2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim de bebişimin dilinin üstü beyaz beyaz oldu. Pamukçuk denen şey galiba bu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

karbonatlı su yap. ıcme suyunu kaynat ılıstır ıcıne azcık karbonat koy. temız bı tulbentı batır guzelce agzının ıcını sıl canım gecer. yoksa huysuzlanır canı acır ememez. cok gecmıs olsun.

Karbonatı tavsiye etmiyormuş doktorlar diye okudum internette şimdi araştırma yaparken. Bebeğin damağında da bir iki yerde var o yüzden ben süt kalıntısı olmadığını düşündüm ama emiyor da maşallah. Olmadı bi randevu alıp yarın bir doktora götüreyim diyorum. Hem uzun süreli uykusuzluğu da var zaten. Bi uyandı mı 5 saat falan uyumuyor bi gündüz bi de akşam. Benim bildiğim bu kadar küçük bebek süt içip içip uyur.

Karbonatı tavsiye etmiyormuş doktorlar diye okudum internette şimdi araştırma yaparken. Bebeğin damağında da bir iki yerde var o yüzden ben süt kalıntısı olmadığını düşündüm ama emiyor da maşallah. Olmadı bi randevu alıp yarın bir doktora götüreyim diyorum. Hem uzun süreli uykusuzluğu da var zaten. Bi uyandı mı 5 saat falan uyumuyor bi gündüz bi de akşam. Benim bildiğim bu kadar küçük bebek süt içip içip uyur.

walla bızımkıde uykusuz. gunde en cok 5-6 saat uyuyodur.
ama bızım sebebımız gaz. ıkınıyo ıhlıyo vahlıyo uykusunda sureklı dalamıyor uykuya...
gaz olmasın bebegınde yoksa o kadar uzun sure uyanık kalmaz???

Gaz vardı önceden. Şimdi zinco kullanıyoruz ben de rezene içiyorum. Artık kendi rahat rahat yapıyo gazını maşallah. Ara ara rahatsız oluyo tabii ama uykusuzlupu gazdan değil. Gaz sancısı gelince çok ağlıyor. Bu uykusuzken ağlamıyor. Sadece meme için ağlıyor hep emmek istiyor. Bırakınca bir süre kendi kendine yatıp etrafına bakınıyor sıkılınca yine ağlıyor. Gözleri kapanacak gibi oluyor bi mücadele ediyor ki kapanmasın diye. Kaşlarını kaldırıyor göz kapaklarını açık tutmaya çalışıyor anlamadım ki.

kızlar ben ipeğin gaz sorununa azıcık çare buldum gibi sizle de paylaşayım. gündüzleri genelde sabah kaka yapıyordu biz de 5 6 gündür poposunu silmek yerine banyoda musluk altında yıkamaya başladık. baktım yıkadıktan sonra pırt pırt gaz cıkartıyor alttan rahatlıyor cocuk. akşamları da eğer banyo günü değilse gene belden aşağısını musluk altında yıkıyoruz. hem gaz cıkartıyor hem uykusu da rahatladı uyanmadan uyuyor. şimdi sabah akşam çocuğun belden aşağısını yıkamaya başladım çok rahatlıyor bizimki suyu çok seviyor gıkı çıkmıyor. size de tavsiye ederim bi deneyin bence

Herkeze merhabalar çogunuz yine uykusuz bir gece geçirmissiniz yine:1shok: az daha sabir arkadaslar bu günlerde geçicek insallah
Dün aksam misafir vardi kadinlar bulusmasi oldu kizim da pek alisik degil kalabaliga gecede iki üç kere kalkti yavrum genelde misil misil uyurdu uykusunu alamayinca sabah pek huysuzlandi banyosunu yaptirdim rahatladi simdi uyuyo kuzum

Gaz vardı önceden. Şimdi zinco kullanıyoruz ben de rezene içiyorum. Artık kendi rahat rahat yapıyo gazını maşallah. Ara ara rahatsız oluyo tabii ama uykusuzlupu gazdan değil. Gaz sancısı gelince çok ağlıyor. Bu uykusuzken ağlamıyor. Sadece meme için ağlıyor hep emmek istiyor. Bırakınca bir süre kendi kendine yatıp etrafına bakınıyor sıkılınca yine ağlıyor. Gözleri kapanacak gibi oluyor bi mücadele ediyor ki kapanmasın diye. Kaşlarını kaldırıyor göz kapaklarını açık tutmaya çalışıyor anlamadım ki.
bızımkıde uyanıkken hep kucak ıstıyor kendı kendıne 5 dk sonra aglamaya baslıyor... gaz cıkarmak ıcınde kucakta. malum uyurkende kucak ıstıyor... her halukarda kucakta yani ohaoldumsmile
kızlar ben ipeğin gaz sorununa azıcık çare buldum gibi sizle de paylaşayım. gündüzleri genelde sabah kaka yapıyordu biz de 5 6 gündür poposunu silmek yerine banyoda musluk altında yıkamaya başladık. baktım yıkadıktan sonra pırt pırt gaz cıkartıyor alttan rahatlıyor cocuk. akşamları da eğer banyo günü değilse gene belden aşağısını musluk altında yıkıyoruz. hem gaz cıkartıyor hem uykusu da rahatladı uyanmadan uyuyor. şimdi sabah akşam çocuğun belden aşağısını yıkamaya başladım çok rahatlıyor bizimki suyu çok seviyor gıkı çıkmıyor. size de tavsiye ederim bi deneyin bence
kız usutmesın cocuk su kuşu olmuş maşallah kaydirigubbakcemile2
Herkeze merhabalar çogunuz yine uykusuz bir gece geçirmissiniz yine:1shok: az daha sabir arkadaslar bu günlerde geçicek insallah
Dün aksam misafir vardi kadinlar bulusmasi oldu kizim da pek alisik degil kalabaliga gecede iki üç kere kalkti yavrum genelde misil misil uyurdu uykusunu alamayinca sabah pek huysuzlandi banyosunu yaptirdim rahatladi simdi uyuyo kuzum
tek mı yaptırıyosun banyo canım ben tek yaptıramıyorm ya babasıyla bır yıkıyoruz...

Kızlar oda sıcaklığını kaçta tutuyosunuz kaç derecede bide bebişlere kaç kat giydiriyosunuz alta üste?

canım benim oğluşum sıcakta çok kötü oluyor hemen kızarıyor sivilceler çıkıyor heryerinde o yüzden oda sıcaklığını 21-22 dereceden fazla tutmuyoruz içine bir zıbın üstüne sadece bir kat giydiriyorum ayağına sadece çorap üzerinede ince bir yelek incede bir battaniyeye sarıyorum ama uyurken şapka taktırmıyor emerken hele yelek şapka battaniye hepsini atıyoruz yoksa mahvoluyor terden kuşum aklında olsun erkek bebişler fazla sıcağı sevmez 25 derece bile fazla geliyor benim kuşuma

Aaaa demek iltihaptanmışmafoldumben
Bizde de var aynı problem bende normaldir sanıyordum daha dün geldik doktordan tekrar gitsem mi acabasenağlama

Zeynep bizim senle aynı galiba doğum tarihimiz bende dün gittim aylık kontrole 4600 olmuş oğlum çok sevindimmmm:dance: 1.5 kilodan fazla almış oğlum..Çok fazla emziriyosun galiba dedi doktorumuz..Normalde 1 kilo filan alınırmış.
Aslında çok emzirmiyorum düzenli besliyorum sürekli de meme ağzında değil...
En fazla yarım saat emziriyorum o da iki saat yetiyor en azından.
Düzenli uykudan da çok kilo alırmış bebeler galiba benim tosun uykudan kazanıyorkaydirigubbakcemile3
,

canım maşallah oğluşuna pekte tatlı bir bebiş :nazar:

herkese selammmmmmopuyorumnanaktan umarım herkes iyidir benim oğluşumunda son günlerde bir huyu oldu kaçta yatarsa yatsın saat gece12de uyanıyor ve kesinlikle saat 3 olmadan uyumuyor ne memeyi alıyor ne emziği saatlerce gaz çıkartıyoruz kucakta gezmek istiyor uyuynca yatırıyorum hemen ağlayıp uyanıyor ama uyuduğunda da saat 8den önce kalkmıyor gecekuşu oldu çocuk tabi ben zombi gibi oluyorum ama inş. düzelir diye umuyorum bilmiyorumkismile

evet zeynepcim tek yaptiriyorum banyosunu hergün esim iste mecbur is basa düsünce insan herbiseyi yapiyo valla
her gün sabah 11gibi yikiyorum ondan sonra iki üç saat uyuyo

Slm kızlar bu gÜn benım doĞumgÜnÜm anne olarak kutluyorum arasımda bana tatlı bı ÖpÜcÜkle ve gÜlÜmseme ıle hedıyesını verdı sızler nasılsınzı...

kızlar ıpek sabahtan berı cok huysuzdu kaka yapamıyodu az once zeytınyagına kulak pamugunu batırdım. fıtıl atar gıbı azcık poposundan ıcerı sokar gıbı yaptım. mınnacık soktum oyle bı kaka yaptı kı 3 bez kırlendı... baya da gaz cıkardı sımdı degıstım altını yanımda sakınlestı saga sola bakınıyor...
kulak pamugunu zeytınyagına batırdım fıtıl atar gıbı azcık poposundan masaj yapar gıbı ıteledım o an fırladı kaka walla ıcı bosaldı resmen yavrumun sakınledı kendıne geldı...
yoksa fıtıl atıcaktım gerek kalmadı :)

Slm kızlar bu gÜn benİm doĞumgÜnÜm anne olarak kutluyorum arasımda bana tatlı bİ ÖpÜcÜkle ve gÜlÜmseme İle hedİyesİnİ verdİ sİzler nasılsınzı...

ayyyyy canım benım dogum gunun kutlu olsun arasınla kocısınle nıce mutlu yaşlara ınsallahhhh opuyorumnanaktan

Slm kızlar bu gÜn benİm doĞumgÜnÜm anne olarak kutluyorum arasımda bana tatlı bİ ÖpÜcÜkle ve gÜlÜmseme İle hedİyesİnİ verdİ sİzler nasılsınzı...

Fatosum canim iyiki dogdun dogum günün kutlu olsun nice mutlu yillara esin ve oglusunlaa.s.

kızlar ıpek sabahtan berı cok huysuzdu kaka yapamıyodu az once zeytınyagına kulak pamugunu batırdım. fıtıl atar gıbı azcık poposundan ıcerı sokar gıbı yaptım. mınnacık soktum oyle bı kaka yaptı kı 3 bez kırlendı... baya da gaz cıkardı sımdı degıstım altını yanımda sakınlestı saga sola bakınıyor...
kulak pamugunu zeytınyagına batırdım fıtıl atar gıbı azcık poposundan masaj yapar gıbı ıteledım o an fırladı kaka walla ıcı bosaldı resmen yavrumun sakınledı kendıne geldı...
AY CANIM NASIL RAHATLAMIŞTIR.BİZEDE DOKTOR ÖYLE DEMİŞTİ BİZ ARASA BAŞTA ÇOK YAPIYORDUK FİTİLİPEK ÖNERMİYOLAR.
ayyyyy canım benım dogum gunun kutlu olsun arasınla kocısınle nıce mutlu yaşlara ınsallahhhh opuyorumnanaktan

CANIMMM BENİM ÇOK SAOL AMİN İNŞALLAH.olumunekankayizsmile

AY CANIM NASIL RAHATLAMIŞTIR.BİZEDE DOKTOR ÖYLE DEMİŞTİ BİZ ARASA BAŞTA ÇOK YAPIYORDUK FİTİLİPEK ÖNERMİYOLAR.

CANIMMM BENİM ÇOK SAOL AMİN İNŞALLAH.olumunekankayizsmile

ıyı barı yanlıs bısey yapmamısım... poposunun kenarına zeytınyagı suruyodum bı ıse yaramıyodu.bende kendı kendıme nıye bı ıse yaramıyo dıyodum meger ıcıne dogru yapmak lazımmıs baska turlu nasıl yardımcı olsun kı bendekıde iş işte :kedi:
walla kaka yapan bırıne bu kadar sevıncegımı dusunemezdım... nasıl mutluyum kızım kaka yaptı dıye annelık boyle bısey galıba o kaka yapıyo ben bayram edıyorum kaydirigubbakcemile3

Yavrum benim kim bilir nasil agri yapiyo o minik karninda insan napcagini sasiriyo.
Aman rahatladiysa iyi ipekcik kocaman öp annesi benden

canım doğum günün kutlu olsun nice senelere oğluşun ve eşinle birlikte girmen dileğiyle Şeniz

ıyı barı yanlıs bısey yapmamısım... poposunun kenarına zeytınyagı suruyodum bı ıse yaramıyodu.bende kendı kendıme nıye bı ıse yaramıyo dıyodum meger ıcıne dogru yapmak lazımmıs baska turlu nasıl yardımcı olsun kı bendekıde iş işte :kedi:
walla kaka yapan bırıne bu kadar sevıncegımı dusunemezdım... nasıl mutluyum kızım kaka yaptı dıye annelık boyle bısey galıba o kaka yapıyo ben bayram edıyorum kaydirigubbakcemile3

haklısın canım ama yapamadıklarında çok acı çekiyorlar sıkıntıda oldukları nasılda belli oluyor benim kuzumda alttan gaz çıkaramadımı uykusundan ıkınarak uyanıyor sıkıyor kendini suratı şekilden şekile giriyor gaz çıkınca rahatlayıp tekrar uykuya dalıyor kıyamıyorum o zaman ona :çok üzgünüm:

X