• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

sütünü sağan anneler kaç saat ara ile sağıyosunuz?
ne kadar süt çıkıyo?
ben 5 saat ne emzirdim ne sağdım 5 saatin sonunda tek memeden 35cc süt çıktı:((
çok azdeğil mi?
oğlum bu yüzden ağlıyo demek ki:(
bu süt nasıl artacak yaa?

sütünü sağan anneler kaç saat ara ile sağıyosunuz?
ne kadar süt çıkıyo?
ben 5 saat ne emzirdim ne sağdım 5 saatin sonunda tek memeden 35cc süt çıktı:((
çok azdeğil mi?
oğlum bu yüzden ağlıyo demek ki:(
bu süt nasıl artacak yaa?

Evet canım çok az :( Ben 2-3 saatte bir emziriyorum,taşıyo çünkü göğüslerim.
yemek yemediğim zaman benden de az çıkıyo.
Beslenmene dikkat ediyo musun? Çayı yapıp içtin mi? Çok faydalı.
Elma suyu,üzüm suyu arttırıyo diyolar.
Ben hazır meyva suyu almıyorum.Mesela elmaları dilimleyip şekerle kaynatıp hoşafını yapıyorum.Çok faydasını gördüm canım.
Mutlaka dene derim.Hatta geçen gün şerbet yaptım kendime,kuru üzüm,kayısı,incir vs. karıştırdım kaynattım.Her
gün 2-3 bardak içiyorum.Şekerli olduğu için çok susatıyo zaten,mecburen su da içiyosun.Ben böyle arttırdım.
İnşallah sende
de işe yarar.

Ben hazır meyva suyu almıyorum.Mesela elmaları dilimleyip şekerle kaynatıp hoşafını yapıyorum.Çok faydasını gördüm canım.
Mutlaka dene derim.Hatta geçen gün şerbet yaptım kendime,kuru üzüm,kayısı,incir vs. karıştırdım kaynattım.Her
gün 2-3 bardak içiyorum.Şekerli olduğu için çok susatıyo zaten,mecburen su da içiyosun.Ben böyle arttırdım.
İnşallah sende
de işe yarar.

hangi çayııı???

BETYLENA DAN SUT ARTTIRICI CAY tarifi

yarım tatlı kaşığı tane kimyon
bir tatlı kaşığı rezene
bir tatlı kaşığı anason
bir tutam ısırgan otu
bir tutam ıhlamur
bir kaba koyun, üzerine kaynamış 2,5 su bardağı su koyun, demlenince bir sabah bir de akşam için...Afiyet şifa olsun anneciklere....

benimde 27 temmuz doğum tarihimiz 26 günlük oldu bebişlerimiz gaz sancınız oluyor mu tek anne sütün yetiyor mu melisax benim yetmiyor süt ve mama veriyoruz mecburen[/QUevet cnm büyüyorlar,gaz sancımız olmazmı en büyük derdimiz o zaten üstten çıkartsada benimki gazını illaki alttan çıkartınca rahatlıyo ama onu çıkarana kadarda neler çekiyoruz,cnm benim sütüm maşallah var,ama oğluşum doymadığı için sürekli ayakta olup uyumadığı ve yalancı meme görevini gibi ağzından bırakmadığı için canım acıyo ve bende arada mama veriyorum cnm,seninki kaç ml içiyo cnm mamayı marka olarak hangisini kullanıyorsun acaba..

bendeee:26::26:

benimki her emmenin ardından mama alıyor amaçok az ya 45 ya 30 cc en fazla ama her emme dediysemde günde 8 kere emiyor mesela ama 8 kere mama almıyor günde 4- yada 5 kere mutlaka önce az yada çok meme veriyorum pre aptamil kullanıyoruz amabu kutu bitince aptamil 1 alıcam pre aptamil doyurmazmış artık

BETYLENA DAN SUT ARTTIRICI CAY tarifi

yarım tatlı kaşığı tane kimyon
bir tatlı kaşığı rezene
bir tatlı kaşığı anason
bir tutam ısırgan otu
bir tutam ıhlamur
bir kaba koyun, üzerine kaynamış 2,5 su bardağı su koyun, demlenince bir sabah bir de akşam için...Afiyet şifa olsun anneciklere....

yok ben bunu içmedim sadece rezene içiyordum.

yok ben bunu içmedim sadece rezene içiyordum.

Ben bunu yaptım işte dediğim gibi bazı malzemeleri de eksik yaptım hatta, içtim sabah. Bikaç saat sonra duşa girdim
ılık suyla ovmadan yıkadım göğüsleri.Banyodan çıktıktan sonra,daha giyinemeden,bi baktım damlıyo sütler..Hangisini emzireceğimi şaşırdım...:nazar: Öbür dediğim şeyleri de yap.Bi de tahin helvası ye :))

Canım ,inşallah işe yarar. Sarılığınız ne alemde?

Kızlar sezeryan izleriniz ne durumda? Ne kadar sürede normale döneceğiz acaba? Benim bazen yataktan kalkarken ağrı yapıyo.Ama şişliği indi gibi.

Mrb kızlar benim de 1 haftalık bebişim var, 2-3 gündür sütüm geldi ve emziriyorum. ancak meme uçlarım çok acıyor öyle belirgin çatlak filen de yok ama emzirirken gözlerimden yaşlar geliyo ve zıplıyom resmen yerimden, doktorumuza da sordum lansolin germastan önerdi ancak hiç fayda etmiyor. Lütfen kızlar acil yardıma ihtiyacım var.

ben ikisinide kullandım faydası olmadı
bana bepanten plus yaradı.
emzirdikten sonra memeyi yıkıyorsun.tükürükten arınıyor. sonra kremliyorsun.
bebek emmeden önce ılık sabunlu su ile gögsü yıkıyorsun.
emme bittikten sonra yeniden sürüyorsun

ben ikisinide kullandım faydası olmadı
bana bepanten plus yaradı.
emzirdikten sonra memeyi yıkıyorsun.tükürükten arınıyor. sonra kremliyorsun.
bebek emmeden önce ılık sabunlu su ile gögsü yıkıyorsun.
emme bittikten sonra yeniden sürüyorsun
Teşekkürler cevabın için Kermos, bepanthene plus'ı ve yıkamayı da deneyim, inşallah geçer acılarım, bebeğimi emzirmekten korkar oldum artık:(

Son düzenleme:
İnşallah sende
de işe yarar.
meyveler sekerlı zaten canım ayrıca seker koyma ben ole yapıyorum meyveyı haslamıs oluorum yanı bosyere sker yuklenme..
yarım ltlık sıse sulardan aldım her odada var sureklı ıcıyorum gordukce ...su ıcmek ıcın tatlıya tuzluya yuklenme derım
benimki her emmenin ardından mama alıyor amaçok az ya 45 ya 30 cc en fazla ama her emme dediysemde günde 8 kere emiyor mesela ama 8 kere mama almıyor günde 4- yada 5 kere mutlaka önce az yada çok meme veriyorum pre aptamil kullanıyoruz amabu kutu bitince aptamil 1 alıcam pre aptamil doyurmazmış artık
bızede dr pre aptamıl demıstı kocam gıtmıs comformılını almıs hıc vermedım gercı ama sımdı tek gogsumu sureklı sagıcam mama gerekıcek bunu versem lurmu acaba
Kızlar sezeryan izleriniz ne durumda? Ne kadar sürede normale döneceğiz acaba? Benim bazen yataktan kalkarken ağrı yapıyo.Ama şişliği indi gibi.
benım ılk gunden berı agrım sancım hıc olmadı cok sukur sıslık neden ??

bıde bı jel verdı dr 3 ay kullan hıc ız kalmıcak dıdı bakalım

meyveler sekerlı zaten canım ayrıca seker koyma ben ole yapıyorum meyveyı haslamıs oluorum yanı bosyere sker yuklenme..
yarım ltlık sıse sulardan aldım her odada var sureklı ıcıyorum gordukce ...su ıcmek ıcın tatlıya tuzluya yuklenme derım

benım ılk gunden berı agrım sancım hıc olmadı cok sukur sıslık neden ??

bıde bı jel verdı dr 3 ay kullan hıc ız kalmıcak dıdı bakalım

sarılık geçsin diye bol şekerli yapmıştım..Kan şekerlerimizde düşmesin diye.Çok ekşi olmadığı sürece çok şeker koymuyorum.Aman hamilelikte almadığım kiloları lohusayken hiç almak istemem :))

Benim de öyle aman aman bi sancım yok.Şişlik derken yapıştırma üzerinde hafif bi kabarıklık var ya.. Jelin adı ne?
Ben bişi kullanmıyorum.

sarılık geçsin diye bol şekerli yapmıştım..Kan şekerlerimizde düşmesin diye.Çok ekşi olmadığı sürece çok şeker koymuyorum.Aman hamilelikte almadığım kiloları lohusayken hiç almak istemem :))

Benim de öyle aman aman bi sancım yok.Şişlik derken yapıştırma üzerinde hafif bi kabarıklık var ya.. Jelin adı ne?
Ben bişi kullanmıyorum.

kan sekerının sekerle alakası yok canım sadece ac kalmamak muhım..karsı komsum hamılelıkte 9 kılo alıp lohusalıkta 17 kılo aldı ıctıgı kompostolardan yedıgı tatlılardan :47:
onu gorunce ben cok korkmustum o yusden her seker yazana amaan dıyorum yıne sen daha ıyısını bılırsın

jelın adı Dermatixsi Ultra jel-Scar reductıon ..Burrsada sıparısle getırtılıyrmus yanı sabah ıstedık aksam eve getırdıler 10 da :52:
derıyı soyuyormus 3 ay kullanıcam ama cok ınce bır cızgı ızım kalsada sorun degıl aslında :26:

kan sekerının sekerle alakası yok canım sadece ac kalmamak muhım..karsı komsum hamılelıkte 9 kılo alıp lohusalıkta 17 kılo aldı ıctıgı kompostolardan yedıgı tatlılardan :47:
onu gorunce ben cok korkmustum o yusden her seker yazana amaan dıyorum yıne sen daha ıyısını bılırsın

jelın adı Dermatixsi Ultra jel-Scar reductıon ..Burrsada sıparısle getırtılıyrmus yanı sabah ıstedık aksam eve getırdıler 10 da :52:
derıyı soyuyormus 3 ay kullanıcam ama cok ınce bır cızgı ızım kalsada sorun degıl aslında :26:

Benim de karşımda var bi örnek :)) Abartmıyorum gerçekten,merak etme ;)
Ben baya kilo verdim. Kızım böyle emmeye devam ederse (aç maymun)
beni eritecek.Doymak bilmiyor.Acıkınca gözü dönüyor resmen.

Kusma işini ne yapıyorsunuz..Ne yapsam olmuyor omzu hep kusmuk oluyor.Sürekli üst değişiyorum.Sizde ne durumda
kusmuklar?

Benim de karşımda var bi örnek :)) Abartmıyorum gerçekten,merak etme ;)
Ben baya kilo verdim. Kızım böyle emmeye devam ederse (aç maymun)
beni eritecek.Doymak bilmiyor.Acıkınca gözü dönüyor resmen.

Kusma işini ne yapıyorsunuz..Ne yapsam olmuyor omzu hep kusmuk oluyor.Sürekli üst değişiyorum.Sizde ne durumda
kusmuklar?

Ben bu süt işinden bişey anlamadım...

Bebeğim sabah öğle ve öğleden sonra gayet güzel emiyor, ama akşamları kuduruyor... sanki çok açmış gibi ağlıyor, doktor böle durumlarda mama verin dedi... mama veriyorum sakinleşiyor, akşama doğru sütüm mü azalıyor nedir, bir de kötü bir alışkanlığımız oldu, hep kucakta ve memede uyumak istiyor, memede uyumak isterken olan sütü çekiyor, ya ağzından döküyor, ya da fazlasını kusuyor, ve emme refleksi yüzünden hep ağzında meme olsun istiyor, yalancı meme veriyorum, hemen fırlatıp atıyor...

ya arkadaşlar benim kızımda dündür kakasını yapmıyoo ıkınıyo ağlıyo sancısı var belli zeytn yağı içirdik bi çay kaşığı sabahtan hala yapmadı rahat uykuda uyuyomuyo hep huzursuz sizin bi öneriniz varmı

Back