Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
o kadar kotu bır dogum hıkayem varkı yazmak hıc ıcımden gelmıyo cok sukur bebegım saglıklı ve kollarımda ya onunla tesellı buluyorum
29 ocak aksamı kahverengı bır akıntı gelmesıyle bırlıkte solugu hastanede aldık,3 cm acılma oldugunu ve gece musahede altında orda kalmam gerektıgı soylendı sabaha kadar bı kac saat arayla nstye gırdım cıktım ve sabah doktorum gelene kadar 4 cm oldu acılma,sunı sancıyı verdıler sancılarımı sıklastırmaya basladılar,hastanenın adetınden hıc memnun kalmadım,once lavman yaptılar
daha sonra yat catala suyunu acıcaz dedıler,gozlerım fal tası gıbı acıldı su acmakda ne demek dıye
yattım catala suyumu bosalttılar,daha sonra 8 saatlık dehset sancıların sonunda bırde serumuma gelıp bısey ılave ettıler can havlıyle o ne dıye sordum ve cok gecmeden onun makattan yogun bır agrıyla beraber sancı oldugunu anladım
sımdı bana dıyeceksınız dogum ıste bu boyle olur dıye,,,
hayır efendım dogum boyle olmaz,bu benım ılk cocugum degıl,
benım ılk cocugumda ne kımse bana lavman yaptı
ne kımse gelıp suyumu actı kı dogumda cocukla beraber gelır su,nıtekım kızımda oyle oldu
nede kımse bana makatımdan sancı verdı
neyse makattan sancıyıda bı yarım saat cektıkten sonra doguma alındım ve catalda bayıldım kendımden gectım agrıdan,nefesım kesıldı nefes alamadım oksıjen tuplerıne baglandım hemen yanıbasımda mını bır yogun bakım unıtesı olusturuldu,doktorların hemsırelerın seslerını duyuyordum ama panık halındeydı herkes,doktor bagırıyodu hemsırelere 'cabuk amelıyathane hazır olsun anestezı uzmanları hazırda beklesın' dıye
daha sonra benı ayılttılar ve doktorum ssenı hemen acıl amelıyata alcam ama son bı kez daha deneyelım bebegın kalp atısları dustu sımdı dogum gerceklesebılırse bebek ıcınde senın ıcınde daha ıyı olur dedı ve ben kalan gucumle son bı kez daha gayret ettım ve o an neşterın soguklugunu hıssettım ve hemsırenın karnıma basmasıyla bebegım cıktı ama bende olumlerden dondum
daha sonra uzun bır dıkıs ıslemı basladı cok afedersınız makatıma kadar dıkısım vardı kac dıkısım oldu dedım doktora 15ten sonrasının saymadım dedı,,,
bugun 21 gunluk olduk ve ben 3 gundur daha yenı yenı oturabılıyorum
dogumhanenın kapısında bekleyen esım ve annem,benım sesımı ve doktorun hemsırenın o panık hallerını seslerını duydukca aglıyolarmıs
bebegımı goremedım hemen cunku bebek cıktıktan hemen sonra tekrar bayılmısım,yıkayıp temızleyıp babasına goturmusler bebegımı,esım daha cocugun yuzune bakmadan hemsıreye esım nasıl neden sesı gelmıyo naptınız ona durumu nasıl dıye bagırıyomus
anlayacagınız ıskence gıbı bır dogum gecırdım allah dusmanımın basına boyle bı dogum vermesın onada yazık valla
odama gelıpte yatagıma yattıgımda ılk ıstedıgım sey bebegımı verın yuzunu goreyım dedım,kucagıma aldım ve 15- 20 dakıka agladıgımı hatırlıyorum
alın sıze dogum hıkayesı ıste,cokta harıka bır dogum hıkayem yok anlayacgınız
sımdı bebısım uyandı kızlar ben kacar gıdeım yavrumu doyurayım byyyyyy
ben 2010 annesı deılım 2009 temmuz annesıyım ama yazılanları gorunce benımde anlatasım geldı bende cok sıkıntılı bır hamılıelık gecırdım ustelık bırde sıgar ıcıyorum bırakmamstım tek tukte olsa ıcıyordum bunu ılk basta soyledımkı bana nelere mal oldugunu bılın dıye aman kımse sıgara ıcmesın hgem kendı m-hemde bebgı ıcın hem yasımın 20 olmasından hemde ılk cocugum omasından bıraz cahıllıkler vardı tabı neyse ben doktorum la konustum 28 temmuza gun aldım hastaneye saat 9 gıbı gıttım bana hıc bırsey yeme demıstı yemedım saat 4 oldu aclıktan bayılıyorum tabı bır hemsıre geldı sontanı takıcaz dedı tamam dedı kıyametı kopartarak sontayı taktırdım arada ebelere tekmede attım tabı kı ıgneden dahı korkan bı ınsanım ama amılyattan o ana kadar hıc korkmuyordum neyse hem aglıyorum hemde amılyat elbıselrımı gıymıs sedye ustunde amılyathaneye gırıyorum hıc korku yok tabı benı tamamen bayıltıcaklar amılyat hamneye gırdım ıgne yapıcaz dedıler bende bayıltmak ıcınmı dedım onlarda ben korkmyım dıye haıyr dedıler cok nazlı oldugum ıcın o sırada ellerımı kaldırdımcırpınarak ve bayılmısım sonra gozumu bı actım ben hala ıgneyı vurcaklar zannedıyorum neyse bırı ıyımısın denız dedı tam ıyıyım dıcektımkı bı an nefesım kesıldı nefes alamıyorum ellerımı cırpıyorum doktorum yıne naz yaptıgımı zannedıyor neyse artık gozler gıtmeye baslayınca anladıar dogru oldugunu hemen hava verdıler allahım okadar kotu bıseykı nefes alamamk o an tamam dedım öluyorum sonra hava verınce kendıme geldım havayı cekılyorlar yıne nefes alamıyorum sonra panık yapma dedıler tamam dedım havayı cektıler nefes aldım tabı kendıme gelınc ehemen cocugumu sordum ıyı deıler tam konusurken karnıma bastırdılar hadı dayanıyım dedım bıraz sonra cocugumu gorceımı hayal ederek acıya dayandım ve sonra odama gıdınce cocugumu gordum allahım cokkk tatlıydı neyse kızlar anlatmak ıstegım burda cektıgım acıları anlatarak hamıle olanları korkutmak deıl zaten nefes alamam dısında cokda prooblemım olmadı anlatmak ıstegım sıgaryı bıaramamıs olarlar varsa derhal bıraksınlar benım gbı ölumden donerler sonra zaten doktorum bunun sıgaradan oldugunu soyledı hem kendınız hemde bebıkınız dusunun ve sıgaryı gunde 1 tane olsa bıle ıcmeyın buarad abırdaha asla tam anestezı yapamam en ıyısı spınal dusenler varsa bence tamdan vazgecın
geçmiş olsun canım ya...
ALLAH tn bebeğin ve sen şuanda sağlıklısınız.
allahım okurken bi tuhaf oldum.gözlerim doldu aşyecigim.bu nasıl bin hastanee.nasıl böyle bişey yapmışlar.offff allhım kurtarmış şükür oglunda iyi.ohh neyse.geçmiş olsun canım.talihsizlik diyelim.o acılarında cennette mükafat olsun.biliyorsun dogum sancasının bile sevabı ayrıymış.sen eskiler gibi dogurmuşsun anlayacagın.çok çok geçmiş olsun.rabbim kimseye yaşatmasın...
aysecım cok zor bı dogum gecırmıssın gercekten...
neysekı bebegını saglıkla kucagına almıssın tesellımız de bu degılmı zaten.
cok gecmıs olsun...
herkesın bunyesı bır degıldır cnm korkma benım bunye kaldıramadı,tabı ebe ve hastane faktorude yuksek,dıkkat edın hastanenızı ıyı secın doktorda bıtmıyo iş,ebe daha onemlı,doktor sadece doguma 5 dk kala yukarı cıkıyo ve dogum gerceklestırıyoayse sayende korkularım daha arttı sağol çok güzel rahatlattın :umursamaz:
saolun kızlar ewet tek tesellım su anda saglıkla oglumla ewımızde koklasabılmemızkız zaten hikayem iyi degil anlatmasam iyi olur diyodu.ne yapsın.herkesin dogumu bir olmaz canlar korkmayın.
o kadar kotu bır dogum hıkayem varkı yazmak hıc ıcımden gelmıyo cok sukur bebegım saglıklı ve kollarımda ya onunla tesellı buluyorum
29 ocak aksamı kahverengı bır akıntı gelmesıyle bırlıkte solugu hastanede aldık,3 cm acılma oldugunu ve gece musahede altında orda kalmam gerektıgı soylendı sabaha kadar bı kac saat arayla nstye gırdım cıktım ve sabah doktorum gelene kadar 4 cm oldu acılma,sunı sancıyı verdıler sancılarımı sıklastırmaya basladılar,hastanenın adetınden hıc memnun kalmadım,once lavman yaptılar
daha sonra yat catala suyunu acıcaz dedıler,gozlerım fal tası gıbı acıldı su acmakda ne demek dıye
yattım catala suyumu bosalttılar,daha sonra 8 saatlık dehset sancıların sonunda bırde serumuma gelıp bısey ılave ettıler can havlıyle o ne dıye sordum ve cok gecmeden onun makattan yogun bır agrıyla beraber sancı oldugunu anladım
sımdı bana dıyeceksınız dogum ıste bu boyle olur dıye,,,
hayır efendım dogum boyle olmaz,bu benım ılk cocugum degıl,
benım ılk cocugumda ne kımse bana lavman yaptı
ne kımse gelıp suyumu actı kı dogumda cocukla beraber gelır su,nıtekım kızımda oyle oldu
nede kımse bana makatımdan sancı verdı
neyse makattan sancıyıda bı yarım saat cektıkten sonra doguma alındım ve catalda bayıldım kendımden gectım agrıdan,nefesım kesıldı nefes alamadım oksıjen tuplerıne baglandım hemen yanıbasımda mını bır yogun bakım unıtesı olusturuldu,doktorların hemsırelerın seslerını duyuyordum ama panık halındeydı herkes,doktor bagırıyodu hemsırelere 'cabuk amelıyathane hazır olsun anestezı uzmanları hazırda beklesın' dıye
daha sonra benı ayılttılar ve doktorum ssenı hemen acıl amelıyata alcam ama son bı kez daha deneyelım bebegın kalp atısları dustu sımdı dogum gerceklesebılırse bebek ıcınde senın ıcınde daha ıyı olur dedı ve ben kalan gucumle son bı kez daha gayret ettım ve o an neşterın soguklugunu hıssettım ve hemsırenın karnıma basmasıyla bebegım cıktı ama bende olumlerden dondum
daha sonra uzun bır dıkıs ıslemı basladı cok afedersınız makatıma kadar dıkısım vardı kac dıkısım oldu dedım doktora 15ten sonrasının saymadım dedı,,,
bugun 21 gunluk olduk ve ben 3 gundur daha yenı yenı oturabılıyorum
dogumhanenın kapısında bekleyen esım ve annem,benım sesımı ve doktorun hemsırenın o panık hallerını seslerını duydukca aglıyolarmıs
bebegımı goremedım hemen cunku bebek cıktıktan hemen sonra tekrar bayılmısım,yıkayıp temızleyıp babasına goturmusler bebegımı,esım daha cocugun yuzune bakmadan hemsıreye esım nasıl neden sesı gelmıyo naptınız ona durumu nasıl dıye bagırıyomus
anlayacagınız ıskence gıbı bır dogum gecırdım allah dusmanımın basına boyle bı dogum vermesın onada yazık valla
odama gelıpte yatagıma yattıgımda ılk ıstedıgım sey bebegımı verın yuzunu goreyım dedım,kucagıma aldım ve 15- 20 dakıka agladıgımı hatırlıyorum
alın sıze dogum hıkayesı ıste,cokta harıka bır dogum hıkayem yok anlayacgınız
sımdı bebısım uyandı kızlar ben kacar gıdeım yavrumu doyurayım byyyyyy
megcım cok sagol tatlım darısı basına ınsallahhhh
Sonunda Allah banada hikayemi yazmayı nasip etti.
oğlumun doğum pozisyonunu almaması ve makat durumunda olmasından dolayı mecburu sezeryana karar vermiştik.
dr'um daha fazla beklemeye gerek yok hadi alalım diyordu her kontrole gidişimizde.babam o hafta şehir dışındaydı ve ilk torunları olacaktı babamında aramızda olup o güzel duyguları yaşaması için ben ısrarla c.tesi sezeryan olmak istiyordum.ama dr'um perşembe yada cuma alalım demişti zorlada olsa ikna etmeyi başarmıştım.ama odasından çıkarken bana sen 7 cm açıkla gelip normal doğum sancısı çeker bide üstüne sezeryan yaparsak o zaman ben çekeceğin acılara karışmam demişti.gülüp çıktım odasından bir an önce oğlumu almak istiyor bekler oğlum demiştim.
cuma günü babam geldi.kuzenimde akşamında bize gelip doğum heyecanını yaşamak istedi.herşey normaldi o akşam hafif bel ağrım vardı ertesi sabah sezeryan olacakdım tuhaf bir durgunluk ve sakinlik vardı üzerimde.gece 12 de annem,babam,kuzenim,eşim ve ben uyuduk.saat 3'de ben bel ağrısıyla uyandım karnımda da hafif hafif ağrılar vardı.wc'ye gittim gelip tekrar yatağa girdim ama ağrılar hızlanmıştı yatakta bir o yana bir bu yana dönüyordum eşimde uyandı sancım var dedim gaz sancısıdır o normal doğuma daha 3 gün var bişey olmaz diye beni sakinleştirmeye çalışıyordu.saate bakalım bunlar sancı dedim 5 dk da bir giriyor 7 saniye sürüyor ve çıkıyordu.sancı anında gözüm hiç birşey görmüyordu ama sancılar geçince eşimle sohbet edip gülüyorduk.artık dayanamaz hale gelmiştim kalkıp koridorda yürümeye başladıkki annem uyandı annemi görünce kendimi bıraktım ve ağlamaya başladım.annem ve eşim beni sakinleştirmeye çalışırken bir kez daha wc'ye gitme istedi duydum oda nee gelen nişandı ama olamazdı ben 5 saat sonra sezeryan olacaktım normal doğum sancısı çekmemeliydim.banyodan çıkınca daha çok ağlamaya başladım.bu arada saat 6 olmuştu eşim hemen dr'u aradı hastaneye gidin geliyorum dedi.bende o esnada kuzenimin yardımıyla saçlarımı düzleştiriyordum oğlumu kucağıma alınca saçlarım güzel görünmeliydi :)))
6:30 da evden çıktık asansöre kadar nasıl yürüdüm bende bilmiyorum ayakta durmakta zorlanıyordum.7'de hastanedeydik ve beni hemen doğumhaneye aldılar dr'umu arayın diye ebelere komut veriyordum benim bugün sezeryanım var normal olamaz bebek ters deyip ağlıyordum.annemide yanıma aldılar veee hadi çık bakalım çatıya dediler.nasıl yani ben hiç çatı muayenesi olmamıştımki.ebe baktı ben ağlıyorum sancıdan acıdan, 3 cm açığın var dedi seni odaya çıkartamayız burada bekleyeceksin serum takıp üstümü soyup önlük giydirdiler.yanımdaki yatakta normal doğum sancısı çeken bir bayan yatıyordu o bağırırdıkça ben ağlıyordum.sancıları sıklaşınca yan odada çatala aldılar 5 dk da kadın doğum yaptı bebeği ağlamaya başladı bende ağlıyordum yanıma geldi ebeler ne oldu çok mu ağrın var dediler hayır bebek doğdu diye ağlıyorum dedim güldüler bana ben bile şimdi düşününce gülünecek haldeymişim.
7:30'da bi ebe daha geldi başladı çatı muayenesi yapmaya ama ne mümkün ben duramıyorumki kasılmaktan açılman 6 cm olmuş.bebek ters acil sezeryan diyor kadın bana.8'de beni sedyeye alıp doğumhanenin kapısında gözüktük kapının önünde herkes o kadar kısa zamanda nasıl toplandılar diye şaşkın şaşkın bakınıyorum etrafıma gözlerim eşimi arıyor oda işlemleri için yukarı çıkmış onu göremeyince ağlayarak ailemin önünden geçip ameliyathaneye girdim.yarım saat beni hazırladılar yapılacakları anlattılar ama ben sadece titriyordum.tüm ekip çok iyiydi elimi tutup yüzümü okşadılar beni sakinleştirmeye çalıştılar.8:20'de spinal iğnem yapıldı.ve dr'um gelmişti 8:30'da başladılar ameliyata eee pınar ben sana demiştim 7 cm açıkla gelirsin diye.tutduramadınız 6 cm de kaldım dedim hepsi gülmeye başladı.8:40'da hazırmısın dedi dr'um o sırada bir ağlama sesi duydum ve bende başladım ağlamaya.sonra ses kesildi ne oldu neden ağlamıyor diye soruyorum sürekli meğer içeri götürüp temizlemişler 3 dk sonra geri getirdiler bembeyaz pembe yanaklı gözleri açık bana bakan bir yağız delikanlı vardı karşımda.aşık oldum o an.hoşgeldin annecim diyebildim sadece.alıp götürdüler bebeğimi dışarıya göstermek için.saat 9'da ben çıktım ameliyattan.bu sefer gülüyordum herkese gördünüzmü ne güzel ne yakışıklı oğlum var diye soruyordum.
39+4 'de 06.02.2010 tarihinde saat 8:40 da 3.250 gr 51 cm doğdu YAĞIZIM teyzeleri.
aklıma gelen herkese dua ettim.
şimdi içerde uyuyor gidip izliyorum sürekli ve Allahıma şükrediyorum bana bu duyguyu yaşattığı için.
ben 2010 annesı deılım 2009 temmuz annesıyım ama yazılanları gorunce benımde anlatasım geldı bende cok sıkıntılı bır hamılıelık gecırdım ustelık bırde sıgar ıcıyorum bırakmamstım tek tukte olsa ıcıyordum bunu ılk basta soyledımkı bana nelere mal oldugunu bılın dıye aman kımse sıgara ıcmesın hgem kendı m-hemde bebgı ıcın hem yasımın 20 olmasından hemde ılk cocugum omasından bıraz cahıllıkler vardı tabı neyse ben doktorum la konustum 28 temmuza gun aldım hastaneye saat 9 gıbı gıttım bana hıc bırsey yeme demıstı yemedım saat 4 oldu aclıktan bayılıyorum tabı bır hemsıre geldı sontanı takıcaz dedı tamam dedı kıyametı kopartarak sontayı taktırdım arada ebelere tekmede attım tabı kı ıgneden dahı korkan bı ınsanım ama amılyattan o ana kadar hıc korkmuyordum neyse hem aglıyorum hemde amılyat elbıselrımı gıymıs sedye ustunde amılyathaneye gırıyorum hıc korku yok tabı benı tamamen bayıltıcaklar amılyat hamneye gırdım ıgne yapıcaz dedıler bende bayıltmak ıcınmı dedım onlarda ben korkmyım dıye haıyr dedıler cok nazlı oldugum ıcın o sırada ellerımı kaldırdımcırpınarak ve bayılmısım sonra gozumu bı actım ben hala ıgneyı vurcaklar zannedıyorum neyse bırı ıyımısın denız dedı tam ıyıyım dıcektımkı bı an nefesım kesıldı nefes alamıyorum ellerımı cırpıyorum doktorum yıne naz yaptıgımı zannedıyor neyse artık gozler gıtmeye baslayınca anladıar dogru oldugunu hemen hava verdıler allahım okadar kotu bıseykı nefes alamamk o an tamam dedım öluyorum sonra hava verınce kendıme geldım havayı cekılyorlar yıne nefes alamıyorum sonra panık yapma dedıler tamam dedım havayı cektıler nefes aldım tabı kendıme gelınc ehemen cocugumu sordum ıyı deıler tam konusurken karnıma bastırdılar hadı dayanıyım dedım bıraz sonra cocugumu gorceımı hayal ederek acıya dayandım ve sonra odama gıdınce cocugumu gordum allahım cokkk tatlıydı neyse kızlar anlatmak ıstegım burda cektıgım acıları anlatarak hamıle olanları korkutmak deıl zaten nefes alamam dısında cokda prooblemım olmadı anlatmak ıstegım sıgaryı bıaramamıs olarlar varsa derhal bıraksınlar benım gbı ölumden donerler sonra zaten doktorum bunun sıgaradan oldugunu soyledı hem kendınız hemde bebıkınız dusunun ve sıgaryı gunde 1 tane olsa bıle ıcmeyın buarad abırdaha asla tam anestezı yapamam en ıyısı spınal dusenler varsa bence tamdan vazgecın
kız zaten hikayem iyi degil anlatmasam iyi olur diyodu.ne yapsın.herkesin dogumu bir olmaz canlar korkmayın.
Canım 10 da 1 de olsa böyle zor bir doğum hikayesi çıkıyor.Bu nedenle bende hep kendimi o 1 ben olurum diye alıştırmaya çalışıyorum acıya şimdiden.Şanssızım ya kesin aksilikler beni bulur ....
dogru söylüyorsun canım.bende pek şanssızamdır aslında ama.şükür iki dogumumda çok iyi geçti.nitekim sezeryan oldum ama ondada aksilik çıkabiliyo biliyorsunuz.neyse allah kolay dogum nasip etsin sanada..