kızlar herkeze merhabalar umarım bütün anneler ve bebişler iyidir :)
benim size danışmak istediklerim var kızlar bana akıl verin.
bende medelanın mini elektrikli pompasını aldım daha doğrusu internetten sipariş verdim ve onun yanında 150 ml lik 5 adet saklama kabı sipariş ettim sitede evdeki strerilazyon makinalarında sterelize adebilir veya 3 dk kaynatabilirsiniz yazıyordu ama gelen ürünün arkasında özellikle tek kullanımlıktır yazıyor bende medela müşteri hizmetlerini aradım böyleyken böyle dedim yani tek kullanımlıksa neden sterilize etmeye çalışayım ki ben bunu dedim bana 3 defa kaynatıp kullanabileceğimi 3 kereden fazla kullanmamı söylediler şimdi benim size soracağım sorular şunlar ben çalışan bir anne olacağım için bu saklama işine bir çözüm bulmam şart.
siz saklama işlemini nasıl yapıyorsunuz?
kullanılan poşetlerde tek kullanımlıktır muhtemelen ben günde 2 tane kullansam yani iş yerinde 2 defa sağsam göğsümü her 10 günde 20 lik paket almam gericek baya masraflı olacak onun yerine bana küçük biberonlardan almamı önerirmisiniz kullanışlı olurmu kaynatır kaynatır kullanırım diye düşündüm
önerirseniz hangi biberonu tavsiye edersiniz bu minikler anne göğüsüne en yakın biberonu tercih ediyor diye duymuştum. sizler baya tecrübe kazandınız tecrübeleriniz benim için çok önemli arkadaşlar.
Canım öncelikle keşke Medela mini almasaydın. Medela mini daha çok seyahat tipi bir pompa. Her gün günde 3-4 kez sağacaksan çabuk bozuluyor ve çekiş gücü yeterli değil. memeyi tam boşaltmak için ter döküyordum. ben evdeyken miniyi kullandım, arkadaşım vermişti. Evdeyken idare ettik çünkü Kaan sürekli memeden emdiği için sağmama gerek kalmıyordu. Yine de hastaneydeyken (4 gün bronşiolitten yattık) iştahı azaldığı için sütü sağmak zorundaydım. Ayrıca biberona da alışsın diye günde 1 öğün biberonla verdim. neyse işe dönmeye yakın Ameda Lactaline ikili pompa aldım. Ciddi fark var. Sabah evden çıkmadan ve işyerinde 2 defa sağıyorum. 2 memeyi 15 dk'da boşaltıyor. Daha pahallı tabi ama eğer miniyi geri verebilirsen yerine Ameda almanı tavsiye ederim. Ben sütle işimiz bitince pompayı satacağım. En azından yarısını geri alabilirim diye düşünüyorum.
Biberon konusuna gelince: Milkway'in 4'lü biberonları var. Her tür pompa ile uyumlu. herbiri 150 cc. Ben sağdıklarımı işyerinde buzdolabına koyuyorum. Akşam termos çantaya aktarıp eve götürüyorum. Annem ertesi gün içireceği için dondurmuyoruz. Biiberondaki sütü ısıtıp (tefal'in biberon ısıtıcısı var bizde) Kaan'ın asıl süt içtiği biberona aktarıyor annem. Kaan her öğün 250 cc içiyor şu an (4,5 aylık).
Sağdığın sütleri
oda sıcaklığında (25 dereceye kadar) 6-8 saat
buzdolabında (2-4 derece) 3-4 gün (8 gün diyenlerde var)
Deep vreeze'de (-18 derece) 6 ay saklayabilirsin.
Donduracağın sütleri önce buzdolabında 1 saat bekletip sonra dondurucuya koyman lazım. Aşamalı soğutma yani. Çözdürüken de önce buzdolabında 2-3 saat bekler sonra ılık suda benmari usulü ısıtıyorsun. Çözülmüş süt 1 gün dolapta bekleyebilir.
Isıtılmış süt en fazla 1 saat içinde içirilmeli. Sonrasında kalırsa dökülmeli.
Sütü dondurmak için Lansinoh poşetleri tavsiye ederim. Yalnız havasını iyice almak lazım.
Biberon olarak Nuby, Dr. Browns ve Avent'i tavsiye ederim. yenidoğan ve ilk 2 ay her öğünde ortalama 100-150 cc içiyorlar. Umarım mama vermen gerekmez ve bol sütün olur. Ona göre en düşük akış 150 cc'lik bir biberon başlangıç için yeterli.
Nuby, Dr. Browns ve Avent'in ucu anne memesine çok benziyor. Gün içerisinde 1 öğünü biberonla vermeni tavsiye ederim. Her gün olmak zorunda değil. Böylece biberona alışıp memeyi reddetmiyor. İşe dönünce de biberonu alıyor. kaan günde 3 öğünü biberonla içiyor. Akşam ve gece uyku öğününü memeden emiyor. Hiç sıkıntı çekmedik. ben şu an Avent'in 260 cc'lik biberonunu kullanıyorum. 1 numara akışlı. Akıtmadan, boğulmadan rahatça içiyor.
Umarım yeterince açık yazmışımdır. Eğer aklına takılan şeyler olursa sor mutlaka :))
Kaan 4,5 aylık ve sadece anne sütü alıyor. Umarım Enes'te aynı şekilde sorunsuz bir şekilde anne sütü ile beslenir.
canım benim sağol gayet detaylı ve anlaşılır yazmışsın Allah razı olsun bu bilgiler bilmeyenler için altın değerinde.
bende internetten araştırmaya çalıştım BPA içermeyen avent in saklama kaplarını inceledim hoşuma gitti ama senin önerdiğin de her makinaya uyum sağlaması açısından çok kullanışlı diye düşündüm şimdi. biberon emziği olarak 3 e ayrılıyor 1 numara yeni doğan 2 numara yavaş akış 3 numara orta akış ben yeni doğanımı tercih edeyim yavaş akışı olanımı tercih edeyim yavaş akış ideal ama yeni doğan nasıl oluyor bilmiyorum.bide gidip bakmak istiyorum internetten görme şansımız olmadığı için içimede sinmiyor eğer medelanın saklama kaplarının bukadar dandik olduğunu bilseydim kesinlikle almazdım sterillizasyon edilebilir yazısına kandım resmen birde yönetmeliğe göre BPA içeren polikarbon ürünler 1/6/2011 tarihinde yasaklanıcakmış yani piyasan toplanıcakmış avrupada yasaklandığı yıllar olmuş ama bizde raflarda halen mevcut chicco avent hala satıyor onada dikkat etmek lazım.
verdiğin bilgiler çok yarar lı oldu canım nekadar da internette araştırsanda teoride kalıyor herşey. tekrar teşekkür ederim canım.
Rica ederim canım. Adını bilmiyorum kusura bakma, adınla hitap etmek isterdim.
Akış konusunda sen yenidoğan al öncelikle. Biberondan hızlı hızlı emince memeden kolay vazgeçiyorlar. Zaten ilk haftalarda hep memeyi ver ki hem senin sütün çoğalsın, hem de oğlunun emme refleksi gelişsin. Biberon elinin altında olsun ama şimdiden onu kullanmaya kendini şartlama. ben haftada 2-3 günde bir kez biberon verdim ki onun emziğine de alışsın diye. Yoksa hep memeden emdi kaan.
Bir de silikon emzik alman lazım. kauçuk alma.
Ben Avent'in biberonundan çok memnunum. Nuby'de güzel ama nedense Kaan ondan akıtarak içiyor. Emzik ucunu sevemedi sanırım. Aventle bir damla ziyan etmeden bitiriyor.
adım gökçe tatlım.
bende 3,5 ay bebeğe kendim bakabilecem onun için bende senin kullandığın biberonu siperiş ettim yavaş akışlı olandan dediğin gibi ara ara veririm seni bulmuşken ben sana daha çooooooook soru sorarım
hepsiburda ya bugün siperiş verdim milkway ın 4 lü saklama kabı sen biberonu yazmışsın ama heralde aynıdır içinden emzik başlığıda çıkıcak bir tane devamlı sterillize edip kullanabilecem bunun yanında biberon ısıtıcı,biberon,humana tee ,emzirme sütyeni,zürafa çıngırak sipariş ettim . biberon ve ısıtıcısı konusunda bana çok faydalı oldun canım.
göğüs kalkanı kullandınmı? lansinoh un kremini aldım bir ay kala başlıyacam sürmeye çevremde hep memeucu yarası kanaması hikayeleri düudukça tırsıyorum açıkçası bakalım elimden geleni yapmaya çalışıcam sende de oldumu canım.
Gökçe'cim ben de hiç yara, acıma vs olmadı. Kaan doğduğundan itibaren belirli bir düzenle emdi. Önceleri 2 saatte bir, sonra 3 ve şimdi 4 saate çıktı. Saat başı emen, memeyi tam alamayan bebeklerde annenin cildi de hassassa çok çabuk tahriş oluyor.
Lansinoh krem iyi ama sakın doğumdan 1 ay önce başlama. ne kadar dikkatli sürsen de elinle meme ucunu uyarmış olursun ve erken doğum riskin olur. En güzeli doğuma 1 hafta kala başlamak. benim doktorum öyle önerdi.
Göğüs kalkanı kullanıyorum ama sadece emzirirken ve sağarken. Doğrusu da öyle zaten. Çok uzun süre memede kalırsa süt kanallarına baskı yaptığından sütte azalmaya yol açabilir. Bir memeyi emzirirken diğer memeden damlayan sütlerin birikmesi için kullanıyorum. Avent aldım, memnunum. Göğüs pedi lansinoh öneriyorum, çok rahat ve kullanışlı.
Milyway'in kapların (aynı zamanda biberon gibi kullanılıyor) yanında çıkan emziği tavsiye etmem, 3 deliği var, fazla hızlı akıtıyor. Bebeğin 6-7 aylık olmadan kullanma. O biberonları sağdığın sütleri saklamak için kullanırsın. İlk 3,5 ay fazla ihtiyacın olmayacak (inşallah) zaten.
canım çok sağol bende şekil açısından aventin göğüs kalkanını beğenmiştim ama emziriken ve sağarken onu göğsünemi koyuyorsun sadece internetten resmini gördüm iki parçalı bişey emzirirken ve sağarken onun nasıl bir faydası var canım?
temmuzcum medalayi bence de geri ver ben de hic memnun kalmadim. keske pelly sordugumda sana denk gelseymisim resmen bir daha baska bir makina almaliyim.
bende aventden biberon cok memnun kaldim bende evde fransada iyi denen her cesit biberon var en cok aventten memnunum.
meme ucum benim ilk uc dirt gun acayip acidi krem bile fayda etmedi ama sonra geciyor cok sukur. ama soyle diyeyeim cok acisa da oyle bir dayaniyorsunki sirf emmsin diye hic korkma:)
sezeryan olucaksan ondan da korkma karin kaslarin yatip kalkarken dort bes gun aciyacak ama geciyor kendine gecicegini tekrarlarsan motive olur dayanirsin kolayca. ben cok hareketliydim ertesi gununde belki yatsam daha cabuk gecerdi yine de sezeryanimin cok kolay gectigini soyleyebilirim.
bir de kilo konusunda iyi haber 7 gunde 11 kilo gitti megerse kilo sandiklarim odemmis:) hala da gidiyor az az:))
ben sterilazatorden cok memnun kaldim nerdeyse her kullanimda kullaniyorum ve icinde temiz bekliyor kulllanana kadar.
kizlar merhaba acil yardiminiza ihtiyacim var dun gece sezeryan dikisimin iki yaninda uzun ip gordum. acilma mi oldu sizce yoksa oyle mi oluyor herkeste? kanama akinti agri sizi yok sadece iki ucunda da o plastik ip var. estetik dikis denen yontemle dikilmisti. ama o ipleri onceden hic gormedim yeni olmus sanirim. acilma olduysa hic sasirmam cunku bes dakka yerimde durmuyorumpazar gunu doktora da gidemem ne yapicam ( umarim sezerayn olmus arkadaslar bugun gorursunuz bu mesajimi cok merak ediyorum nedir gordugum.
kesin ver o pompayi temmuzcum sen is icin cok kullanicaksin. sutum ikinci gun geldi benim. ama bazen yetiyor bazen yetmiyor mama takviyesi yapiyorum.11 kilonun gitmesine çok sevindim kendini loğsalıkta güzel görebilirsin yani :)
internetten sipariş verdim geri vermeyi deniyeyim pompayı. senin sütün ne durumda erken doğum olduğu için ilk zamanlar gelmesi zor olmuştur ama artık normal düzene oturmuştur.
kesin ver o pompayi temmuzcum sen is icin cok kullanicaksin. sutum ikinci gun geldi benim. ama bazen yetiyor bazen yetmiyor mama takviyesi yapiyorum.
su an icin hatta 13 kilo gitmis durumda. ama benim kilo dediklerim hep odemmis, herhalde 6 kilosu dogumla gitmistir gerisi odem sanirim hep.
guzel gorunmesen de olur lohusalikta:)) gozun bebekten baskasini gormuyor.
esim internetten okumus o ipler bastan beri varmis da ben saf yeni gormusum:))
benim bildiğim dr da öle sölemişti estetik denilen sezeryan dikişli oluyormuş ama ipler şeffaf oluyormuş ve bir süre sonra vucuda kayboluyormuş yapıştırma değil demişti dr ama eğer ki ip görünüyora dikişin yırtılmış dr gitmen lazım bende funda gibi safra kesesi amaliyatı oldum onda siyah tı dikişlerim 1 hafta sonrada aldırmıştım mutlaka dr görün derim ben enfeksiyon falan kaparsın Allah korusunkizlar merhaba acil yardiminiza ihtiyacim var dun gece sezeryan dikisimin iki yaninda uzun ip gordum. acilma mi oldu sizce yoksa oyle mi oluyor herkeste? kanama akinti agri sizi yok sadece iki ucunda da o plastik ip var. estetik dikis denen yontemle dikilmisti. ama o ipleri onceden hic gormedim yeni olmus sanirim. acilma olduysa hic sasirmam cunku bes dakka yerimde durmuyorumpazar gunu doktora da gidemem ne yapicam ( umarim sezerayn olmus arkadaslar bugun gorursunuz bu mesajimi cok merak ediyorum nedir gordugum.
benim bildiğim dr da öle sölemişti estetik denilen sezeryan dikişli oluyormuş ama ipler şeffaf oluyormuş ve bir süre sonra vucuda kayboluyormuş yapıştırma değil demişti dr ama eğer ki ip görünüyora dikişin yırtılmış dr gitmen lazım bende funda gibi safra kesesi amaliyatı oldum onda siyah tı dikişlerim 1 hafta sonrada aldırmıştım mutlaka dr görün derim ben enfeksiyon falan kaparsın Allah korusun
evet seffaf ipler ama dikislerin bittigi yerde cok uzun duruyorlar yani acilma olsa oyle iki yanda ayni uzunlukta kalmazdi dur ama aklima takildi haklisin bir sorayim yinede. kafama gore is yapmayayim.
kizlar canin tuvalet sorunu basladi eninde sonunda yapiyor ama cok cok ikiniyor eskisi gb rahat ve duzenli yapamiyor. bugun henuz iki haftalik oldu kuzum henuz erken degil mi? sizler yasadiniz mi boyle bir sorun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?