• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

slm kızlar. kızıma yürüteç almayı düşünüyorum. daha erkenmi bilmiyorum. alıpta kullanan varmı aramızda. hangi markayı önerirsiniz.

ben almayı düşünmüyorum doktorumuz tavsiye etmiyor irde fizyoterapist eltim var kesinlikle parmak ucuna bastığı için gelişimini etkilermiştopuk arkası kaslarında kısalma olurmuş ben almıyacağım :19:

ben almayı düşünmüyorum doktorumuz tavsiye etmiyor irde fizyoterapist eltim var kesinlikle parmak ucuna bastığı için gelişimini etkilermiştopuk arkası kaslarında kısalma olurmuş ben almıyacağım :19:

ben aldım canım ya 1 haftadır kullanıoruz tabanına basıo parmak ucuna basmıo bayağı da mutlu ve adım atıo koymasam mı ki ay bilemedim şimdi :26:

ben aldım canım ya 1 haftadır kullanıoruz tabanına basıo parmak ucuna basmıo bayağı da mutlu ve adım atıo koymasam mı ki ay bilemedim şimdi :26:

bir doktoruna sor istersen ... o ne diyecek banada yaz ne dediğini... parmak ucu ile yürüdükleri için ister istemez ittiriyolar ya kendilerini yürüteçten sonra yürüyüş bozukluğu olurmuş birde şu topuk kası tabi kısa kalıyo. ama şimdiye kadar da kulanan çok kişi var biz mesela kardeşime kullandık problem olmadı ama ben ne olur ne olmaz almayacağım... ;) :16:

bu arada kızlar 5. ay kontrolumuze gittik dr. ek gıda vermedi bize 6 aydan sonra dedi anne sütüne devam :) ben ek gıda vermiyorum şimdilik emziriyorum... yetiyo :nazar: ama yetmezse devam sütü verebilirsin dedi akşamları mesela dedi.. 6. aya kadar anne sütü ... sonrada bir kağıt verdi beslenmesi ile ek gıdaya geçişle ilgili okuyup gelin dedi...

ilk meyve püresi diyo 1 çay kaşığı ile başlayıp. meyve püresinden 4-5 gün sonra sebze püresi sebze püresinden bi 4-5 gün sonra yoğurt ev yapımı diyo. et de koyulabilirmişsebze püresine ama 6. aydan sonra ... sebzeler kaynatılıp suyu süzülüp ezilerek sunulucakmış... birde muhallebi tarifi var. 6. ay kontrolumuzde anlatacak hepsini...

normal çorba 1 yaşına kadar yok. (tarhana vs gb.)
kivi ve çilek alerji yapar diye yok.
sebzelerden bakla patlıcan domates yok.

canım valla bizim doktor da kesinlikle almayın dedi.nerdil e katılıyorum ben de.sebepler benzer çünkü.ben almadım almayacağım da.sen bi daha araştır istersen

Merhaba kızlar ...

Nasıl gidiyor bakalım...
Ben çarşamba günü işe başlayacağım...
Oğluma ek besinlere başladım ama devam sütü vermiyorum anne sütüm yeterli... Devam sütü de vermeyi düşünmüyorum...Mama da pek tercih etmiyorum meyve püreleri ve sularını çok güzel yiyor... Ve çorbaları var sebzelerle yapıyorum... 15-20 gündür veriyorum...Herşey yolunda şimdilik... Herkesi çok özledim...

Merhaba kızlar ...

Nasıl gidiyor bakalım...
Oğluma ek besinlere başladım ama devam sütü vermiyorum anne sütüm yeterli... Devam sütü de vermeyi düşünmüyorum...Mama da pek tercih etmiyorum meyve püreleri ve sularını çok güzel yiyor... Ve çorbaları var sebzelerle yapıyorum... 15-20 gündür veriyorum...Herşey yolunda şimdilik... Herkesi çok özledim...

Hayırlısı olsun canım ben 1 nisanda başladığımda çok bunalıma girmiştim nasıl olacak ne yaparım kızım nasıl duracak diye Allah herşeyi çok güzel yoluna koyuyor çok şükür daha düzenli bir hayatın bile oluyor...
bende çok şükür sadece kendi sütümü bırakarak 2 aydır idare ediyorum mama vermedim sağdıkça sütüm arttı bende elimden geleni yaptım..bende mama vermeyi ve ek gıda için özellikle kavanoz mamaları kaşık mamalarını vermeyi hiç istemiyorum..inşallah mecbur kalmam

pisik icin bizde desitin kullaniyoruz henuz pisik olmadik
bi kere hafif kizariklik oldu o zaman kesfettim desitini
ek gidaya dr baslama gelisimi iyi dedi
ama ben meyve suyuna basladim:)
bu haftada 3 gundur corbaya basladik
tecrubeli annelerin tavsiyesi 6. aydan once basla anca
alisiyo zaten bebekler dediler
1-2 kasik tattiriyorum yavas yavas bakalim:69:

biz de ek gıdalara başladık artık.yoğurtla.maşallah severek yiyor yoğurdu.
muz verdim dün de ama onu pek sevmedi galiba.sırada elma var.
haftaya da çorbaya başlarız diyorum.
:56::56:

günaydın annişler :)
ben kızıma geçen haftadan beri elma suyu veriorum 3 sefer de ew yapımı yoğurt verdim,
sofraya gelio benle oturuo şapırdanıp duruo ben de tadına baktırıorum çoğu şeyin
çok hoşuna gidio çok sewio yawaştan başladık bakalım
şimdi sebze püresi mi vermeliyim bilmiorum napıcamı :26:

Merhaba kızlar ...

Nasıl gidiyor bakalım...
canım hayırlı olsun,umarım bebişinin bakımı konusunda gözün arkada kalmaz,bizde seni özledik, face e gelsene canım,orda çok daha ayrıntılı paylaşımlarda bulunuyoruz:)))
biz de ek gıdalara başladık artık.yoğurtla.maşallah severek yiyor yoğurdu.
muz verdim dün de ama onu pek sevmedi galiba.sırada elma var.
haftaya da çorbaya başlarız diyorum.
:56::56:
hayırlı olsun canım, benim kızımda yoğurt ve labneyi çok sevdi ama mamalarda gözü yok sevmiyo,ben keçi sütünden yaptım,sen neyle yaptın?...
günaydın annişler :)
ben kızıma geçen haftadan beri elma suyu veriorum 3 sefer de ew yapımı yoğurt verdim,
sofraya gelio benle oturuo şapırdanıp duruo ben de tadına baktırıorum çoğu şeyin
çok hoşuna gidio çok sewio yawaştan başladık bakalım
şimdi sebze püresi mi vermeliyim bilmiorum napıcamı :26:

meraba canımmm,benim kızımda aynen ,biz bişeyler yerken ağzını açıp bekliyor,kıyamıyorum valla:)))önce meyve,sonra sebze pürelerini veriyomuşuz,armut püresi verebilirsin:)))

kızlar kanguru kullanan var mı?
ben yeni aldım... ergo baby internetten araştırdım herkes çok memnun benim kedi ilk gün pek memnun kalmadı gb inşallah alışır balkona çıkınca duruyo onda ama evin içinde mızmızlanıyo bende kucakta uyuduğu için onda uyutma hayalleri kurmuştum suya düştü anlaşılan sadece dışarıda kullanabilicez. siz lerden kullanan varmı markalar neleravantaj ve dezavantajlarını yazar mısınız fikir sahibi olalım...
ben ergo baby için yazıyorum ;)

ergo baby 40kg kadar kapasitesi var
4 yaşa kadar kullanılıyo
50tl lik yeni doğan pedi ile yeni doandada kullanılıyor
sırt çantası gb tipi var önde ve arkada kullanıma uygun

dezavantajı yok gb kullandıkça görücem...

benim pasam pürelerden nefret ediyor.çorbası biraz kıvamlı olsun açmıyo ağzını.hele ki elmenın suyunu verirken arada püresini de yutturmaya çalışsam anında kusar gibi yapıyor.nasıl geçicem püreye hiç bilmiyorum.yoğurdu da bayıla bayıla yiyor da ben mayalayabilirsem.1 haftada en fazla 3-4 defa yiyebiliyor.diğerleri tutmadığından çöpe...off,ek gıdaya geçmek için can attım ama onun da sıkıntıları çokmuş ya..

Son düzenleme:
ben yeni aldım... ergo baby internetten araştırdım herkes çok memnun benim kedi ilk gün pek memnun kalmadı gb inşallah alışır balkona çıkınca duruyo onda ama evin içinde mızmızlanıyo bende kucakta uyuduğu için onda uyutma hayalleri kurmuştum suya düştü anlaşılan sadece dışarıda kullanabilicez. siz lerden kullanan varmı markalar neleravantaj ve dezavantajlarını yazar mısınız fikir sahibi olalım...
4 yaşa kadar kullanılıyo

canım bende almayı düşünüyorum sen yazınca netten baktım,chicco yu da düşünmüştğüm ama ergo da fena gözükmüyor bu arada bebekler sırtta taşınırken daha çok eğleniyomuş,öyle diye duydum arkadaşlardan:))) güle güle kullanın bu arada memnun kalırsan paylaş mutlaka...

benim pasam pürelerden nefret ediyor.çorbası biraz kıvamlı olsun açmıyo ağzını.hele ki elmenın suyunu verirken arada püresini de yutturmaya çalışsam anında kusar gibi yapıyor.nasıl geçicem püreye hiç bilmiyorum.yoğurdu da bayıla bayıla yiyor da ben mayalayabilirsem.1 haftada en fazla 3-4 defa yiyebiliyor.diğerleri tutmadığından çöpe...off,ek gıdaya geçmek için can attım ama onun da sıkıntıları çokmuş ya..

canım ama alışması lazım yoksa katı gıdaya çok zor geçer,önce blenderdan geçmiş meyveler, bi süre sonrada rendeleri ver ,bide yoğurdun tutmadığı zamanlarda labneyi dene benimki bayılıyor,doktor tavsiyesiyle vermiştim...

Son düzenleme:
büyük oğlana çocuk, küçük oğlana bebek oyun halısı almayı düşünüyorum, kullanan var mı kızlar? küçüklerden değil de jumbo boylardan bakıyorum, öneriniz var mı?

4 yaşa kadar kullanılıyo

canım biz kullanıyoruz,2.aydan beri, önceleri ev içinde uyutmak için kullanıyoduk sonra dışarda da kullanmaya başladık, bizimki pierre cardin'in, başlarda çok eğlenceliydi ve eşimle taşımak için kavga ediyoduk, şimdi de taşımamak için kavga ediyoruz:17: çünkü belli bi kilodan sonra boynu ve sırtı çok yoruyo, özellikle uzun süre gezersen, ne kadar sırt desteği boyun desteği olursa olsun :95: Umarım siz memnun kalırsınız, baya da pahalı bi ürünmüş sizinki, sırtta taşıma özelliği sayesinde belki bu sıkıntıları çekmezsiniz siz. Umarım Can çok sever ve güle güle kullanır:)

Merhaba kızlar bugün itibarıyle işe başlamış bulunuyorum...:6:
Oğluma annem bakıyor içim rahat o yüzden teyzeleri de var evde...
Ve bende yürüteç kullanmaya başladım az tutuyorum oğlumu orda...Kendi kendine birşeyler yapması iyi oluyor yürümede problem olacağını düşünmüyorum...

Merhaba kızlar bugün itibarıyle işe başlamış bulunuyorum...:6:
Oğluma annem bakıyor içim rahat o yüzden teyzeleri de var evde...
Ve bende yürüteç kullanmaya başladım az tutuyorum oğlumu orda...Kendi kendine birşeyler yapması iyi oluyor yürümede problem olacağını düşünmüyorum...

hadi hayırlı olsun canım,15 gün sonra bizde işteyiz:18:
bende alıcam yürüteç ama seçim yapamadım...sen nasıl bişey aldın?

Back