• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

günaydın kukuleta,bende hep kayınvalidemle yıkıyordum,kışın haftada 2 yıkıyorduk şimdi hergün yıkıyoruz,neyse facete kızlardan duymuştum,dikdörtgen delkli çamş. sepetleri varya ona oturtuyorum onuda küvete koyuyorum tabi ,buarada sepete havlu seriyorum acıtmasın diye,çok kolay ve keyifli oluyor artık kendim yıkıyorum,bende dün denedim tek başına ilk defa ve sonuç başarılı

teşekkür ederim canım ilginçmiş benim de var delikli dikdörtgen çamaşır sepetim deneyeceğim ben de benim banyom küvetli değil duşakabin ama yine de daha kolay olabilir dediğin gibi.

günaydın arkadaşlar ben de 2010 aralık annesiyim ancak ben tüp bebekle anne olacaklar sayfasındandım orada da herkes faceye uçtu orası da boş kaldı ne yazıkki....ara ara sizin sayfanızı da okurdum burası yeniden şenlendi çok mutlu oldum...size bikaç sorum olacak bebeklerinizi ne kadar sıklıkta banyo yaptırıyorsunuz bir de kendiniz tek başınıza yaptırabiliyor musunuz...ben küvetine oturtarak yaptırmaya çalışıyorum tabi eşimle artık çok zor oluyor sürekli hareketli ve kayıp duruyor kendi başıma yaptırmak istiyorum ama herhalde şimdilik başaramam.

Merhaba ben oğlumu kendi kuvetinde 2-3 günde bir yıkıyorum...
Başının altına birşeyler koy rahatlıkla yıkarsın şimdi yıkayamazsan daha fazla kıpırdamaya başladımı hiç yıkayamazsın...İnan gittikçe zorlaşıyor...

sporstar anego günaydın kızlar nasılsınız
kızlar ek gıdaya başlayınca kakasını 3 güna bir yapmaya başladı bizimki
sizinde başınıza geldimi
anne sütü alıyorken 4-5 defa yapardı günde

Ek gıdaya başlayınca öyle oluyor...Ben doktora da sormştum bazen hiç yapmayacak gün içinde bazen birkaç defa yapacak dedi... Bunlar normal bence...

sporstar anego günaydın kızlar nasılsınız
kızlar ek gıdaya başlayınca kakasını 3 güna bir yapmaya başladı bizimki
sizinde başınıza geldimi
anne sütü alıyorken 4-5 defa yapardı günde

günaydın
bize günaydın yok mu :))
benim oğlum ek gıdadan önce 3 günde bir yapıyordu ek gıdaya geçince hergün yapmaya başladı bazen günde 2 defa yapıyor....ben şöyle değerlendiriyorum büyük ihtimalle benim sütüm yetmiyordu o yüzden az kakaya çıkıyordu şimdi yedikçe ve doydukça kaka yapıyor.

günaydın canım biz iyiyiz sen?
evet öyle oluyor kakalar artık bunda demir ilacınında payı var,yalnız bazen günde 2kere yapıyor
bazen 2günde bir,dr.bize demir ilacını 2-3günde bir verebilirsin dedi öyle olunca
sağolun kızlar inş. çabuk alışır bağırsaklarıda geçer

Ek gıdaya başlayınca öyle oluyor...Ben doktora da sormştum bazen hiç yapmayacak gün içinde bazen birkaç defa yapacak dedi... Bunlar normal bence...[/QUOTE]
inş. düzelir geçenlerde bamya yemiştim ondan iyi çalıştı sanırım bağırsakları
3 defa yaptı canım oğlum yaaa zor yapamamak biz çıkamayınca nasıl oluyoruz o el kadar bebeler ne yapsın
yapamayınca huzursuz oluyor

teşekkür ederim canım ilginçmiş benim de var delikli dikdörtgen çamaşır sepetim deneyeceğim ben de benim banyom küvetli değil duşakabin ama yine de daha kolay olabilir dediğin gibi.

olsun o önemli değil delikli ya sepet sular yere gidiyor diye dedim,duşakabinde de olur,banyo oturağı alıcaktım boşuna 1-2ay için bu çok iyi oldu,fikir sahibine çok teşekkürler,zaten artık iyice oturabildiklerinde daha kolay olur yıkamamız

mavrulam bende kendi küvetine havlu sererek yapıyordum ama hm sığmıyorlar artık hemde yatarak durmuyor böyl daha kolay bak dene

selamlar....ben de okuldan kaçtım bugun.kurul toplantısı vardı,ve en az 3-4 saat sürer.zaten yan ağrılarım vardı,ocağa geldim,tahlil vardim.salakkkkk hemşire hem canımı çook yaktı hem de damarımı patlattı hm de kan alamadı.bi daha denemesine izin vermedim.şimdi bile ağrıyor kolum.paşam ise uyuyor.ben kahvaltıyı sevdirmedim amabi türlü.yumurtayı sulandırıyorum yok.peyniri bekletiyorum onu da sulandırıyoru yokk.şimdi labne vericem.biri yazmıştı dr.ver demiş diye ama kim hatırlamıyorum.labneni zararı olur mu acaba?

olsun o önemli değil delikli ya sepet sular yere gidiyor diye dedim,duşakabinde de olur,banyo oturağı alıcaktım boşuna 1-2ay için bu çok iyi oldu,fikir sahibine çok teşekkürler,zaten artık iyice oturabildiklerinde daha kolay olur yıkamamız

mavrulam bende kendi küvetine havlu sererek yapıyordum ama hm sığmıyorlar artık hemde yatarak durmuyor böyl daha kolay bak dene

Haklısın benimki de sığmıyor küvetine ayaklarını sallıyor küvete vuruyor :)
Bu dediğini deneyeceğim...Ben normalde oturtuyordum zaten değişiklik olsun diye ama banyo hiç aklıma gelmemişti iyi oldu sağolsun :1:

selamlar....ben de okuldan kaçtım bugun.kurul toplantısı vardı,ve en az 3-4 saat sürer.zaten yan ağrılarım vardı,ocağa geldim,tahlil vardim.salakkkkk hemşire hem canımı çook yaktı hem de damarımı patlattı hm de kan alamadı.bi daha denemesine izin vermedim.şimdi bile ağrıyor kolum.paşam ise uyuyor.ben kahvaltıyı sevdirmedim amabi türlü.yumurtayı sulandırıyorum yok.peyniri bekletiyorum onu da sulandırıyoru yokk.şimdi labne vericem.biri yazmıştı dr.ver demiş diye ama kim hatırlamıyorum.labneni zararı olur mu acaba?

geçmiş olsun canım,yok bizim dr.da labne dedi,ben milupanın kahvaltılık 8tahıllı ürününden de katıyrum 1tatlı kaşığı pekmezde koyuyorum azıcık tereyağı böyle seviyor bizimki bi dene istersen

Haklısın benimki de sığmıyor küvetine ayaklarını sallıyor küvete vuruyor :)
Bu dediğini deneyeceğim...Ben normalde oturtuyordum zaten değişiklik olsun diye ama banyo hiç aklıma gelmemişti iyi oldu sağolsun :1:

rica ederim canım bende enazından tek yıkamay terfi ettim böylelikle,gönlü kırılmasın diye arada kv'yi çağırıpta yıkıcam tabi şuara 2-3günde birçağırırım bisüre sonra haftada bir sonra sadece oturmaya gelir artık:9:

geçmiş olsun canım,yok bizim dr.da labne dedi,ben milupanın kahvaltılık 8tahıllı ürününden de katıyrum 1tatlı kaşığı pekmezde koyuyorum azıcık tereyağı böyle seviyor bizimki bi dene istersen

sağo canım ya.,valla kolum sızlıyo hala...deneyeyim bi bakalıım inşallah sever.zaten ne sevyor ki?meyve sorun.çorba sorun...off of zor iş

rica ederim canım bende enazından tek yıkamay terfi ettim böylelikle,gönlü kırılmasın diye arada kv'yi çağırıpta yıkıcam tabi şuara 2-3günde birçağırırım bisüre sonra haftada bir sonra sadece oturmaya gelir artık:9:

Valla benim kv uzak annem de gelemiyordu ben 15 günlüktü yanlız yıkadım onlar yıkarken ağlayınca fena oluyordum... Bu arada kv uzaklaştırma fikri güzel tuttum :27:

ya kızlar şu çamaşır sepetinde yıkama fikri süpermiş.bugün denicem inş..
biz hala ek gıdaya geçmedik.doktorumuz 6.ayını bitirdikten sonra dedi
bakalm bizim ki ne yapıcak

günaydın annişlerrr
kızlar sizden fikir almak istiroum ben bebeğime muhallebi yapmak istiorum ama pirinç unu alınca sütle yapmak lazım onu süt veremicez 1 yaşına kadr o yüzden yapamıorum
geçen gün markette hero baby sütlü pirinç unu yazan bi kutusunu gördüm içinde bi sürü vitanim var ama hazır olduğu için almakta tereddüt ettim
sizce ne yapmalıyım
ne kadr uzak tutabilirim hazır ürünlerden bebeiğimi ooffff ek gıda çok zor yaaaa

günaydın annişlerrr
kızlar sizden fikir almak istiroum ben bebeğime muhallebi yapmak istiorum ama pirinç unu alınca sütle yapmak lazım onu süt veremicez 1 yaşına kadr o yüzden yapamıorum
geçen gün markette hero baby sütlü pirinç unu yazan bi kutusunu gördüm içinde bi sürü vitanim var ama hazır olduğu için almakta tereddüt ettim
sizce ne yapmalıyım
ne kadr uzak tutabilirim hazır ürünlerden bebeiğimi ooffff ek gıda çok zor yaaaa

benim bebeğimde 6 ay bitti yeni başladık ek gıdaya günde 1 defa pirinç unu veriyorum bebelc sütlü pirinçli su iel yapılıyor pişirmeyede gerek yok hemde çok sevdi bebeğim :)ama şu süt ile ilgi soru işaretleri hep kafamda malesef

günaydın annişlerrr
sizce ne yapmalıyım

Canım kendi sütün varmı ben pirinç ununu suyla pişiyorum ılıklaşınca içine 20-30 cc kadar kendi sütümden koyuyorum bayıla bayıla yiyor.bir kere yine pirinç ununu suyla pişirdim içinme tatlandırması için bu sefer pekmez koydum o da güzel oldu..

Sinemcim ilk önce milupayı suyla hazırlayıp içine diğer malzemelerimi koyuyorsun bende alternatif olarak 8 tahıllıdan almayı düşünüyorum..

ben demiştim canım face de :) benimki normal peynir sevmedi ama labneye bayıldı, ama karıştırarak veremiyorum hiçbişeyi o zaman yemiyo, hepsini ayrı ayrı veriyorum, karışımları yemezse ayrı ayrı vermeyi dene, pekmezini ayrı, labnesini ayrı, yumurtasını ayrı :)
günaydın annişlerrr
sizce ne yapmalıyım

canım 1 ay sonra yarı yarıya sütü sulandırarak yapabilirsin, ama ben bu konuda çok kuralcı değilim, sütle çorba filan yapıyorum, zaten demir takviyesi yapıyoruz damlalarla, o yüzden içim rahat

Canım kendi sütün varmı ben pirinç ununu suyla pişiyorum ılıklaşınca içine 20-30 cc kadar kendi sütümden koyuyorum bayıla bayıla yiyor.bir kere yine pirinç ununu suyla pişirdim içinme tatlandırması için bu sefer pekmez koydum o da güzel oldu..

ewt sütüm var canım olabilir dediğin gibi yapayım
ya aslında kafamı karıştıran mesela siz diosunuz ya milupa 8 tahıllı kahvaltı için falan acaba alsam mı onlardan zararlı mı olur faydallı mı oooy oy çok karışık kafam :)

ben demiştim canım face de :) benimki normal peynir sevmedi ama labneye bayıldı, ama karıştırarak veremiyorum hiçbişeyi o zaman yemiyo, hepsini ayrı ayrı veriyorum, karışımları yemezse ayrı ayrı vermeyi dene, pekmezini ayrı, labnesini ayrı, yumurtasını ayrı :)

canım 1 ay sonra yarı yarıya sütü sulandırarak yapabilirsin, ama ben bu konuda çok kuralcı değilim, sütle çorba filan yapıyorum, zaten demir takviyesi yapıyoruz damlalarla, o yüzden içim rahat

anladım canım ya ben de rahat olmak istiroum çünkü kasıldıkça ay onu yemesin bunu yemesin dedikçe napıcamı bilemiorum

öyle valla, insan ne yedireceğini şaşırıyo, hele benim kendi sütüm de yok, mama takviyesi yapıyoruz zaten:( Off valla ben doktora da ebemize de çok kızgınım, 3 aydır mama vermeme rağmen(zaten sadece anne sütü alamıyo) kesinlikle anne sütü ve formül süt dışında bişey vermeyeceksin dediler, 4.ayda en azından meyve sularıyla başlasaydık bu kadar kasmıyacaktım, kızım şimdi hiçbişey yemek istemiyo, hep zorla, bu zorla yedirmeler ilerde hiç yememeye dönecek biliyorum ama aç kalmasını da istemiyorum. İkinci çocuğum olursa asla dinlemiycem ebeleri de doktoru da, kendim beslenme düzeninin oturtucam. O yemedikçe ben stres oluyorum, dün inat ettim, sen ek gıda yemezsen ben de mama yapmıycam sana diye, benim sıpa benden inatçı, akşam 5'e kadar 1 -2 kaşık hariç hiçbişey yemedi, artık dayanamadım mama yaptım bu sefer onu da içmedi, 100cc ancak içmiştir, o kadar üzülüyorum ki böyle yaptıkça, ne oyunlar ne şarkılar söylüyorum ama yok yok yok:37:

Back