2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kizlar
ben geldim kizimi emzirdim yatirdim geldim
ben emzirmede sorun çekmedim çok sükür hastanede ebe acimasin diye her emzirmeden sonra elinle s¨tünü sag meme ucuna sür dedi gerçekten çok iyi geldi hiç yara olmadi bide Lansinoh krem sürdüm.

Bide kizlar bebislerin kakasi sarimsi içinde küçük beyaz parçalar varsa anne sütüyle iyi besleniyo demekmis ebemiz söyledi.

hepiniz hoşgeldiniz taze anneler
bende bugün 22 gün aradan sonra çarşıya indim
bebişi kayınvalide bıraktık eşimle 2saat
işlerimizi hallettik
ama eve nasıl döndüm bilmiyorum çok özledim bebeişimi
Allah ayırmısın ya annelik bambaşka bi duyguymuş

hepınızın bebişini Allah bagıslasın ve tebrıkler. ben de 2009 subat annesıyım. 6 ay sadece emzırdım basta sezaryen oldgu ıcın bıkac gun aclıktan aglamıs. o da kılosu ılerde oldgu ıcın yetmemıs. ama sonra aldgı kılolaryeterlı olunca dr anlıyo zaten. ve evet kakası sarı tanecıklı olacak. dr un bana ılk soyledıgı hep aklımdadır. her emzırmede bı bardak su ıc ıdıye. halen emzırıyorum ve alıskanlık oldu artık. ve soda bıde. gunde bı şişe ıcıyordum.cunku anne sutuyle mıneral kaybedıyosunuz. onu da onerırım.

yara olayı coktu bende de. amelıyat yerımın agrısını unutuyordum her seferınde. hele ılk kavrayısında cok acı cekıyordum. lansınoh bepanthen hepsını dendım ıse yaramamıstı. slıkon meme ucu aldım onlada emzıremedım. napım dedım acısa da emzırmelııym. bı ay falan surdu o yaralar. Allah yardımcınız olsun. tekrar tebrıkler.

yara olmasın diye doktor sütünü sür dedi emzirdikten sonra yumuşar dedi.doğru gerçekten kreme gerek kalmıyo

tkdpnkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkklmüzşç
ezkyüqmbende pompa kullanmıştım.gögüslerim resmen taş gibi olurdu sütten.benim üçüncü gün gögüs uçların yana oldu.çok acı çetkin o günü.ablam zeytinyagı sür iyi gelir dedi.hakkatende sürdün o günü işe yaradı.kızlar tavsiye ederim.bende ilk emzirecegim zaman sütümü akıtıp öyl

yara olmasın diye doktor sütünü sür dedi emzirdikten sonra yumuşar dedi.doğru gerçekten kreme gerek kalmıyo

kız araya zeyno parazıt mı yaptı kaydirigubbakcemile3

Merhaba kızlar bebişleriniz günde kaç kere kaka yapıyor.
Biz bugün 15. günlük olduk ve geceden bu yana 3 kere kaka yaptı oğlum ama miktarı çok fazla öyleki 2 keresinde altını açtığımızda yapmaya devam etti.
Sizce normalmi? Sanki fazla gibi sıvı kaybetsin istemiyorum. Sizin bebişler nasıl kaka durumunda?

bende zeynoda pompa kullandım.hakkatende işe yarıyo.çok süt yaıyo.pompayı kullnın amam emzirinde diyo.ne bilem bunda kullanmıyorum pompa .kullandıgımı ya kaşıkla verecegim yada biberonla.ama benim kız maşalah iyi emiyo.onun için bu sefer kullanmayı düşünmüyorum.

bizimde 7.günü düşmüştü göbecigi.malesef bende yatmadım evde bi tane daha olunca hiç olmuyormuş.ayy zeynoda annem vardı tabi.ne güzel geçmişti lohusalıgım.

bi yalnız kal göreceksin nede kolay bakıyormuşsun meger.asıl kalabalık olunca ev bakmak işini iyi bilemezsin.emin ol evde daha rahat edeceksin.

ayol bende emzirmeden önce önce sütümü çıkarıp ucuna sürüpöyle emziriyorum.hemde emzirme işi bitince sütümden sürüyorum.ya bende bu iş işe yaramadı yani..

kız araya zeyno parazıt mı yaptı kaydirigubbakcemile3

ay evet aynen öyle oldu göndermesinide biliyo veletkaydirigubbakcemile3 .ayy bilgisayar kurdu kesildi başımıza.artık göndermiş oldu teyzesi...

benim kız az yapıyo kakasını ama günde 4-5 kez yapıyo.zyenonun dedigi sarı rengi var.

ecrin'de günde 4. 5 kez kaka yapıyo normalmiş ama
rengide altın sarısı eğer yeşile dönerse gazı vardır aman dikkat edin kızlar ayaklarınızı üşütmeyin soğuk bişey yemeyin içmeyin

walla canlar bızımkının 4.gunu hep sıyahtı kakası ılk defa dun ve bugun kahverengıye dondu. gunde 2-3 kez kaka yapıyor.
esım gogus pompası aldı medelanın elektrıklı.
goguslerım sıs tas gıbı cok agrıyor. kız butun sutu cekemıyor. bende sagıp dolapta saklıcam ıhtıyac olursa kasık yada bıberonla verırım. ama emzırmeye devam... sutun hepsını cekemedıgı ıcın doldu goguslerım mecburen alalım dedık

iyi yapmışsın canım
biberonun ucunu nubyy nin kini al az akışkanlı olanını
bide alışır biberona almaz memeyi sonra

ecrin'de günde 4. 5 kez kaka yapıyo normalmiş ama
rengide altın sarısı eğer yeşile dönerse gazı vardır aman dikkat edin kızlar ayaklarınızı üşütmeyin soğuk bişey yemeyin içmeyin

Sağolun kızlar aynıymış demekki bebişlerimiz içim rahatladı. Bana fazla gibi gelmişti. İyice pimpirik oldumkaydirigubbakcemile3 Bizim kakamızın rengide altın sarısı doktor teyzemiz anne sütü kakası dedi mutlu oldum. Allah evlatlarımızı hastalıktan korusun..
Hepinizin sevgililer günü kutlu olsun.. a.s.Bu sevgililer günü 2 tane sevgilimiz var ne güzel..

bugün mevlüdümüzü yaptık kızlar
çok güzel geçti darısı başınıza inş.

.................................................................
............................................................
......................boshayallersmile

kızlar napıcağımı şaşırdım doğurduğum cuma gününden bu yana sütüm sıktıkça geliyor ama pompaya gelmiyor. ipek memede iki çekip üç çekip bırakıyor ne kadar uyandırmaya çalışsak da çekip çekip versek de sonuç değişmiyor. hemşire hastanede önce emzirelim ardından mama vermeye başlayalım dedi. biberonla değil küçük ilaç kadehleriyle verdiler. böyle böyle idare ettik. dün eve çıktık gece de mama vermek zorunda kaldık, hastaneden çıkarken cocuk doktoru 3 günden sonra sütün durduğu yerde fışkırır diyor ama pompaya gelmemesi aklımı kurcalıyor. ipeğin çekmemesine de çok üzülüyorum depresyona girdim durup durup ağlıyorum. emzirirken şekilden şekle giriyoruz ağzına tam yerleşsin diye ama ağzındayken de ağlamaya başlıyor. napsam da çekmesini sağlasam bana bir akıl verin.

Beris merhaba, aynı problemi bende yaşadım devamlı ağladım durdum, hazır mama vermek zorunda kaldık, sağsamda azıcık sütüm geliyordu 5. günün sonunda düzeldi herşey. Formül şöyle; bol bol humana stell tea, tahin helva ve bol su içerek sütünü çoğalt, gelmesede sağmaya devam et ve bebeğin memeyi bırakmaması için sağdığın sütü memenin yanından kaşıkla akıt. Bebek sanki süt memeden geliyor zannediyor ve birazcık uğraştan sonra memeye yapışıyor. Bir de ağzına bak belki pamukçuk olmuştur, benim bebeğimin ağzı pamukçuk olmuş dün memeyi almadı, karbonatlı suyu tülbente bastırıp ağzının içine bastıra bastıra sürdüm, hemen düzeldi. Umarım işe yarar, sevgiler

canım ya zeyneptede ben yaşadım.benim süt üçüncü günü gelmişti.evet aynen fışkırır tarzda çok geliyo.o araya kadar bende emzirmekte güçlüt çektim.ama yılmadım.sende üzke kendini bende o arada mama verdim bi yandan emzirmeye çalıştım.uyurken vermeye çalıştım.öyle böyle emmeye başlamıştı.ama benim süt pompaya rahat gelirdi.emmedigi durumlarda pompayla çıkarıp biberonla sütülü veriyordum.biraz sabret.aglama iyice sütünü azaltırsın.küçük hanım nazlı çıktı desene..

aa bız senle aynı gun dogurmusuz,subat 1de beklenıyodu 30 ocakta oldu oglusum:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…