2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar sarılık derdi bir çoğumuzda var gördüğüm kadarıyla.. Bizim 2. gün çıktı bugün 21 günlük bebeğim hala geçmedi.. emziriyorum sürekli ama geçmedi..bilirubin değeri 17 lerdeydi. 2 kez fototerapi gördü oğlum.. şimdi 12.49 a düştü... elimden geldiğince uğraşıyorum.. ama bir yerde hata yapıyorum sanırım.. bildiğiniz gibi çok uyku yapıyor sarılık uyandırana kadar ne çekiyorum.. emziriyorum ama doğmuyor sanırım.. en kısa 10 dk emiyor sizinkilerin emme süreleri nasıl? çok moralim bozuluyor.. doktor 2-3 ay süren sarılık var dedi değerler yükselmediği taktirde korkma dedi ama ben çok tedirginim..
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.. öpüyorum hepinizi.

ya kızlar bende bide sütümü sağıp verdiğim için
2 saatte bir uyandırıp veriyorum
gündüz hiç uyanmıyo
gece oluncada doymak bilmiyo sanki aranıyo hep
bu gece hiç uyutmadı beni zilli
nasıl çözücez bu sorunu ya

fatolina aynı bizim durumumuzu anlatmışsın canım ya bi bilen varsa anlatsın,
seldacım canım sizede geçmiş olsun bitanem..

bitanesi canım sende mi sağıyosun sütünü canım
seldacım geçmiş lsun tatlım inş. en kısa zamanda atlatır oğluşun

canım benim degerer 12 ye düşmüş işte ne güzel.dahada düşer merak etme.12 iyi bir deger bildigim kadarıyla.benim arkadaşında sarılıktı degeri 21 idi.küveze girdi o bile çare olmadı deger 17 oldu anca.doktor tekrar yatıramayız demiş bir sefer yatılıyormuş küveze.deddigine göre bi ilaç vermiş o ilaçla iyice düşmüş.sende korkma yani degeri zamanla düşer.
emmeye gelence bazen benim kızda 10 dk emiyo .bazende 20 dk emiyo.pek belli olmuyo..
sen sürekli uyandırmaya çalış.hatta sarılık derecesi olanlara iki saatte degilde saat başı emzirmek daha iyi oluyormuş..canım sanada geçmiş olsun.

fatolina aynı bizim durumumuzu anlatmışsın canım ya bi bilen varsa anlatsın,
seldacım canım sizede geçmiş olsun bitanem..

bended öyle gündüz iki saatte bir uyandırıyorum emip uuyyo.ayy gece olunca saat başı uyanıyo.emiyo.sonra bazen kusuyo.çok emiyo sanırım.bugün uyutmadı valla.serseme döndüm.ama dünde çok iyiydi.iyi uyumuştum.belli olmuyo..
bende zeynoda bir müddet sagdım verdim.sagmak fatolina 4 aydan itibaren sütün azalmasına sebep oluyo.vakum degeri azalıyo çünkü.yaşamış biri olarak bir an önce emzirmeye alıştırın.bende alıştına kadarne çaktım ama başarmıştım.zeynoyu 7 ay emzirdim.bir ayda artık pompaya gelmiyordu süt ellerimle çıkarıp biberona koyup verdim.ellerime kırapmp girerdi sagmaktan.bir ayda öyle idare etim.sonra artık ellerimle sagmaya bile gelmidi.yani 8 ay anne sütü verdim.benden tavsiye emzirmeye çalışın.
bu kızım hemen emmdi çok şükür.şimdilik bi sorunum yok.

canım valla gündüz uykuda olduğu için meme için kalkmıyo
memeyi ağzına götürdüğümdede almıyo mecbur sağıyorum biberonla öyle veriyorum
aç kalmasın diye
inş. uyku düzeni normale dönerde alır memeyi böyle sağmak çok zor oluyo mafoldumben

Evet canım insan evladı için herşeye katlanıyor bizimde gece uykumuz hiç yok ama Allah kolaylığını veriyor. Evet ya yaz gelsede rahatlasak biraz da büyümüş olurlar bıcırıklar..
Canım doktorumuz sarılık için ılık su içirmemi tavsiye etti. Gerçekten çok faydalı oldu ayrıca gaz sancısına da iyi geldi ılık su valla rahatlıyordu oğlum. Şimdi değerimiz düştü sadece anne sütü ile besleniyoruz..

Seldacım geçmiş olsun bol bol emzirmeye çalış biz günde bir kere mamada vermiştik kan şekeri düşmesin diye toparlandı çok şükür. Sarılık güzel beslenme ile geçiyor ve bebeğin tuvaletini yapmasıyla vucuttan atılıyormuş.

zehra_s,eliferdi,özlemzafer bebişleriniz sarılık olmuş geçmiş olsun kızlar şimdi nasıllar inş.bir sorun yoktur.....

Sağol canım çok şükür bizim sarılığımız geriledi. Doktorumuz test istemedi tekrar kendimiz gözlemliyoruz. 1. ayın sonunda test yapılacakmış kontrol için. Aynı vitamini bizim doktorumuzda verdi. 15. gün başlanacakmış. Si kaçıncı gün başladınız bende başlayayım yarın bari..

bitanesi canım sende mi sağıyosun sütünü canım
seldacım geçmiş lsun tatlım inş. en kısa zamanda atlatır oğluşun

yok canım ben sağmıyorum ama bizimki yarım saat demio geceleri emmek için bende acaba açmı bu çocuk diyorum mama vermeyi bile düşünüyorumCADIARZU

Ay canım ya Allah yardımcın olsun. Benim bir arkadaşımda sütünü sağ çoğalıyor dedi ama ben beceremedim.Çok canım yandı oğlum emerken daha rahat ediyorum.
2 ay sonra işe başladığımda napıcaz bilmem. Biraz zorlasan belki emer bıcırığın..
Bana da başlarda annem yardım ediyordu eliyle oğlumun başından destekliyordu. Oğluşumda memeyi tam bulamıyordu şimdi alıştık çok şükür.:Saruboceq:

yok canım ben sağmıyorum ama bizimki yarım saat demio geceleri emmek için bende acaba açmı bu çocuk diyorum mama vermeyi bile düşünüyorumCADIARZU
doyuyodur o canım sen kafanı yorma verme sakın mama bebeklerin bağırsakları ancak anne sütünü hazmede biliyolarmış ilk 6ay

sağol canım emsinde anne sütünü sağarak veya emerek fark etmez
alışıcak inş. ama gündüz uyansa uykuda alamıyo memeyi uyku düzenin iyice yerleşmesi gereki galiba

bende geldımmmmmmm zemuszemus
mınıgımı emzırdım uyuyo su an ewde keyıf suruyorum bende yedıgım onumde yemedıgım arkamda
nasılsınız canlar ozledım sızı beeeee

Hoşgeldin canım.. Evde anneler bakınca çok rahat oluyor insan dimi? yerimseniben

kızlar gecmıse baktım herkes emzırmeden dertlı bende tabı...
gogus uclarım sızlıyor onu gectım zaten emsın de sutum olsun da parcalansın napıyım...
sezeryan oldugu gun ılk agız sutum geldı. hala gelıyor ama oyle sakır sakır degıl. emzırmeden once gogsumu sıkıp bı damla cıkarıyorum gogsumu ıslatıp verıyorum. memeyı kavrayana kadar savas verıyoruz resmen aglıyo kavrayamıyo memeyı kavrayınca cekıyor 15-20 dk ama sutum yetıyormu bılmıyorum....
gunde 2-3 kez kaka yapıyor doktoru cok ıyı demek doyuyor dedı ama bakalım...
cmt kontrolumuz war sorucam doktora kılosuna baksın eger sut yetmıyosa pompa alıcam. hemsıreler dedı hastanede sutun cıddı anlamda cogalır pompa cektıkce kanalların acılır gerekırse al dedıler. doktorla bı konusıyım cmt gunu alıcam bende olmadı...
bol bol komposto ıcıyorum.kayısı ve ayva kompostosu,sebze,meyve suyu,bıde humana stıll-tea aldım ıns faydasını goruruz bugun ılk basladım

Hoşgeldin canım.. Evde anneler bakınca çok rahat oluyor insan dimi? yerimseniben

canım ya ben her ısını kendım goruyorum. altını degısmesı gıyınmesı soyunması gobek bakımı emmesı gaz cıkarması... dun ıyıce sıldım kızımı gobek dusmeden yıkama sıl her gun dedı doktor onu bıle kendım yaptım. 40 yıllık anne gıbıyım eskıden elıme bebek alamazdım sımdı tecrube abıdesı kesıldım gorsen komedı :roflol:
kayınvalıdem eve bakıyor yemek camasır bulasık... babamızda gaz cıkarma seanslarımıza yardımcı... mumkun oldugunca kendım yapmaya calısıyorum alısmak ıcın :lepi:

Annelik böyle bişey canım bende sezeryanın 3. günü ayaklandım. Benim annem kalıyor yanımda temizlik, yemek ve misafirlerle ilgileniyor bende oğluşumla ilgileniyorum..
(Allah razı olsun anacığımdan..)
Birde insan kimselere vermek istemiyor dimi. Sanki kimse bakamaz sadece sen bakabilirmişsin gibi hissediyorsun.kaydirigubbakcemile3 Ona bir zarar gelmesin diye üzerine titriyorsun..
Ben şimdiden işe nasıl başlarım diye kara kara düşünüyorum bırakamam ki onu.. :çok üzgünüm:
Allah evlatlarımızdan ayırmasın canım güzel günler görelim inşallah..:Saruboceq:

he buarada bebek hemşiremiz bize tavsiye etti ve su içersen çok sütün olur dedi.bizde olmadığ kadar su içmeye çalışıyoruz.kendimi doymaz bir obur gib hssetmeye başladım süt olsun diye....bu gidişle hamileliğimde lamadığım kiloyu şimdi alcamm....aman bebişim dıysun da önemli değil.annelik bu olsa gerek.

slm kızlar
bende soğan işe yaradı galiba göğsüm hiç yara olmadı...bol bol emziriyorum
göbeğimizde 6. gün düştü
sezeryandan sonra daha doğrusu hastaneden çıktıktan sonra hiç yatmadım evde
hepinize sevgiler

SLM KIZLAR nasılsınız.
bnde meleğimi uyuttum
annemlerde kalıyorum doğumdan beri
haftaya evime gidecem inş.
ama çok krkuyorum ya
sanki bebeğime bakamıcam gibi hissediyorum
ağlayınca çok panik oluyorum
elimde değil
rabbim herkeze kuvvet versin
bebişlerimizi bize bağişlasın inş.
annelik harika bişey
ve bi okadarda zor
anacımın kıymetini daha çok anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…