Kızlar doktorumuzdan geldik, artık bundan sonra 2 hafta da bir kontrole geleceksin dedi, oğluş 1kilo 850 gram olmuş, 28 haftalık gittiğimde 1,275 grdı

BEN BİRAZ ÖNDEN GİDİYORUM, BUNLARI OKUYUN ÇÜNKÜ SİZ DE YAŞAYACAKSINIZ... Bundan sonra bebeğin kilosu benim kilom düşünmeyeceksin dedi, artık 3 şeye dikkat etmelisin dedi.Çünkü ALLAH KORUSUN bebek kordonu boğazına dolayabilir, kakasını yapabilir ve bunu daha önceden bilme imkanımız yok dedi.
1- Bebeğin hareketlerini sayın, günde en az 10 kere hareket etmeli evet şuanda çok hareket edebilir ama birkaç hafta sonra yeri daraldıkça hareket kabiliyeti zayıflayacak, hareketlerini hissetmediğiniz zaman diliminde sessiz bir odaya geçin, tatlı birşeyler yiyip uzanın 1-2 saat içinde hala hareket etmiyorsa acil ilk sağlık merkezine gidin.
2-Artık doğuma hazırlık için yalancı kasılmalar olabilir, bu 2 saatte olur, 5 saatte olur, göbek kasılır, setleşir ama geçicidir.Eğer kasılmalar kısa aralıklarla adet sancısının girdiği yerlerde olursa doğum başlıyor olabilir.
3-Suyunuzun gelmesi en az 1 su bardağı su gelirse doğum başlıyo olabilir ve bunlar illaki 38-39-40.haftalarda başımıza gelir diye bir kaide yok üstelik 36.haftadan sonra adı erken doğum bile olmuyor dedi :)))
Benden bu kadar bilgi aktarımı :) Bebişlerinize ii bakın, sakin olun panik yapmayın, sezeryan, normal doğum 36.hafta 40.hafta farketmez önemli olan sadece sağlıklıca dünyaya gelmelerii,