2010 Aralık Anneleri

ilk aylarda beslenme nasıl olmalı neleri daha çok tüketmeliyiz,mesela ilk 2 ay ceviz yemenin bebeğin zihinsel gelişimi içim çok faydalı olduğunu biliyorum ben. aslında sadece onu biliyorum:dance: böle gerekli bilgileri onlan arkadaşlar varsa paylaşabilirmi lütfen..internette bu tarz bilgilere rastlamadım hiç ben sadece günlük yemek listeleri var

gizemli sana özelden yazıcaktım kapamışsın cnm özelini de arkadaşlık talebinide kıs ulaşmak isteyen sana nasıl ulaşacakkaydirigubbakcemile3

evet tatlım hoşgeldin nasılsın cnm .Şeniz

bu arada bazı arkadaşlar herkese cevap veriyo demiştim bu arkadaşlardan biri hatta ilk sıradaki cucu kızlar valla bende sizin gibi olmuştum ilk cevap verip benle konuşan cucuydu cnm benim :1hug:Şeniz

kızlar merhaba iki gün önce kahverengi bi lekelenmem oldu cok azda olsa cok moralim bozuldu dün doktoruma gittim keseyi gördük çok şükür ama asıl annelik kalp atışından sonra başlar dedi simdi iki hafta sonraya randevuverdi umarım kalp atışını duyabilirim 10 günlükte birapor aldım şuan evde dinlenmedeyim cumartesi günü 6 haftalık olucam allah nasip ederse herhangi bir bulantı felan yok bende tek belirti kasıklarımdaki ağrı sizlerdede oluyomu arkadaşlar kasıklarınızda ağrı

evet arkadaşlar bu çok önemli ben şimdi özellikle faydalı sebze yemeklerine daha çok dikkat ediyoru ama bilmeden yanlış bişey yapmıyalım mesela ıspanak ben faydalı diye düşünüyorum ama zararı varmı kızlar .
bide sütün içine bal katıp için arkadaşlar içabilen varsa
günde bi fincan da pekmez tüketmemiz gerekiymuş bebeğimiz zamanla bizden besleniceği için kansızlığı önlemek için çok önemli arkadaşlar

evet canım benimde oluyoo.rahim büyüdüğü için oluyormuş ve çok normalmiş endişelenme

kizlar biri beni dürtsün lütfen,kalkiyim azcik evi toparlayim
ben yattikca ev kalkiyor yeminle :1ninca:

aman tatlım ya kalsın işler boş ver anneliğin tadını çıkaralım elbet zamanla düzenimizi oturtacaz tekrar şimdi keyfine bak olumunekankayizsmile

hadi hayırlısı cnm bende iki hafta sonra kalp atışını duymaya gidecem :dance:
canım bende bulantı da oluyo ama özellikle sancı çok oluyoo cnm ama normalmiş bu ilk ayda rahim gebeliğe alışıyo kese yerleşip büyüyo napalım bebişler için sancıya da katlanıcaz :CüvCüv:

daha çok küçükler ama walla dün bi biberon gördüm alcaktım o kadar sevimliydiki sonra ne yapıosun sen dedim uyurken uyanırken hep aklımda eşimde diyo gün içinde hep aklıma gelio diye ne tuaf bi duygu tüm hayatımızı şimdiden etkisi altına aldı

ıspanak demir içerdiği için zararlı olduğunu düşünmüyorum canım ben.ben özellikle yemeye çalışıyorum.mesela dün canım acayip sucuk yemek istedi biraz fazla pişirerek yemek zorunda kaldım.aslında sucuk salam sosis gibi çiğ et içeren gıdalar tüketmememliyiz

canimm ben eski topigimize yazmistim ama burayada yazayim..gebelikle ilgili okudugum kitaplardan birindeki besin piramidinin basitlestirilmis hali bu..ekleme yapmak isteyenler yapsinlar elbette.
en cok ihtiyac duyulan besinler
ekmek,tahil,makarna ve pirinc
icerdikleri: protein,lif,enerji,vitamin ve mineral..
cok lif iceren besinler kepekli ekmek,firinda pismis patates ve bugday yada yulafli kahvaltilik tahillar.kahvalti tahillari genellikle vitamin ve demirle güclendirilmislerdir..günde 6-11 tüketilmelidir..

en cok ikinci ihtiyac duyulan besin grubu
sebzeler ve meyveler
sebzeler
icerdikleri:lif,a ve c vitamini,folik asit,potasyum ve demir..günde 3-5 yada daha fazla tüketilmeli.
meyveler
icerdikleri:lif,c vitamini ve potasyum.günde 2-4 yada daha fazla tüketilmeli.

daha az ihtiyac duyulan besin grubu
et,tavuk,balik,fasulye,kuruyemis ve süt ürünleri.
et,tavuk,balik,fasulye,kuruyemis icerdikleri: protein,a ve b vitamini,lif,demir ve cinko.
gerekli ölcü günde 2-3.(50-70 gr et yada balik,2 yumurta,2 cay kasigi yer fistigi gibi)
süt ürünleri icerdikleri: kalsiyum,protein,a vitamini,cinko,magnezyum,iyodin.
gerekli ölcü günde 2-3.(40 gr peynir,200ml süt gibi.)

en az tüketilmesi gereken besin grubu
yag,seker,tuz ve alkol..
icerdikleri:diger tüm besinleri az icerdikleri icin az yenmeli..

kizlar biri beni dürtsün lütfen,kalkiyim azcik evi toparlayim
ben yattikca ev kalkiyor yeminle :1ninca:
amaann boşver bacım yaaaa temizsin diye madalya veren mi va bırak biraz sonra yaparsın hem yorma kendini sakın
walla herkesin belirtisi farklı ama bu ağrılar normal diye biliyorum rahimde ki genişlemeler yüzünden

walla kızlar

1-her sabah düzenli kahvaltı yapıroum ama öle reçel bal falan değil domates salkatalık peynir seytin falan iş yerinde anca bu kadar

2-öğlen evden yemek getiriyorum hazır gıda tüketmiyorum

3-ara öğünlerde badem ceviz ananas elma portakal gibi meyva yiyiroum

4-akşam üzeri soğuk süt içiyorum ki nefret ederim yanına bi kaç bisküviyle

5-akşamları mutaka haftada bir kez balık bir kez et bir kez baklagil birkezde sebze yiyorum günlere blünce kolay oluyo

6-akşam tekrar meyve yiyiorum

bide şu haşlanmış yumurtay yesem omlet yesek nolur sanki haşlanmış iğrenç kokuyo

HAMILELIKTE SAGLIKLI BESLENME
-tatli yerine kuru meyve yemeye calisin.
- tuzu azaltin
-turta,cips,kek ve bisküvi gibi isleme tabi tutulmus besinlerden kacinin
-demir iceren besinlerle( kirmizi et gibi) beraber c vitamini alirsaniz (meyve,sebze gibi) demir daha kolay emilir.
-düsük yag oranina sahip süt ve süt ürünleri secin.ve ilave seker katkilarini kesin.
-cig et,az pismis et ve tavuktan kacinin,kesme tahtalarinizi yikarken daha özen gösterin ve ellerinizi iyi yikayin.
-cig yumurta ve mayonez gibi besinler yemeyin.
-pastörize edilmemis inek,keci yada koyun sütü icmeyin.
-küflü peynir türlerinden kacinin.
-bozulmus besin ve cillenmis patates yemeyin.

kızlar bu arada vucuduna bişey süren varmı şimdiden kimileri badem yağı sürüyo kimileride badem kıllanmayı arttıryor diye kakao yağı sürüyo

aşk meleği bana arkadaşlık isteği gelio az önce aldım bi tane sen enden yapamadın ki bak bakalım ben sana göndermiştim olmuş mu

amaann boşver bacım yaaaa temizsin diye madalya veren mi va bırak biraz sonra yaparsın hem yorma kendini sakın

walla herkesin belirtisi farklı ama bu ağrılar normal diye biliyorum rahimde ki genişlemeler yüzünden
ay amaaan demi,dün temizlemistim kayinbabam ugrayack diye..bugünde yeter bosver..
hem birazdan canim kalkip az süslenmek istedi,kokosluktan güc kaybediyorum yata yata kaydirigubbakcemile3 bayanssulusmile

süpersinnn bence cok güzel...yumurtayi nasil istersen öyle ye,hem tek protein onda yokki,onun yerine zeytin bile yesen almis olursun gerekli gidani yerimseniben
bende yazayim,fikir olur birbirimize kizlar...
herkes yazsin bence :lepi:

sabah
-önce bi su bardagi su iciyorum,matabolizmam calissin diye
-1 bardak süt,beyaz peynir yada krem peynir,1 yemek kasigi pekmez,bal yada recel,1 avuc ceviz,1-2 dilim hafif kizarmis ekmek
ögün arasinda 1 bardak taze meyve suyu iciyorum.
öglen
-corba,varsa zeytinyagli yemek,1 kase yogurt,1 dilim ekmek
ögün arasinda kücük bi porsiyon meyve atistiriyorum
ikindi
-1 bardak süt yada meyve suyuyla beraber birkac tane tahilli bisküvi..yaninda istersem salatada yapiyorum
aksam
-et,tavuk,balik,artik hangisi varsa,1 porsiyon makarna yada pilav,salata,1 dilim ekmek.
yatmadan bikac saat öncede meyve yiyorum..
benimde genellikle böyle arkadaslar olumunekankayizsmile

ohh maaşallah
kızlar böle yazıyoruz ama alamayan yada canı çeken varmıdır acaba yazmasak mı ya şimdi aklıma geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…