2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

aynı sorunu 15 gundur bende yasıyorum cnm,benım bebgım bıraz tembel ,,tembellıgınden cekmıyo valla,agzına memeyı alıyo yarım saat agladıgını bılıyorum.ilk hafta kontrole goturdum cocugum gram almamıs aksıne 200 gram eksılmıs dogum kılosundan,doktorujmuz hemen mama yazdı,cunku bebegımın aglama krızlerının sebebı sadec aclıktanmıs,ama sadece mam degıl tabıkı
uyanınca ac kalkıyo hemen once meme verıyorum zaten en fazla 5 dk falan cekıyo sonrada mama verıyorum osekılde yapıyoruz yanı hem anne sutu alıyo hem mama alıyo bebegım ne yapayım mecbur kaldım yanı ama benımde cok asabım bozuluyo ılk hafta az aglamadım bundan sebep:gitme:

Allah kabul etsin canım,,ben daha yapmadım mevlüdü mart yada nisan başı gibi düşünüyorum inş...

sağol canım teşekkür ederiz

kızlar emme sorunu bizde yaşıyoruz alıyo memeyi sütü sağıp veriyorum hala çok zor Allah yardımcımız olsun valla

Selam kızlar bizde cumartesi günü mevlüdümüzü yaptık oda bitti çok şükür Allah kabul etsşn. Fatmacım senınkınıde Allah kabul etsin inşallah...

Bizimde oğlusmuzun kaka rengi altın sarısı su gıbı ve ıcınde sarı parcacıklar oluyor ama ıyımıdır bılmıyorum son 2 gundur gaz sancısı var oglusumun bugun humana rezene cayı aldım 50 ml ona ıcırdım kendımde ıcmeye basladım oglum ıcer ıcmez gazını cıkarttı ama ınsallah ıyı gelır bakalım şimdilik uyku problemımız yok ama gazdan dolayı 2 gundur sancılı yavrum cayı bır kac gun denedıkten sonra görücez ne kadar iyi geldiğini ...

canım mevludunuzu Allah kabul etsın ama bebege ıcırme rezene cayını kendın ıcınce sutunden gecıyor ya oda aynı etkıyı gosterıyor bobreklerı henuz ıyı calısmadıgı ıcın yorulurmus bıze doktor ıcırmeyın dedı,bu arada kakası bızımkıde oyle normal sekılde oluyormus canım

50 ml rezene mi içirdin bi sakıncası yok dimi bende veriyom çünkübilmiyorumkismile

Mevlüt yapan arkadaşlar Allah kabul etsin. Bizde cumartesi kurbanımızı kestirdik önümüzdeki cumarteside mevlütümüzü yapacağız kısmetse..
Süt sorunu yaşayanlar için Allah yardımcınız olsun gerçekten zor durum. Bizim emme sorunumuz olmadı çok şükür ama benimde aman aman sütüm olmadı yeni yeni çoğalıyor. Sarılık olduğumuzda mama takviyesi yapmıştık.
Ayşe ve beris ağlamayın arkadaşlar sütünüz kesilmesin pompayla sağıp mama yerine sütle beslersiniz yetmediği durumda mama verirsiniz. Allah yardımcınız olsun..,

Özlem, Zehra
canlarım rezene çayı yada gaz giderici damlayı bizim doktorumuzda vermedi henüz çok küçük olduğu için. Tembelliğe alışır dedi. Ama ben içiyorum rezene çayı onada geçiyordur. Ayrıca rezene anne sütünüde arttırıyormuş..

iyi yapmışsın canım
biberonun ucunu nubyy nin kini al az akışkanlı olanını
bide alışır biberona almaz memeyi sonra

dr browns bıberon aldım canım dogal akıs bıberonu. gunde 6 kere meme alıyosa 1-2 onla sagdıgım sutu verıyorum...

canım uzulme oncelıkle kendını sıkma germe sutun azalır. cok zor ama sabırla denemelısın tatlım... daha cok mınık emmeyı bılmıyorlar zamanla alısıcaklar bızımkıde memeyı bulana kadar sekılden sekle gırıyor... sabır annesı.

ozlem ve fato Allah kabul etsın kızlar...

mevlüt yapanlar allah kabul etsin.
kızlar bebişlr küçük rezne içirmeyin.bende zeynoda kendim içerdem rezene.nede olsa onada geçiyo.bence şimrdilik birşy vermeyin.

kızlar tavsiyeleriniz için çok sağolun dün gecemiz hiç uyku uyumadan geçti.. uyandırıyorum önden biraz emzirmeye çalışıyorum arkadan mama veriyorum, gene aranıyor gene emzirmeye çalışıyorum bu arada ilk başta değiştirdiğimiz altını tekrardan kirletiyor altını temizlerken uykusu iyice açılıyor, uyutmaya çalışırken ağlıyor gene acıkıyor gene aranıyor, başta yazdığım herşey tekrarlanıyor delirecektik. annemler eşim ben hepimiz helak olduk.
bugün uzak bir akrabamız vardı yenidoğan çocuk doktoru onu aradık bu aralar uyumaması düzenini oturtamadığından olabilirmiş doğalmış, gaz giderici damla önerdi zinco, günde 3 4 defa 4 er damla kullanabilirmişim. sarılık önce göz aklarının sararmasıyla başlarmış ben önce göğsünden belli olur diye biliyordum faydası oldu.. bizimkinde sararma yok çok şükür. aranması her zaman aç olduğunun göstergesi olmazmış sabırlı olmamız lazımmış, emzik önermedi ama biberon alabilirsiniz dedi şimdi biberonla ilgili yazdıklarınızı okudum az akışlı nuby alıcam galiba. bebeğim beslensin başka bişi istemiyorum. ne dikişlerimin sancısını duyuyorum ne sırtımın ağrısını çok fenayım çok.. süt için 1,5 lt lik şişelerden günde 2 tane bitir dedi, 3 4 bardak da süt artırıcı çaylardan iç. mamayı kesmek için sütün biraz artmasını beklemek gerekiyormuş. ben bunları öğrendim belki size de faydası dokunur

mevlüt yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun allah kabul etsin

ayy senin anlattıklarının hepsini zeynoda yaşadım.bitek gaz sancımız hiç olmadı.çok rahat çıkarardı gazını.neyse evet uyutuyorsun bezi degişecet hemen uyanıyorlar haydii şimdi tekrardan uyut deli olurdum.ama zeyno bir aylık olunca herşey rayına oturdu.gece gündüz ayrımım yaptı uyku düzeni.beslenmesi hepsi rayına girmişti.biraz sabır canım.hepsini bende yaşadım..

berrincim sabır tatlım daha cok mınık memeyı araması bulması tutması zaman alıcaktır. sarılık ewet gozlerden ve yuzden baslarmıs benım doktorumda oyle dedı. korkma canım ıcını ferah tut bı sure sonra alısıcaktır memeye. rezene ıc tatlım sutunle bebege de gecer gaz ıcın...

sonunda bu topiğe yazmak da nasip oldu zemuszemus nete girmek şu aralar hayal benim için. karışık bi doğum serüveninin ardından sarılık için her gün hastaneye gidip geliyoruz. biraz toparlayınca bıraktığımız yerden devam ederiz sohbetlere.

hepinizi çok çok öpüyorum ve çookk özledim. görüşmek üzere güzel annişler. HEPıNıZı ÇOK SEVıYORUM. MUCK opuyorumnanaktan

canım sarılık hemen gçer.geçmiş olsun size...a.s.

kızlar nasılsınız
nete girmek çok zor artık değilmiii
mevlüt yapanlkarı Allah kabul etsin hepsini
benim oğlumda felaket gazlı malesef
bazan bnde onunla ağlıyorum oturup
Rabbim herkezin yardımcısı olsun ya
annelik çok sabır istiyor

evet canım bazı bebekler gazman oluyo maalesef.artık sabır.şükür bizde gaz problemi yok kaldırıyorum kucagıma bir iki sırta vurdummu çıkıyo şükür ablasına çekmiş..

evet acayıp zor oluyor hemde uyutuyorum acıyorum sankı alarm kurmus gıbı baslıyor aglamayakaydirigubbakcemile3 bende oturup aglıyordum onla ama artık alıstım,debelenıyoruz ıkımızde yanı bazen onun gazı cıkacagı yerde o kadar cabalıyorum kı kendım cıkarıyorum onun yerıne akannehir sadece ıgne yapılırken falan aglıyorum kıyamıyorum aglamasına,Allah yardımcımız olsun
Hülüşüm kavusmussun mırayına masallah Allah hayırlı uzun omurler versın,sen bol bol anne sutu ver yenıdogan sarılıgı hemen gecer

sağolun kızlar desteğiniz benim için çok önemli valla moralim yerine geldi biraz..

hülyacım kutlayamadım seni.. Allah analı babalı büyütsün hayırlı uzun ömürler versin bebişine canım

SLM kızlar aynı problemler var.sütüm yetiyormu bilmiyorum kızıma göğüslerim yara içinde kanıyor sütümü sağdığımda sadece iki göğüsten 60 ml süt çıkıyor.acaba çektiğinde kızıma ne kadar gidiyor bilmiyorum.200 gr verdi.bu arada hafif sarılığıda var o yüzden sizlerin yanına pek uğruyamıyorum.bu arada doğumumda zor geçti kendimede gelemeden kendimi büyük bir stres altında buldum şükür kızıma kavuştum ama doyurabiliyormuyum tek derdimiz bu şu sıralar.

aryacım canım benimde 3.gün yara oldu.hatta kan toplandı deli oldum emzirirken.hatta agladım emzirmek istemedim o günü.çünkü eziyet çektim resmen.ablamı aradım aglayarak emzirmek istemiyorum çünkü çook çok kötü yara oldu dedim.ama maşallah defne emme problemi yaşamıyor çok güzel çekiyo hatta vakum gücü çok yüksek diyebilirim.üç günde yara etti gögüslerimi.ablam bana zeytinyagı sür üç günde toparlarsın dedi.inanırmısın daha o günü yararını göstermeye başladı.gögüslerime zeytinyagı sürüp gögüs pediyle kapadım.iki üç saat emzirmedim.sagıp kaşıkla verdim o arada gögüslerim dinlenmiş oldu.çok çok şükür şimdi gögüslerim çok iyi.ama ben hala sürmeye devam ediyorum tavsiye ederim.bida avent in gögüs kremini aldım.40 lira ama çok faydası var hem e vitamini içeriyo.yumuşak ediyo onuda tavsiye edirm.yani a gün accık canım yansada emzirmeye devam ettim sonra düzeldi...
sarılık için sık sık emzir diyolar geçmiş olun canımb
doydugunu bende doktorademiştim bunu ancı tartarak anlayabilir demişti.benim kız 3.072 kilo dogdu.şuan 3.740 kiloydu4+5 gü önce maşallah yarasın bütün evlatlarımaz.bide öyle kötü düşünme.hem pozitif düşün oulmlu bak.oda süt yapar unutma.doktaruma söyledim nasıl süt arttırabilirm dedim.oda bol su.bide süt yapan çaylar var ondan iç.dedi.yani bu kadar sizlerin zamanı vardır bide dunlen tabi.onu ben yapamıyorum ama tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…