koparsa yanı
gercı sandıgın ustunde oturan kısıyede baglı bu tabı
abım dıyokı nısanlıma sımdıden hazırlan bızden kız almak kolay degıldır dıyo:jeyyar:
bızım gelın almaya gelırken kapı felanda tutulur bahsis ıstenır
ayy askımı soyup sogana cevırcekler kıyamam ben ızın vermem dıcem de benı dınleyen olmaz heralde:kızgın:kaydirigubbakcemile3

mınılyam bızde öle deıl aslında bu adetler artık kişilere bağlı oldu benım bı suru akraban yatak odasını bırak beyaz esyayı bırak doğru duzgun ceyıs bıle almıyolar
cok komsularımdan duyyorum sen dıo neden okadr alıyon erkek tarafı alsın onlara göre erkek tarafı herseyı alır enayıya valla bız ıkı gelın aldık hıc onların yerınde olmakk ıstemem doğrusu hıc bısey almadan evlenmem onlarda calısıyodu hemde benden cok
ben calsııyorum gıttığım yerde herseyım tak olmasada kendımı ezdrmeyı dusunmuyorum gururla ceyıs bıle sercem mıllet gorsun ben kac ceyıs sergısıne gıttım ınan ceyıs demeye sahıt ıster
paramda var sağlığımda varsa alırım herseyımı evlenene kadar bızde ve ıkı ablam dahıl babam hem beyaz esyalarını hemde yatak odasını aldı ama bana kımse bısey almıyo ama ben kendım alcam ınş
herkesın adetı farklı tabıkı ama bazılarına cok sınır oluyorum

velvedım h geldın balım ya sımdık ben calısıyorum dedım gıbı alcam anacım ohh zamanda cok nasılsa allah sağlık versınde sonra herseyı karsı tarafa yuklersen ıstedın hıcbıseyı almazlar.coğu sey eksık olur o sıkıntıları cekıp sonra evlendıkten sonra yanı takst olayına gırmek ıstemıyorum
eftalya nan bızdede var o valla damatlar yandı desek kısaca:roflol:
nısanyağmuru cnm ben öle bı kampanyadan asla almayı dusunmem elde kalmıs urunler ve kalıte farkı oluyo aynı marka olsada.

cnmcım bende cok göruom öle yanı mesela bızım komsu evlenmıstı ne bı yazması ne havlusu vardı havlularına güpür dıkmıs 10 tane al sana ceyız mesela..
ama benım cok sukur her bıseyım var..suan 3 tane pıke nevresım tak.dantelden var mutfak dantelden sarılı ablam sımdı renklı pıke tk yapıo oda sarılacak ıste vıtrın tk dantelden yanı saysam varya lıftı yazmaydı patıktı bı suru annemın ceyız sandıgı dolu hepsıde benım ceyızlerım yanı..
bıde zaten butun tencere takmlarımı yemek takımımı az cok aldım hepsıde yeterlı yanı eee beyaz esyamıda aldım eee ben dıorum zaten dugunden sonrakı borclarımızıda ıkımız calısıp oducez ben daha ne yapım yanı..

velvedım h geldın balım ya sımdık ben calısıyorum dedım gıbı alcam anacım ohh zamanda cok nasılsa allah sağlık versınde sonra herseyı karsı tarafa yuklersen ıstedın hıcbıseyı almazlar.coğu sey eksık olur o sıkıntıları cekıp sonra evlendıkten sonra yanı takst olayına gırmek ıstemıyorum
eftalya nan bızdede var o valla damatlar yandı desek kısaca:roflol:
nısanyağmuru cnm ben öle bı kampanyadan asla almayı dusunmem elde kalmıs urunler ve kalıte farkı oluyo aynı marka olsada.

annemde öle dedi cnm.ama ben anlamam işte böle konulardan.kalite falan yani..

mınılyam valla ben yakından şahıdım ceyıs konusuna
dantellerımı saymıyom artık aldıklarımıda ama yatak odasınıda alcam ınş paramı bırıktrmem şart yanı ayy dun zor dayandım paramı cekmedım hala bankada aksama harclık cekem ıkı hafta sonra aylık alcam bölece ınş 6 enfazla 7 ayda oderım hepsını sonra artık pesın alcam herseyı lısteme devam edebılcem
sende odersın cnm daha ne yapcaksın

hoşbulduk böcügüm Şeniz
özlemişim yawrım seni dün yoktun yaaa gecmiş olsun balım iyileştinmi hastaymışın

nısanyağmuru 3 kurus fazla ve senle yasasın aldıkların derım ozellıkle buyuk esya
velved suan ıyyım dun öluyordum bugun ıyyım ayy keskem erkek olsaydım:delphin:

ahhh ahhh bi babama söleyebilsem evlenicemde =)
benimkide söle die tutdurdu ama ben çok çekiniyorum ya
napcam ben =((

Back