• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

benimde 27 temmuz doğum tarihimiz 26 günlük oldu bebişlerimiz gaz sancınız oluyor mu tek anne sütün yetiyor mu melisax benim yetmiyor süt ve mama veriyoruz mecburen[/QUevet cnm büyüyorlar,gaz sancımız olmazmı en büyük derdimiz o zaten üstten çıkartsada benimki gazını illaki alttan çıkartınca rahatlıyo ama onu çıkarana kadarda neler çekiyoruz,cnm benim sütüm maşallah var,ama oğluşum doymadığı için sürekli ayakta olup uyumadığı ve yalancı meme görevini gibi ağzından bırakmadığı için canım acıyo ve bende arada mama veriyorum cnm,seninki kaç ml içiyo cnm mamayı marka olarak hangisini kullanıyorsun acaba..
yahu bu tickeri bende yapamadim

bendeee:26::26:

benimde 27 temmuz doğum tarihimiz 26 günlük oldu bebişlerimiz gaz sancınız oluyor mu tek anne sütün yetiyor mu melisax benim yetmiyor süt ve mama veriyoruz mecburen[/QUevet cnm büyüyorlar,gaz sancımız olmazmı en büyük derdimiz o zaten üstten çıkartsada benimki gazını illaki alttan çıkartınca rahatlıyo ama onu çıkarana kadarda neler çekiyoruz,cnm benim sütüm maşallah var,ama oğluşum doymadığı için sürekli ayakta olup uyumadığı ve yalancı meme görevini gibi ağzından bırakmadığı için canım acıyo ve bende arada mama veriyorum cnm,seninki kaç ml içiyo cnm mamayı marka olarak hangisini kullanıyorsun acaba..

bendeee:26::26:

benimde 27 temmuz doğum tarihimiz 26 günlük oldu bebişlerimiz gaz sancınız oluyor mu tek anne sütün yetiyor mu melisax benim yetmiyor süt ve mama veriyoruz mecburen
evet cnm gaz bizim büyük sorunlarımızdan bir tanesi malesef,henüz sindirim sistemleri gelişmediği için malesef 3.aylarına kadar çekicez bunu:(((bende arada mama veriyorum cnm hastaneye filan gittiğimizde sıkıntı yaşamıyim diye,ama sık sık her ağladığında veriyorum sütümü...

bendeee:26:

yazılarıma noluyo böyle 3 defa gelmiş yazdıklarım,bir tanesinide yazdığımı göremediğim için tekrardan yazmıştım oda farklı gelmiş,sayfa benim yazılarımla dolmuşş::97:

kızlar ben çok üzgünüm ve sizlere soruyorum yardımlarınızı bekliyorum,oğlum sarılıktan dolayı 9 günlükken yoğun bakımda 2 gün kalmıştı 12 değerine düşünce çıkarttılar hastaneden,1 hafta sonra kontrole götürdüğümüzde 14 e çıkmış değeri,10 gün geçip bugün tekrardan kontrole götürdük 16 ya çıkmış değeri ve bugün 26 günlüğüz,nasıl geçicek bu sarılık kıslar yaa çok çektik bu sarılıktan,sizler oldunuzmu sarılık ve nasıl atlattınız,çok korkuyorum dahada yükselicek diye,acaba takrardan yatırırlarmıki yoğun bakıma ,sürekli emziriyorum nasıl geçmez anlamıyorum yani çok sıkıntılı ve çok üzgünümm:85::85::85:

yazılarıma noluyo böyle 3 defa gelmiş yazdıklarım,bir tanesinide yazdığımı göremediğim için tekrardan yazmıştım oda farklı gelmiş,sayfa benim yazılarımla dolmuşş::97:

kızlar ben çok üzgünüm ve sizlere soruyorum yardımlarınızı bekliyorum,oğlum sarılıktan dolayı 9 günlükken yoğun bakımda 2 gün kalmıştı 12 değerine düşünce çıkarttılar hastaneden,1 hafta sonra kontrole götürdüğümüzde 14 e çıkmış değeri,10 gün geçip bugün tekrardan kontrole götürdük 16 ya çıkmış değeri ve bugün 26 günlüğüz,nasıl geçicek bu sarılık kıslar yaa çok çektik bu sarılıktan,sizler oldunuzmu sarılık ve nasıl atlattınız,çok korkuyorum dahada yükselicek diye,acaba takrardan yatırırlarmıki yoğun bakıma ,sürekli emziriyorum nasıl geçmez anlamıyorum yani çok sıkıntılı ve çok üzgünümm:85::85::85:

Canım bize doktor bol bol emzirmenin yanında, su da içir demişti.. Su içince idrarla atıyormuş sarılığı..
Her emzirmeden sonra 8-10 çay kaşığı su verdim ben, epey faydası oldu.
(Gerçi bizimki fizyolojik sarılık değil, ama yine de faydası oldu.)

Salatalık yeme bi müddet.Kurutulmuş kara kayısıyı koyu bi şekilde,bol şekerli komposto yap.İç.
Bol bol da su iç.Bol bol emzir.
Saat başı uyandır emzir.Sütün yetmiyosa mama takviyesi yap.Umarım biran önce geçer.Hee bi de direkt güneş ışığı
görsün bebek.Yani güneş banyosu yaptır 5 dk. süreyle.

canım aynı sıkıntı bizdee de var 1 aylıkken kontrole gittiğimizde sarılığı 13 çıkmıştı dr ilaç kullanmamz gerekiyor dedi ama endişelenmeyin ilaç epilepsi hastaları için kullanılan bir ilaç dedi cumadan beri sabah akşam yarın hapı ezip sütümle karıştırıp veriyorum bayaa fark etti billirubin 13 çıktığı için 7 gün eğer daha düşük çıksaydı (10 civarı ) 5 gün kullanacaktık bayaa fark etti muhtemelen sizin dr da böyle bir tedaviye girer sakın endişelenme ilaç konusunda ben çevremdeki bir sürü dr var onlara sordum bir kaç arkadaşımın başına da geldi aynı yöntemle düşürmüşler geçmiş olsun şimdiden haa bu arada kilonun alakası kalmamış bizim 1 ayda 1kg 300 gr aldı yani alışı gayet iyi ama sarılığı geçmedi

Mrb kızlar benim de 1 haftalık bebişim var, 2-3 gündür sütüm geldi ve emziriyorum. ancak meme uçlarım çok acıyor öyle belirgin çatlak filen de yok ama emzirirken gözlerimden yaşlar geliyo ve zıplıyom resmen yerimden, doktorumuza da sordum lansolin germastan önerdi ancak hiç fayda etmiyor. Lütfen kızlar acil yardıma ihtiyacım var.

çiçeğin dibimi???
nedenki???

anne sutu kıymet oleee lavaboya fılan dokulmez cıcegın dıbıne dok dedı bı koca teyzemız..lavaboya fılan dokersen sutun kacar gıdermıs ..ınandım bende

ılk kestıgım tırnaklarınıda gomduk mesela :3:

medela mini elektrikli aldım. swing için paraya kıyamadım. inş.. işimi görür de pişman olmam.
ben de mini elektrikli plus aldım bakalım nolcek
cok seslı calısıyo onun dısında memnunum bende..hasttanede medelanın su kocamanlarıyla sagmıslardı onlar cok gusel yaa wooşş woşşş cıkıo sut :37:

kıralanıyomus onlar cantalı kocamanlar almıssın artık hayrını gor ınsallaaahhhhhhhhhhhh sutunle kal
kiralanıyo ama çok can yakıyo 15 gün kiraladım ben. çok güzel çıkıyo süt ama meme uçları mahvoluyo
eee sağdığınız sütü ne yapıyorsunuz???
bizimki emsede bazen gögsüm boşalmıyor sağmak istiyorum.ama napcam???
dolaba buzluğa vb. koysam bi sonrakı acıkmasında versem gögsüm yine dolar
meme versem buzluktaki boşa gider...

akmasın diye gögüslerimi sıkıştırmıyorum... sütyen takmıyorum...yan yatmıyorum...
dolapta 24 saat derin dondurucuda 6 ay saklanıyo
nasıl değiştireceğimi bilsem değişcemmmmm. denedim bi ara yapamadım :61::44:
Graphical Tickers and Trackers: Weight Loss, Trying To Conceive, Pregnancy... ben burdan yaptım
yazılarıma noluyo böyle 3 defa gel miş yazdıklarım,bir tanesinide yazdığımı göremediğim için tekrardan yazmıştım oda farklı gelmiş,sayfa benim yazılarımla dolmuşş::97:

Graphical Tickers and Trackers: Weight Loss, Trying To Conceive, Pregnancy... ben burdan yaptım canımm

Salatalık yeme bi müddet.Kurutulmuş kara kayısıyı koyu bi şekilde,bol şekerli komposto yap.İç.
Bol bol da su iç.Bol bol emzir.
Saat başı uyandır emzir.Sütün yetmiyosa mama takviyesi yap.Umarım biran önce geçer.Hee bi de direkt güneş ışığı
görsün bebek.Yani güneş banyosu yaptır 5 dk. süreyle.
cnm o kuru kayısıyı çok yapıp içtim cnm hemde koca tencereyle,ve çokta su içiyorum bir okadarda emziriyorum,sütümün yetmediğini düşündüğüm zamanda mama takviyesi yapıyorum cnm.gün ışığınada yatırıyorum ama inatçı sarılık bırakmıyo yakamızı dünkü tahlilinde 16 yı gördük yine..
canım aynı sıkıntı bizdee de var 1 aylıkken kontrole gittiğimizde sarılığı 13 çıkmıştı dr ilaç kullanmamz gerekiyor dedi ama endişelenmeyin ilaç epilepsi hastaları için kullanılan bir ilaç dedi cumadan beri sabah akşam yarın hapı ezip sütümle karıştırıp veriyorum bayaa fark etti billirubin 13 çıktığı için 7 gün eğer daha düşük çıksaydı (10 civarı ) 5 gün kullanacaktık bayaa fark etti muhtemelen sizin dr da böyle bir tedaviye girer sakın endişelenme ilaç konusunda ben çevremdeki bir sürü dr var onlara sordum bir kaç arkadaşımın başına da geldi aynı yöntemle düşürmüşler geçmiş olsun şimdiden haa bu arada kilonun alakası kalmamış bizim 1 ayda 1kg 300 gr aldı yani alışı gayet iyi ama sarılığı geçmedi

cnm bize dr hiç ilaçtan bahsetmedi neden acaba,sarılığın bu hap sayesndemi geçti cnm ne güzel geçmiş olsun sana inş bizde atlatırız yaa inanın çok üzülüyorum..

fermur doğurdun mu, beni bekliyo musun:)) bende tık yok hala kızın burcu değişti artık başak olacak doğduğunda..

Mrb kızlar benim de 1 haftalık bebişim var, 2-3 gündür sütüm geldi ve emziriyorum. ancak meme uçlarım çok acıyor emzirirken gözlerimden yaşlar geliyo ve zıplıyorumm resmen yerimden, doktorumuza da sordum lansolin germastan önerdi ancak hiç fayda etmiyor. Lütfen kızlar acil yardıma ihtiyacım var.
Kızlar acil yardım bekliiyorum:(

Kızlar acil yardım bekliiyorum:(

kelin ilacı olsa başına sürermiş. 23 gün oldu ben çözemedim. bepanthen plus bana iyi geldi ama yaralarım tamamen iyileşmiş değil. sürekli yenileri pörtlüyor. tahin yağı ile iyileşmiş benimle 2 gün farkla doğum yapan arkdaşımın ki ben şimdi ara ara tahin yağı da srüüyorum. hem emzirme öncesi hem emzirme sonra ılık suyla yıkıyorum. yıkadıktan sonra açık kurutuyorum. ondan sonra da kremi sürüyorum. valla ben bu yaralarla yaşayacağım diyorum. emzirmek işkence gibi, çocuk acıkınca beni bir korku kaplıyor.

Back