kanguru kullanan ark.lar oldu ama ben hiç kullanamadım bebeğim sevmedi içinde durmayı.daha çok arabasıyla gezdirdim.. puset derken bebek arabasını kastediyosun dimi? 20 günlükten beri kullanıyorum tam yatar pozisyonda arabasında yatıyo gezerken.anakucağını ayrı aldım pusete takılan değildi,aynı zamanda oto koltuğu olarak kullandım çok rahattı.ama 6-7 aylıkken büyük oto koltuklarına geçtik.bizden böyleama anakucağına çok para verme derim,4-5 ay ancak kullanıcaksın,benimki jenny markaydı 60 tl falan verdik.
nidah benim oğlum artık yenidoğan bebek oto koltuklarına sığmıyor ama dojtoru da diğeri için daha erken d,yor sen oturan koltuklara mı koyuyorsun yoksa yatar pozisyonda mı koyuyorsun?
vala canım 9-30 kilolukmu nedir bizimki emiri oturur pozisyonda koyuyorum,öbürlerine artık sığmıyolar tabi.niye erken olsun ki,bence zamanı.. ama bizim paşa pek oturmak istemiyo o da ayrı konu,koltuğunda başlayan yolculuk kucakta bitiyo
tutuyoar artık kafalarını falan güzelce oturuyolar ama bilemedim:) olmazsa hafif yatay kullanırsın koltuğu kademeleri oluyo...
öncelikle maaşallah bebişlerinize
birşey sormak istiyorum
kanguru kullandınızmı?rahat oluyormu?
pusete ana kucağı(oto)takılanmı olsun yoksa ayrı ayrı alsak olurmu?puseti ne zaman kullanmaya başlıcaz.
yani ben oto koltuğu olarak alıyım diyorum sonra başka marka puset alsamm olurmu?
napıcam karar veremiyorum.
değerli tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum teşekküler
yediği her şeyin ardından vermek gerekiyormuş ben çok dikkat etmiyorum ama ne zmn su versem çok susamış oluyorAslinda sivi tuketimini azaltmadim ama beni emmesine dikkat ediyim. Sivi gidalar tuketiyor ama su cok icmiyor. Sizinkiler cok su iciyor mu?
maşallah kuzunabiz küçükkken enfeksiyon olmuştu doktor su içirin demişti,erkenden başladığımız içinmidir nedir o kadar fazla su içiyor ki babası oğlum yine bezler bitti,ne olacak diyor şimdi.:) tabi sadece çiş değil, diş nedeniylede kaka yapıyor sürekli,bezler bitiyor hemen.ayakta olduğunda baktım kızarıyor kaka yapacakken otur oğlum diyorum kakası gelince ,hemen oturma pozisyonuna geçiyor.kanal d söylemişti doktorlar,oturma pozisyonunda oradaki kapakçığın açıldığını,bu arada bugünlerde dizlerinin üzerinde oturmayı öğrendi,yanımızda dizlerinin üzerine oturuyor oynuyor.
ben de sağlıklı doğumlar inşallah diyorum araba koltuğunu bebek arabasına monte olanlardan alırsanız arabada uyuyan bebeği uyandırmadan arabadan indiğinizde de biyerlere götürebilirsiniz bu alışveriş yapackken çok iyi oluyor, kanguru da alınacaksa kaliteli alınmalı kısa yürüyüş yapmayı bebeğini kucağında taşımayı seviyorsan kullanışlı bişey tabi bebğinin de sevmesi lazım bence birinin kini dene sonra karar vercanım öncelikle Allah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin
ben kanguru kullanmadım hiç almayıda düşünmedim aslında bebek pek rahat etmiyomuş hissi veriyo bana ama sen bilirsin tabi bebek arabasını biz travel sistem aldık pusetini arabada 5-6 ay kullandım şimdi oğliş 9 aylık oluyo tabi araba koltuğu aldık ben bebek arabasının pusetini evdede kullandım iyi oldu memnundum ama benim oğlum 4 aydan sonra içinde durmadığı için mama sandalyesine geçiş yaptık yani kısacası puset arabaya takılanlardan alsanız daha iyi olur derim ben
Bebek Gelişim Testi
1- Bebeğiniz... a. Yemek yemek istemediği zaman başını başka tarafa çeviriyor mu? b. Kucak istediği zaman başını/kollarını yukarı kaldırıyor mu? c. Ellerini çırpıp bay bay yapıyor mu?
2- Bebeğiniz... a. Uzattığınız oyuncağı elinizden kapabiliyor mu? b. Kasıtlı olarak oyuncağı yere atıyor mu? c. İki fincan ya da iki bloğu üst üste koyabiliyor mu?
3- Bebeğiniz... a. Kapı ya da açılır kapanır kanatları açmakta zorlanıyor mu? b. Kapı ya da kanadı açmak için parmağıyla itiyor mu? c. Kapı ya da kanadı rahatlıkla açıp kapıyabiliyor mu?
4- Bebeğinizi yemeğini yerken... a. Sizin yedirmeniz mi gerekiyor? b. Bezelye gibi küçük besin parçalarını eliyle almaya çalışıyor mu? c. Baş parmak ve diğer parmaklarını kullanarak bezelye gibi küçük besin parçalarını alabiliyor mu?
5 – Bebeğiniz... a. Ritmik bebek şarkılarını söylediğinizde hoşuna gidiyor mu? b. Parmaklarını bir bir saydığınızda elini ya da ayağını hazır hale getiriyor mu? c. El çırpma eşliğinde bir şarkıyı duyunca ellerini çırpıyor mu?
6- Bebeğiniz... a. Düşürdüğü oyuncağına kayıtsız kalıyor mu? b. Düşürdüğü oyuncağını arıyor mu? c. Oyuncağını kasıtlı olarak düşürüp nereye gittiğine bakıyor mu?
7- Bebeğiniz... a. Çıkardığı manasız sesler ile sizinle bir tür sohbet yapabiliyor mu? b. Sizin baktığınız tarafa bakıyor mu? c. Oyuncak bardaktan içmek gibi bir hareketi taklit edebiliyor mu?
8- Bebeğiniz... a. Oyuncak telefonu ile oynadığınızda bu oyuncağa da diğer oyuncaklara olduğu gibi mi davranıyor? b. Oyuncak telefonun neler yapabileceğini görmeye ilgi gösteriyor mu? c. Tuşlara basıp kulağına götürmek gibi bekleneni mi yapıyor?
9- Bebeğiniz... a. Oyuncağını bir örtünün altına sakladığınızda başka bir tarafa mı bakıyor? b. Bir parçası görünen oyuncağını bulmak için örtünün altına bakıyor mu? c. Örtüyü kaldırıp saklanan oyuncağını buluyor mu?
10- Bebeğiniz... a. Adıyla çağrılmasına kayıtsız mı kalıyor? b. Adını çağırdığınızda size doğru dönüyor mu? c. Adını tanıyıp 'Hani anne, hani baba?' diye sorulduğunda anne ya da babayı tanıyor mu?
Yanıtlar ne anlama geliyor?
Yukarıdaki her bir soru için yanıtlardan birini seçin. Bebeğinizin gelişme oranını bulabilmek için her 'a' yanıtına bir puan, her 'b' yanıtına iki puan ve her 'c' yanıtına üç puan verin.
'A' yanıtları ortalama bir bebeğin altı-sekiz aylıkken yapabileceği şeyleri, 'b' yanıtları dokuz aylıkken yapabileceklerini, 'c' yanıtları ise 12-14 aylıkken yapabileceklerini gösteriyor.
Ortalama bir bebek altı aylıkken listedeki her şeyi yapamayabilir, ama soruların çoğundan 'a' alması gerekir. Gereken skor sekiz ya da dokuz olmalıdır.
Dokuz aylık bebeklerin 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15.
12 aylıklarda ortalama bir bebek 'b' yanıtlarının yanısıra birkaç da 'c' almalıdır. Gereken skor 24-30.
herkese mehaba hergun byuyoruz kazalarimiz yaramazliklarimizda pek tabi artiyor arkadaslar bende arkasi yatan baston puset almak istiyorum bana oneriniz var mi acep bir de araba koltugu malum buyudu ve eskisine sigmiyor ama ben yatar pozisyon araba koldugu istiyorum onerilerinizi bekliyorum
Size bir sorum olacakti;
Ilk defa gecen ay adet oldum ama bu ay adet olmadim, sizce normal mi? Dogumdan sonra hemen adet duzene girmez sanirim, oyle degil mi?
Masallah Betul bebise.
Ben ingiltere'de yasadigim icin kurallar cok siki, oto koltugundan almam mumkun degil. TRye gelince de almiyorum. Allah korusun bir kaza olursa kendimi asla affetmem. Ve dogdugundan beri aglasa da almadigim icin simdi sorun yasamiyoruz. Ilk zamanlarda agladiginda, arabayi kenara cekip emziriyordum sonra devam ediyorduk.
Kendi arabasinda ilk baslarda sorun yasadik, agliyordu, carsida gezemiyorduk, simdi cok daha iyi. Artik etrafa bakmaktan zevk aliyor, buyudukce tabi :)