2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim sütüm var allaha şükür ama yağlı olmayınca doyuruyucu olmuyo mesela doğan maşallah memeyi bırakmak istemez ben çekerim ağzından.kızımda 6 ay sadece anne sütü verdim oğlumda ise sütüm yaramadı vitamalat içtik belki süt arttı ama kilo ve göbekte arttı.üstelik reglda olamıyorum doktorluk olucaz bu gidişle.

of o emme sorunu bizde de var.1 haftadır solu almak istemiyordu sağı verip soluda zorla veriyordum ama dünden beri sağ göğsümü de almak istemiyor bırakacak diye çok korkuyorum ya of biraz daha emse ya.halimi bi görseniz ayağa kalkıyorum uğraşıyorum neler neler yapıyorum sırf biraz emsin diye.ya öyle aman aman bi sütüm yok zaten mama ağırlıklı besleniyor ama bu zamana kadar her öğünde önce emzirip üstüne mama verdim.en azından 6.aya kadar böyle devam edebilsek iyi ama çok zor görünüyor biraz zorlayınca da çığlık çığlığa ağlıyor sonra susturana kadar canım çıkıyor.of ya çok canım sıkılıyor bu konuya

ne oluyor bu bebeklere. benimki bir gün içinde oldu böyle. zayıf diye günde 2 kez mama veriyordum. gece hep emziriyordum. dün sabahtan beri almak istemiyor. bu sabah emdi ama 11 gibi acıktı ve memeyi almadı. dediğin gibi çığlık çığlığa. mecbur mama verdim.

of o emme sorunu bizde de var.1 haftadır solu almak istemiyordu sağı verip soluda zorla veriyordum ama dünden beri sağ göğsümü de almak istemiyor bırakacak diye çok korkuyorum ya of biraz daha emse ya.halimi bi görseniz ayağa kalkıyorum uğraşıyorum neler neler yapıyorum sırf biraz emsin diye.ya öyle aman aman bi sütüm yok zaten mama ağırlıklı besleniyor ama bu zamana kadar her öğünde önce emzirip üstüne mama verdim.en azından 6.aya kadar böyle devam edebilsek iyi ama çok zor görünüyor biraz zorlayınca da çığlık çığlığa ağlıyor sonra susturana kadar canım çıkıyor.of ya çok canım sıkılıyor bu konuya

Gene aynı durum:)emer inş hepimizinki.
Benim kızımda 3-4 gün önce nasıl ittiriyor bi görseydin eliyle yumruklarla kafasını tee en arkaya yatıra yatıra resmen emmedi. 4-5 saat ki sütüm öyle çok değil sık emmesi lazım bende tamam dedim gel oynayalım oynadık ettik azcık emip bırakıyordu sonra geçti şimdi düzenli istemediği anda hemen bırakıyorum ama bazende şey yapıo cok uykusu warsa emmio ama aç. o zaman zorluyorum bi tutsa mayışcak.
hepsi geçiyo kızlar ya tepkileri dikkat ederseniz hep aynı.

evet hep aynı. aynen kafasını bir ittiriyor geriye.kucağimda sıkı tutmasam gidecek.ben de inatlaşmak istemiyorum. umarım hepsi düzelir.

Hep söyledim yine söylüyorum, 3. ay civarı emmeme normal.Sakın pes etmeyin, Yiğit emmemek için kıpkırmızı oluyordu ama hep zorladım. Sakin sessiz uyarını fazla olmayan bir odaya girin ve sessizce emzirin. Oğlum iki haftadır parçalayacak gibi emiyor, emmediği zamanların acısını çıkarıyor sanırım ve artık göğüslerim iki saatte sertleşiyor. Yine de bir öğün mama veriyorum ama bebeğim halen çok zayıf, sanırım ufak tefek bi oğlan olacak.

Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENıM!..

Ben yoğurt mayaladım ama tutmadı kızlar :))) Nasıl yapıcaz bu işi yahu, annemin de telaşı var şimdi arayamıyorum. Mama kavanozuna sıcak sütü koydum ılımasını bekledim hafif ılıyınca bir çay kaşığı yoğurt atıp güzelce sardım ama hala su gibi 2,5 saat oldu :)) Çok beceriksizim çoookk!!

Bu arada tünaydın...

hepsi ayn ı şeyleri yaptıklarına göre muhtemelen dönemsel birsey.zaten araştırdığımda da bebeklerin 3. ve 4. aylarda memeyi bırakma eğilimine girdiklerini okudum.sabırlı olup elimizden geleni yapıcaz artık.

Hep söyledim yine söylüyorum, 3. ay civarı emmeme normal.Sakın pes etmeyin, Yiğit emmemek için kıpkırmızı oluyordu ama hep zorladım. Sakin sessiz uyarını fazla olmayan bir odaya girin ve sessizce emzirin. Oğlum iki haftadır parçalayacak gibi emiyor, emmediği zamanların acısını çıkarıyor sanırım ve artık göğüslerim iki saatte sertleşiyor. Yine de bir öğün mama veriyorum ama bebeğim halen çok zayıf, sanırım ufak tefek bi oğlan olacak.

Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENıM!..

Ben yoğurt mayaladım ama tutmadı kızlar :))) Nasıl yapıcaz bu işi yahu, annemin de telaşı var şimdi arayamıyorum. Mama kavanozuna sıcak sütü koydum ılımasını bekledim hafif ılıyınca bir çay kaşığı yoğurt atıp güzelce sardım ama hala su gibi 2,5 saat oldu :)) Çok beceriksizim çoookk!!

Bu arada tünaydın...

canım ben arzumun yoğurt makinesini aldım.şimdi ev için mayalıyorum.3 hafta sonra kızımı ek gıdaya başlatınca onun için de mayalayacam.zaten 2 ayrı kabı var.biri büyük diğerinde ise 6 tane kavanoz var bebekler için.öyle çok pahalı bisey değil ben 50 tl ye aldım yanlış hatırlamıyorsam.ben de dedim şimdi tutar tutmaz uğraşamam,çünkü 2 kere ev için mayalamıştım su gibi olmuştu sadece ayran yapabilmiştim.

Sabah kalkar kalkmaz kafasını yağladım, yarım saat sonra fırça ile konakları kaldırdım çoğu gitti, biraz da banyodan sonra yaptım. Çok az kaldı. Kafama tüküreyim ben şimdiye kadar neden yapmadıysam. Hep kazımayın diyorlardı. ALLAH RAZI OLSUN SEMRA ÖĞRETMENİM!..

Bu arada tünaydın...

kaydirigubbakcemile2canım benim çok sevidnim görüntüsü cok kötüydü ben baya oluyor ayıklayalı fırcayla kaldırınca hmen gitti uyurken yapmıştım birde ben rahat rahat kıızm kıpraşmadansempatiksalakcinni
KIZLAR sanki tüm bbekler anlaşmış gibi bende sadece gece 2 kere emziebiliyorum eşim ben şebek olduk resmen emzirebilmek için napalım vicdanen rahatım çok zorluyorum emmeyice almıyor 2 tane şekerpareyi(kayısıgilerden)yarımbardak su ile kaynattım sonra tülbentten süzdüm 10cc fallan içirdim ağzını buruşturarak içti canım yaa yeni tatlara hiç alışık değiller ne kadar tuhaf oluyor yüzleri hele dün elma suyunu yediriken ekşiydi biraz nasıl suratını ekşitiyor vucudunu titretiyo fallan kıyamadım bende cdok vermedim:KK1:

Ben geldim... ışe gittim kucağımda kızım. Konuştuk 1 ay daha gitmeyeceğim ama iş yerinden işleri eve gönderecekler. Rabbime çok dua ettim, şükürler olsun bu mesele de halloldu.

canım ben alırım facebook tan...

ya hanımlar 4 aylık bebek 150-180 içer diyorsunuz dikkatimi çekti...Nihan Sena ya süt bırakıyorum bu aralar okula giderken 90 ml sağabiliyorum bazen 100-110 anca...ve o da ancak 90 içiyor fazlasını hep bırakıyor...kavanoz mamalarının sadece yarısını yiyor bir seferde...az mı yiyor ki?????

O 4 saatte bir beslediğiniz de değil mi? 4 saatte aç kalacak sonra 150-180 arası içecek.

ya kızlar siz yedirip içiriyonuz ben anlamadım biz daha hiç bişe vermiyoruz anne sütü sadece bizim doktor ömür boyu yicek onları hiç verme dedi aklım kalıyo sanki bişeyleri eksik yapıyomuşum gibi geliyo siz yedirirken.

Bizim doktorumuzda sadece anne sütü diyor.

merhaba sevgili anneler :) bende mart annesıyım ama bugune kadar hıc yazamadım bu topıge. inşallah bundan sonra daha aktıf yazarım. benim meleğim nil 25 martta 3260 gr doğdu, suan 6800:nazar: sadece anne sutu verıyorum. ek gıdalara 6. aya kadar baslamayı düşünmuyorum, sütüm yetmeye devam ederse tabi. her gun rezene içiyorum hem nilin gaz cıkarmasına yardım edıyor hemde süt yapıyor. ben cok faydasını gördum. bardak poşet seklınde olanlardan kullanıyorum.

Hoşgeldin...

Bir şey daha, Yiğit yüzüstü yattığında kafasını kaldırmıyor.

Sırtüstü yatarken kafasını kaldırıyor, başını dik tutuyor, destekli oturuyor, kaldırdığımda yürümeye çalışıyor, sağa sola rahat dönüyor, ayaklarını yakalıyor, sürekli gülüyor ve artık kahkaha atıyor, anne babayı tanıyor ve odadan çıktığımızda ya da bizi görmediğinde ağlmaya başlıyor... Tepkileri bunlar sadece yüzüstü problemi var. Anormal bir durum mudur sizce? Doktor kontrolünde soracağım ama size de danışayım istedim. Doğru düzgün doktor da bulamadık daha, 3 doktor değiştrdik. 4. ve 5. sırada bakalım...

Canım bu yatırma alışkanlığından olabilir mi. Bizim kız hep yüz üstü yatıyor bu nedenle başını 2 aylık olduğundan beri yüz üstü iken kaldırıyor. Çok fazla değil bir kaç saniye tutuyor. Sırt üstü iken yüz üstüne hem sağdan hem soldan dönüyor ama yüz üstü iken sırt üstüne döndüğünü belki bir kere görmüşümdür. Yüz üstüne dönüp orada kalıyor ve 2 sn geçmeden sinirlenip bağırıp ağlamaya başlıyor. Ayaklarını yakalayamıyor ama elleri ağzında tuttuğu her şeyi ağzına götürüyor.

Merlike canım göğsümü sağdığımdada çok az süt çıkmaya başladı yani sadece göğüslerin yumoş yumoş olması değil sütümün azaldığını düşünmemein sebebi.
Bir de kızlar kızım 3-4 gündür sürekli çığlık atıyor normal midir?Bu arada 4 ayı geçtik.

Canım bilimsel araştırmaların hepsi sütüm yetmiyor diye düşünen annelerin süt üretiminin düştüğünü ortaya çıkarmış öncelikle bu şekilde düşünmeyi kesmemiz gerekiyor ama bunu nasıl yapacağız onu ben de bilmiyorum çünkü bende sütüm azaldı endişelerindeyim. Emzirme danışmanını aradım yine, "bol su iç geçen haftadan bu yana üzüldüğün bir şey olduysa onu kafandan çıkar" dedi ki işe çağrıldığım için çok üzülmüştüm. Kendini yoracak işler mi yaptın dedi. Çok yorulmak süt üretimini azaltır az mı uyudun uykuların azalması da düşürür dedi hepsi de oldu. Şimdi kendimi bakıma aldım. Yanımda su şişesi, bir bardak komposto, beyaz üzüm suyu, malt hapı vs bilmiyorum sonum ne olacak.

günaydın canlarım... dün denize gittik.. ceri yi sokmadım ama kendim bi kere girdim hep şemsiye altındaydık yinede yanmışım.. sonra yemek yemeye gittik bi kendin pişir kendin ye restranta ceri yolda we orda yemeği yerken sürekli uyudu beşiktaşa yaklaştık o zamn uyandı:))) bizde kocişle doğum yaptığım anı o an neler hissettiğini konuştuk duygulandık öptük kızımızı onun bize allahın ödülü olduğunu konuştuk we rabbime şükürler ettik:gitme::asigim:

Bizde Allah'a şükrettik hesaplamadık, 21 yüzyıl kazası, 2010 hediyesi kızımızı nice zorluklarla büyütüyoruz Rabbim sağlık sıhhat ver dedik.

haktana annem bakıyo,ALAHA şükürler olsun,.birde bakıcılarla uğraşacaktık,.sonuçta annem bana yakın,her sabah götürüyoruz,.gerçekten ilk iş günü çok zor,.offffffffff,.zaman geçsede pıtıma kavuşsam:çok üzgünüm::çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

Allah sabır versin canım ilk iş günün de hayırlı olsun. Gün çabuk geçsin hemen kavuş oğluna.

kızlar sizin bebişlerde sürekli emmek istiyormu.son günlerde beni çileden çıkarıyor emiyor emiyor emiyor uyuyor yerine koyuyorum 15 dk sonra uyanıp tekrar emmek istiyor.hep üzerimde hiçbişey yapamıyorum sinirlerim bozuluyo yavaş yavaş ruhum daralıyo zaten sıcak bana emzik muamelesi yapıyor resmen ağzı boş durmasın şuan bile arabasında ağlıyo al beni diye.sabah 6 akşam 9-10 kadar üzerimde fenalık geçircemm artık

Canım sütü artırmak için büyüme ataklarında böyle memeye yapışma olabiliyormuş.

canım benim zaman hemencecik geçsin sizin için kavuşun yavrularınıza...

Evet benim oğlumda meme emiyor yarım saatte bir nerdeyse vıcık vıcık terliyoruz emişirken... boshayallersmile
oyuncaklarıyla falan biraz oyalarsam 1 -1buçuk saat duruyor kaydirigubbakcemile

Günaydın herkese...
Yarın sünnet olacak Eymen
ıçimde tuhaf bir duygu acaba canı çok yanacak mı diye eriyip bitiyorum...
Minik yavruma bakıp bakıp hüzünleniyorum...

:gitme:

Annesi üzülme hüzünlenme, koca adam olacak o yarın.

KUSSEB sen doğan ı tekrar memeye nasıl alıştırdın. krize giriyorum ve çok üzülüyorum..

Canım benim kızım memeyi görünce ağlıyordu. Biz 2 saatte bir meme ver, emmezse 2 saat daha bekle yapıyorduk. O zaman emiyordu. Emince mamayı veriyorduk, yani aç bırakıyorduk aç olunca memeyi tutuyordu. Meme emmeyene mama yok diyordu hemşire. Emmedi mi biberon vermiyorduk. Böyle böyle döndü ama ben 1,5 ay uğraştım benim sorunum sütümün az olmasıydı. Süt az olduğundan mememi tutmuyordu. Doymadığı içinde ne uyuyor ne ağlaması duruyordu. Seni emmediği sürece mamaverme ve 2 saatte bir emzir 2 satte bir emmiyorsa 4 saatte 1 yap ama arada oyala hiçbir şey verme.

kızlar napıyonuz ben geldim :)) özlemenize dayanamadım... :))

istanbula döndüm çünkü emirhan hasta sanırım şöyle çok iştahsız günde 400-500 gr ançak yiyiyor..bir kaç gün daha aynı devam ederse dr ye götüreçeğim...çok iştahsız oldu.geçen ayda çok az kilo aldı zaten.nazarmı değdi oğluma anlamıyorummafoldumben,ne güzel yiyiyordu.onun için geldim erdekte çoçuk dr si yok...

erdeğe gider gitmez grip oldum tam iyileştim adet gördüm..2 gün denize ançak girebildim...havada pek iyi değildi zaten hafta sonuda eşim geldi erdeğe,baktı ufaklık yemiyor topladı bizi istanbula getirdi...büyüğü orda annemle bıraktım .2 hafta sonra yine gideçeğim inşallah emirhan düzelirse...

siz napıyonuz bir yaramazlık yok inşallah

edebiyatı yoğurt 4 saatte tutmuyrmu?annem 4 saat tutar yoğurdu mayaladığında.....birde mama kavanzu için bene 1 tatlı kaşığı yoğurt koy az gelmiş olabilir...

kızlar napıyonuz ben geldim :)) özlemenize dayanamadım... :))

istanbula döndüm çünkü emirhan hasta sanırım şöyle çok iştahsız günde 400-500 gr ançak yiyiyor..bir kaç gün daha aynı devam ederse dr ye götüreçeğim...çok iştahsız oldu.geçen ayda çok az kilo aldı zaten.nazarmı değdi oğluma anlamıyorummafoldumben,ne güzel yiyiyordu.onun için geldim erdekte çoçuk dr si yok...

erdeğe gider gitmez grip oldum tam iyileştim adet gördüm..2 gün denize ançak girebildim...havada pek iyi değildi zaten hafta sonuda eşim geldi erdeğe,baktı ufaklık yemiyor topladı bizi istanbula getirdi...büyüğü orda annemle bıraktım .2 hafta sonra yine gideçeğim inşallah emirhan düzelirse...

siz napıyonuz bir yaramazlık yok inşallah

hoşgeldiniz Ebrucum. bak sen şu ufaklığın yaptığına, canım inan burda da birçok anne bebğinin iştahsızlığından dert yanıyo bugünlerde, sanırım sıcaklardan etkileniyorlar

bu arada oğlum bugün uyuma rekoru kırıyor. gerçi gece neredeyse hiç uyumadı, sabahta erkenden kalkıp bayağı bi uyanık kaldı. saat 12'de banyo yaptırdım, 12.30'da uyudu ve hala uyanmadı:nazar:

hoşgeldiniz Ebrucum. bak sen şu ufaklığın yaptığına, canım inan burda da birçok anne bebğinin iştahsızlığından dert yanıyo bugünlerde, sanırım sıcaklardan etkileniyorlar

ya havalar etkiliyor sanırım..başka bir sıkıntısı yok...sadeçe yemiyor ...eriçek çoçuk iyie...

bu arada oğlum bugün uyuma rekoru kırıyor. gerçi gece neredeyse hiç uyumadı, sabahta erkenden kalkıp bayağı bi uyanık kaldı. saat 12'de banyo yaptırdım, 12.30'da uyudu ve hala uyanmadı:nazar:

aman maşallah uyusun...:nazar:

günaydın canlarım,

Nilüfercim Allah sabır versin canım, bugün hayatının en zor günlerinden biri olacak sanırım... Bu hafta biraz zor geçer ama sonra yavaş yavaş alıçacaksın inşallah... Haktan'a kim bakıyor?

Kızlar cinlerim üzerimde yine, kayınvalidemi zehirleyip öldürmek istiyorum.
Kadın hasta oldu, öksürüyor hapşırıyor, istifra ediyor. Ben dün Doruk'u yanına hiç sokmadım. Ama bugün kucağından indirmiyormuş kuzumu. Yazık annem de bişey diyemiyor tabi. Ne düşüncesiz vicdansız kadın bu yaaa...
Zaten hijyen diye birşeyden haberleri yok, marekete gidiyorlar, patatesleri domatesleri mıncıklayıp, eve gelip ellerini yıkamadan hooop Doruk'a yumuluyorlar. Yataktan kalkıyorlar, el yüz yıkamak yok, hemen çocuk kucağa... Bu sıcakta yavrum kucaklarında, terleri ona da geçiyor. Yatırın oynasın diyorum anlamıyorlar. Çok titiz bir anne değilim ben ama gözümün gördüğünü de görmezlikten gelemiyorum işte...
Haa bir de üşüme muhabbeti var. Evin içi 32 derece, kadın burası serin çocuğun kolları buz gibi diyor kötükedihüso
ayy okurken yolasım geldi hepsiniii...

Kızlar kafayı yıyıcem yardım ne olur

Kızım uyanıkken emmıyor ılla ayagımda sallıcam bas parmagını emerken tabı sonra tam uykuya dalarken bas parmagını cekıp memeyı werıcem yoksa yok parmak emme huyu ıyıce alıskanlık oldu bazen eldıven takıyorum uyustucu bagımlıları olur ya onlar gıbı tepiniyor emmiyor uyumuyor çıglık atıyor artık pes ettim emsin diyorum ama ilerde hiç bırakmaz diyede cok korkuyorum bide ne giydirsem sureklı agzına almak ıstıyor agzına alıyor resmen yıyor alamayınca cıglık atıyor offf ya

Hersey cok gusel gıderken acayıp huyları cıktı senağlama

cnm benimkide aynen anlattığın gibi bi çoğumuzun ki böyle ben engel olmuyorum çekip emziği weriorum bi süres onra tekrar elini emerse müsahale etmiyorum minicik bebeğim ne istediğini bilmioruz ki öyle yatıştırıyo belki damağının kaşıntısını yada emme güdüsünü...
ben bunu şöyle görüyorum bacağım kaşınıyor we birileri benim ellerimi bağlıyor kaşımayayım yara ederim die ama çok kaşınıyor we ben çıldırmak üzereyim-tatlicadiarzu-
o yüzden engel olmuyorum zamanı gelince bırakır yada bıraktırırım bi şeklde...

benim kızımda öyle elleri sürekli ağzında hatta iki elini birden sokmaya çalışıyo olmayıncada basıyor çığlığı bende karışmıyorum ki zaten çocuk gelişimi kitabında okuduğum kadarıyla ellerini çekmeyin çocuklarınızın diye hatta ağzına zararlı şeyler (yutabilceği yada keskin bişeyler vb.) almadığı sürece buna müsade edin diyor..

merhaba millet nasılsınız?
----canım doğan memeyi hiç bırakmadıki.ben doysun diye mama veriyorum sütüm doyurucu değil.ben önce emziriyorum bol bol dört saati geçirtiyorum ondan sonra mama veriyorum.bu bazen 5-6 saati buluyo gece emziriyorum.mesela mamadan 2 saat sonra emziriyorum.doğan sadece emzik almadı okadar.
benim kız ben tanıtıma gittiğim günlerde sağdığım sütü içiyordu biberonla akşam geldiğimde memeyi emmemk için yırtıyodu kendine ama ağladı apladı reddetti sonunda pes etti uykusu çok geldi gözleri kapanıyor e açlıktanda uyumakta zorlanıyor.. o sırada pış pışlayarak sallayarak popsuna wurarakl ağzına sıkarak memeyi tutturdum 2,3 gittiğimde böyle zorlandım her dönmemde sonra alıştı..
aynen bende sütüm yağlı olmadığı için mama weriyorum yoksa sütüm war allaha şükür ama yeterince doyurmuyor we benim kızım aç olsada ağlamıyor sanırım emziriyorum bırakıyo memeyi annem o doymadı dio mama hazırlıyo üstüne bi de mama içiyor..
we sanırım sma yaradı kızıma biraz topladı gibi 2 gündür:ecrin_bebek:

Bu arada tünaydın...

kız o kadar söledikya banyodan önce zeytinyağıyla ow banyodan sonra tara die nerdeydin sen bunca zamandır konaklı mı dolaştırdın yawruşumualsanaalsanasmile çok kaşıntı yapıomuş o konaklar onlardan da rahatsızlık duyabilir yawrular..

yoğurt tabiiki tutmaz 2,5 saatte hangi yoğurt tutsun,4/5 saat beklet.. kawanoza koy 125mllik elinin dayanabileeği sıcaklıkta olacak ne kadar sıcak olursa o kadar iyi.. dolu 1 çay kaşığı yoğurdu iyice erit karıştırarak ağzını kapat sar sarmala mümkünse yün bişeye sar (yelek hırka) ben üzerinide sofra bezi ile sarıyorum we sabit bi yerde tutuyorum we aldıktan sonrada 3,4 saat buz dolabında dinlenmesi gerekior canım

X