• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

kızlar banyo konusunda bende size bir fikir vereyim babası duşa girerken deniz şortunu giyiyor oğlumu da kucağına alıyor birlikte duşun altına giriyorlar ben lifiyle vücudunu yıkıyorum şampuanlanıyor sonra ama nasıl zevk alıyor anlatamam kahkahalar atıyor koltuk altlarından tutup duşun altına koyuyoruz çekiyoruz gülücükler atıyor biz hep böyle yıkıyoruz her gün yıkanıyor hemen hemen tavsiye ederim mutlaka deneyin

öyle valla, insan ne yedireceğini şaşırıyo, hele benim kendi sütüm de yok, mama takviyesi yapıyoruz zaten:( Off valla ben doktora da ebemize de çok kızgınım, 3 aydır mama vermeme rağmen(zaten sadece anne sütü alamıyo) kesinlikle anne sütü ve formül süt dışında bişey vermeyeceksin dediler, 4.ayda en azından meyve sularıyla başlasaydık bu kadar kasmıyacaktım, kızım şimdi hiçbişey yemek istemiyo, hep zorla, bu zorla yedirmeler ilerde hiç yememeye dönecek biliyorum ama aç kalmasını da istemiyorum. İkinci çocuğum olursa asla dinlemiycem ebeleri de doktoru da, kendim beslenme düzeninin oturtucam. O yemedikçe ben stres oluyorum, dün inat ettim, sen ek gıda yemezsen ben de mama yapmıycam sana diye, benim sıpa benden inatçı, akşam 5'e kadar 1 -2 kaşık hariç hiçbişey yemedi, artık dayanamadım mama yaptım bu sefer onu da içmedi, 100cc ancak içmiştir, o kadar üzülüyorum ki böyle yaptıkça, ne oyunlar ne şarkılar söylüyorum ama yok yok yok:37:

Bende doktorları bu yönden dinlemekten yana değilim...
Ve doktorların fikirleri de farklı farklı eğer emmeyen bir çocuk ise yada annenin sütü az ise bence hazır mamalar yerine 3-4 ayllık iken ek besinlere başlanmalı...Bende 5 aylık iken başladım... Ama mama felan neredeyse hiç vermedim...Herşeyi yiyor çok şükür hiçbir zorluk çekmiyorum...Eltim var benim oğlandan 20 gün küçük oğlu var çocuk 4 ay zor emdi hep hazır mama yaptı çocuğa şimdi hiçbir şey yediremiyor canım... Neverse öğürüyor çıkarıyor...

yusufmelih bizde aynen arada babayla yıkanıyoruz gerçekten zevkli oluyor

günaydın annişlerrr
kızlar sizden fikir almak istiroum ben bebeğime muhallebi yapmak istiorum ama pirinç unu alınca sütle yapmak lazım onu süt veremicez 1 yaşına kadr o yüzden yapamıorum
geçen gün markette hero baby sütlü pirinç unu yazan bi kutusunu gördüm içinde bi sürü vitanim var ama hazır olduğu için almakta tereddüt ettim
sizce ne yapmalıyım
ne kadr uzak tutabilirim hazır ürünlerden bebeiğimi ooffff ek gıda çok zor yaaaa

Milupanın anne sütü ile yapılan gece 8 tahıllı ürünü var prinç ununun su ile yapılanı da var....
Ben milupanın aldım ama sadece bir yere gittiğimde kv falan her zaman birşey olmuyor akşamları veriyorum...

Sinemcim ilk önce milupayı suyla hazırlayıp içine diğer malzemelerimi koyuyorsun bende alternatif olarak 8 tahıllıdan almayı düşünüyorum..
canım benim erimesi açısından izlediğim sıralama şu ilk suyu kaynatıyorum tereyağını koyuyorum labneyi koyuyorum tabi eritiyorum sonra 8tahıllıyı koyuyorum kıvamını bulduruyorum sonra pekmezi koyuyorum eğer fazla cıvıyorsa az daha tahıllı ekliyorum,dr.umuz buna ilavten bunu aptamil 2yle yapabilirsin dedi ve cevizi un gibi yapıp buna kat dedi,ben ceviz rondodan geçirmediğim için katamıyorum aptamilide daha yeni denicem bakalım,çocuğu proteine boğmaktan korkuyorum :))
kızlar banyo konusunda bende size bir fikir vereyim babası duşa girerken deniz şortunu giyiyor oğlumu da kucağına alıyor birlikte duşun altına giriyorlar ben lifiyle vücudunu yıkıyorum şampuanlanıyor sonra ama nasıl zevk alıyor anlatamam kahkahalar atıyor koltuk altlarından tutup duşun altına koyuyoruz çekiyoruz gülücükler atıyor biz hep böyle yıkıyoruz her gün yıkanıyor hemen hemen tavsiye ederim mutlaka deneyin
canım bizde hep yazın sein dediğin gibi yıkarız diye düşünüyordu ama eşim iş gezisinde yok 3ay o yüzden o şıkkı eledim direk :))ama gelince öyle yaparız artık
öyle valla, insan ne yedireceğini şaşırıyo, hele benim kendi sütüm de yok, mama takviyesi yapıyoruz zaten:( Off valla ben doktora da ebemize de çok kızgınım, 3 aydır mama vermeme rağmen(zaten sadece anne sütü alamıyo) kesinlikle anne sütü ve formül süt dışında bişey vermeyeceksin dediler, 4.ayda en azından meyve sularıyla başlasaydık bu kadar kasmıyacaktım, kızım şimdi hiçbişey yemek istemiyo, hep zorla, bu zorla yedirmeler ilerde hiç yememeye dönecek biliyorum ama aç kalmasını da istemiyorum. İkinci çocuğum olursa asla dinlemiycem ebeleri de doktoru da, kendim beslenme düzeninin oturtucam. O yemedikçe ben stres oluyorum, dün inat ettim, sen ek gıda yemezsen ben de mama yapmıycam sana diye, benim sıpa benden inatçı, akşam 5'e kadar 1 -2 kaşık hariç hiçbişey yemedi, artık dayanamadım mama yaptım bu sefer onu da içmedi, 100cc ancak içmiştir, o kadar üzülüyorum ki böyle yaptıkça, ne oyunlar ne şarkılar söylüyorum ama yok yok yok:37:

canım bizim dr.da 5.ay ciddi ciddi tattırmalara geçirmişti yoksa 6.ayda alışamaz demişti günde 1öğün bişey vriyordum ille hep buay pek zorlanmadık o yüzden hatta .ayda çay kaşığıyla tattır demişti ama o ay masal çok huysuzdu başaramamıştık pek,5te uyguladık ama,buayda kahvaltılara ve her öğüne geçtik artık ara ara beğenmedkleri oluyo ama çok zorlamıyor beni

sporstar anego günaydın kızlar nasılsınız
kızlar ek gıdaya başlayınca kakasını 3 güna bir yapmaya başladı bizimki
sizinde başınıza geldimi
anne sütü alıyorken 4-5 defa yapardı günde

ben de demir damlasına başladıktan sonra 4-5 günde bir yapmaya başladı kakasını..önceden 2 günde bir yapardı...
acaba sütümmü yetmiyor dedim ama doktor kakayla ilgisi yok,çişiyle ilgili sütün yetip yetmediği dedi...anne sütü alan bebeklerin bir haftaya kadar kaka yapmamaları normalmiş...
ben de demir damlasına bağladım kendimce...sizde de değişiklik oldu mu demir damlasından sonra?...

günaydın annişlerrr
kızlar sizden fikir almak istiroum ben bebeğime muhallebi yapmak istiorum ama pirinç unu alınca sütle yapmak lazım onu süt veremicez 1 yaşına kadr o yüzden yapamıorum
geçen gün markette hero baby sütlü pirinç unu yazan bi kutusunu gördüm içinde bi sürü vitanim var ama hazır olduğu için almakta tereddüt ettim
sizce ne yapmalıyım
ne kadr uzak tutabilirim hazır ürünlerden bebeiğimi ooffff ek gıda çok zor yaaaa

pandam ben muhallebisini 1 çay bardağı suyu 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla pişirip içine 3 ölçek milupa devam sütü koyarak hazırlıyorum gece yatmadan veriyorum ve seviyor...ben de size bişey sormak istiyorum biz kahvaltıya yeni başlayacağız 3-4 adet cicibebe ıhlamurla ıslatılıp içine peynir yumurta pekmez katılıp verilir diye okuyorum nette acaba cicibebe vermek ne kadar doğru siz nasıl yapıyorsunuz vermelimiyim acaba.

pandam ben muhallebisini 1 çay bardağı suyu 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla pişirip içine 3 ölçek milupa devam sütü koyarak hazırlıyorum gece yatmadan veriyorum ve seviyor...ben de size bişey sormak istiyorum biz kahvaltıya yeni başlayacağız 3-4 adet cicibebe ıhlamurla ıslatılıp içine peynir yumurta pekmez katılıp verilir diye okuyorum nette acaba cicibebe vermek ne kadar doğru siz nasıl yapıyorsunuz vermelimiyim acaba.

anladım canım sağol
walla ben de kahvaltı vermedim daha doğru düzgün
doğruysa ben de vermek isterim bebe bisküvisi

ewet bende o yüzden milupanın 8tahıllı kahvaltılık ürününü alıyorum,nasıl koyulaştırcaz yoksa cici bebe benimde içime sinmiyor,ekmek ufalayıp yapmayı beceremedim en iyisi tahıllı kahvaltılık ürününden katıyorum koyulaşıyor kıvamı

Bizim işi yerindeki ebeye sordum...
Formula sütler varmış milupanın falan onları kullanmak iyiymiş...
Onlarla içine ne katacaksan pekmez,yumurta sarısı,krem peynir felan atıp veriyorsun....

Bizim işi yerindeki ebeye sordum...
Formula sütler varmış milupanın falan onları kullanmak iyiymiş...
Onlarla içine ne katacaksan pekmez,yumurta sarısı,krem peynir felan atıp veriyorsun....

ama onlar 1yaş ve sonrası hep 1+ yazıyor yanlarında,birde sırf sütlü yani sulu cıvık oluyor

ama onlar 1yaş ve sonrası hep 1+ yazıyor yanlarında,birde sırf sütlü yani sulu cıvık oluyor

Hmm bak 1 yaş altı var mı yokmu bilmiyorum...
Sütün içine bisküvi de katıyormuş...
Ama ben kendi yaptıığımı söyleyeyim... Ne vereceksem tek tek veriyorum yumurta sarısını,peynirini da yiyor elimle verdim mi daha bir güzelde yiyor çiğneme ve damaklarını oynatmak onun da hoşuna gidiyor... ve arada senin verdiğin kahvaltılığın içine de katıyorum...

evet öyle bence de sulu olur ve tok tutmaz 8 tahıllı kahvaltılık sıvı mı yoksa tahıl karışımı toz mu
tahıl karışımlı toz canım,ya snuçta diğerürünler doğal olduğu için bu toz hazırda olsa endişelendrmiyor beni,doğalı varken yapma taraftarıyım ama hazırada karşı değilim yanibirbirlerini bütünlüyorlar bu şekilde,yoksa sırf sulu peynir pekmez nasıl tok tutsun ekmek ufalamaktan daha sağlıklı gözüktü bana öyle açıkcası
Hmm bak 1 yaş altı var mı yokmu bilmiyorum...
Sütün içine bisküvi de katıyormuş...
Ama ben kendi yaptıığımı söyleyeyim... Ne vereceksem tek tek veriyorum yumurta sarısını,peynirini da yiyor elimle verdim mi daha bir güzelde yiyor çiğneme ve damaklarını oynatmak onun da hoşuna gidiyor... ve arada senin verdiğin kahvaltılığın içine de katıyorum...

1yaş altı yok canım,peynirde yumurtada vericeğimiz miktar çok az oldğu için ben elde vermiyorum işte böle karman çorman bişey yapıp 1 kase haline getiriyorum daha göz dolduruyor,karnınıda tabi:9:

tahıl karışımlı toz canım,ya snuçta diğerürünler doğal olduğu için bu toz hazırda olsa endişelendrmiyor beni,doğalı varken yapma taraftarıyım ama hazırada karşı değilim yanibirbirlerini bütünlüyorlar bu şekilde,yoksa sırf sulu peynir pekmez nasıl tok tutsun ekmek ufalamaktan daha sağlıklı gözüktü bana öyle açıkcası

1yaş altı yok canım,peynirde yumurtada vericeğimiz miktar çok az oldğu için ben elde vermiyorum işte böle karman çorman bişey yapıp 1 kase haline getiriyorum daha göz dolduruyor,karnınıda tabi:9:

Herkesin farklı farklı işte...Haklısın zaten pek karın tututcu olMuyorlar...Herkes bildiği gibi yapsın canım :27:

Kızlar dün gece bebe büskivüsü tarifi buldum hemen denedik çok güzel oldu valla ben kızımdan daha çok sevdim ama o da bu sabah kahvaltısında yedi ve sevdi

tarifi şu şekide

•60 gr oda sıcaklığında tereyağı ( 2 yemek kaşığı )

•125 gram pirinç unu

•2 yemek kaşığı pekmez

•1 yumurta sarısı

Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.

Kızlar dün gece bebe büskivüsü tarifi buldum hemen denedik çok güzel oldu valla ben kızımdan daha çok sevdim ama o da bu sabah kahvaltısında yedi ve sevdi

tarifi şu şekide

•60 gr oda sıcaklığında tereyağı ( 2 yemek kaşığı )

•125 gram pirinç unu

•2 yemek kaşığı pekmez

•1 yumurta sarısı

Bütün malzemeyi karıştırıp dağılmayan bir hamur yapın. Serçe parmağınız kalınlığında açarak ister bardak ağzı isterseniz kurabiye kalıpları ile keserek şekil verin. Çok kalın açmayın içi pişmiyor. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika filan.
sağol canım paylaştığın çok iyi oldu doğal bir gıda olacak 125 gr pirinç unu kaç kaşık ya da kaç bardak oluyor onu nasıl ölçeceğimi bilmiyorum.

sağol canım paylaştığın çok iyi oldu doğal bir gıda olacak 125 gr pirinç unu kaç kaşık ya da kaç bardak oluyor onu nasıl ölçeceğimi bilmiyorum.

250 gramlık kutunun içindeki paketin yarısını kullandım öyle hesapladım ben ..gerçektende çok doğal içindekilerin hepsi zaten bebişlere vermemiz gereken şeyler

250 gramlık kutunun içindeki paketin yarısını kullandım öyle hesapladım ben ..gerçektende çok doğal içindekilerin hepsi zaten bebişlere vermemiz gereken şeyler

canım tarif çok hoş görünüo
bebeğine nasıl yedirdin bisküviyi
çok sağol paylaşımın için :)

nerdil Can ın yarı doğum günü kutlu olsun :)kızımda bugün yarı yaşını doldurdu :))Başladın mı sen ek gıdaya neler veriyorsun ve nasıl yapıyorsun .ayrıca yürüteç aldın mı? :)Aynı gün doğum yaptık ya sen neler yapıyorsun merak ettim :))

canım çok teşekkür ederiz sizinde yarı yaşınız kutlu olsun :46: ben ek gıdaya 6. ayımız dolunca başladım doktorumuzun önerisi ile sadece anne sütü veriyordum. ilk bşlangıc olarak sabah 11:00da elma rendesi yaptım 1-2 çay kaşığı ilk gün diğer günler yavaş yavaşçoğaltıyorsun. meyva püresinden 4-5 gün sonra sebze püresi akşamüstü 4 gb patates havuş küp küp doğranıp bir tatlı kaşığı pirinç ile haşlanır suyu süzülür ve çatalla ezilerek bebeğe sunulur ilk gün yine 1-2 çay kaşığından başlıyacağız. sebze püresine dana yağsız et veya dana yağsız kıyma koyulabilir bunlarda ezilerek bebeğe sunulur. sebze püresinden 4-5 gün sonra yoğurt günlük sütten mayalanabilir. yoğurttan 4-5 gün sonrada kahvaltı var o bulamaç dedikleri şekilde pekmez tuzsuz peynir yumurta sarısı bebek ekmeği v.s var içinde. hepsi karırtırılıp yada istenirse bebeğe de bağlıymış biraz tek tek de verilebilirmiş. :56: bizim kilomuz iyi olduğu için muhallebi vermedi normal listede yatmadan önce pirinç ununa yapılmış muhallebi vardıben vermeyeceğim emzirmeyede devam ediyorum... ha unutmadan birde su verdi ek gıdaya geçince su ver dedi.

yürüteç almıyorum topuk kısmında ki kaslarda kısalma olduğu için bebekler parmak ucunda yüürürmüş ve yürüyüş bozukluğu olurmuşbu nedenle ben almıyorum kullanmıyoruz....

Back