2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selamlar biz yine uykusuz gecelerdeyiz galiba üstteki dişler geliyo huysuzlanıyo gün içindede birde göğsümü ısırıyo artık :KK66:)yüremesinin eli kulağında artık hep ayakta olmak istiyo birde alkış yapmayı öğrendi teyzeleri :nazar:

merhaba arkadaslar bizde hala dis yok grip durumlarimiz yeni gecti ama bende 1 haftadir karnimda sislik var ve acayip gaz sancisi regl oldum uzun surdu acayipte halsizim bakalim doktora gittim idrar testi yaptilar yarin belli olacak ne oldu bilmiyorum off ya kadin olmak ne zor

geçmiş olsun umarım iyi haberler alırsın

Merhaba,

Benim bebisim yasitlarina gore cok az sey yapiyor. Acaba doktora mi gitsem, bir sorun mu var. En iyi yaptigi sey desteksiz oturmak ve el cirpmak. Ama kendi isteyince el cirpiyor ben yap diyince degil. Ellerinden tutunca yuryor. Kendisinin hicbir cabasi yok. Yuz ustu koyunca hic emeklemeye calismiyor, bir yere tutunup kalkmaya calismiyor, yuzustunden oturma pozisyonuna gecmiyor, isaret parmagiyla birsey gostermiyor, mama-baba-dada gibi seyler de soylemiyor :KK43: Hepinizin bebekleri bunlari yapiyor mu? Meraklanmali miyim?

canım sakın meraklanma nasıl hamileyken kendimizi başka hamilerle kıyaslamamız yanlışsa bebeklerimizide kıyaslamamalıyız bence her bebeğin kendine göre bir gelişimi var zaten daha çok küçükler çok şey beklememeliyiz sen hiç canını sıkma o zamanı geldiğinde bütün istediklerini hemde fazlasıyla yapacak anneciği:))

slm kızlar uzun bi aradan sonra ben geldim face2te takılıyoırdu kızlar genelde oralarda olyorum daha hızlı akyo diye ama bugün baktm orası da yavaş bi de buraya bakym dedim az kişi kaldı burda da diyordum ama varmış yine eskilere bakmakla bitiremem diye son sayfaya baktm sadece

belki kış diye az sıvı tüketiyordur bu da çiş yapmasını engelliyordur benim sütüm ne zaman az olursa o zmn gece az ıslatyo bezini toprak verdiğin sıvı şeyleri arttırmayı dene bence bi[/Q
UOTE]

Aslinda sivi tuketimini azaltmadim ama beni emmesine dikkat ediyim. Sivi gidalar tuketiyor ama su cok icmiyor. Sizinkiler cok su iciyor mu?

selamlar biz yine uykusuz gecelerdeyiz galiba üstteki dişler geliyo huysuzlanıyo gün içindede birde göğsümü ısırıyo artık :KK66:)yüremesinin eli kulağında artık hep ayakta olmak istiyo birde alkış yapmayı öğrendi teyzeleri :nazar:

maşallah bebişine...benimkinin ne emeklemeye ne de yğrümeye niyeti varben de çok zorlamıyoorum.yürüteç al diyorlar o da erkejk bebeklern yumurtalıklarına zarar veriyormuş galiba

slm kızlar uzun bi aradan sonra ben geldim face2te takılıyoırdu kızlar genelde oralarda olyorum daha hızlı akyo diye ama bugün baktm orası da yavaş bi de buraya bakym dedim az kişi kaldı burda da diyordum ama varmış yine eskilere bakmakla bitiremem diye son sayfaya baktm sadece

belki kış diye az sıvı tüketiyordur bu da çiş yapmasını engelliyordur benim sütüm ne zaman az olursa o zmn gece az ıslatyo bezini toprak verdiğin sıvı şeyleri arttırmayı dene bence bi[/Q
UOTE]

Aslinda sivi tuketimini azaltmadim ama beni emmesine dikkat ediyim. Sivi gidalar tuketiyor ama su cok icmiyor. Sizinkiler cok su iciyor mu?

suyu seviyor benimki gün içinde toplam 150 cc falan su içiyo aklıma geldikçe veriyorum..

iyi haftasonları mayıs annişleri biz dışarı çıktık oğluşuma alışveriş yaptık yemek yedik geldik tabi şimdi can uykuya teslim oldu uyuyo ya benimki arabasında hiç uyumuyo ya he kucaktaydı bugünde öyle uykusu geldi öyle uykusu geldiki ama yinede uyumadı arabasında sizin bebişler uyuyomu arabalarında nasıl uyutuyosunuz dışarda olunca ???? inşallah biraz fazla uyurda bizde dinleniriz çünkü kollarımız koptu taşımaktan :))

iyi haftasonları mayıs annişleri biz dışarı çıktık oğluşuma alışveriş yaptık yemek yedik geldik tabi şimdi can uykuya teslim oldu uyuyo ya benimki arabasında hiç uyumuyo ya he kucaktaydı bugünde öyle uykusu geldi öyle uykusu geldiki ama yinede uyumadı arabasında sizin bebişler uyuyomu arabalarında nasıl uyutuyosunuz dışarda olunca ???? inşallah biraz fazla uyurda bizde dinleniriz çünkü kollarımız koptu taşımaktan :))

Benim oğluş ne bebek arabasında ne de arabamızda uyuyor fıldır fıldır gözleri ayrıca alışveriş merkezlerinden nefret ediyor basıyor yaygarayı doğa dostu oğluşum:KK1:

bugün kontrole gittikçok şükür problem yok.doktorumuz demir ilaçlarından ferrumun dişlerde lekelenme yapmadığını söyledi.bir de kesinlikle yattığı yerden kollarından tutarak kaldırmayın koltukaltlarından tutarak kaldırın dedi.

bugün kontrole gittikçok şükür problem yok.doktorumuz demir ilaçlarından ferrumun dişlerde lekelenme yapmadığını söyledi.bir de kesinlikle yattığı yerden kollarından tutarak kaldırmayın koltukaltlarından tutarak kaldırın dedi.

canım ne güzel bebişin gelişimi iyi gidiyormuş bizde şubat ayında gidicez bu ay kan ve idrar testi olcak umarım temiz çıkar onlarda şimdiden aklıma takılıyo valla bende ferrumu hep meyve suyuyla falan karıştırıyodum verirken iyi oldu söylediğin

canım ne güzel bebişin gelişimi iyi gidiyormuş bizde şubat ayında gidicez bu ay kan ve idrar testi olcak umarım temiz çıkar onlarda şimdiden aklıma takılıyo valla bende ferrumu hep meyve suyuyla falan karıştırıyodum verirken iyi oldu söylediğin

inşallah siz de hayırlı haberlerle dönersiniz canım. Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin. Evet cnm ferrum yapmıyormuş diğer demir hapı yapıyormuş ama.bu arada mandalina ve portakal suyu da verme dedi bana gaz yapar dedi ben günde 2-3 mama kaşığı veriyordum aslında şimdi bir süre daha vermeyeceğim.

öncelikle maaşallah bebişlerinize
birşey sormak istiyorum
kanguru kullandınızmı?rahat oluyormu?
pusete ana kucağı(oto)takılanmı olsun yoksa ayrı ayrı alsak olurmu?puseti ne zaman kullanmaya başlıcaz.
yani ben oto koltuğu olarak alıyım diyorum sonra başka marka puset alsamm olurmu?
napıcam karar veremiyorum.
değerli tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum teşekküler

Bebek Gelişim Testi

1- Bebeğiniz... a. Yemek yemek istemediği zaman başını başka tarafa çeviriyor mu? b. Kucak istediği zaman başını/kollarını yukarı kaldırıyor mu? c. Ellerini çırpıp bay bay yapıyor mu?

2- Bebeğiniz... a. Uzattığınız oyuncağı elinizden kapabiliyor mu? b. Kasıtlı olarak oyuncağı yere atıyor mu? c. İki fincan ya da iki bloğu üst üste koyabiliyor mu?

3- Bebeğiniz... a. Kapı ya da açılır kapanır kanatları açmakta zorlanıyor mu? b. Kapı ya da kanadı açmak için parmağıyla itiyor mu? c. Kapı ya da kanadı rahatlıkla açıp kapıyabiliyor mu?

4- Bebeğinizi yemeğini yerken... a. Sizin yedirmeniz mi gerekiyor? b. Bezelye gibi küçük besin parçalarını eliyle almaya çalışıyor mu? c. Baş parmak ve diğer parmaklarını kullanarak bezelye gibi küçük besin parçalarını alabiliyor mu?

5 – Bebeğiniz... a. Ritmik bebek şarkılarını söylediğinizde hoşuna gidiyor mu? b. Parmaklarını bir bir saydığınızda elini ya da ayağını hazır hale getiriyor mu? c. El çırpma eşliğinde bir şarkıyı duyunca ellerini çırpıyor mu?

6- Bebeğiniz... a. Düşürdüğü oyuncağına kayıtsız kalıyor mu? b. Düşürdüğü oyuncağını arıyor mu? c. Oyuncağını kasıtlı olarak düşürüp nereye gittiğine bakıyor mu?

7- Bebeğiniz... a. Çıkardığı manasız sesler ile sizinle bir tür sohbet yapabiliyor mu? b. Sizin baktığınız tarafa bakıyor mu? c. Oyuncak bardaktan içmek gibi bir hareketi taklit edebiliyor mu?

8- Bebeğiniz... a. Oyuncak telefonu ile oynadığınızda bu oyuncağa da diğer oyuncaklara olduğu gibi mi davranıyor? b. Oyuncak telefonun neler yapabileceğini görmeye ilgi gösteriyor mu? c. Tuşlara basıp kulağına götürmek gibi bekleneni mi yapıyor?

9- Bebeğiniz... a. Oyuncağını bir örtünün altına sakladığınızda başka bir tarafa mı bakıyor? b. Bir parçası görünen oyuncağını bulmak için örtünün altına bakıyor mu? c. Örtüyü kaldırıp saklanan oyuncağını buluyor mu?

10- Bebeğiniz... a. Adıyla çağrılmasına kayıtsız mı kalıyor? b. Adını çağırdığınızda size doğru dönüyor mu? c. Adını tanıyıp 'Hani anne, hani baba?' diye sorulduğunda anne ya da babayı tanıyor mu?

Yanıtlar ne anlama geliyor?
Yukarıdaki her bir soru için yanıtlardan birini seçin. Bebeğinizin gelişme oranını bulabilmek için her 'a' yanıtına bir puan, her 'b' yanıtına iki puan ve her 'c' yanıtına üç puan verin.

'A' yanıtları ortalama bir bebeğin altı-sekiz aylıkken yapabileceği şeyleri, 'b' yanıtları dokuz aylıkken yapabileceklerini, 'c' yanıtları ise 12-14 aylıkken yapabileceklerini gösteriyor.

Ortalama bir bebek altı aylıkken listedeki her şeyi yapamayabilir, ama soruların çoğundan 'a' alması gerekir. Gereken skor sekiz ya da dokuz olmalıdır.

Dokuz aylık bebeklerin 'a' yanıtlarının çoğunu ve birkaç da 'b' yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15.

12 aylıklarda ortalama bir bebek 'b' yanıtlarının yanısıra birkaç da 'c' almalıdır. Gereken skor 24-30.

Benim oğluş ne bebek arabasında ne de arabamızda uyuyor fıldır fıldır gözleri ayrıca alışveriş merkezlerinden nefret ediyor basıyor yaygarayı doğa dostu oğluşum:KK1:

canım benimkide alışveriş merkezlerinde ay ne güzel bebek diye gülmelerine ,onunla oynamalarına bayılıyor.yerim seni fıstık diyorlar,o kadar alıştı ki fıstık diye seslenince bakıyor bize:)

UOTE]

biz küçükkken enfeksiyon olmuştu doktor su içirin demişti,erkenden başladığımız içinmidir nedir o kadar fazla su içiyor ki babası oğlum yine bezler bitti,ne olacak diyor şimdi.:) tabi sadece çiş değil, diş nedeniylede kaka yapıyor sürekli,bezler bitiyor hemen.ayakta olduğunda baktım kızarıyor kaka yapacakken otur oğlum diyorum kakası gelince ,hemen oturma pozisyonuna geçiyor.kanal d söylemişti doktorlar,oturma pozisyonunda oradaki kapakçığın açıldığını,bu arada bugünlerde dizlerinin üzerinde oturmayı öğrendi,yanımızda dizlerinin üzerine oturuyor oynuyor.

canım benimkide alışveriş merkezlerinde ay ne güzel bebek diye gülmelerine ,onunla oynamalarına bayılıyor.yerim seni fıstık diyorlar,o kadar alıştı ki fıstık diye seslenince bakıyor bize:)

maşallah kuzuna annesi:)bu zamanın bebekleri daha bir akıllı babaannem bular ünversiteyi bitirmiş öyle doğmuşlar diyor:KK1:

birşey sormak istiyorum
pusete ana kucağı(oto)takılanmı olsun yoksa ayrı ayrı alsak olurmu?puseti ne zaman kullanmaya başlıcaz.
yani ben oto koltuğu olarak alıyım diyorum sonra başka marka puset alsamm olurmu?

kanguru kullanan ark.lar oldu ama ben hiç kullanamadım bebeğim sevmedi içinde durmayı.daha çok arabasıyla gezdirdim.. puset derken bebek arabasını kastediyosun dimi? 20 günlükten beri kullanıyorum tam yatar pozisyonda arabasında yatıyo gezerken.anakucağını ayrı aldım pusete takılan değildi,aynı zamanda oto koltuğu olarak kullandım çok rahattı.ama 6-7 aylıkken büyük oto koltuklarına geçtik.bizden böyle:KK66: ama anakucağına çok para verme derim,4-5 ay ancak kullanıcaksın,benimki jenny markaydı 60 tl falan verdik.

birşey sormak istiyorum

Merhaba öncelikle Allah bir nefeste kurtarsın. hayırlı doğumlar şimdiden. kanguru hiç kullanmadım yanguru aldım ben ama bebeğim kilolu doğduğu için onu da kullanmadım.her yere ya oto koltuğunda yya da kucakta götürdüm. bence puseti hemen alma ben almıştım ama pusetin içi dar geldi bir iki ay sonra oğluma değiştirip başka birşey aldık.öncelikle ve kesinlikle oto koltuğu derim ben:nazar:

X