2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

listeyi öne alırsa arkadaş herkesi daha iyi takip edicez ama.sadece biyerde yazılmış.

kızlar herşeyi folic asite bağlamamak lazım arkadaşımız için tabiki çok üzüldüm rabbim sabırlar versin bazı şeyler kaderin ötesine geçemiyor...

eltim ki hiç sevmem kendisini 2 çocuğundada sadece cinsiyete ve doğum için doktora gitti üstelik çatır çatır ağrı kesiciler içti ben dedim esin bu çocuk sakay o kadarda uyardım hiç anlamadı...çocukların ikiside sapasağlam...

çok acı bir durum allah sabır versin.Hepimizin yavrusunu korusun mevlam. Benim dr umun hastalarıda genellikle sezaryan yapmış banada sezeeryan derse başka hastanelerede bakıcam gidip görüşücem bir yere bağlı kalmamak gerekiyor aslında. toplam 1,5 kilo almışım bende :umursamaz:

listeyi öne alırsa arkadaş herkesi daha iyi takip edicez ama.sadece biyerde yazılmış.

tatlım benimde 9. hafta içinde herkesin imzasında altta yazıyo liste 29. sayfada devamlı taşımamaya karar verildi hatta bu yözden bu ikinci topik diğerini kilitlettik ordan bakabilirsin...

arkadaşlar düşük yaşayan ve bebeğini doğduktan sonra kaybeden arkadaşlara elbette çok üzülüyoruz.Ama lütfen okumayın ve izlemeyin böyle şeyleri.okadar çok etkiliyorki bizi.ister istemez içimize bir şüphe düşüyor ve mutsuz oluyoruz.buda bünyemizi alt üst ediyor.ben elimden geldiğince görmzden gelmeye çalışıyorum,çünkü biliyorumki kendime yorumlicam bu olayı.hep acabalar oluyor.
kafama takılanı internetten çok rahatlıkla arayıp bulabiliyorum.başkalarının yaşadıklarını kedimizle kıyaslarsak kendi kendimize kötü şeyler yaratabiliyoruz.
handi derlerya iyi düşün,iyi olsun.bende öyle yapıyorum.

kızlar b vitamini ve demir eksikliği için falan ilaç başlayan oldu mu doktor niye verdi bana ya folik asit bitince kurtulcam sanmıştım:mymeka:

nidahcım ben en başından beri folik asit+ b 12 + demir ilacı kullanıyorum canımmma.s.

ne olmuş ya ben kaçırdım?
kimin çocuğuna ne oldu kızlardelikafadulden

18-09-2009, 15:47
anarbas
Papatya

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: Muhasebeci
Yaşadığınız Yer: İstanbul Giriş tarihi: Sep 2009

Prensesim artık yok... Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Bende medical park ilk açıldığında arkadaşım ile birlikte o hastaneye gittik. Süphan bey'e gittim. Evet çok rahatlatıcı elinizi okşar herşey yolunda der merhametli bir baba gibi. Size süper moral verir, fazla şey yasaklamaz. Hamileliğimde bana bir vitamin verdi saçlarım dökülüyor demiştim ama folik asit vermemişti. Bu yeterli demişti vitamini her gün içiyordum. Bebeğimin kalp odacıklarını bile saydı bana herşey normal, herşey güzel herşey süper. Ama bebeğim kalp rahatsızlığı ile doğdu. Ve çok ilginçtir ki kalbi tek odacıklıydı. Yavrumu 4 eylül günü 20 aylık iken kaybettim. 17 günlük iken bir ameliyat geçirmişti daha da iki ameliyat daha olması gerekiyordu. İyi bir hastanede ve çok iyi bir doktora ameliyat ettirdik fakat bebeğim solunumdan çıkamadığı için zaturre oldu onu kaybettim. Süphan beye ilk bebeğim doğduğunda gittim, hastalarını kendi odasına bile almadı, hemen yan odaya kaçırdı duymasınlar diye çünkü ben bir gün önce telefon açmıştım. Yüzüme dahi bakamadı olay çıkarmadım, tek kelime de etmedim doktor bey dedim belli olur muydu kalp hastası olduğu. Hayır olmazdı dedi. Ve çıkıp geldim. Kendime hep neden neden diye sorup duruyordum, az önce Prof. Dr. Aygün DİNDAR'ın uzman tv diye bir yerde konuşmasını dinledim, folik asit bebeğin kalp rahatsızlıklarını önler diyor, ve bana bunu kullandırmadılar bir çok hamile arkadaşım bu ilacı kullandı ama neden bana böyle birşey söylemedi. Herşey güzel herşey süper demek ile doktor olunmuyor. Ben kime ne yapsam boş, gitti giden. Annesinin ciğerini yaktı gitti. Lütfen gideceğiniz doktoru çok iyi araştırın. Şimdi dersiniz ki çoğunuz " hayır çok iyi bir doktor" ..... Dilerim bu durum hiç birinizin başına gelmesin. Allah kimseye evlat acısı vermesin. 20 ay sonra büyütüp gözünün içine baktığınız gözünüzden kıskandığınız yavrunuz, sarılıp doya doya koklayamadan ellerinizden uçup gidiyor. Şimdi acaba rüyalarıma girer mi diye ümitle bekliyorum. İhmali olan birisi varsa benim ciğerim yandı, Allah da ihmalkarların ciğerini yaksın diyorum.... Herkese Allah sağlıklı bebekler nasip etsin.

Senin için sabahtan beri bu sayfayı arıyodum ilk okuduğumda çok rahatsız oldum sen daha iyi bilirisin ama bi düşün istersen

Canım ben bunu okumuştum yazıldığı gün. Ama şu varki hangi hastaneyi hangi doktoru araştırsam çok methedenler olmasına rağmen 1 yada 2 kişi bir şekilde kötülemişler. İlk olarak karşıda Sema hastanesine gittim. Aslında evlenmeden önce sürekli oraya gidiyordum ve hastaneden çok memnundum. Sonra bi arkadaşım kesinlikle oraya gitmememi kuzenin orda doğum yaptığını ve bebeğin öldüğünü söyledi.Hastane hatasıymış. Nyse zaten şimdi küçükçekmecede olduğum için bu taraflarda hastane aradım. Ethica incirliyi ve tahibe hanımı çok methetmişlerdi. Hiç kötü yorum duymadım okumadım. Gittim ilk önce hastaneyi hiç sevmedim. Bakımsız bi hastaneydi aletler eskiydi vs.. Ve doktor 5-6 aylık hamileydi. Soğuktu, ilgisizdi eşimde bende hiç hoşlanmadık. Neyse en sonunda Kuzenim medical parkta (Götepe) tüp bebekte çalışıyor( Doktorum programında çıkan Aytuğ beyin asistanı. Ve o bana Medical park bahçelievlerde bir doktor önerdi ama tüp bebekçi olduğu için muayene ücreti çok pahalıydı. Bende Suat beye gittim sonra bu senin yolladığın yazıyı okudum. İlginç olan yazıyı yazan arkadaşın söylediklerini hiç yaşamadım. Suat bey folikasid içip içmediğimi hemen sordu ve vakit kaybetmeden başlamamı söyledi. Düşük riskim olmamasına ve herşeyin yolunda olmasına rağmen ilişkiyi yasakladı. Dİğer doktorlar gibi çi et vs gibi şeyleri yasakladı. Hatta rahim ağzın kapanmış çok güzel düşük riskin yok ama yinede bol bol su içmelisin bu da düşük riskini önler dedi. Benim yerimde olsanız ne yapardınız??

nidahcım ben en başından beri folik asit+ b 12 + demir ilacı kullanıyorum canımmma.s.

hmm anladımm canım ilaçlardan kurtulamıcaz anlaşılansırnaşık şey

ne olmuş ya ben kaçırdım?
kimin çocuğuna ne oldu kızlardelikafadulden

boşver şule ya okuma dinleme unutalımm kötü bişe olmuş :1closedeyes:
etkilenios çünkübenneyaptımki

cnm liste öne alınmıyor zaten biz sadece önde dursun diye yeniden topik açtıkzemuszemus listenin en güncel hali 29. sayfada

İlk sayfaya müdahele edemiyomusun canım kazenin msjından düzeltilse ilk sayfada olsa daha iyi olurdu güncellemeler.

hımm çok geçmiş olsun
ben acaba bu topiktenmi tanıdığımız bi arkadaşın mı diye merak etmiştim

kızlar kazene msn den söylüyorum şimdi liste olayını

belki dimplesin mesajını ilke sayfaya çekebilir...

cnm liste öne alınmıyor zaten biz sadece önde dursun diye yeniden topik açtıkzemuszemus listenin en güncel hali 29. sayfada

29. sayfaya gitmek de pek pratik olmıycak.Önceki gibi ara sayfalarda karışması da kötüydü.Kazen'e bi sorsan.Yapabilicek başka bişey var mı?

aaa bir saniye

dimples senin ilk sayfada mesajın var ya canım...29.sayfadaki listeyi o mesaja yapıştırsan olmaz mı? denedin mi bilmiyorum tabi..

kızlar bi arkadaş bacağım ve kalçam ağrıyo diye yazmış az önce okumuştum ama kiimin yazdığını unuttum kusra bakmayın:kedi:
bende arife günü temizlik yapmıştım evde ve çok yorulmuştum ama aldırış etmeden devam ettim o gün benim kalçamın içine iğne saplanması gibi ve bacağıma kramplar girmeye başladı zaten bende önceden de bel ve kalçamdan aynı şekilde rahatsızlanıp 3 gün yatmıştım neyse yine aynısı oldu yani ve o günden beri hergün kalçamın içi ve bacaklarıma kramplar giriyo ilk ayağa kalktığımda bi sendeliyorum bazen yatarken uyuştuğunu hissediyorum doktora söyledim
zaten hamilelikte olurmuş böyle şeyler ama benim daha önceden de şikayetlerim olduğu için artmış fizik tedaviye gitmen gerek aslında ama ilaç kullanamayacağın için gitmenin bi anllamı yok çekiceksin bunu dedi.

kızlar ben bebeğimin ultrason resimlerini koymayı düşünüyodum 2li testten sonra ama koymamaya karar verdim. çünkü burayı sadece biz okumuyoruz malesef. nazar diye bişey var ve ben artık yazmıcam bebeğim çok iyi harika falan diye. insanlarda ne gözler var biliosunuz. sadece biz okusaydık keşke bu topiği:sinifsinif:

haklısın bide üstelik devamlı misafirimiz var...:jeyyar:

kızlar ben bebeğimin ultrason resimlerini koymayı düşünüyodum 2li testten sonra ama koymamaya karar verdim. çünkü burayı sadece biz okumuyoruz malesef. nazar diye bişey var ve ben artık yazmıcam bebeğim çok iyi harika falan diye. insanlarda ne gözler var biliosunuz. sadece biz okusaydık keşke bu topiği:sinifsinif:

sen ikili testi renkli ultrasondamı yaptırcan:uhm:

X