-----2010 KASIM hamişleri----

hamilelikte yatış pozisyonları

Gebelikte Uyku Yat Pozisyonu Yatma ekli, Gebelik Ve Hamilelik Uyku (Yat) Pozisyonlar Yatma ekli

Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
HADi gözünaydın cnmm ismini bile yazmışsın tickere heralde erkeğe hazırlıklıydın

ekledim listeye sağlıkla al bebeğini inş.

neden bukadar geç öğrendin sen acaba cinsiyeti geneldee

erkeklerimiz 12-13. haftalarda belli oldu:)

Teşekkürler canım. Darısı başınıza inşallah. :16:

Valla erkek ismi de kız ismi de haızrdı bizim. Onun için kolaylık oldu :9:

Canım benim en son ikili test zamanımda %60 erkek demişti; ama kesin değil diye söyllememiştim kimseye. Artık Cumartesi kesin belli oldu. :nazar: Birde ayda 1 kez gidince doktora:1:

canım maşallah sana tebrik ediyorum allah sağlıklısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.

Sağol canım. Amin, hepimiz inşallah.. :16:

Kızlar bişi sorcam, yarın herkes cevaplasınn akşam gelip okucam :49: bende akıntı olmamasına rağmen bu ara feci kaşıntı var, sizde de var mı ???Ya doktorun verdiği kremde işe yaramıyor, sızım sızım mahvoluyorum.Yarın sabah mesaiye başlıyorum istirahatten sonra, bakalım ne yapcam bu kaşıntıylaaaa:59:

mantar ya da iltihap olabilir, geçmiş olsun... bi doktora gitseydin keşke...

günaydın kıslarrrr
ohhhh tatil tatil taaaatiiillllll:66:

yağmurlu bir güne merhabaaa

dün akşam göbek deliğinin sağ yanında kalp atışı gibi bişiler hissettim.:52:
eşimin elini de koydum o da hissetti.

ama o pıt pıt lar gibi değildi. kalp atısı gibiydi...

togi-eylülcüm sen dopper ile duyuyon ben el ile duyabilir miyiyim acaba:53:

Bende pıtpıtları baya hissediyorum ama doktorum 4 aydan sonra hissedilir dedi:63: hissediyorum işte :63:

kızlar kendinizdeki değişiklikleri takip ediyorsunuz ya;
kilo alımı-verimi, gögüs büyümesi, çatlaklar vb.

ben kendimde başka iki şey fark ediyorum:
tırnaklarım geç uzuyor
tüylerim daha hızlı çıkıyor

sizde var mı böle durumlar???:44:

günaydın kızlarrr bendede aksine tüylerim çıkmaz oldu diğer çocuklarımdada böyleydi vallahi tüy sorunum ortadan kalktı yani:1:

Kızlar Günaydın......

Sabaha çok iyi başlayamadım maalesef, sular kesik :84::84::84: bütün günüm kötü geçer artık :63:

Kanal D'de Öyle Bir Geçer Zamanki'nin fragmanı yayınlanmış, Ali Kaptan Cemile'ye kıskandım seni Cemile diyor :53::53::53:

Balıkçıdan kıskanıyor, adam 3,5 olmuş :66::66::66: gelsin salııııı:27:

Bebem kıpırdanmaya başladı, acuktu yawrummm :52:

Bişeyler atıştırayım....

Kızlar Günaydın......

Sabaha çok iyi başlayamadım maalesef, sular kesik :84::84::84: bütün günüm kötü geçer artık :63:

Kanal D'de Öyle Bir Geçer Zamanki'nin fragmanı yayınlanmış, Ali Kaptan Cemile'ye kıskandım seni Cemile diyor :53::53::53:

Balıkçıdan kıskanıyor, adam 3,5 olmuş :66::66::66: gelsin salııııı:27:

Bebem kıpırdanmaya başladı, acuktu yawrummm :52:

Bişeyler atıştırayım....

afiyet olsun...
özlemişsin bizi belli...
herkese laf yetiştirmişsin:52:

bizde acıktık...
evdeki anneler ne izliyorsunuz her gün tv de... sabahları hiç bişi yok yaw:53:

cemile de durumlar öyle de
hürremi de evlendireceklermiş!!!

bende siz evde olanları kıskanıyorum valla benim gibi elalemin derdini çekmiyorsunuz off bıktım hepten bu günüm kötü başladı benimde....biran önce haziran gelsin istiyorum burdan kurtulmak istiyorum.......

afiyet olsun...
özlemişsin bizi belli...

bizde acıktık...

ben 2 ye kadar tv izlemiyorum valla... saçma sapan bir sürü şey dolu tv de ... sıkıyor beni...

afiyet olsun...
özlemişsin bizi belli...

bizde acıktık...

Evet kalkar kalkmaz herkese laf yetiştirdim :21::21::21:

Valla ben kanal d'de doktoruma bakıyorum, o bitiyo cinayetlere Müge Anlı'ya bakıyorum :64::64::64:

Sora Atv'de evlenmek isteyenlere bakıyom, kimseyi beğenmiyorlar:63:

Alt komşum gelip gidiyor, örtmen oda, atanmayı bekliyor, o da çucuk istiyor, çatlatma iğnesi vurulacak, muhabbetlerimiz aynı, inşallah isteyen herkesin olur Amin...

Hürrem aşiftesi yalandan hamileyim dedi :63::63::63:

bende siz evde olanları kıskanıyorum valla benim gibi elalemin derdini çekmiyorsunuz off bıktım hepten bu günüm kötü başladı benimde....biran önce haziran gelsin istiyorum burdan kurtulmak istiyorum.......

Hamileyken Muhasebeci olma zordur canım.......zaten iş bunaltıcı...

Bende bankacıydım bir zamanlar :66::66::66: hamile değilken çekilmiyordu, hamileyken düşünemiyorum :27::27::27:

Mesai mesai mesai, para para para....

Benim olmayan para, para değildir :27::27::27:

Hamileyken Muhasebeci olma zordur canım.......zaten iş bunaltıcı...

Bende bankacıydım bir zamanlar :66::66::66: hamile değilken çekilmiyordu, hamileyken düşünemiyorum :27::27::27:

Mesai mesai mesai, para para para....

Benim olmayan para, para değildir :27::27::27:

beni mahveden iş değil patron bozuntuları.......

beni mahveden iş değil patron bozuntuları.......

Canım büroda filan mı çalışıyorsun??

Kurumsal şirket, diğerlerine göre her zaman daha avantajlıdır...

Bebişden sonra rahatlarsın biraz... en azından çalışmıyor olacaksın...

Sonrasında da belki başka bi yere başlarsın..:34:

Back