sumifer ben de doğduğundan beri bir kere banyo yaptırdım benim kızımda da sivilceler var
normal diyorlar. daha çok terleyen bölgelerinde var mesela ensesinde, ya da emerken göğsümü dayadığım yanağında.
ya nasıl ılık banyo diyorlar anlamıyorum ben üşümesin diye banyo yaptırmaya korkuyorum ılık hiç yaptıramam herhalde sempatiksalakcinni
banyo gerçekten çok iyi geliyo sonrasında mışıl mışıl uyuyo.bugün ılık yaptık suyunu öyle yıkadık sanırım banyodan sonra çok üşümesin diye katkat giydirdim üstünü fazla örttüm ondan oldu.
canım dun aldık sıcak su torbası ama ben yapamadım sanırım ne kadar sure ıle vucuduna tutuyosun onu??? bırı bana anlatsın yaw :kedi:
çok fazla yaklaştırmıyorum battaniyenin altına koyuyorum ama bir beze daha sarıyorum süreklide kontrol ediyorum ayaklarına koyuyorum 10 dk, sonra sırtına yakın yara vücuduna değdirmeden su soğuyana kadar bırakıyorum zeynepcim soğuyunca kaldırıyorum torbayı zaten onun sıcaklığı yatağada geçmiş oluyo rahat rahat uyuyo yağızım.
canım bızımkındede var. ergenlık sıvılcelerı kaydirigubbakcemile3
doktorumuz cok gıydırme dedı. oda ısısı 22-24 derece arasında olsun. kendın uzerıne ne gıyıyosan 1 ınce kat fazlasını gıydır cok sarıp sarmalama cocugu dedı... bende oyle yapıyorum cok katkat gıydırıp sarmıyorum.
odasını serin tutuyorum bende zeynepcim ama çocuğu çok giydirdim bide ince battaniyeye ayaklarını sardım üstüne bi battaniye daha örttüm sanırım ondan dolayı oldu :bbo:
Sumi canım benim oğlumda da çıkıyor..Emerken filan hemen yanağnda pıtır pıtır dökülüyo sivilceler.Sonra geçiyo tekrar çıkıyor felan..Olurmuş bunlar bebeklerde normal yani çok hassas oldukları için.Bi de erkek bebekler çok sıcağa gelemezmiş çok giydirmicekmişin,emerken şapkasını,hırkası falan varsa onları çııkarcakmışın canım
evet çok terliyo emerken çapkayı çıkartıyorum kafası ter içinde kalmış oluyo.haklısın erkek çocuklarını çok fazla sıcağa alıştırmamak lazım.Allah korusun çocuğu olmaz derler büyükler.bugün az giydirdim ılık suylada duş aldırdım bakalım geçecekmi sivilceler.
Kızlar merhaba...
Epeydir giremedim nete...
Esram 3 gün hastanede yattı yüzde yirmi kilo kaybı varmış ve sütüm beslememiş. Vücudunda tuz miktarı yükselmiş. Çişini çok az yapıyodu. halsizleşmişti. Yoğun bakımda kaldı 3 gece. Aslında yoğun bakım bizim tercihimizdi daha iyi bakılır diye. Sütümü sağdım sağdım götürdüm kuşuma.. Şimdi iyi çok şükür. Toplamış iyice kendini. Yanakları tombikleşmiş çok şükür. Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi sütümü sağıp veriyorum ne kadar emdiğini görmek için. Bı de mamaya başladık. Keyfi yerinde. Hastanede beslenme saatleri de düzene girmiş. Üç saatte bir uyanıp emiyo sonra gene uyuyo...
ıki gündür de net arızalandı giremedim. Umarım herkes iyidir.
Havvacım çok geçmiş olsun esra kızımıza.Maşallah bak bide bu tarafından bakmak lazım hastane işe yaramış demek emmesi düzene girmiş.Allah başka sıkıntı yaşatmasın.
nasıl beraber canım? biriniz kucağınıza alıp diğeri yıkıyor mu? biz bebek küveti almıştık, düşücem diye öyle korkuyor ve ağlıyorki yavrum. filesini sımsıkı tutuyor senağlama onun o halini görünce kucakta yıkamanın daha iyi olacağını düşündüm. bir de üstüne su dökünce çok korktu. banyoyu biraz daha ayrıntılı anlatsanız özele girecek ama :kedi:.
canım bende küvet kullanıyorum filenin üstünde çok rahatsız oluyo oğlum. yapışıyo fileye titriyo korkuyo düşücem diye. bide soğuk oluyo filenin üzeri ne kadar su döksende üşüyo yavrularımız.
biz başka bi yol uyguluyoruz.kirli kıyafetlerini küvetin içine koyuyorum üstünede sıcak su döküyorum oğlumuda içine koyuyorum tutarak tabi. içindeki su onu rahatlatıyo bi yandan da üstüne su döküyorum böyle olunca hiç üşümüyo ağlamıyo bile. bıcır bıcır etrafa bakıyo yüzükoyun durmayı daha çok seviyo sende dene işe yarar belki.
Son düzenleme: