2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim...
darısı başınıza inşallah sizler de benimle aynı duyguları yaşarsınızzz:Saruboceq:bebişlerinizin kıpraşımlarını görürsünüz...hepsini çok seviyorum mayıs bebişlerinin hepsiniiii ..Allah nazarlardan korusun

kızlar ben çıkıyorum..kendinize çok çok iyi bakınnnopuyorumnanaktan

aaaaaa

firstday cnm çok sevindim maşallah insan nasıl heycanlanıyor değil mi
allah nazarlardan korusun bebişlerimizi inş

hanımlar. nasılsınız?
dimples ve firstday güzel haberlerinizi okudum. çok mutlu oldum:)

bu arada yarın benimde kontrolüm var bakalım bebiş ne yapıyor

hamilelikle ilgili bilgiler okuyorum.
günde en az 10 bardak su içilecek.
yumurta mutlaka iyice haşlanmış olcak.
Sakatat tüketmeyin.

kızlar asla cok maydonoz yemeyin.. çiğ et yemeyin. sosis sucuk cig yemeyin...bide son aldıgım haberlere göre ilk 3 ay ananas ve greyfurt tehlikeliymiş

Hamilelikte beslenme çok önemli yediklerimiz dikkat etmeliyiz ama bazı besinler varki her hamilenin mutlaka tüketmesi gerek o besinler nelermi buyrun bakın nelermiş öğrenin
- Hamilelikte mutlaka yenmesi gereken yiyeceklerden bazıları:CüvCüv:
1. ISPANAKIspanak sağlıklı bir kan düzeyine sahip olmanıza, enfeksiyonlarla mücadele etmenize yardımcı olan ve bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını korumaya yarayan folik asit, demir ve c vitamini gibi besin maddelerini içerir.

2. SÜTSüt ve süt ürünleri bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olur.
KalsiyumKalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Hamilelik sırasında kemik yoğunluğunuzda azalma olur, bu nedenle bu dönemde yeterli kalsiyumu almanız büyük önem taşır.

3. USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

4. YULAFYulaf kan şeker düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur ve enerjinizi artırır.
ProteinYulaf diğer tahıllardan daha fazla protein içerir ve kolesterol düzeyinin düşürülmesine ve glisemik İndeksin düşük olmasına yardımcı olur. Bu da kan şeker düzeylerinizin dengelenmesine ve böylece de enerjinizi dengeli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olması anlamına gelir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

5. TAM TAHILLARTam buğday ekmeği ve çavdar gibi diğer tam tahıl unlarından yapılan ekmekler enerji düzeyinizi yükseltir ve bebeğin gelişimine yardımcı olur.
Kompleks karbonhidratlarTam tahıllar kompleks karbonhidratlar içerir ve bu da enerji sağlamasının yanında başka bazı vitamin ve mineraller ile lif almanız anlamına gelir. Enerji çöküntüleri ve dolayısıyla yorgunluğu önlemeye yardımcı olacağından beslenmenizde bu yiyeceklere ağırlık vermeniz önemlidir.
Diğer kompleks karbonhidrat kaynaklarıMercimek ve sebzeler
Çinko bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir ve beyninin normal bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.
Diğer çinko kaynaklarıBadem, ceviz, kabak çekirdeği

ben de bir şey sormak istiyorum..hamilelikte epilosyan aleti kullanmak zararlı mıdır?bilgilendirirseniz sevinirim...

midem felaket durumda ekşiyor yanıyor. banda bu durumdan böö geldi inan bayilezeğimakannehir

dimples cevabın için teşekkürler....kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…