- 6 Temmuz 2008
- 11.582
- 71
analı babalı büyüsün canımBen dogum yaptim epidural sezeryan oldu 2.530gr minicik bir kizim oldu cok sukur kuvozde degiliz
cok güzel bir haber :lepi:
darısı bize insallah
semayı arastırdım ablamda orası olmaz dediCULİCİM, sıkma canını en kötü ihtimalle şu aralar sancın gelirse at kendini zeynep kamile gir acilden normal normal doğurursun. orası gerçekten çok yoğun bir hastane ve ben biraz o yüzen medipole geçtim, doktor iyi olmasına rağmen (bahar besen) kadının nefes alacak vakti yoktu ve ben tımtırıs başka hastane arayışlarına girdim bu bırak normali benim doğumuma bile giremeyebilir diye düşündüm, hastane hakkında hala olumlu düşünüyorum fakat aşırı yoğun ve sistemsiz bir hastaneydi, seninkinin böyle yapması çok normal ama sen bir kere doğuracaksın ve düzgün bir yerde doğur...
semayı önermem, çok şık bir hastane ama hem çok pahalı hem de orada bir göz doktoru kadın doğum yaparken anestezist ihmalinden öldü, tm yaz oraya gidip geldiğim halde-kayınpederim yatıyordu- doğum fiyatlarını bile sormadım, en kıytırık hastaneleri bile arayıp sorarken
medipolü dene canım, benim daha önce devam ettiğim doktorum da medipolün anestezistini çok övmüştü, kadın orkestra şefi gibi çalışıyor demişti, ama çok ümitli olma yoğun özel hastaneler epiduralle uğraşmak istemiyor çünkü bir hasta bir anestezistin yaklaşık 3-4 saatini alıyor, sürekli hastayı yoklamak zorunda,genel anestezide uyutup işine devam ediyor ..demişti
normal normal doğur be anam bırak epidurali.
dört bir koldan hastane arıyoz
maşallah canım oğluusnabiz geldik. oğluşum 2400 gr olmuş boyumuzda 45 cm olmuş. herşey gayet güzel normal dedi. bir yanakları var ısırasım geldi
bende ısırırım o yanakları
öyle valla esracım
doktorumada güvenmiceksem kime güvencem ben
ebeleremi
keşke öyle bişi deseHasta hakları birimi var ve son 5 yıldır ciddi şekilde çalışmakta.Sorunlarınızı oraya bildirebiliyorsunuz dilekçe karşılığında.Bu birim devlet hastahaneleri bünyesinde yer alıyor.
AMa bir doktoru normal doğum yaptırmıyor sezeryana alıyor diye şikayet edemezsiniz.Çünkü doktorların illaki normal doğum yaptırması gerekir gibi bir durum söz konusu değil.Hatta hastahanede gittiğiniz dokotrlar sizin normal doğumlarınıza girmek zorunda değiller.En fazla siz normal doğum için hastahaneye geldiğinizde ebeler bu işi becermez de bir komplikasyon çıkarsa o ana orada nöbetçi olan doktoru çağrırılar ve o müdahale eder.bence haklaırmızı bilip ona göre davranmak lazım.
Yani bu durumda doktoru normal doğurtmuyor diye suçlayamayız.Sezeryan tercihiniz yoksa rutin kontrole girder sancınız gelince de doğumhanye alınır ve görevli ebeler tarafından doğurtulursunuz.
Sezeryan doğum ise doktorun mutlaka sezeryan olmalısın dediği hastalarda ya da hastanın ben sezeryan olmak istiyorum dediği durumlarda ebeler tarafından yapılamayacak bir müdahale olduğu için doktor tarafından uygulanır.
Ayrıca normal doğumda herhangi bir sıkıntı komplikasyon anne bebk kaybı vs olursa doktorun bunda ihmali neredeyse yok gibidir.Dava açsanız bile kaybedersiniz.Çünkü normal doğum eylemi anne tarından gerçekleştirlir.Sezeryanda komplikasyon olacak olursa genel sorumluluk hekime aittir.
Hem normal doğuracam hem dokotrla doğuracam diyorsanız bazı dokotrlar bunu belli ücret karşılığında kabul ediyor.
eşim teklif etti zaten
ektra ne istersiniz gibi bişiler dedi
o da ben almıyorum hastaneye ödüyorsunuz dedi
bencedeeeAaaaa iyice sinir oldum şimdi ben bu kadına klava: Deli mi ne... Sana kendi ağzıyla diyor sezeryan doğur diye bi de hastanın isteği mi diyor. Bence hiç gitme bir daha eminim bulacağın dr ondan çok daha iyi olacaktır....
o gece bi sürü doğum gelir basına insallahculii bu kadın yılbaşı eğlence parasını çıkarmaya çalışıyo heraldeyerimseniben
su bile içmeye vakit bulamaz insallah
bbizde öyle dedik ama[
canım ne yalan söyliyeyim sabahtan beri senden haber bekliyorum içime iyi haberle gelmiyecegin dogmuştu canını sıkma araştır iyice eşinle oturun akşama güzelce secenekleri degerlendirin
benim arkadaşın agustosta dogum yaptı 40 hafta ya kadar normal dogumdu ne sancı ne acılma hiç yoktu mecburen epidural sezaryan oldu sunu sancı iştemiyorum dedigi için
tok karnına olursam olmaz mış
yaa beni üzen beni salak yerine koyması
diyorum ya bizi salak sandıilla karnının tok yada aç olması gerekmiyor.acil olanlar nasıl oluyo.ama önceden kararlaştırılmış olanlar en az 3 saat bişi yememesi isteniyo diye biliyorum.oda anestezi verildiginde kusma olmaması içinmiydi yada onun gibi bişiydi okumuştum bi yerde akjlımda kalmamış
illa yanımda büyüklemi gitseydim
cahil mi gördü ne bzizi
yok canımjulicim bu saatten sonra doktor değiştirmek zor olur bence.yeni bulacağın doktor bunun kadar ilgilenmeyebilir. diğer şeylerinden memnunsan buna devam et kadın cani değildir heralde sen istemedikten sonra sorun da yoksa zorla sezeryan yapcak değil ya
hemen karar verme doktor değişikliği zor bir karar seni tanıyor sen tanıyorsun bir şans daha ver bu doktora kendini açıkça ifade et bizde karşılarında biraz karasız saf saf kalıyoruz bu doktorların galiba
şimdi bi normalde bi komplikasyon olursa sezaryana gerek olursa bu sefer benim üstüme kalır
sorumluluk kabul etmeyecektir
tülü hee :roflol: bayıldım bu lafa :roflol:juli dön kendi yazdıklarını bi oku kadının niyetini daha iyi anlarsın.şimdi sen tülü ye gidip ben normal istiyorum desen bile ben o kadına güvenmem.seni korkutmak gibi olmasında kendi problem olmasada problem yaratırmış gibi geldi.benim düşüncem bu.sen sanki bi ara iki doktora gidiyodun digerine git bide.
aksilik olmazsa salı günü pendik şifa ya ferda hanıma gidicem
arkadasım orda doğurmuş