merhaba kızlar....ben daha hiç çorba vermedim Doğa ya..bugün vereyim diyorum..evde de bişey yok doğrudüzgün..balkabağım var...ondan irmikli çorba yapayım diyorum..balkabağını haşlıcam sonra içine irmik koycam di mi?irmik hemen pişer mi acabane kadar pişircem bilemedim
arasın minamaaaaaa sağlıkla büyüsün kızım görkim 1 yumurta sarısı fazla değilmi ben başlıcam daha eni 1 elmamı mesela yoksa çeyrek falanmıKatı da yiyo benimki ama kek verdiğim zaman tam ezilmiyo ya onun için 2 gündür blendırdan geçirdim daha rahat yedi.Ama annem şimdi evde geçirmiyo sanırımBenim doktorun verdiği menüye göre 1 meyve püresi, 90cc biberon maması, 1 tatlı kaşığı pekmez,yarım kibrit kutusu akşamdan suya yatırılıp tuzu alınmış peynir, 1 yumurta sarısı,cicibebe (Mina 9 tane yiyo), 1 çay kaşığı tereyağı hepsini mama gibi bulamaç yapıyosun.Ama ben biberon maması vermiyorum.Onun yerine keki de cicibebeyi de papatya çayıyla eziyorum.Cicibebe meyve suyuyla bile eziliyo.Meyve suyuyla da ezebilirsin hepsini. 2 3 gün kek veriyorum 2 gün cicibebe sonra yine kek.Ben mama hiç vermiyorum sayılır sadece dışarıdayken.ilk kez de tahıllı kaşık maması aldım 2 3 günde 1 veriyim diye ama pek sevmedi kuzum.Eferim ona. Ben elimden geldiğince kendim yapıcam herşeyini.Bi de bu ay kahvaltılarına reçel koymaya başlıycam.Karadut falan.Ekmekle de verebilirsin kahvaltısını ekmek de b vitaminiymiş.Mamaların kutularında bisürü vitamin mineral falan yazıyo cazip geliyo ama bunlar hep meyvede sebzede olan şeyler zaten.
Sabah 7de emzrip çıkıyorum 830 gibi annem kahvaltısını veriyo
Havuç, patates var mı evde?Patlıcan haricinde evde neyin varsa koyabilirsin.Ağzı kapalı kaynat hepsini.Biraz pişince pirinç ve şehriye at.Onlar da pişince 1 çorba kaşığı irmik at.İrmik çabuk pişer .Her çorbasına koy irmiği hem kan yapıyomuş hem gazı önlüyomuş.Ben bitek muhallebiye başlamadım
canı ben ilk patates havuç pirinç kattıydım sevdiydi değiştir mesela içine kattığını çok karışık yapma önceya benım oglan o şekilde yaptıgım corbaları yemıyo hazır kavanozdakı corbaları yedı bırde tarhana yıyo nasıl sevdırebılırım ne katsam ıcıne katı mı yapıyom acaba dıycem ama hazır verdıgımız corbada kaskatıydı ve 7 sebzelıydı onu cok sevdı
Havuç, patates var mı evde?Patlıcan haricinde evde neyin varsa koyabilirsin.Ağzı kapalı kaynat hepsini.Biraz pişince pirinç ve şehriye at.Onlar da pişince 1 çorba kaşığı irmik at.İrmik çabuk pişer .Her çorbasına koy irmiği hem kan yapıyomuş hem gazı önlüyomuş.Ben bitek muhallebiye başlamadım
Google bebek 6 ay kınası yaz canım.Çıkıyo bişeyler okadarını ben de bilmiyodum bak.Kınadan sonra bebeğin babasının cebinden para alması sağlanıyomuş babaya bereket olsun ve bebek helal baba parası yesin diyegörkim kına açılmadı bende nerden bakıyosun
Çorbasına pekmez katmayı dene bakalım tatlı yiycek mi.Havuç koyuyorum ben her çorbaya tatlı olsun diye.Çok da katı yapmaya benım oglan o şekilde yaptıgım corbaları yemıyo hazır kavanozdakı corbaları yedı bırde tarhana yıyo nasıl sevdırebılırım ne katsam ıcıne katı mı yapıyom acaba dıycem ama hazır verdıgımız corbada kaskatıydı ve 7 sebzelıydı onu cok sevdı
arasın minamaaaaaa sağlıkla büyüsün kızım görkim 1 yumurta sarısı fazla değilmi ben başlıcam daha eni 1 elmamı mesela yoksa çeyrek falanmı
sağol canım..pataes havuçum var...yapayım hemen..uyanınca yedireyim prensesime...ben de herşeye koyayaım o zaman irmik..ben akşamları kaşık maması veriyorum..bazen kendim yapıyorum bazen hazırlardan..mısır unuyla muhallebi olur mu?pirinç unu gibi?
kızlar bide bana da demirine bakılsa iyi olur dedi. anne sütünden yetri kadar demir alıyomu bakmak lazım diyo gerekirse ben de demir ilacı kullanacakmışım. saç dökülmesi de demir eksikliğindendir diyo.
bu arada kızlar çorbayı yatarak yedirsem olurmu?
Tabi tabi başının altına yastık koy.herşeyi yatarak yedirmiyo musunuz zaten.Ben oturarak hiç vermedim
biberon ve meme haricinde yatarak bisey vermiyorum ben. hersey mama sandalyesinde ya da oturtabilecegim baska bir yerde.