• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 aralık bebiş anneleri gelin listeye:)

nasil 5 haftalik oluyor bende bunu anlamiyorum..sati baz alarak hesapladigimizda ok..ama biz regl oldugumuz gun hamile kalmiyoruz ki..sattan 14-20 gun sonra hamile kaliyoruz...bu durumda sat tarihi gercekci gelmiyor bana bir turlu ya...

evet canmm bencede adet ilk gününden hesap yapılırmı?yapıyo işte dr.lar...biz adet bittikten nerdeyse 10 gün sonra ancak yumurta oluyo...
2hafta boş geçiyo bence.
o sebeple 9 ay 10 gün diyolar...boş geçen 2hafta o ongünle dolduruluyo...

evet canmm bencede adet ilk gününden hesap yapılırmı?yapıyo işte dr.lar...biz adet bittikten nerdeyse 10 gün sonra ancak yumurta oluyo...
2hafta boş geçiyo bence.
o sebeple 9 ay 10 gün diyolar...boş geçen 2hafta o ongünle dolduruluyo...

azizecim evet ama..bazi arkadaslarimiz sat hesabina gore 5 haftalikken doktora gittiklerinde tam haftasina gore ve tam 5 haftalik diyorlarmis..bizim bu ulkede mi sorun var bende mi anlamadim..benim sat 4 martti..ovulasyon testi kullandim 16-17 yi gosterdi bu sebeple gunlerimide biliyorum..10 nisanda dr gittik..ben doktora 5 haftalik oldugumu soyledim..ve keseyi gormek istedigimi soyledim o daha cok kucuk gorunmez falan dedi..her neyse alttan bakarak keseyi gordu ama 3,5-4 haftalik 4 mm. dedi bana..oysa ben sat hesabina gore 5+2 olmustum neredeyse...oyuzden cok korkuyorum bende mi var bi sorun diye....gerci hepimizde turlu turlu endiseler var..herbirimiz kendimizi bir digeri ile karsilastiriyoruz...oysa en onemli konuyu unutuyoruz...5 parmagin 5 i bir mi? tabiki degil...her birimizin fizyolojik yapilari birbirinden ayri...bir cok site dolastim haberi aldigimdan beri hic belirti olmamasida son derece normalmis...biz kendimizi dinlemekten kendimizi alamiyoruz...
Hani ADANALI dizisinde Oktay Kaynarca diyor ya ' Amaaaaaaaaann' aynen oyle demek lazim..doktor bana oyle dedi hos kendisi amerikali ama takma dedi yani..ve sunu ekledi ilk 3 ay icin bebek senin degilmis gibi dusun bebek varmis gibi hareket et..''nasil basarilirsa boyle bisi..aslina bakarsaniz cok dogru da nasil uygulanir?
Sozun ozu ,yuce Rabbim,hepimizin yavrularini korusun, can versin, kan versin,saglik ve sihhat versin ve hayirlisiyla saglikla sihhatle kucaklarimiza almamizi nasip eylesin insallah..Allah,saglikli ve hayirli evlatlar nasip eylesin insallah cumlemize...Amin..Allah, bebek isteyen herkese hayirlisiyla tez zamanda hayirli saglikli sihhatli evlatlar nasip eylesin insallah Amin..Allah hepimizin hakkinda hayirlisini nasip eylesin insallah Amin..
Ohh duami ettim Allah kabul eylesin insallah..
Hepinize sevgiler kizlar saat farkindan dolayi sizlerle ayni saatlerde olamiyoruz..ama dualarimdasiniz sizlerde dualarinizi eksik etmeyin benden..bu gurbet ellerde...ah ah..bak baslicam gene simdi aglamaya...
opuldunuz hamisler..

Kizlar aklima gelmisken yazmak istedim...gebelikte banyo yaparken su sicakligina dikkat edilmesi gerekiyormus...
SU ILIK OLACAK...
kesinlikle sicak su ile banyo YAPILMAYACAK..
ozellikle gobege dogru sicak su asla TUTULMAYACAK..
banyo da 15 dakikadan fazla KALINMAYACAK...aksi taktirde kanamalara neden oluyormus
Bilgilerinize sunarim arkadaslar...
Ps:Ozellikle dikkatli okunmasi icin buyuk harf ile yazdim simdiden affola..:)

merhaba arkadashlar,
ben henuz ozel mesaj yollayamiyorum, 7_in bitirdin nikli arkaedasimizin email adresini nasil bulurum? burdan ona ulasamiyorum,tum forumu takip de edemiyorum,bilenler bana ozele yaza bilirmisiniz? onceden coook tesekkurler. Sevil, Baku.

günaydın arkadaşlar.Bende dün doktora gittim.üstten muane etti, kese göründü.kalp atışı için 2 hafta sonra gidicem.6+5 im.Doktorum alttan bakmaya gerek yok şimdilik dedi.Herşey normal gözüküyomuş.Mide bulantım hemen hemen hiç yoktu.bu sabah kötüyüm.Kahvaltı yapasım yok,Midem bulanıyor ,çıkarmamak için leblebi falan yedim.Ne fena bişeymiş ..

günaydın arkadaşlar.Bende dün doktora gittim.üstten muane etti, kese göründü.kalp atışı için 2 hafta sonra gidicem.6+5 im.Doktorum alttan bakmaya gerek yok şimdilik dedi.Herşey normal gözüküyomuş.Mide bulantım hemen hemen hiç yoktu.bu sabah kötüyüm.Kahvaltı yapasım yok,Midem bulanıyor ,çıkarmamak için leblebi falan yedim.Ne fena bişeymiş ..

Hayırlı olsun canım..herşeyin yolunda olması çok güzel bi yerde okudum mide bulantısı da herşeyin yolunda olduğunun bir göstergesiymiş ben 5+6 yım bugün ama mide bulantısı yaşamıyorum henüz...

Günaydin hanimlar nasilsiniz? ya bende mi bi anomalik var hic bulantim felan yok cok tedirgin olmaya basladim arti gögüslerim aciyodu simdi acimiyorlar ama hala büyük ve sertler. Kalp atisi icin randevum doktorda sali günü. Acaba diyorum yarina alsam duyabilirmiyim?

Canım benımde bugüne kadar midem bulanmadı.Herşey normaldi.Ara ara karnım ağrıyor,Göğüslerim şiş.Bu sabah midem kötü ama , kendimi sıkmasam çıkarıcam.Hiç bişi yiyesim yok.Nasıl olucak böle bilmem

ay yaşasın demek bebeiş annesine kendini göstermeye başladı hayırlısyla kalp atışlarııda görürsün inşallah

canım ya ben ilk defa senden duyuyorum mide bulantısının iyiyye işaret olduğunu benim tüm sülalemde hiç kimsede mide bulatısı olmamış yani olmayınca orda bebe yok anlamına gelmiyor şimdi sen öle yazınca kafam karıştı

canım ya ben ilk defa senden duyuyorum mide bulantısının iyiyye işaret olduğunu benim tüm sülalemde hiç kimsede mide bulatısı olmamış yani olmayınca orda bebe yok anlamına gelmiyor şimdi sen öle yazınca kafam karıştı

Canim bende bilmiyorum ki iyi yada kötü olup olmadigini :)
Sadece herkesde olup bende olmayinca endiselendim.

doktor bana oyle dedi hos kendisi amerikali ama takma dedi yani..ve sunu ekledi ilk 3 ay icin bebek senin degilmis gibi dusun bebek varmis gibi hareket et..

Aslında çok güzel bi cümle kurmuş doktorun, ama ister istemez hamile olduğumuzu öğrendiimizden itibaren hevesleniyoruz, hayaller kurmaya başlıyoruz, kimimiz alışverişlere bile başlıyo. Aslında yanlış bişey galiba, bu kadar umutlandığımız için en ufak bi olumsuzluk yaşadığımızda moralimiz bozuluyo, çok üzülüyoruz. Allahım yaşatmasın inşallah kötü bi durum ama benim kesem küçük çıktığından beri herşeyi düşünür oldum, belki de bebişim bizimle kalmayı seçmeyecek ve bırakıcak bizi, ama ne olursa olsun ümitleri kaybetmemek gerekli. Doğa en mükemmeli oluşturmaya çalışırmış, hamilelikte de en ufak bir hata bile affedilmezmiş,yani eğer bebeğimizi kaybedersek unutmayalım ki aslında onu sağlıklı olmadığı için kaybediyoruz. Amaaaan yine sabah sabah efkarlandım... Umarım herşey yolundadır.... :CüvCüv:

Sezencim..hic korkma tatlim o tarz lekeler normalmis..hergun hergun olursa dr gitmek gerekliymis..Allah'in izni ile bir daha tekrarlamaz insallah...icini ferah tut canim benim..
canım labiancam...yarın doktora gideceğim tahliller için çağırmıştı iyi olacak dünkü lekeyi de söylerim..bir an önce yarın olsun da doktora gideyim diye bekliyorum..sen nasılsın? tekrar test yaptırdın mı canım?

Günaydin hanimlar nasilsiniz? ya bende mi bi anomalik var hic bulantim felan yok cok tedirgin olmaya basladim arti gögüslerim aciyodu simdi acimiyorlar ama hala büyük ve sertler. Kalp atisi icin randevum doktorda sali günü. Acaba diyorum yarina alsam duyabilirmiyim?
bebişkom içini ferah tutu herkesin midesi bulanacak diye birşey yok..hem kalp atışları için salı bile erken..aslında tam oalcak kalp atışları 8 haftalıkken duyulurmuş internette de araştırabilirsin..salı gidersen muhtemelen alttan bakacak doktor..ama bidem niye bulanmıyor diye düşünme gayet normal benim annemin de hiç olmamış..

Kizlar aklima gelmisken yazmak istedim...gebelikte banyo yaparken su sicakligina dikkat edilmesi gerekiyormus...
SU ILIK OLACAK...
kesinlikle sicak su ile banyo YAPILMAYACAK..
ozellikle gobege dogru sicak su asla TUTULMAYACAK..
banyo da 15 dakikadan fazla KALINMAYACAK...aksi taktirde kanamalara neden oluyormus
Bilgilerinize sunarim arkadaslar...
Ps:Ozellikle dikkatli okunmasi icin buyuk harf ile yazdim simdiden affola..:)
canım bilgi verdiin için sağol çok önemli gerçekten ben de okumuştum hatta o nedenle hamilelere hamam yasak..iyi değil sıcak su..sağol canım

Canim bende bilmiyorum ki iyi yada kötü olup olmadigini :)
Sadece herkesde olup bende olmayinca endiselendim.
canım senden önce bir arkadaş yazmışya ona dedim ben kızlar mide bulantısı iyiye işaretmiş diye :)
Aslında çok güzel bi cümle kurmuş doktorun, ama ister istemez hamile olduğumuzu öğrendiimizden itibaren hevesleniyoruz, hayaller kurmaya başlıyoruz, kimimiz alışverişlere bile başlıyo. Aslında yanlış bişey galiba, bu kadar umutlandığımız için en ufak bi olumsuzluk yaşadığımızda moralimiz bozuluyo, çok üzülüyoruz. Allahım yaşatmasın inşallah kötü bi durum ama benim kesem küçük çıktığından beri herşeyi düşünür oldum, belki de bebişim bizimle kalmayı seçmeyecek ve bırakıcak bizi, ama ne olursa olsun ümitleri kaybetmemek gerekli. Doğa en mükemmeli oluşturmaya çalışırmış, hamilelikte de en ufak bir hata bile affedilmezmiş,yani eğer bebeğimizi kaybedersek unutmayalım ki aslında onu sağlıklı olmadığı için kaybediyoruz. Amaaaan yine sabah sabah efkarlandım... Umarım herşey yolundadır.... :CüvCüv:
evet canım allah öle bir ayarlıyorki hatalı dna sı olan özürlü yada sakat olucak bebekler kendiğilinden düşüyor vücuy kabul etmiyor ama inşallah hepimizin sağlıklı bebeişleri olur

Back