2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim, muhallebi leventi rahatsız etmedi, her akşam yiyor, hatta yemese uyuyamıyor. Bence hala aşının etkisi. Aşıdan sonra değişti farkındaysan. Bir iki güne kalmaz düzelir inşallah.
slm canım,ben oğluma sebzeyi sevdiremedim bir türlü,patates kabak pirinç haşlayıp ezip veriyorum,bugün balkabağı ve patates deneyecem.sende farklı bir tarif varmı canım?senin oğlun sebzeyi seviyordu hatırladığım kadarıyla.benimki bir türlü sevmiyor 5.kaşıktan sonra püskürtüyor.bir de kahvaltı olarak nasıl ve neler veriyorsun?kontrolümüze 1 hafta var ama benim oğlan kahvaltıya çok meraklı,geçen gün rezene çayına çok az kepek ekmek ezip verdim bayıldı.

Canım karıştırmamın sebebi, kahvaltı alışkanlığını düzgün kazansın diye, size de öyle tavsiye derim. Nereye kadar karıştırarak yedirebilriz ki,
Benim ki normal doğum oldu canım. Gündüzden ara ara sancılarım oluyordu ama o günde çok yorulmuştum, doğum yaklaştığı için babası gelecekti, onu karşılama telaşı vs. Doğum olacak diye geçmedi yani aklımdan. Neyse akşama doğru sancılarım sıklaşmaya başladı. Ama ben hala yorgunluğa yoruyorum Akşam eşim ve ailemle akşam yemeğimizi yedik. Yemek esnasında da bana birşeyler oluyor, annemle , yengemle( abimin eşi) sık sık göz göze geliyoruz. Neyse yemek bitti benim sancılar devam ediyor. Sancılarımı tarif ettim ve artık karar verdik ki Levent efendi gelmeye karar vermiş. Ama hemen apar topar hastaneye koşmadık. Kasıklarımda ve belimde şiddetli ağrılar oluyordu. Yani öyle adet sancısı gibi değildi. Ben üzerimi güzelce değiştirdim pijamalarımı giydim yani hastaneye gitme pozisyonunu aldım. Valizimiz zaten hazırdı. Sancılarım sıklaşıyor ama ne bir kanama ne de su hiç birşey yok. Neyse sancılı sancıı yattık. Her sancı geldiğinde ben derin derin nefes alıyorum. Derin nefesler sayesinded de sancıyı atlatıyorum çok acı çekmeden. Sancılı sancılı yattık. Gece 2ye kadar bekledik. Artık 3 dakkada 2 dakkada bir gelmeye başlamıştı ki eşime dedim haydi kalk gidiyoruz. Annemleri uyandırdık. Amcamın oğlunun arabası vardı onu d auyandırdık ama uyanamadı, annesine saçmalamış gece gece Ondan ümidi kesip komşumuzun arabasıyla hastane yolunu tuttuk. Biz Rize'nin bir ilçesinin köyündeyiz, hastanemiz de merkezde. Önce ilçeye ordan da merkeze geçtik hastaneye varmamız 2 buçuğu buldu, herkes gayet sakin. Hemen tekerlekli sandalyeye aldılar beni, hastane de o sırada başka doğum yapan yoktu, ebe yalnızca benimle ilgilendi, çok rahattı hastane, bir daha doğum yapsam heralde o hastaneyi tercih ederim neyse,
Muayene etti ebe, 7 cm açılmıştı doğum başlamış dedi. Ben de hemen doğurcam sandım, neyse bir serum verdiler biraz dinlendim, bu sıralarda sancılar hep devam ediyor. 15-20 dakika sonra doğurmak üzere o garip sedyeye geçtim. Derin nefesler ala ala ıkına ıkına doğurdum kuzumu. Ebelere bana yardım edin dedim, yani ne zaman ne yapmam gerektiğini söyleyin ben deyardımcı olayım dedim. Konuşa konuşa doğurdum O kafa ordan nasıl çıktı hala bilmiyorum. Ama ben,m kuzu bir de eli başında çıkmış asker selamı verir gibi. O yüzden içerde biraz yırtılmalarım olmuştu. Dışardada 3 dikiş. Eli başında olmasaydı bunlar olmayacaltı tahminimce. İçerdeki yırtıkları dikmek için ebe kendine güvenemedi doktoru çağırdılar o saatte , hastane şöförü gitti evinden aldı . Geldi dikti beni O süreç çok can sıkıcıydı işte. Yoksa doğumum çok güzeldi, uzun anlattım, güzel bir anı benim için ondan galiba.

Senin neden normal olmadı ki?

kız öznur hep dicem dicem unutuyom senin adını okudukça canım turşu istiyo krize sokuyon bazen beni geceleri özelliklee :)) o saattede yiyemiyom :))

ben de geldim..ayy ne akdar uzun zaman olmuş..yeni anneler gelmiş buraya..ama gözünü seveyim face'in. ne kadar zor yazdığımızı,cevapları beklediğimizi hatılardım...

Ben de böyle bir sorun olmadı tatlım.

ben de geldim..ayy ne akdar uzun zaman olmuş..yeni anneler gelmiş buraya..ama gözünü seveyim face'in. ne kadar zor yazdığımızı,cevapları beklediğimizi hatılardım...

hoşgeldin...ya facede anında alıyouz bildirimi burda bekle babam bekle...ben faceye gidiom banane

canım çok güzel anlaşmışsın ,ben de sancılar esnasında bir daha doğum yaparsam hayatta normal doğum yapmam diyordum ama insan zamanla o acıyı unutuyor ve bir daha doğum yapacak olursam yine normal doğum yaparım galiba Allah izin verirse tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…