2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bazen oluyor bnim de öle canımm
bu arada bnim göğüslerde çok fena olmuştu ilk hafta çok krem kullandım
MELKFETT DıYE BıRŞEY ıYı GELDı
HEM BEBEĞEDE ZARARI YOKMUŞ YIKAYINCA
göğüs yarası için değil ama tamamen bitkşsel
orayı yumuşatıyo acıyı alıyo
bi hafta içinde geçer inş.
bitki satan yerlerde olur bu krem belki bana bi tanıdık vermişti
melkfett norveççe süt yağı demek :))

canım seni ii anlıyorum bnde bekledim bu meleği ama yinede korunucam en az bi yıl olmasın
çünki anne sütüne çok ihtiyaçları var.kıyamıyorum o yüzden
kızlar bizimde pazar günü kırkımız çıkıcak ama benim kanamam hala devam ediyor.varmı benim gibi olan pazarteside doktora gidicem rahim toparlanmışmı diyue bakıcakmış

geçen bir ara girdim korunma yöntemlerinden bahsetmişsiniz ben 2 3 ay korunup bırakmayı düşünüyorum valla buna zor sahip oldum 2. yi hemen istiyorum buna 2 sene bekledim az tedavi olmadım o yüzden korunmak istemiyorum
kızlarr bizim çok gözümüz korktu eşimle.. am bişi sorcam sezeryanda en az 2 sene hamilelik arası ara gerekiyorrr.. doktorum dedi.. yani rahim buyurken gerilecek ya allah muhafaza yarılmasın dikişler diye benim bildiğim.. yani 3 4 ay 1 sen degil minimum 2 sene beklemek lazım sezercik olduysanız..
kızlar bu arada annem gitti kayınvalidem geldi. ama annemi çok arıyorum, napçam ben. hele yalnız kalınca ağız mendilini uzatmaya insan olmıcak stres yapıyorum bazen ama alışçaz napalım.
bazen korkularım oluor bazen rahat oluyorum bi hoşum ya karmakarışığım.
sormaaaa...ben 1 haftadır yalnızım annem ilk 2 hafta kaldı kayınvalidem de sonraki 2 hafta kalacaktı 1 hafta kalıp işleirm var dedi gitti.. işler size kalıyor kızlar eşim sağolsun akşamları duzenliyor ama tek zor olsa da bi şekilde yapılıoo.. ben lohusa halimle yaptım ama cok da kafama taktım inanın kız annesi başka bişey..ben de erkek annesiyşm ama kısmetse akıllandık:)
kızlar ne zamandır giremiyordum.epey merak ettim sizi.
geçmişe şöyle bir göz gezdirdim.40lr uçmaya başlamış.
bizde dün 40 mevlütümüzü yaptık çok yorulduk ama buda bitti şükür.
yarın oğlum 40 günlük olacak.umarım uykuları düzene girer, gazı normale döner dua ediyorum hep.
annemler bizdeler bu hafta dönecekler evlerine bakalım napıcaz başbaşa kalınca.
üstesinden gelebileyim stres yapmadan.eyvahedigeldismile
stres olma canım bak benm daa kırkım da cıkmadı ne dısarı cıkabiliyorum dort duvarda evde tek başıma..çıldırmıcam ama..biraz dışarı çıkarsın yurursun evi de eh idare edersin ama once bebiş işleir evi 2.ci plana koymalı.. benim annem yarın geri gelecek 2 hafta 2 hafta anlaşmışlardı kayınvalidem erken gidince kaldım.. yarın annem gelecek azıcık rahatlıvam cunku işten gelmek isteyenler var ev toplanır bişi olmasa da..

ppaatya sana hiç cevap yazamıyorum tavsiyelerin cok işe yarıyor sağol..

akpak süt sağmak da sütü azalıyor bildigim mumkun oldukca emzirmeye calış.. hoş benmki de zorla gelio ama bebeğim sürekl
emiyor birikmiyo bnmki...

emzik çalışmalarım devam edioo.. en uygunu chicco kaucuk sanki?? olmadı bakkal emziği tutan cok varmışş onu denicez ama hijyenik mi bilmiorummm

zeynepcim çook geçmiş olsun...ii haberlerle gelin işallah..

benim bi sorunum daha var oglum gunduzleri kucak dısında uyumuyoo su anda da kucagımda tepsi gibi uyuyo..yerine goturdummu uyanıoo.. oysa goturup ben de kestireyim diyorum bagırarak kalkıyor.. gaz mdor nedir??boyle olan var mı??

Son düzenleme:
Zeynep geçmiş olsun canım. Bence şükretmelisin ki sorunun ne olduğu bulunmuş ve çözüm yolu var. Ya farketmeseydiniz zavallı yavrum ne kadar çok çekip duracaktı. Operasyon olayını kimse istemez ama sonuçta iyi olacak bebeğin. Bize gelen bi misafir anlatmıştı. Arkadaşlarının çocuğu 5 yaşına kadar istisnasız her gece sabaha kadar ağlamış. 5 yaşında farkedilmiş ki bebekte böbrek taşı var. Allah korusun.Büyük bi operasyon değil sonuçta. Umarım göz açıp kapayana kadar iyileşir.
Akpak ben bu hamilelik depresyonunu o kadar çok yerde okudum ki bundan acaip korkuyordum. Allah'a şükür şimdilik iyi durumdayım. Ama önümdeki tehlikelerin farkındaydım ve kendimi kaptırmamak için de serinkanlı durmaya çalıştım. Sen de öyle yapmaya çalış. Yetersizlik duygusunu bi kere atmak zorundasın. Sen annesin ve istesen de istemesen de bebeğine en çok ihtiyacı olan sensin. ve aslında yapman gerekenleri de yapıyorsun. Stresten uzak dur. Bebek hissettikçe huysuzlanır huysuzlandıkça sen streslenirsin ve bir kısır döngünün içinde cebelleşir durursun. Kocanı da boşver. Sen kendine ve bebeğine bak. Zaten varlığı yokluğu birmiş yokmuş gibi davran. En azından depresyon hali geçip ayakların sağlam yere basana kadar.

ıyı dıleklerınız ıcın sagolun kızlar...
rüveydacım logusalık bunalımındasın emın ol zamanla gecıcek... bırak ew dagınık kalsın bı sure sonra duzenını oturtucaksın. esınle konus. sana yardımcı olsun destek olsun neler hıssettıgını yoruldugunu bıseye yetısemedıgını anlat. kendını caresız umutsuz hıssetme zamanla butun bu olumsuz duygulardan kurtulucaksın canım.

Escos benimki de öyle. Uyumuyor. Geçen gün tam dokuz saat uyumadı. Kucakta emerken dalıyor yerine götürüyoruz gözlerini açıyor. Doktorum gerekirse kucağında uyut 3 saat oturduğun yerden kalkma dedi.

Escos benimki de öyle. Uyumuyor. Geçen gün tam dokuz saat uyumadı. Kucakta emerken dalıyor yerine götürüyoruz gözlerini açıyor. Doktorum gerekirse kucağında uyut 3 saat oturduğun yerden kalkma dedi.

onlarada soylemesı ne kolay yaaaa oldu deseydın kafamçokkarıştı

offffff sabahtan beri hiç uyumadı burak sürekli kucak istiyo.kollarım kopacak sanırım bu gidişle..önce memede uyurdu şimdi uyumamak için adeta direniyo.gözünün birini açıyo birini kapatıyo.sonra ikisinide açıp bakıyo.nolcak böyle yaaaaaaa.bilmiyorumkismile

Yaa kızlar bana bİ Çare deyİn ya revna hİÇ uyumuyo uyursada kucakta uyuyor kolaarımda derman kalmadı neva hİÇ bÖyle deĞİldİ ne yapcaĞımı ŞaŞırdım valla

ay kızlar sizde de var demek .. doktor ille de uyusun dedi ha?iyi oldu bunu duydugum..benimki de 12 saati buldugu oldu.. bi o meme emiyor (sadece emerek kucakta uyuyakalıyor) uyuyor..goturunce yerine yada yataga birlikte bile yatsak uyanıyor vaaark diye bagırarak..kotu rya goruyor die de dusundum ama bilmiyorum ya guven duygusu mu yoksa.. ama biz de dinlenmeliiyiz ki sut olsun dimi??

ay kızlar sizde de var demek .. doktor ille de uyusun dedi ha?iyi oldu bunu duydugum..benimki de 12 saati buldugu oldu.. bi o meme emiyor (sadece emerek kucakta uyuyakalıyor) uyuyor..goturunce yerine yada yataga birlikte bile yatsak uyanıyor vaaark diye bagırarak..kotu rya goruyor die de dusundum ama bilmiyorum ya guven duygusu mu yoksa.. ama biz de dinlenmeliiyiz ki sut olsun dimi??

aynen öyle.şimdi kucağımda emiyo ve uyuyo yatağına yatırınca basıyo çığlığı.sabahın 7sinden beri böyleyiz.nolcak böyle bilemiyorum.belim ve kollarım kopmak üzere..:1no2:

Evet böyle süt de olmuyor. Biz şimdi perşembe bi daha gideceğiz. Doktor kilosuna bakacak. Tam doymuyor olabilirmiş. Ona göre mamaya başlayabilirmişiz.

ipeğe salıncak aldık butun gun onda uyudu kuzum... otomatık degıl bı ıp bagladım oturdugum yerde sallıyorum keske otomatık alsaydım yaaa :uhm: yınede sımdılık ıse yaramıs gıbı en azından cok kucakta degıldı bugun...

zeynep ya ogluma bende dusunuyorum salıncak resmı yokmu koyda bakalım bende otomatık almıcam pahalı oluyor ya hemde kac gun bıncekler surda emeklıcekler yarın bırgun:emir_bebek:

hadı ya deseydın neymıs oyle sımdı ona alısır besıgınde hıc uyumaz o zaman benımkıde oyle yapıyordasempatiksalakcinni

hepiniz sağolun kızlar tavsiyelere uymaya çalışacağım.
sabahları özellikle çok asabi oluyorum akşama doğru pişman oluyorum sinirim bebeğime kötü yansıyordur diye.
gülşah geçecek geçecek de hani 40ı çıkanlar bile hala şikayette. bunları düşündükçe daha karamsar oluyorum.
ben bu hayata alışamadım. önceden yemek yemesem halsiz kalır tansiyonum düşerdi. kimsenin de umrunda değildi. ama şimdi yemekle barışmak zorundayım. hayatım boyunca yemek yemek bana işgence geldi. kaç kere ağlayarak Allaha bana iştah vermesi için yalvardım. şimdi durum daha vahim. yemekle aramı düzeltmeme gibi bir lüksüm yok. sütüm varken halen bebğimi emzirmeliyim.
keşke jetgirlerdeki gibi bir kapsülle doysaydık da yemek yemek zorunda kalmasaydık bilmiyorumkismile
kocama gelince o da streslerde... borçları düşünüp duruyor. ayarsız ayarsız harcıyor sonra nasıl ödeyeceğim diye benim de canımı sıkıyor. doğumdan sonra birkaç gün düzenli biri oldu ve bana da yardım etti bebeğe bakmakta. ama çok sürmedi...

kızım 3300 doğdu iki gün sonra hasta olunca acilde tartmışlar 2900 müş. şimdi 3600 kilo alamıyor diye de üzülüyorum. annesi yemeyince tabi çocuk nasıl beslensin. mama vermeye de korkuyorum. mama verince emmeyi azalttı. 5 dk emip uyudu. tabi aç olduğu için 20-30 dk sonra yine uyanıp meme istedi.
gerçekten ne zormuş anne olmak

salıncağı ben de düşünüyorum ciddi ipek artık akşam hariç sabahları da öğlene kadar durmadan ağlamaya başladı. aklımı yitiricem dün gece fön makinasıyla sakinleşti.buzuki orhanın kolik cd sini dinlettim bugün o kadar sancısı olan çocuk mışıl mışıl uyudu bu kolik nasıl birşey aklım ermiyor. o ağladıkça içim sökülüyor. cd çok iyi bu arada

Sabahları özellikle çok asabi oluyorum akşama doğru pişman oluyorum sinirim bebeğime kötü yansıyordur diye.
Gülşah geçecek geçecek de hani 40ı çıkanlar bile hala şikayette. Bunları düşündükçe daha karamsar oluyorum.
Ben bu hayata alışamadım. önceden yemek yemesem halsiz kalır tansiyonum düşerdi. Kimsenin de umrunda değildi. Ama şimdi yemekle barışmak zorundayım. Hayatım boyunca yemek yemek bana işgence geldi. Kaç kere ağlayarak allaha bana iştah vermesi için yalvardım. şimdi durum daha vahim. Yemekle aramı düzeltmeme gibi bir lüksüm yok. Sütüm varken halen bebğimi emzirmeliyim.
Keşke jetgirlerdeki gibi bir kapsülle doysaydık da yemek yemek zorunda kalmasaydık bilmiyorumkismile
kocama gelince o da streslerde... Borçları düşünüp duruyor. Ayarsız ayarsız harcıyor sonra nasıl ödeyeceğim diye benim de canımı sıkıyor. Doğumdan sonra birkaç gün düzenli biri oldu ve bana da yardım etti bebeğe bakmakta. Ama çok sürmedi...

Kızım 3300 doğdu iki gün sonra hasta olunca acilde tartmışlar 2900 müş. şimdi 3600 kilo alamıyor diye de üzülüyorum. Annesi yemeyince tabi çocuk nasıl beslensin. Mama vermeye de korkuyorum. Mama verince emmeyi azalttı. 5 dk emip uyudu. Tabi aç olduğu için 20-30 dk sonra yine uyanıp meme istedi.
Gerçekten ne zormuş anne olmak
vallah canım aras hastanede süt sağıp götürmeme rağmen alışmış mamaya vermişler bende veriyorum emiyorda mecbur veriyorum süt olmayınca ne yapacan benimde sütüm çok az yetmiyor yavruma aç bırakamam baştan beri anne sütü artı mamayla besleniyor.

Rüveydacım ben de mama verenlerdenim. Ama memeyi bırakmadı aksine daha güçlü çekmeye başladı. Çene yapısı küçük olduğu için iyi ememiyodur demiişti dr. DR. BROWNS un doğal akış biberonunu kullanıyorum ben belki ondan hem biberonu hem memeyi alıyo. Sen de dene bu biberonu istersen. Ama ne olur mamaya ihtiyacı varsa ver. Benim kuzum hastanelere düştü mama verdirmediler bana diye. Aman ihmal etme canım.

sabahları özellikle çok asabi oluyorum akşama doğru pişman oluyorum sinirim bebeğime kötü yansıyordur diye.
gülşah geçecek geçecek de hani 40ı çıkanlar bile hala şikayette. bunları düşündükçe daha karamsar oluyorum.
ben bu hayata alışamadım. önceden yemek yemesem halsiz kalır tansiyonum düşerdi. kimsenin de umrunda değildi. ama şimdi yemekle barışmak zorundayım. hayatım boyunca yemek yemek bana işgence geldi. kaç kere ağlayarak Allaha bana iştah vermesi için yalvardım. şimdi durum daha vahim. yemekle aramı düzeltmeme gibi bir lüksüm yok. sütüm varken halen bebğimi emzirmeliyim.
keşke jetgirlerdeki gibi bir kapsülle doysaydık da yemek yemek zorunda kalmasaydık bilmiyorumkismile
kocama gelince o da streslerde... borçları düşünüp duruyor. ayarsız ayarsız harcıyor sonra nasıl ödeyeceğim diye benim de canımı sıkıyor. doğumdan sonra birkaç gün düzenli biri oldu ve bana da yardım etti bebeğe bakmakta. ama çok sürmedi...

kızım 3300 doğdu iki gün sonra hasta olunca acilde tartmışlar 2900 müş. şimdi 3600 kilo alamıyor diye de üzülüyorum. annesi yemeyince tabi çocuk nasıl beslensin. mama vermeye de korkuyorum. mama verince emmeyi azalttı. 5 dk emip uyudu. tabi aç olduğu için 20-30 dk sonra yine uyanıp meme istedi.
gerçekten ne zormuş anne olmak

bence kilosu gayet iyi.daha bir aylık bile degil.700.gr almış..sen sınırı çoktan geçmissin.

zeynepcim kıyamam kuzuma çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir operasyonla düzelir herşey. ipek daha çok küçük hiçbirşey anlamıcaktır ağlasa da kafana takma emi..
rüveydacım biz de bir haftadır kolik sancıları çekiyoruz hem de sadece akşamla kalmıyor sabah da tekrarlıyor bazen cinnet geçirmelkten korkuyorum o ağlarken sakin kalmak çok zor çıldırır tarzda ağlıyor ipek. fazla yalnız kalmamaya çalış sana destek veren birileri olsun yanında hep bu evreyi atlatana kadar. çocuk bakmak çok zormuş ki etrafımdakiler bunlar daha iyi günleriniz diyip duruyor

X