2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın..
özlem geçmiş olsun..amann hupsu bi canavar valla.serap seninkide az değilmiş bak..bemkide masada ne varsa ede atıyo.balkonluk daha olmadık bitb.yagmur rüzgar olunca onu daha bilmiyo.ama zeynepten çok iyi bilirim:KK9:..ne ekmegimiz ne patetes soganımız kalırdı evde yallah aşagıya..defnede iki üç kez bardak kırdı.masaya çıkıyor orda bardak varsa aşagıya atayıo.bazen kırılmıyo:KK1:yırtıyoruz.ama bi ara resmen tuz buz etti..onrada işaret ediyo gel diyo.bende kaldırıyorum eline geçmeyecegiy yerlere koyuyorum.önenü bende kırılmayın kalın plastik tabak koyuyurom.şimdilek sese etmiyo yiyo .yan yemiyo özlem gibi her yere döküyo ama ne yapayım seslenmiyorum.bu aralar eleyle yemeye merak saldı.kaşıkta koysam kaşıgı atıyo eliyle pilav falan varsa saldırıyo.ama ıyy berbat oluyo her taraf.

Son düzenleme:
kızlar burağın sağ gözü 1 haftayı aşkın bi süredir sulanıyo..rüzgardan,güneşten,uyandığında..çok fazla olmadığı için üstünde durmamıştım ama kesilmeyince cumartesi doktora götürmeye karar verdim..

sizlerde olan varmıydı?

kızlar burağın sağ gözü 1 haftayı aşkın bi süredir sulanıyo..rüzgardan,güneşten,uyandığında..çok fazla olmadığı için üstünde durmamıştım ama kesilmeyince cumartesi doktora götürmeye karar verdim..

sizlerde olan varmıydı?

cnm hiç olmadı sen götür ihmal etme inş. bişiy yokturda

günaydın kızlar.hayırlı cumalar :KK71:

geçmiş olsun özlemcim..ben de çoğunlukla kendimi çok yorgun hissediyorum..Umarım bu fedakarlıkların kıymetini bilirler büyüdüklerinde..

berkin sıpasına bak sen hele..yakışır ama berkine yaramazlık :) insan kızamaz bile..

Ya ya çok yakışıyo:KK53: Zaten hep sevimlilik yapıp kandırmıyorlar mı bizi Hülyacım :KK31:

bizde kaç bardak kaş kase gitti ama benim kız uyanık galiba hep mama sandalyesindeyken atıyor sonrada bakıp gülüyor bağrıyorum surat asıyor.Bu seferde annem yada babama hemen burcu seni gebertirim kızıma niye bağrıyorsun diyorlar duru hop yine gülüyor.şımaracak bu çoçuk ben kızınca müdahale etmeyin yapmaması gerektiğini bilsin diyorum kendim söyleyip kendim dinliyorum.
dün plastik ama kalın plastik bardak ve tabak aldım .artık onunda onüne kendi tabağında yemek vereceğiz yiyebildiği kadar yesin başlasın öğrenmeye yatmadan ben müdahale ederim doyururum iyice karnını, yoksa evde tabak çanak kalmayacak.
sen kızıncada anneanne babaanne müdahale ediyormu Özlem valla bu çoçuklar bu yüzden laf söz dinlemeyen hayırdan anlamayan tipler olacak.

aylar önce bi konuşmuştuk dimi görümcen mi vardı? ve anadolu yakasındaydı dimi ?
19 mayıs ta kız kardeşim için tanışmaya gelecekler o hafta Cumarteside biz onlara gideceğiz (mişiz davet edecekler) kaçta giderler bilmiyorum yada kaçta döneriz ama mutlaka telefonlaşalım Serap Suat ın erken gelişi olduğu bir gün ise avm de falan buluşalım 1-2 saatte yeter arkası haziranda gelecek nasılsı :KK61:

Evdekilere söz geçiremiyorsan zor vallahi. Benim bi tek annem var başında o da ben ne dersem onu yapar zaten öyle olsun yapsın etsin diyen bi yapıda değil ordan yırtıyom. Babam geldi mi mesela bizim kızacağımız şeyleri biliyo masus yap dedem al dedem dye bizi sinir ediyo:) Yoksa valla yüz bulsa tepemize çıkar bu azmanlar.

He canım eltimle kaynım var Maltepe' de oturuyorlar. Biz iptal ettik gibiydi gelmeyi ama kayınvalidemler ordaymış canları sıkılmış atlayıp gitmişler. Gelin diyorlar yeniden gündeme geldi. İzin olayını hallettik gibi de uçak işi zor vallahi pazar günü dönüş yer yok gibi. Bakıyoruz olursa haberleşiriz.

günaydınlar hayırlı günler

kızlar bu dönemde sanırım aynı hepsi fırlatmak vurmak ısırmak bunlarıda özellikle anneye yapmak
inş. büyüünce uslanırlar
ben elinden tutup yürütmeyi çok istiyorum yere bırakınca ne elini tutması alıyo başını başk atarafa gidio

Yeni yeni keşfettiler tabi bunları ama ben tepki vermemeye çalışıyorum. Isırmaya kalksa bile mesela ne kızıyorum ne gülüyorum dikkatini dağıtıyorum ki unutsun diye. İşe de yarıyo sürekli ve inadına yapmıyor. Ara sıra aklına geliyo. Benimki de el tutmaz ve hep aksi yöne gider. Valla dışarı çıkmaktan korkuyorum artık çok yoruluyorum peşinde onu çekiştirmekten.

günaydın..
özlem geçmiş olsun..amann hupsu bi canavar valla.serap seninkide az değilmiş bak..bemkide masada ne varsa ede atıyo.balkonluk daha olmadık bitb.yagmur rüzgar olunca onu daha bilmiyo.ama zeynepten çok iyi bilirim:KK9:..ne ekmegimiz ne patetes soganımız kalırdı evde yallah aşagıya..defnede iki üç kez bardak kırdı.masaya çıkıyor orda bardak varsa aşagıya atayıo.bazen kırılmıyo:KK1:yırtıyoruz.ama bi ara resmen tuz buz etti..onrada işaret ediyo gel diyo.bende kaldırıyorum eline geçmeyecegiy yerlere koyuyorum.önenü bende kırılmayın kalın plastik tabak koyuyurom.şimdilek sese etmiyo yiyo .yan yemiyo özlem gibi her yere döküyo ama ne yapayım seslenmiyorum.bu aralar eleyle yemeye merak saldı.kaşıkta koysam kaşıgı atıyo eliyle pilav falan varsa saldırıyo.ama ıyy berbat oluyo her taraf.

Ah canım ah büyükler diyor ya sevilmeseler çekilir mi diye:KK53: Başkasını çocuğu yapsa tahammül edemez bu ne biçim çocuk hiç mi eğitmiyorlar dersin ama kendi:KK53: çocuklarımıza ne kadar sabırlıyız:KK9: Ben de plastik tabak aldım bi de diasa dan annem çatal kaşık almış sapları plastik renkli uçları metal yine ama sivri değil sevimli bişey. Onları sevdi. ma tabağı önüne koyamıyom doydu mu veya canı sıkıldı mı boşaltıveriyo. Ben de çatala batırıp eline veriyom bitti mi çatalı uzatıyo:KK9:

sizlerde olan varmıydı?

Doktora götürmen iyi olur belki mikrop kapmıştır belki alerjiktir.

Selamsız sabahsız dalmışım kusura kalmayın. Hayırlı cumalar.
Bugün Cuma yehuuuu:KK66: Hafta sonundan itibaren de ısınıyormuş hava. PAzar günü 28 pazartesi 30 derece gösteriyor İzmir , bahar gelemeden yaz geliyor galiba.

merhaba bende geldim kızlar
derinde çok yaramaz atıyo kırıyo ben bayağıdır yemeğini kendi yiyor alıştırdım tupperware tabak bardak çatal kaşık almışitım bende ona az az koyuyorum bıcağı bile kullanmaya başladı düzgün hemen hemen bıcağıda plastik tabii keskin değil çok ama eline ekmek kırıntısı bile olsa yere atyıor ne makarnayı hele pilavı acayip oldular yaa
dün eltime gittiler çekmecede ne varsa dışarı çıkarmış,çayı dökmüş ama burcunun deiği gibi biz hariç herkes yüz veriyor çok yaramaz çok..ne yapıcak bilmiyorumm...
hülya götür cnm doktora mikrop kapmış olabilir...

sizlerde olan varmıydı?
enfeksiyon olmuş olabilir.götür istersen..yok bizde bi sulanma..nasıl bayagı yaşarıyormu gözü.bide kaşıyormu.

Selamsız sabahsız dalmışım kusura kalmayın. Hayırlı cumalar.
Bugün Cuma yehuuuu:KK66: Hafta sonundan itibaren de ısınıyormuş hava. PAzar günü 28 pazartesi 30 derece gösteriyor İzmir , bahar gelemeden yaz geliyor galiba.

oh ohh bende severim hafta sonlarını

merhaba bende geldim kızlar
derinde çok yaramaz atıyo kırıyo ben bayağıdır yemeğini kendi yiyor alıştırdım tupperware tabak bardak çatal kaşık almışitım bende ona az az koyuyorum bıcağı bile kullanmaya başladı düzgün hemen hemen bıcağıda plastik tabii keskin değil çok ama eline ekmek kırıntısı bile olsa yere atyıor ne makarnayı hele pilavı acayip oldular yaa
dün eltime gittiler çekmecede ne varsa dışarı çıkarmış,çayı dökmüş ama burcunun deiği gibi biz hariç herkes yüz veriyor çok yaramaz çok..ne yapıcak bilmiyorumm...
hülya götür cnm doktora mikrop kapmış olabilir...

:) cadı..ya emzirme işi ne oldu eltinin..

ya burak daha kaşıkla ağzına yemek götüremiyo..ters tutunca hepsi dökülüyo..

ben de pek müsade etmiyorum açıkcası..öyle döke saça öğrensin istemiyorum ama bana kalıyo sonra yedirmesi :)

serapcım dedigin gibi kendi çocuklarımıza tabiki tahammülümüz çok farklı.eskiden otobüs yolculugu yaparken eşimle.önüüzü bi çocuklu otursun yada arkaya allahh yandık şımdı bu çucuk ağlar durur hiç uyutmaz bizi derdik..burun kıvırırdık..sonra çocuk olunca daha ffarklılaşıyorsun.otobüse bindik bi gün çocuklu oturdu yan koltuga.zeynep hep uyudugu için bi sorun yaşamazdık.o çocuk hep ağladı yazık üstünede hep kusu.bizim tavrimiz eşyimle.ahh yazık yavruma.dayanadı.tabi sıkıldı.nasıl ağlamasın tabi ağlayacak..suzmuz.çocuk durdan anlalırmı hiç..yani fitkirler değişiyorda..
ben şu misafirlige gidipde çocugnun peşende koşmayan kadınlara çok sinir oluyorum.evime gelsin çocuk hiç durması ama annede peşinde olsun.bırakıyordlar sankı buzaaayı koyarıyorsun gibi.tabi orası senin ev diill.ya ben defnenin peşinde koşmaktan doğru dürüst oturaam bi misafirlikte bi yeri eller bi yeri kırrar diye unatnırım..ama bazları çok vurdum duymaz..

o şimartma oluy kızlar ya annem varkende zeyeneb kızdığımda hemen anneme koşardı.annemde bana kızardı .çocugma ne kızıyorsun,..yoksa sen bunu dövüyormusun diye bide azar işitirdim:KK1:.....anne yapma derdim.sus sanki siz hiç etmediniz derdi:))
canları sağolsun.büyüyünce hep böyle olmayacak inanıyorum.bilinçlenince herşey değişiyo elbet.

Son düzenleme:
ya burak daha kaşıkla ağzına yemek götüremiyo..ters tutunca hepsi dökülüyo..

ben de pek müsade etmiyorum açıkcası..öyle döke saça öğrensin istemiyorum ama bana kalıyo sonra yedirmesi :)

ya ne mümkün.bende ağzına vermeye çalışıyorum.çok sinir oluyo elindeki kaşagı bile fırlatıyo.sen elleme ben yerm der gibi.bbende minik kaşık veriyorum.onla bir iki alıyo.ama çogunlukla döküyo yaa:KK43:(

yok canım kaşımıyo hiç,ama bazen damla olup dökülüyo..cumartesi kesin götüreyim göz doktoruna..

hımm o zaman enfeksiyon değildir..göz yaşarması dimi bu. ozaman..bazen bizde yatakta özü açık durdugumda gözümdün bir ik damla yaş iner onun gibimi buda..

aynen ayşegül, bizim de bakış açımız değişti artık..

of ya cidden ben de hiç oturmuyorum misafirlikte..bize gelen bi misafir var, cocuğu gidiyo mutfaktan alıyo pasta börek tüm evi gezerek yiyo..annesi hiç ses etmiyo..

gerçekten benim evim için hiç önemli değil,sonuçta misafir gidince yine temizlik yapılcak..ama ben biyere gidince burağın peşinde dolanmaktan helak oluyorum..bazen hiçbişey yiyemeden,doğru düzgün çay içemeden kalkmış oluyoruz :)

mutlaka önüne örtü serip, üstünde yediriyorum,atmışsa falan da tek tek topluyorum artık.

selammm
ayy çok hastayımm burnum yere düşücek nerdeyse :KK37:
salı günü misafirim var kaç gündür deriinnnnn temizlik işindeyim ve çok yoruldum...

aynen ayşegül, bizim de bakış açımız değişti artık..

of ya cidden ben de hiç oturmuyorum misafirlikte..bize gelen bi misafir var, cocuğu gidiyo mutfaktan alıyo pasta börek tüm evi gezerek yiyo..annesi hiç ses etmiyo..

gerçekten benim evim için hiç önemli değil,sonuçta misafir gidince yine temizlik yapılcak..ama ben biyere gidince burağın peşinde dolanmaktan helak oluyorum..bazen hiçbişey yiyemeden,doğru düzgün çay içemeden kalkmış oluyoruz :)

mutlaka önüne örtü serip, üstünde yediriyorum,atmışsa falan da tek tek topluyorum artık.
aynen.bazen komşular ya bırak hiç oturmadım çayın sogudu diyorlar ne yapayım.bazen hiç içmeden bile çıktığım oluyo.oyalanması içinde yaşıtları yani evde çocuk olursa onlarla oynuyorlar ama evde bide çocuk yoksa vayy.hemen evi talan etmeye koşuyorlar.dedigin gibi misafir gidince temizlik oluyorda.işte anne ve babanında az dikkatli olması gerek..

selammm
ayy çok hastayımm burnum yere düşücek nerdeyse :KK37:
salı günü misafirim var kaç gündür deriinnnnn temizlik işindeyim ve çok yoruldum...

geçmiş olsun gülşah..kız sen günlerde değilmisin:KK9:

X