2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

yaa ne güzel geçmiş bende sorayım yarın gidersem al derse bende denerim inş bizde de işe yarar sağol papatyacım...

inşallah canım geçer.geçmiş olsun.bide bizimki cumartesi başlamıştı.yani iki günde oldu.doktor dediki.eger doguştan gözü yaşarıp çapaklansaydı göz kanallarındaki damar tıkalı o yüzden oluyor derdim ama iki gündür varsa enfeksiyon olmuş geçer dedi.eger doguştan olunsa göze masaj falan yapmak gerekiyormuş.sen bu damlayı de bakalım doktorun ne diyecek.banada haber ver canım merak edirim...

Kızlar oda sıcaklığını kaçta tutuyosunuz kaç derecede bide bebişlere kaç kat giydiriyosunuz alta üste?

slm kızlar burak gece yine hiç uyumadı.uykusuzluktan ölcem.ya emzik verdim az önce hemen aldı.ama kararsızım vermekte istemiyorum.göğsümü bırakır falan die.ama 24 saat memede kalayım istiyo.dayanamıyorum.napsam ya versemmi vermesemmi.bana fikir verin.
canım durum o kadar vahımse memede yasıyosa yalancı emzık ver... oyle 7/24 memede tutamazsın onu cok zor olur...
anne olmaktan çok yoruldum
istifa etmek istiyorum :gitme:
Allah korusun o nasıl soz canım bız bu bebeklerı aylarca sabırsızlıkla beklemedıkmı... ewet zor ama dunyanın en guzel seyı annelıkmıs. en azından yanında annen war bende oda yok bak. guven kendıne sen annesın ıcgudulerıne guven neden yapamayacakmıssın...
Kızlar oda sıcaklığını kaçta tutuyosunuz kaç derecede bide bebişlere kaç kat giydiriyosunuz alta üste?
canım odası 24-25 derece. doktor 25 dereceyı gecırme ve cok gıydırıp aşırı sıcaga alıstırma dedı. bencede cok kat kat sarıp sarmalamanın anlamı yok. sen ne gıyıyosan 1 ınce kat fazlasını gıydır yeter dedı doktor teyzemız. su an ıcınde 1 ınce atlet alt ust zıbın takımı yun yelek ve yun patık var. ayaklarını 2 kat corap gıydırıyorum ayakları onemlı usumesın gaz olmasın dıye. onun dısında normal benım gıyındıgım gıbı gıydırıyorum extradan bı yun yelek gıydırıyorum o kadar. uyurken de battanıyesını ortuyorum uzerıne. cok sıcakta ısılık dokerler rahatsız olurlar...

inşallah canım geçer.geçmiş olsun.bide bizimki cumartesi başlamıştı.yani iki günde oldu.doktor dediki.eger doguştan gözü yaşarıp çapaklansaydı göz kanallarındaki damar tıkalı o yüzden oluyor derdim ama iki gündür varsa enfeksiyon olmuş geçer dedi.eger doguştan olunsa göze masaj falan yapmak gerekiyormuş.sen bu damlayı de bakalım doktorun ne diyecek.banada haber ver rcanım merak edirim...

Aaaa demek iltihaptanmışmafoldumben
Bizde de var aynı problem bende normaldir sanıyordum daha dün geldik doktordan tekrar gitsem mi acabasenağlama

Zeynep bizim senle aynı galiba doğum tarihimiz bende dün gittim aylık kontrole 4600 olmuş oğlum çok sevindimmmm:dance: 1.5 kilodan fazla almış oğlum..Çok fazla emziriyosun galiba dedi doktorumuz..Normalde 1 kilo filan alınırmış.
Aslında çok emzirmiyorum düzenli besliyorum sürekli de meme ağzında değil...
En fazla yarım saat emziriyorum o da iki saat yetiyor en azından.
Düzenli uykudan da çok kilo alırmış bebeler galiba benim tosun uykudan kazanıyorkaydirigubbakcemile3

merhaba kızlar arada okudum yazdıklarınızı ama yazmaya yeni fırsatım oldu. ipeğin yatıp kalkması maması sütü biraz daha düzene oturdu. akşamları bazen de gündüzleri gaz sancımız oluyor sab simplex damla kullanıyoruz sütüm hala çok az ne yapsam artıramadık ama güzel emiyor bebişim, sonuçta bebekler emerken pompadan daha fazla süt çekiyor diye kendimi avutuyorum. bugün kadehle mama içirirken boğazına kaçtı çok tedirgin olduk hiç istemesem de artık biberona başladım. nuby almıştım ilk denememizde ağzından akıttı ama alışır herhalde. Allah yardım eder de inşallah memeden kesmez kendini.

Bizde de var aynı problem bende normaldir sanıyordum daha dün geldik doktordan tekrar gitsem mi acabasenağlama

Zeynep bizim senle aynı galiba doğum tarihimiz bende dün gittim aylık kontrole 4600 olmuş oğlum çok sevindimmmm:dance: 1.5 kilodan fazla almış oğlum..Çok fazla emziriyosun galiba dedi doktorumuz..Normalde 1 kilo filan alınırmış.
Düzenli uykudan da çok kilo alırmış bebeler galiba benim tosun uykudan kazanıyorkaydirigubbakcemile3
bızımkıde tam 1.500 kılo almıs cok mutlu oldum. ıpek oyle cok memede kalmıyor 10 dk falan emıyor oyle 1 saat emenler war o kadar surmuyor hıc. uykusuda cok duzenlı degıl aslında gazdan cok uyuyamıyor ama... gunde 1 kere bıberonla verıyorum sagdıgım sutu aksamları yatmadan 120 cc ıcıp yatıyor onun dısında 10 dk emıyor bı ogunde ama yetıyo demekkı kuzucuguma :nazar:
merhaba kızlar arada okudum yazdıklarınızı ama yazmaya yeni fırsatım oldu. ipeğin yatıp kalkması maması sütü biraz daha düzene oturdu. akşamları bazen de gündüzleri gaz sancımız oluyor sab simplex damla kullanıyoruz sütüm hala çok az ne yapsam artıramadık ama güzel emiyor bebişim, sonuçta bebekler emerken pompadan daha fazla süt çekiyor diye kendimi avutuyorum. bugün kadehle mama içirirken boğazına kaçtı çok tedirgin olduk hiç istemesem de artık biberona başladım. nuby almıştım ilk denememizde ağzından akıttı ama alışır herhalde. Allah yardım eder de inşallah memeden kesmez kendini.
canım bende sab sımlex kullanıyorum... su 3-4 ayı bı atlatsak pamuklarımız rahatlıcaklar...

kızlar walla ıpekte emerken hep genzıne kacıyor oksuruyor hemen kaldırıp ıkı kasının ortasından masaj yapıyorum sırtına vuruyorum gaz cıkarır gıbı. cekıyor cekıyor yutmuyor mu anlamıyorum kı odum kopuyor her emmede bı oksuruk moduna gırıyoruz benneyaptımki

gunaydın hanımlar uykusuz bı gecenın ardından butun bebıslerı popolarından ısırıyorum :içelim:

günaydın kızlar çok yorgunum çooooooookkk deliksiz uyumayı özledim hamileliktede uyuyamıyodum :ecrin_bebek:

Günaydın herkese opuyorumnanaktan

Zeynep genzine kaçma bizde de oluyor galiba süt yoğun geldiğinde oluyor..Deli dumrul oğlum uyuyo uyuyo ölüyo açlıktan sonra saldırıyor tabi..Sanki önünden alcaklarsırnaşık şey Bi de benle kavga ediyo ya kaydirigubbakcemile3

Zehracım deliksiz uyuma şu an için bir hayaaaaalboshayallersmile
Ama bilmem sizde de oluyor mu koltuğun kenarına kıvrılıp yatsam bile sanki pamuklara sarılmış yatmışım gibi,yattığım yer dünyanın en rahat yatağıymış gibi hissediyorumkaydirigubbakcemile3

25 derece.soguksa hava 26 yapıyorum.çıtçıtlı badi.üstüne ince bluz.uyandıgında yelek..altına patiklipijama.ve pantolon.yada tulum.pek giydirmiyorum...

kız sağol canımyaa ben bu sesi ne kadar arıyodum çünkü iş yaparken süpürgeyi açıyom hole öle işlerimi yapıyom motoru yancak diye korkuyodum çok sağol yaaaaŞeniz

ayol bede deneyeyim dedim.benim kızın uykuisu varsada cin gibi oldukaydirigubbakcemile3 neyse tekrar denerim...

bizim ikigündür vardı.geçti çok şükür..
maşlaah senin oglana tosun bunlar..
ayol benim kız yarım saat emse offf ne bilem dombik olur sanırım.benimkianca10 dk.emiyo.hatta bazien 5 dk bile emdigi oluyo.bu emmeyle 1.200 kilo aldı.hemen memeden kendini cekiyo.ya kızım az daha em diyom yok o benim gözüme bakıyo ben onunkine..

oh maşallh ne güzel dahada girecek düzene annasi..zor günlerin geçmesine az kadı..

gunaydın hanımlar uykusuz bı gecenın ardından butun bebıslerı popolarından ısırıyorum :içelim:

günaydın ..benim kızda bugün 1.5 saate bir uyandı pek yapmazdı ama.neyse olur bakalım..

günaydın kızlar çok yorgunum çooooooookkk deliksiz uyumayı özledim hamileliktede uyuyamıyodum :ecrin_bebek:

ahhh zehra maalesef onlar iyice büyüyene kadar maalesef zor..ben tam artık uuyyorum derken bi çocuk daha ettim.anlayacagın 4 yıldar sabah uykum yok.bende çok özledim ama vücut alışıyo bi zamandan sonra..bak bende pek uyuamdim ama kendimi dinç hissediyorum e malum vücut alışmış artık..

günaydın canım..

haklısınız kızlar hayal deliksiz uyumak.......inşallah çok uslu olurlar şöööleee sabah 10 a yada 8 e kadar uyurlar bizde uyuruz kaydirigubbakcemile3

Ayşegül yarım saate yakın emmesi şu şekilde oluyor,
15 dk. bi göğsümü emiyor sonra altına yapıyorr onu değişiyorum bakıyor,oynuyoruz konuşuyoruz ondan sonra ikinci tur emziriyorum sonra gazını çıkarıp uyuyor.Bu uyanıklık hali en az bi saati buluyor.Sonra da en az iki saat uyuyor ..Yani bi öğünde toplam 25 dk filan emiyor..

Gözünde çapak,sulanma olanlar, sütümden damlattım işe yaradı gözünü açamıyodu sabahları oğlum ya:sinifsinif:

Gece düzenli uyuyan bebişlerin anneleri sabah trawması yaşıyomusun yaabilmiyorumkismile
Sabah namazından saat 9lara kadar ne dalabiliyo ne uyanabiliyo ne de doğru düzgün emebiliyo bu sizde de oluyor mu yoksa benim oğlum babası gibi sabah uyandırma konusunda beni çileden çıkarmak için mi hazırlanıyor:nazar:

ah be kuzum kolay degil tabi geçecek bu zon günler....daha dur ikinciyi yapmayacakmısınkaydirigubbakcemile
ohh ne güzel bende anne bilem yok:umursamaz:
geçecek diye diye gün sayıyorum zaten.. ikinci mi akannehir
maşallah canım ya tebrik ederim iyi üstesinden geliyorsun.

vallahi bende geceleri öyle düşünüyorum ama sabah olunca nasıl böyle düşünürüm die çok üzülüyorum...canım çocuklarım diyorum...:eek:lmaz:

özellikle uykusuz kaldığımda anneme "al götür de sen büyüt" diyorum ama 1 saat dışarı çıksam kokusu burnumda tütüyor kızımın hemen eve dönmek istiyorum.

kızlar benim sabrımı taşıran bi de şu konu var: elifin gazı ÇIK MI YOR
nasıl oluyor bilmiyorum bazen bir saat bile uğraşıyoruz yok, çıkmıyor. artık yoruluyor bırakıyoruz. kıyamıyorum kızıma sonra da uyurken ıhlayıpp duruyor.

Ayşegül yarım saate yakın emmesi şu şekilde oluyor,
15 dk. bi göğsümü emiyor sonra altına yapıyorr onu değişiyorum bakıyor,oynuyoruz konuşuyoruz ondan sonra ikinci tur emziriyorum sonra gazını çıkarıp uyuyor.Bu uyanıklık hali en az bi saati buluyor.Sonra da en az iki saat uyuyor ..Yani bi öğünde toplam 25 dk filan emiyor..

Gözünde çapak,sulanma olanlar, sütümden damlattım işe yaradı gözünü açamıyodu sabahları oğlum ya:sinifsinif:

Gece düzenli uyuyan bebişlerin anneleri sabah trawması yaşıyomusun yaabilmiyorumkismile
Sabah namazından saat 9lara kadar ne dalabiliyo ne uyanabiliyo ne de doğru düzgün emebiliyo bu sizde de oluyor mu yoksa benim oğlum babası gibi sabah uyandırma konusunda beni çileden çıkarmak için mi hazırlanıyor:nazar:

bizim de sabah aynı olayımız var gece duzenli masallah ama sabah 6-7de uyandımı uyuması zor oluyor.. ben de yatakta yanıma alıyrum oyke oynarken fln bazen yarım saat fln uyuyor. ama en azından gece duzenli bence o daha onemlii..:nazar:

akpak canım kimyon dene sen yiceksin 1 çay kaşığı kimyonu at ağzına üstüne 1 bardak su iç 1 saat sonrada ılık çorba iç kimyonlu.. su ile kimyonu günde 3 defa yapıyom çorbalıyıda 1 defa bence çok faydası oluyo bebeğinin ayaklarınada elma yağıyla her altını açtığında masaj yap

Kızlar benim de bebişimin dilinin üstü beyaz beyaz oldu. Pamukçuk denen şey galiba bu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Kızlar benim de bebişimin dilinin üstü beyaz beyaz oldu. Pamukçuk denen şey galiba bu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

hayır canım o pamukçuk degil o senin sütün.korkma.pamukçuk olursa ebebk emmek istemik hatta biberonu bile agzına almak istemiz sürekli aglar.artı iltihap gib bişeyler çıkar dilden.benim kızımında dilinde var kontrolde doktora dedim dilde bişey varmı diye.yok gayet iyi sütün haricinde bişey yok reri.sorun yok yani..

X