• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

canım benimki de estetik dikişti. dikiş düğüm yeri içine kaçmış, açıldı iltihap oluştu. cerrah doktor farketti düğümü kesti hemen iyileşti.

her gün pansuman yaptırdım sağlık ocağında....:69:

kızlar herkeze günaydın tecrübeli anneler bişey sorcam gene
benim 50ml şeker yüklemem yapıldı açlık 73 1 saat sonrada 161 çıktı daha doktorumla görüşmedim ama internetten anladığım kadarıyla 140 ın üzerinde çıkarsa 100 ml şeker yüklemesi yapılıyormuş sizlerde durum nasıldı 161 çokmu yüksek birde bende migren var ben 100 lük teste dayanabilirmiyim bilmiyorum 3 saat bekleniyormuş açlığa dayanamıyorum başım ağrımaya başlıyor hakkımızda hayırlısı artık.

benim 50ml şeker yüklemem yapıldı açlık 73 1 saat sonrada 161 çıktı daha doktorumla görüşmedim ama internetten anladığım kadarıyla 140 ın üzerinde çıkarsa 100 ml şeker yüklemesi yapılıyormuş sizlerde durum nasıldı 161 çokmu yüksek birde bende migren var ben 100 lük teste dayanabilirmiyim bilmiyorum 3 saat bekleniyormuş açlığa dayanamıyorum başım ağrımaya başlıyor hakkımızda hayırlısı artık.

Canim, dogrudur, 50ml'lik tarama testinde sinirin ustunde deger bulundugunda 100ml'lik teshis testi uygulaniyor. Ama ilk testte yuksek deger cikmasi illa ki diger testte de yuksek sonuc cikacagi anlamina gelmiyor. Aclik konusu da soyle, sana verilen sivi fizyolojik olarak aclik yasamani engelliyor, yani eger benim gibi miden bos oldugunda ac oldugunu sanmiyorsan kendini ac hissetmiyorsun. Bir de her zamanki gibi sonucu ya da testin kendisini kafana cok takmadan gidersen sureci daha rahat geciriyorsun.

Canim, dogrudur, 50ml'lik tarama testinde sinirin ustunde deger bulundugunda 100ml'lik teshis testi uygulaniyor. Ama ilk testte yuksek deger cikmasi illa ki diger testte de yuksek sonuc cikacagi anlamina gelmiyor. Aclik konusu da soyle, sana verilen sivi fizyolojik olarak aclik yasamani engelliyor, yani eger benim gibi miden bos oldugunda ac oldugunu sanmiyorsan kendini ac hissetmiyorsun. Bir de her zamanki gibi sonucu ya da testin kendisini kafana cok takmadan gidersen sureci daha rahat geciriyorsun.

yok Allaha şükür kafama hiç takmadım çünkü rakam aşırı yüksek gelmedi bana 161 sınırın üzeri ama tehlikeli bir durum oluşturacağını sanmıyorum birde bildiğim kadarıyla ailemde şeker hastalığıda yok genelde genetik oluyor şeker birde hamilelikte şeker çıksada doğumdan sonra normal değerlere indiğini duymuştum tek sorun bana perhiz verebilirler ama ben zaten tatlı sevmem ve çooook nadir yerim senede bir kere yiyorumdur çukulata hiç aramam aklıma gelmez karbonhidrat perhizi uyguluyorlarmış hamileliğimden beri kilo yapar diye onlardanda uzak duruyorum patatesti pilavdı makarnaydı ekmekti hiç tüketmiyorum diyebilirim ben nasıl perhiz uygulayacam onu düşünüyorum inşallah 100 lük ölçüm iyi çıkar.

Temmuzcuğum değerlerimiz aynı çıkmış benimde öyle çıkmıştı bende perhiz yaptım ve kan ölçümü ile devamlı takip ettim tatlı sevmeme rağmen diyetimi hiç aksatmadım ağzıma tatlı sürmedim ve kurtulduk çok şükür endişelenme ufak bi perhizle geçer canım benim

kizlar biriniz bana ayrintili yazabilir mi? bebek bir memede ne kadar kalmali bir memeden diger memeye gecerken gazi cikartilmali mi? benim oglan cabuk kusuyor bunun onune nasil gecmeli mesala yemesi bitti diyelim ne kadar sure omzumda tutmali cunku bu kusmasina engelleyebiliyor bazen. asil sorun su kakasini yapmaya calisirken oyle ikiniyorki yerken ya da genelde yedikten sonra kendisini zorladigi icin yedigi geri geliyor bazen azicik bazen cok. biri bana ne olur emzrime teknigini ayrinili yazsin:(

Canım öncelikle bebek memede şu kadar kalmalı diye fix bir dk yok.Bebek doyduğu an memeyi kendi bırakır zaten ama ilk başlarda en arkadan gelen yağlı sütü emmesi için memede uzun kalması iyidir bebek büyüdükçe emme refleksi geliştiği için geriden gelen yağlı sütü emebilmesi için memede 45 dk kalmasına gerek yoktur..

Bu arada bebek eğer tek meme ile doymuyorsa ve bir memeyi emerken huysuzlanarak bırakıyorsa ve ağlıyorsa bu doymadığını ama gazı olduğu için ememediğini gösterir..

Bebeklerde bebek reflüsü dene bişey oluşabilir o yüzden emzirdikten sonra bebeğin midesine bskı yapacak şekilde tutmamak sırtını sıvazlayarak değil beline pat pat yaparak gazını çıkarmak gerebilir bazen bu sırt sıvazlama olayında midesine baskı yapabiliyoruz..

Ayrıca bebekler bazen kusar eğer bu kusma emdiğini tümden geri verecek şekilde ise bu durum kötüdür tartı alımını azaltabilir ama bir miktar kesik süt gibi kusması endişe eidlecek bir durum değildir.

Bu arada eğer her seferde iki memeyide emiyorsa diyelim önce sağ meme sonra sol meme bir diğer emzirme döneminde en son emzirdiğim memeden başlanır yani sol memeden bunun tam tersi ise önce sol meme sonra sağ meme emdiysa bi sonraki emzirme döneminde sağ meme ile başlanır..YANİ HANGİSİ SON EMZİRDİĞİNSE BİR SONRAKİ DÖNEMDE O MEME VERİLECEK..tabi bu her seferinde iki memeden emdiği zaman için geçerli..

Kakasını yapması konusunda sıkıntısı varsa arada bir çay kaşığı halis zeytinyağı içir canım bu kakanın rahat kaymasını sağlar minik ıkınmaz..

Bu arada bebeği emdikten sonra düz bir zemine yatırmaktansa hafif eğimli bir zemine yatır canikom o zaman emdiğinin geri gelmesini engellemiş olursun.

Tr de yan yatırma yastığı diye birşey var hafif eğimli ben ondan almıştım ve çok memnun kaldım sende bir araştır belki ordada vardır

Benim nacizane bildiklerim bunlar

mervem yine çok güzel anlatmışsın valla..bana hemşirem emzirdikten sonra en az 10 dk. dik tut demişti.. böyle hazmı çok daha rahat olurmuş bebeğin..

tatlim cok sagol kitap gb anlatmissin.
ama bir sorun var anlamiyorum bu sabah emzirirken o kadar ac olmasina ragmen emdigini birkac dakikada nerdeyse oldugu gb cikardi uc kez denedim (bekleyip omzumda gaziini alip) yine aynisi oldu.emzirme pozisyonundan mi anlamiyorum bazen boyle cok oluyor.
yoksa hani yogurt gb sonradan gelen az kusmalari takmiyorum normal oldugunu dusunmustum ama yukarda anlattigim farkli.
yarim kilo almis 2 haftada o yuzden morelimi bozmamaya calisiyorum.
bu arada pompami kirdim emzirmessem ta s gb goguslerim!!! kussanda emiceksin cocum die emzirdim sabah:)) pompa niyetine!!!
doktorum dun telefonda acele emdigini dusunuyorum ondan dedi gercekten de cok hizli emiyor hakli olabilir ama iste durdururursam da kimildattigim gb kusuyor!!!
of kizlar ya kimsenin basina gelmedi mi anlattiklarim cozumu nedir sizce?

gizemlicim burda gorunuyorsun tatlim ne yapsam ben nerde hata yapiyorum:(( bu emzirme isi ne buyuk meseleymis meger:(( zaten sutum yetmiyor bir de bu olunca mama vermesem demek kilo alimi iyi olmayacakti belki de. emzirmekten sogudum resmen:(( sanki mùama verirken kolumda yuz ustu pozisyonda bu olmuyor da memede yan pozisyonda mi oluyor acaba?

gizemlicim burda gorunuyorsun tatlim ne yapsam ben nerde hata yapiyorum:(( bu emzirme isi ne buyuk meseleymis meger:(( zaten sutum yetmiyor bir de bu olunca mama vermesem demek kilo alimi iyi olmayacakti belki de. emzirmekten sogudum resmen:(( sanki mùama verirken kolumda yuz ustu pozisyonda bu olmuyor da memede yan pozisyonda mi oluyor acaba?

Özlem sütünün tadına bir baksana acılık mı var acaba yada dediğin gibi emzirirken sen onun üstüne doğru eğil yan olmasın azcık yatar pozisyonda olsun bu arada çocuğumu pompa niyetine kullanma pis kız çatlatıcaksın çocuğu....

Bu arada çok hızlı emmesi çok fazla acıktığı için olabilir mi eğer öyle ise az az sık sık emzirsen nasıl olur acaba

canim tadina hep bakiyorum acilik yok bence. yani normal tadi nasildir bilmiyorum ama. zaten yediklerime cok dikkat ediyorum. o egilir pozisyonda arada verdigim oluyor ama tahmin edersin uzun uzun oyle durmak cok zor. ama deniycem mecbur.
dedigin gb az az veriyim bugun bakalim ne olucak simdi gitmem lazim mizildaniyor yedigini hep cikardi doymadi tabii. hemen pompa almam lazim off yaaa!!
cok sagol tatlim.

canim tadina hep bakiyorum acilik yok bence. yani normal tadi nasildir bilmiyorum ama. zaten yediklerime cok dikkat ediyorum. o egilir pozisyonda arada verdigim oluyor ama tahmin edersin uzun uzun oyle durmak cok zor. ama deniycem mecbur.
dedigin gb az az veriyim bugun bakalim ne olucak simdi gitmem lazim mizildaniyor yedigini hep cikardi doymadi tabii. hemen pompa almam lazim off yaaa!!
cok sagol tatlim.

ah yavrum benim kolay değil bu işler ben öyle eğilerek 1 saat durduğumu bilirim..

Ya özlem sen neden faceye gelmiyorsun bebeğin adına bi hesap aç biz hep orda anında ögrüntü muhabbet ediyoruz

hem gizli grup bizden başka kimse görmüyor.

bugun hesabi acip sana adresi aksam mesaj aticam gizemlicim:) biraz once az emzirdim o dedigimiz pozisyonda kusmadi henuz bekliyorum diger memeyi vericem:)

bugun hesabi acip sana adresi aksam mesaj aticam gizemlicim:) biraz once az emzirdim o dedigimiz pozisyonda kusmadi henuz bekliyorum diger memeyi vericem:)

Bak ben şöyle yapıyorum mesela sol memeyi vereceğim dimi oturuyorum koltuğa bağdaş kurar gibi sol ayağımı kırıp koltuğun üstüne alıyorum linanın başını o sol dizimin oraya koyuyorum üzerine doğru hafif eğiliyorum öyle dizime koyunca bebek biraz yükselmiş oluyor ve pek eğilmiyorum bu üzerine doğru eğilerek emzirme işlemi emzirme yastığıyla falan yapılmıyor

gel gel faceye süper orası resimler yorumlar falan

sirtimmmmmmmmmmmm acayip agriyor!!!!!!!!!!! anam arada yapinca oluuyordu da surekli bu pozisyonda ben sakat kalirim. dedigin teknigi deneyeyim:) ben normal yastigin ustune koyup egiliyorum aslinda kilinikte soyle yaptilar ben yan yattim hamilelikte sola yatariz ya oyle yan, bebegi yatigin ustune yataga koydular yastiklari oldukca yuksekti normal bas yastigi, bebek kafasini ceviriyor sadece, en rahati o ama onun icin bayaa hazirlik gerekiyor:)) dedigimi bir dene eger hala gerekiyorsa senin icin ben de o pozisyona doneyim bari.

sirtimmmmmmmmmmmm acayip agriyor!!!!!!!!!!! anam arada yapinca oluuyordu da surekli bu pozisyonda ben sakat kalirim. dedigin teknigi deneyeyim:) ben normal yastigin ustune koyup egiliyorum aslinda kilinikte soyle yaptilar ben yan yattim hamilelikte sola yatariz ya oyle yan, bebegi yatigin ustune yataga koydular yastiklari oldukca yuksekti normal bas yastigi, bebek kafasini ceviriyor sadece, en rahati o ama onun icin bayaa hazirlik gerekiyor:)) dedigimi bir dene eger hala gerekiyorsa senin icin ben de o pozisyona doneyim bari.

ay cicim lina durmaz hayatta öyle normal emerken bile ayaklakrı tırmanıyor nerelere

Back