2010 Aralık Anneleri

hayırlı uğurlu olsun...ben 3 aylıkken bıraktım bebeğimi.sen sıkıntı yaşamazsın inşallah

kızlar ya püre vericem ben bebeğime ama ne püresi başlasam acaba
ek gıdaya geçen annler yardımmmmm

kabak-havuç-patates haşla canım(tercihen buharda) sonra rondoda püre kıvamına getir, çok az zeytinyağı ekle ver canım,meyve püresi olarakta elma,nektarin ve armutu rondoda çekip verebilirsin,ama 6. ayı doldurduysan muzda ekleyebilirsin..başlangıç olarak doktor bunu verdi bize, ama hazır kavanozlardan alıcaksan bebelacın havuçlusu,meyve şöleni güzel. umarım başarıyla sonuçlanır denemen...

teşekkür ederim tatlım 6. ay dolmadı 8 günümüz var
ben başlıım bu akşam pürelere bakalım nolcak

kızlar ben yoğurdu günlük sütlerden yapıyorum bir oluyor bir olmuyor.
beyzam çok sevdi ama yoğurdu maşallah.
çorba niyetine de kabak patates havuç pirinç haşlayıp blendardan geçirdim zeytinyağı ekledim ama çorbadan çok püreye benzedi:)
elma suyu sevdiklerinden biz artık veriyoruz yerse devamını da veriyoruz.
sabah da az ekmekle peynir yemeği seviyor üstüne anne sütü:)

kızlr bebeğimin burnuna demir damlası kaçtı.çok kötüm ve korkuyorum
bişy olur mu ne olur yazın

ben sütü tanıdık bi arkadaş var ondan olıorum halis köy sütü yoğurdu ondan yapıorum
esmoşum da çok sevdi yoğurdu
bugün püreye başlıcam şimdi buharda haşlıorum patatesle havuçu içine de az bişe irmik katıcam biraz da zeytinyağı bakalım yiyecek mi

çok şükür sevdi kızlar :) dışarıda çok mutlu bebek arabasını tek başıma çıkaramadığım durumlarda kanguruya koyuyorum bizimki evde onda gezmek istemiyooo ama dışarıda sadece. bir tek dezavantajı bebekle yapışık durduğunuz için terliyorsunuz onun dışında memnunum fiyatı pahalı evet ama 4 yaşa kadar kullanılıyo diğerleri gb değil ben dağ tepe gezen bir anne olduğum için aldım

bize çatalla ezme verin dedi dktor rondo kullanmayın dedi meyvayıda cam rendede pütürlü olması daha iyiymiş sanırım yutkunmasının gelişmesi için....

laviusc geçmiş olsun canım umarım bişiy olmmaıştır.

demir damlası demişken oğlum geçen hafta soğukalgınlığı geçirdi kongest şurup kullandık doktorumuz demiri kesti hastayken verilmemeliymiş bilginize.

canım bişe olcağını sanmam panikleme
ne oldu habedar et bizi geçmiş olsun

Pandam,Alim ağladı ben ağladım.uyumadım 3 e kadar.o uyudu ben sarıldım yine ağladım.galiba psikolojim bozuluyor.kendimi yetersiz hissediyorm.bakamadığımı,iyi bir anne olamadığımı hissediyorum.geçenlerde kanepeden düştü,gece burnuna o acı,zehir gibi ilaç kaçtı.aslında yetemiyorum da...Alim biberon tutmuyor.mamayı kaşıkla alıyor o da en fazla 3 ölçek.dün ne mama yedi ne çorba ne de meyve suyu.yaptığım herşey çope gtt.bi de çok yorgundum,çok uykusuzdum.malum sabahçıyım,dersim de çoktu.bi de yıl sonu,anlarsın.gece 1.alim uyanık.ilaç da olunca dağıldım.
Şimdi iyi çok şükür.bişey olmadığı tecrubeyle sabitlendi.ama yemek olayı hala devam ediyor..ben de mi hata?bebeğimi neden besleyemiyorum?offfffffffff of.

nerdilim sağol...
kızlar ya bana mı özel bi durum bu anlayamıyorum.ev,ek gıda olayı,çocuk bakımı,yemek,çamaşır,bulaşık,okul...kaldıramıyorum ben.kendimi dağılmış hissediyorum.yanlızım bi de.yanımda bana destek olacak bi büyük de yok.Allah tan okulların kapanmasına az kaldı.seminerde de rapor alıcam.Alime bakacak kimse yok çünkü eşim de seminerde olucak.belki o zaman toparlanırım.siz ne alemdesiniz?beniim kadar zor geliyor mu hayat?

2.bi soru.marketlerde satılan muhallebi,kahvaltı ve cam kavanozlarda püreler var
.onları veriyor musunuz?sağlıklı mı?4.aydan sonra veriliyormuş.ben vermedim de.akıl danışayım dedim.

Arkadaşlar belki bileniniz yoktur diye yazıyorum ben ferro sanol u kullanmıyorum.doktora kızımın bunu sevmediğini ve püskürttüğünü söyledim o da ferrumu yazdı demir ilacı olarak.Harika tadı.Osmanlı tulumba tatlısının çikolata sosuna benziyor tadı.Tavsiye ederim kızım bayılıyor tadına hem de diğeri kadar pis kokmuyor hoş bir aroması var.

oyy kuzummm sakin ol yaaa
ne kadr bunalmışsın sen
o kadr iyi anlıorum ki seni ama bitti okul bak son hafta
bebğine yetersiz gelmek ne demek
bu dünya üzreinde senden daha iyi aline bakacak kimse yoktur emin ol
yemek olayına gelince onla ilgili yorum yapamıcam çünkü ben daha 1 haftadır ek gıda veriorum pek tecrübem yok
anne sütü almıo mu paşan

tatlım o kadr haklısın ki...
ben okula başlamadım henüz ama saydığım diğer unsurlar beni de darmadağın ediyor
çok uykusuz yorgun hissediorum kendimi
okul başlayınca napıcam bimiorum
daha bebeğe bakacak kimseyi de ayarlayamadım onun gerginliği de var
annelik çok zormuş
bi de sen 3 aylık bıraktın oğlunu yanlış hatırlamıosam zor bir dönemde
sen çok yıprandın walla haklısın ne desen inşallah yaz tatilin rhat geçer

dün bebeğime patates ve havuç püresi verdim çok sewdi yedi
acaba su vermeye ne zamn başlamam gerekior??
bu konuda bi bilgim yok

dün bebeğime patates ve havuç püresi verdim çok sewdi yedi
acaba su vermeye ne zamn başlamam gerekior??
bu konuda bi bilgim yok

canım ek gıdaya ben başlayalı üç hafta oldu suyu ver mutlaka geç kalınca sevmiyorlar. Benim oğlan 6 aylık bitki çayları filan verdiğim için çok su ihtiyacı olmuyor. zaten o susayınca gerçekten içiyor.

canım aynen bende öyle o kadar beceriksiz hissediyrum ki anlatamam evi götürüyorlar bebeğim hiç benden ayrılmak istemiyor kahvaltı bile hazırlayamıyorum. aynı odada arkamı dönsem sıpa ağlıyor ayağımda sallar uyutur ve ayağımda tutarsam uyuyor değilse uyanıyor bu yaşadıklarımız biraz da çocuklarla alakalı, komşum var bebeğini pusete yatırıyor sürekli uyuyor iş yapıyor gezmeye gidiyor bebe sadece emiyor ve uyuyor uyanık zamanlarında sesi bile çıkmıyor benim ki uyurken bile kucakta şuan da kucağımda ...... uyku saati geçti bile uyumuyor. geceleri 5 6 kere uyanıyor dediğim gibi çocuktan bencee

canım hangi bitki çaylarını nasıl veriosun,aktardan yaprak olarak mı alıosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…