2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün dikkatim çok dağınık yine.
Yasemin, cuma günkünden beterim diyeyim, sen anla :) Cuma günü bir kaç şaşkınlığıma tanık oldu da Yasemin, o bakımdan kızlar, aklınıza bişi gelmesin :)

Kahvaltı karışımına, bir yumurta, 1,5 kibrik kutusu kadar beyaz peynir, tereyağ, fındık-ceviz-badem, ev yapımı ekmek, bazen reçel bazen pekmez, kayısı üzüm incir vb meyve kuruları, süt ya da sütlü kahvaltı maması koyuyorum ben, koca bir kase oluyor, genelde hepsini yiyor.

yaw kızlar mert bir haftadır sinirlenince kafasını duvara vuruyo nerden öğrendi niye yapıyo hiç bilmiyorum yani, hiç tepki vermiyorum şimdilik ama endişeleniyorum:18:

valla eser konusunda haklısınız ama bende duygularımın karmaşık ve yoğun olduğu bir dönemden geçtiğimden verdiğim karrların ne kadar sağlıklı lduğuna güvenemiyorum umarım en doğrusunu yapıyorumdur kuzu için

kahvaltıda verilenler için ben sadece hafta sonları yedirebiliyorum ama genelde ayrı ayrı olmak üzere gün aşırı bir yumurta (yaz olduğu için) haşlama olursa yanında hergün değişik bir peynir yada peynirliomlet ki en çok bunu seviyo salatalık domates eğer isterse birkaç zeytin tam tahıllı ekmek bazen değişikli olsun diye mısır gevreği kuru üzüm ve kayısı süt hiç iştahı yoksa simit içine sürülmüş peynir onuda yemiyosa son çare tost

Gülşan, bir süre tepki vermemek en doğrusu diye biliyorum. Kendiliğinden unutuyormuş. Ama unutmazsa napmak lazım onu bilmiyorum.

Esin, Cemy'nin yediklerine bayıldım. Doruk da seviyor böyle şeyleri, ber eline simiti tostu kemirsin ama çok çabuk sıkılıyor yerken. Ben de normal öğünlerini mama sandalyesinde yemesi taraftarı olduğumdan çok yemiyor.

Eser konusundaki yorumlarım git gide sertleşmeye başladı, bugün biraz sinirliyim ondan olabilir, o yüzden bişey demesem daha iyi...

valla eser konusunda haklısınız ama bende duygularımın karmaşık ve yoğun olduğu bir dönemden geçtiğimden verdiğim karrların ne kadar sağlıklı lduğuna güvenemiyorum umarım en doğrusunu yapıyorumdur kuzu için

kahvaltıda verilenler için ben sadece hafta sonları yedirebiliyorum ama genelde ayrı ayrı olmak üzere gün aşırı bir yumurta (yaz olduğu için) haşlama olursa yanında hergün değişik bir peynir yada peynirliomlet ki en çok bunu seviyo salatalık domates eğer isterse birkaç zeytin tam tahıllı ekmek bazen değişikli olsun diye mısır gevreği kuru üzüm ve kayısı süt hiç iştahı yoksa simit içine sürülmüş peynir onuda yemiyosa son çare tost
esin adli tatili de bekliyecekseniz eserle ilgili doğru bir karar verip vermediğini anlamış olursun, bu süre zarfında cemy ile nekadar ilgilendiği yada sana karşı tavırları ne olacak ona göre netleşmiş olur vicdanında, bence artık bunlara takılma, sen doğru olanı yapıyosun herkes hakettiği gibi yaşar bunu unutma, sen en iyilerini hakettiğin için yapıyorsun bunu, bakalım eser neyi hakediyor.

yaw kızlar mert bir haftadır sinirlenince kafasını duvara vuruyo nerden öğrendi niye yapıyo hiç bilmiyorum yani, hiç tepki vermiyorum şimdilik ama endişeleniyorum:18:

seninki sinirlenince yapıyormuş en azından benimkini neden yaptığı bei diil gidip gidip duvara kaıya bana kafa atıyo sonrada gülüyo canı da acımalı çünkü benimki acıyo ama o hiç oralı olmuyo ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum sadece canımın acıdığını anlatıp duruyorum anlıyo mu orası meçhul

bu arada duygularım karmaşık derken eseri kastetmemiştim o konuda hafta sonu gayet netleştim hele ki kuzuyla geçen huzurlu bir gün ne kadar doğru bişey yaptığıma olan inancım kat ve kat arttı benim karmaşıklığım iş şehir ve annemlerin yanına taşınma konusunda sadece

Gülşancım Burcuya katılıyorum..tepkisiz kal.düşünce ya da vurunca ay uy diyoruzya ondan kendine ilgi çekmek için kullanıyor olabili'' mini çakal kızım bunlar:))
Burcu ana öğünleri veremeyebiliyorum mama sanalyesinde .genelde ben arkada elimde kaşık, özgür önde evde kovalamaca oluyor..mama sandalyesinde ayağa kalkıp inmeye çalışıyor..korkuyorum düşecek diye..istemezse çok ısrar etmiyorum masada kalması için..
unuttummm ..

esincim Allah yardımcın olsun canım, ben işte buyüzden sana önce antakyada iş bul sonra burdaki işinden ayrıl dedim ya, anne baba eline bakmakta zordur bu yaştan sonra, ama bir süre dinlenip kuzuyla vakit geçirip daha sonra iş hayatına atılmakta güzel olur tabi:KK53:
kararlarının netleşmiş olmasıda güzel en azından belirsizlik bitmiştir senin için,gerisi daha kolay inan:KK16:

tanya bende sessiz kalıyorum ama hiç hoşuma gitmiyor bu hareketleri:KK43:
esin naapmak lazım bunlara bilmiyorum, pedagog falanmı bulmalı acaba, mardinde de ne pedagog vardır ama ha:KK52:

Tanyacım, zor yiyen çocuklar için bişi diyemem mama sandalyesi konusunda, malum, yemedikleri zaman amuda bile kalkıyoruz :) O yüzden sen napsan yeridir yani.
Ama Doruk genel olarak problem çıkarmıyor bu konuda, sonlara doğru sıkılsa da uçak uçtu, kuş kaçtı diye oyalayıp yediriyorum. Bu zamana kadar iyi geldik bu alışkanlıkla, kaç kişinin elinden geçti üstelik de benim çocuk, o yüzden şimdiden sonra bozulmasını istemiyorum :)))

seninki sinirlenince yapıyormuş en azından benimkini neden yaptığı bei diil gidip gidip duvara kaıya bana kafa atıyo sonrada gülüyo canı da acımalı çünkü benimki acıyo ama o hiç oralı olmuyo ne yapacağımı ise hiç bilmiyorum sadece canımın acıdığını anlatıp duruyorum anlıyo mu orası meçhul

Belki dönemseldir..
yine de ailedeki huzursuzluktan da etkilenebileceğini göz önünde bulundurup önlem alsan iyi olur sanki esincim..
biz her ne kadar onların yanında tartışmasak da, onlara hala bebek desek de kocaman adam oldular herşeyin farkındalar..

Son düzenleme:
Sessiz kalmak deyince aklıma geldi, anlatayım da gülün :)
Şimdi ben anneme kv'ye falan Doruk düştüğü zaman tepki göstermeyin diye tembihliyorum ya... bunlar tepki göstermemeyi ah vah diye bağırmamaktan ibaret sanıyorlar. Doruk düşünce, ikisi birden ayağa fırlıyor, alkışlıyorlar, kv bazen ıslık çalıyor, annem şarkı söylüyor, bir bando mızıka getirmedikleri kalıyor! Böyle yaparak düşme karşısında tepki göstermemiş oluyorlar, vallahi de billahi de çıldırıciim, kv manyak, anam kv'den daha manyak :KK1:

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
Maşallah kuzulara iyi yiyorlarmış..
İklime sabahları pekmezi 1 tatlı kaşığı veriyorum, arkasından kahvaltı sofrasında ne varsa hepsinden az az yiyor ama ceviz-badem-fındık la arası yok tabi, tatlıyı sevmiyor hiç, pekmezi şurup gibi veriyorum o yüzden, reçel olarakta vişneyi seviyor birtek ama fazla yemiyor, peynir mutlaka yiyor, kaşarı da beyaz peyniri de seviyor, krem peyniri yüzüne bulaştırmaya bayılıyor :)) yumurta gün aşırı yiyor yaz olduğu için, zeytine taktı bu aralar, ekmek banarak yiyebileceği şeylerden çok hoşlanıyor, ben yedirmeye kalkarsam itiraz ediyor, bu sabah ki kahvaltı sofrasını bir görmeliydiniz, herşeyin içine ekmek soktu, elini soktu, yer berbat vaziyetteydi, illa ki kendisi yiyecekmiş.. Doymadığına kanaat getirdiğim için kahvaltının ardından 150 cc. süt veriyorum son zamanlarda, saat 10:30-11:00 gibi de meyve yiyor.. Ana öğünlerde mutlaka mama sandalyesindeyiz bizde, mama sandalyesi yoksa masada sandalyeye oturuyor bizim gibi..
Sizin bu karışımlardan yapsam hayatta yemez çok tatlı gelir ona..

Gülşan tepkisiz kalmaya devam et, bir ara İklim de çok yapıyordu, unuttu çok şükür, şimdiki favorisi beni dövmek :)) Eli de ağır haa :))

TANYACI bizimkinin alışkanlığı çok önceden başladı ve aslında burcunun düşme hikayesine benzer bir iki kafayı çarptıben tepki vermeyin dedim diye alkışlayıp bravo demeye başladılar bu da ii bişe yaptığını sanıp sürekli hale getirdi nasıl vazgeçireceğimi bilmiyorum ama ondan daha önemlisi bu süreçte ona nasıl davanmalıyım devamında büyüdükçe sordukça nasıl davranmalı ne demeliyim babasıyla ne kadar görüşmeli ben görüşmeli miyim ne kadar olmaı bunların hepsi için bir pedagoga gidicem hatta çok iyi olduğu söylenen birini buldum adanada önümüzdeki haftalarda gitmeyi düşünüyorum sürekli hale getiricem oğlum hep çok mutlu olacak ben elimden geleni yapıcam

Kerem de yapıyor,tepki vermediğimiz için azalttı ama istediği olunca ya kafasını vuruyor ya kafasına eliyle vuruyor ya bize vuruyor ya da dün ilk defa yaptığı gibi tükürüyor.
Bunlar balık burcu olduğundan dengesiz bi ruh halinde sanırım :KK53: normalde çok neşeli çok güleryüzlü ve mutlu bi çocuk Kero ama sinirlenince gözü bişey görmüyor

Sessiz kalmak deyince aklıma geldi, anlatayım da gülün :)
Şimdi ben anneme kv'ye falan Doruk düştüğü zaman tepki göstermeyin diye tembihliyorum ya... bunlar tepki göstermemeyi ah vah diye bağırmamaktan ibaret sanıyorlar. Doruk düşünce, ikisi birden ayağa fırlıyor, alkışlıyorlar, kv bazen ıslık çalıyor, annem şarkı söylüyor, bir bando mızıka getirmedikleri kalıyor! Böyle yaparak düşme karşısında tepki göstermemiş oluyorlar, vallahi de billahi de çıldırıciim, kv manyak, anam kv'den daha manyak :KK1:

Bugün en çok buna güldüm,hatta gözümde canlandırıp canlandırıp bi daha güldüm :KK60::KK60::KK60:

Bişey sorucam hani yeni bi trend var tek bi duvarı duvar kağıdı yapmak, işte o duvar kağıtlarının adını bilen var mı?sonuçta klasik duvar kağıtlarından farklı ya onlar.

X