Kızlar sarılık derdi bir çoğumuzda var gördüğüm kadarıyla.. Bizim 2. gün çıktı bugün 21 günlük bebeğim hala geçmedi.. emziriyorum sürekli ama geçmedi..bilirubin değeri 17 lerdeydi. 2 kez fototerapi gördü oğlum.. şimdi 12.49 a düştü... elimden geldiğince uğraşıyorum.. ama bir yerde hata yapıyorum sanırım.. bildiğiniz gibi çok uyku yapıyor sarılık uyandırana kadar ne çekiyorum.. emziriyorum ama doğmuyor sanırım.. en kısa 10 dk emiyor sizinkilerin emme süreleri nasıl? çok moralim bozuluyor.. doktor 2-3 ay süren sarılık var dedi değerler yükselmediği taktirde korkma dedi ama ben çok tedirginim..
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.. öpüyorum hepinizi.
ya kızlar bende bide sütümü sağıp verdiğim için
2 saatte bir uyandırıp veriyorum
gündüz hiç uyanmıyo
gece oluncada doymak bilmiyo sanki aranıyo hep
bu gece hiç uyutmadı beni zilli
nasıl çözücez bu sorunu ya
fatolina aynı bizim durumumuzu anlatmışsın canım ya bi bilen varsa anlatsın,
seldacım canım sizede geçmiş olsun bitanem..
canım benim degerer 12 ye düşmüş işte ne güzel.dahada düşer merak etme.12 iyi bir deger bildigim kadarıyla.benim arkadaşında sarılıktı degeri 21 idi.küveze girdi o bile çare olmadı deger 17 oldu anca.doktor tekrar yatıramayız demiş bir sefer yatılıyormuş küveze.deddigine göre bi ilaç vermiş o ilaçla iyice düşmüş.sende korkma yani degeri zamanla düşer.
emmeye gelence bazen benim kızda 10 dk emiyo .bazende 20 dk emiyo.pek belli olmuyo..
sen sürekli uyandırmaya çalış.hatta sarılık derecesi olanlara iki saatte degilde saat başı emzirmek daha iyi oluyormuş..canım sanada geçmiş olsun.
bended öyle gündüz iki saatte bir uyandırıyorum emip uuyyo.ayy gece olunca saat başı uyanıyo.emiyo.sonra bazen kusuyo.çok emiyo sanırım.bugün uyutmadı valla.serseme döndüm.ama dünde çok iyiydi.iyi uyumuştum.belli olmuyo..
bende zeynoda bir müddet sagdım verdim.sagmak fatolina 4 aydan itibaren sütün azalmasına sebep oluyo.vakum degeri azalıyo çünkü.yaşamış biri olarak bir an önce emzirmeye alıştırın.bende alıştına kadarne çaktım ama başarmıştım.zeynoyu 7 ay emzirdim.bir ayda artık pompaya gelmiyordu süt ellerimle çıkarıp biberona koyup verdim.ellerime kırapmp girerdi sagmaktan.bir ayda öyle idare etim.sonra artık ellerimle sagmaya bile gelmidi.yani 8 ay anne sütü verdim.benden tavsiye emzirmeye çalışın.
bu kızım hemen emmdi çok şükür.şimdilik bi sorunum yok.
sagol zehracım.evlat olunca katlanıyorsun işte.uykusuz ve kkoşturmayla geçiyo.hayırlısıyla yazı getirirsek hepimiz daha rahat ediriz dimi.
bide sarılık için bol bol ılık su demişsin o neki.banyo falanmı..
eliferdi canım çok gemiş olsun.mrak etme annesi 2+3 gün içinde geçer.nede olsa yeni dogum sarılıgı kalıcı olmuyo.
benim kızda bol bol emiyo ama bu aralar kusmaya başladı.fazlamı geliyo sütüm ne.gazınıda çıkarıyo koayca..
Zeynebin şimdilik uyku problemi yok ama benim kızımda kusuyor o yüzden gözüm hep üstünde, sarılığıda hastanede yatmadan atlattık çok şükür kızlar,, doktorumuz vitamin verdi (Devit-3) sizlerde başladınızmı,,,,
zehra_s,eliferdi,özlemzafer bebişleriniz sarılık olmuş geçmiş olsun kızlar şimdi nasıllar inş.bir sorun yoktur.....
bitanesi canım sende mi sağıyosun sütünü canım
seldacım geçmiş lsun tatlım inş. en kısa zamanda atlatır oğluşun
canım valla gündüz uykuda olduğu için meme için kalkmıyo
memeyi ağzına götürdüğümdede almıyo mecbur sağıyorum biberonla öyle veriyorum
aç kalmasın diye
inş. uyku düzeni normale dönerde alır memeyi böyle sağmak çok zor oluyo mafoldumben
doyuyodur o canım sen kafanı yorma verme sakın mama bebeklerin bağırsakları ancak anne sütünü hazmede biliyolarmış ilk 6ayyok canım ben sağmıyorum ama bizimki yarım saat demio geceleri emmek için bende acaba açmı bu çocuk diyorum mama vermeyi bile düşünüyorumCADIARZU
Ay canım ya Allah yardımcın olsun. Benim bir arkadaşımda sütünü sağ çoğalıyor dedi ama ben beceremedim.Çok canım yandı oğlum emerken daha rahat ediyorum.
2 ay sonra işe başladığımda napıcaz bilmem. Biraz zorlasan belki emer bıcırığın..
Bana da başlarda annem yardım ediyordu eliyle oğlumun başından destekliyordu. Oğluşumda memeyi tam bulamıyordu şimdi alıştık çok şükür.:Saruboceq:
Hoşgeldin canım.. Evde anneler bakınca çok rahat oluyor insan dimi? yerimseniben
canım ya ben her ısını kendım goruyorum. altını degısmesı gıyınmesı soyunması gobek bakımı emmesı gaz cıkarması... dun ıyıce sıldım kızımı gobek dusmeden yıkama sıl her gun dedı doktor onu bıle kendım yaptım. 40 yıllık anne gıbıyım eskıden elıme bebek alamazdım sımdı tecrube abıdesı kesıldım gorsen komedı :roflol:
kayınvalıdem eve bakıyor yemek camasır bulasık... babamızda gaz cıkarma seanslarımıza yardımcı... mumkun oldugunca kendım yapmaya calısıyorum alısmak ıcın :lepi: