Ezgi'cim bebeklerin temiz hava alması da sağlıkları için çok önemli. Ayrıca biraz soğuk havanın hiçbir sakıncası yok, dayanıklıkları artıyor. Hem evde bile hasta olabildiğine göre... En azından hergün 15-20 dk balkona veya kapı önüne çıkar. Sıkı giydirdiğin takdirde kar yağarken bile rahatlıkla gezdirebilirsin. Sen eşine böyle söyle. Ayrıca siz nispeten ılık bir bölgedesiniz. Burası nemli soğuk. Yinede haftada 2-3 dışarı çıkıyoruz Kaan'La. Evi de hergün 15-20 dk havalandırıyorum.
Bu arada özlemişim yaw :))) Biz 2-9 temmuz Alaçatı'da tatilde olacağız. Aydın ne kadar yakındır bilemiyorum ama belki İzmir'de bir buluşma ayarlarız Ezgicim ne dersin?
canım amaliyat günü almışsın hadi hayırlısı seni çoook iyi anlıyorum bende çocuklarımı emziriken ağlardım sanki son görüşüm gibi töbe estğflama o hasta psikolojisi emin ol 1 hafta sonra çok iyi olursun benim 15 gün oldu gayet sağlığım yerinde karnım acımıyor
hastneye ilk gün eşinin yanı sıra bir kişi daha götürsen iyi olur komşundan bahsetmişsin çünkü ilk gün seninde yarıdıma ihiyacın oluyor 12 saat sonra seni kaldırıcaklar yerinden o süre içinde sırt üstü yatıyorsun zaten sık narkoz aldığımız için doğum dahil biraz sersem olunuyo ben bu sefer zor ayıldım sankii kızında huzursuzlanırsa moralin bozulur onun dışında korkma benim yaptığımız yapma yanii bende çok kurdum
şimdiden geçmiş olsun canım haberlerini bekliyoruzz sağlıkla dönn
ben senin söylediklerinin hepsini 2 aydır eşime söylüorum ama ikna edemiorum peliin( daha çıkmadan hasta oldu çıksa ne olcak dioorr bilmior ki sürekli evde olmasından dolayı hasta oldu ( ama evi sürekli havalandırıorum:))
tatlım biz yaz boyu seferihisarda olucaz bi aksilik olmazsa alaçatı çok yakın, biz gelemesekte(babamız aydında çalışıor olacak çünkü)seve seve sizi ağırlamak isteriz, çok da mutlu oluruz:)
ben senin söylediklerinin hepsini 2 aydır eşime söylüorum ama ikna edemiorum peliin( daha çıkmadan hasta oldu çıksa ne olcak dioorr bilmior ki sürekli evde olmasından dolayı hasta oldu ( ama evi sürekli havalandırıorum:))
tatlım biz yaz boyu seferihisarda olucaz bi aksilik olmazsa alaçatı çok yakın, biz gelemesekte(babamız aydında çalışıor olacak çünkü)seve seve sizi ağırlamak isteriz, çok da mutlu oluruz:)
Elvinnazcım, çoook teşekkür ederim canım... Valla kaorkulu rüya gibi... Kendim için hiç bir endişem yok.. Dirayetliyimdir ama kuzum söz konusu olunca nedense öyle olmuyor... Hiç sorunumuz yokken, biberonsa biberon, meme ise meme alıyordu... Çocuk hissetti mi ne, son birkaç gündür işte memeyi ağzına almadan uyumuyor, biberonu ağzına veriyorum yaygarayı basıyor... Ve onun bu hali beni perişan ediyor... dün nispeten rahat aldı biberonu... Bugün de başka bir antreman yapıyoruz... Hiç meme yok.... uykuyu toplayamıyor.. sabah 6 da uyandık, emdik o son oldu bugünkük... şu saat oldu, dalıyor, en fazla 10 dk... uyanıp çığlık çığlığa ağlıyor.. Karnı tok olmasına rağmen... acaba başka bir sıkıntısımı var dedim, memeyi açtım, drek susutu(( Tabi çektim hemen... biberonu dayadım.. Aç olmadığından çok eminim... Almadı tabi biberonu...memede uyumak istiyor... Çare yok... Bu son bir haftamız... Ameliyat gününe kadar epeyce yol katetmiş oluruz inşallah...
Cesaret verdiğin için de çoook teşekkür ederim ayrıca.. Sen oldun kurtuldun, darısı bize olsun...
canım benimkilerde öleydi amaliyat olmama yakın emerek uyuma işini çıkarmışlardı emmeden uyumuyorlardı o gece biraz zor olmuş babanesi halası sabaha kadar kucakta gezdirmişler ama sadece bir gece artık mevla yardım etsin en kötü ihtimalle sabaha kadar babası kucağında gezdiriri çokda acıkınca biberonu alır sen endişe etme sen iyi olcanki çocuğuna bakasıın
bana dr demiştiki önce can sonra canan
ama benim için hala önce çocuklarım
acil şifaalar diliyorum benim karnımdaki deliklr kapandı bile :))) korkmaaa sakınnn
Merhaba kızlar buğün kötü günümdeyim atağım tekrarlıyor şimdi iş yerindeyim ve ben akşamı düşünüyorum bebeğime buğün nasıl bakıcam büyük ihtimal kayınvalidede kalırız ben baya kötüleşicem anlaşılan((((
Elvinnazcım, sen ameliyattan sonra ne kadar süre emzirmedin bebişleri???? Bizim çocukçu bir gün dedi, benim dr um ise iki gün dedi... Ben de muallakta kaldım şimdi.... Sana verdikleri süreyi merak ettim... sadece bir gün ise öyle böyle geçiririz memesiz.... Ama iki gün fikri Tanem için korkunç olacak.... Bugün bu saat oldu sabahtan beri sadece 15 dk uyudu... Meme vermiyorum yaa(
bana amaliyat edicek dr görüşmeye gittiğimde amaliyattan çıkınca bir saat sonra emzir demişti ama ben ikizleri hastaneye götüremeyeceğimden çıkıcağım günü bekliyordum . amaliyatanede anestezi uzmanı çocuklarını 2 gün emzirme dedi çıkarken kendi dr sordum emzir dedi
ben sabah 10 da amaliyat oldum ertesi gün taburcu işlemleri vs derken 12 de evdeydim hemen emzirdim bir sorunda olmadı ilk sütümüde sağmadım
hatta çocuklar gece uyumadıkları için emzir emzirmez uyudular önce korktum narkozmu geçti acaba diye
sende ertesi gün emzir cnm bir sorun olmaz ztn çok özledikleri için hemen uyuyakalıyolar
:) valla her dr başka şey söylüyor.... Artık Tanem in genel haline göre davranmaya karar verdim:) Sonuçta biz sezeryanla ameliyat olduk, ve ilk bir saat içinde bebeklerimizi emzirmedik mi?????? Sezeryanda farklı bir anestezik madde mi uygulanıyor ki:))
.ben emzirdim bişey olmzz
bencede cnmm olmazsa için rahat etmezse ilk sütünü sağarsın amaliyatlarda damardan verilen narkozdan sonra ağıza maske takıp narkoza devam ediyolarmış tabi sen buraları görmüyorsun sezeryandaki gibi seni hazırlayıp uyutuyolar bana bir dr arkdaşım söledi. sonda takmıyolar alt iç çamaşırın kalıyo bol bol vela havle vela kuvvete illabillahil aliyil azim dee bu şifa duası imiş
ayrıca güzel dileklerin için tşlerr sende tanemle inşşş
Elvinnazcım, çoook teşekkür ederim canım... Valla kaorkulu rüya gibi... Kendim için hiç bir endişem yok.. Dirayetliyimdir ama kuzum söz konusu olunca nedense öyle olmuyor... Hiç sorunumuz yokken, biberonsa biberon, meme ise meme alıyordu... Çocuk hissetti mi ne, son birkaç gündür işte memeyi ağzına almadan uyumuyor, biberonu ağzına veriyorum yaygarayı basıyor... Ve onun bu hali beni perişan ediyor... dün nispeten rahat aldı biberonu... Bugün de başka bir antreman yapıyoruz... Hiç meme yok.... uykuyu toplayamıyor.. sabah 6 da uyandık, emdik o son oldu bugünkük... şu saat oldu, dalıyor, en fazla 10 dk... uyanıp çığlık çığlığa ağlıyor.. Karnı tok olmasına rağmen... acaba başka bir sıkıntısımı var dedim, memeyi açtım, drek susutu(( Tabi çektim hemen... biberonu dayadım.. Aç olmadığından çok eminim... Almadı tabi biberonu...memede uyumak istiyor... Çare yok... Bu son bir haftamız... Ameliyat gününe kadar epeyce yol katetmiş oluruz inşallah...
Cesaret verdiğin için de çoook teşekkür ederim ayrıca.. Sen oldun kurtuldun, darısı bize olsun...
canım sen sütünü sağıyorsun dimi
dün anne benek fuarındaydık orada değişik markaların süt sağma makineleri vardı benimde almam lazım ama kullanışlılığı hakkında hiçbir fikrim yok bu makinalardan kullanan arkadaşlar bana öneride bulunurlarsa çok memnun olurum.
Canım ben Medela Mini elektrikli kullanıyordum. Bir arkadaşım vermişti ve iznim boyunca haftada 3-4 kezden fazla sağmam gerekmedi. Sağdıklarımı da dondurup gerektiğinde kullanıyorum. 3 hafta sonra işe dönüyorum ve son günlerde hazır süt olsun diye daha sık sağıyorum. Medela Mini bu bakımdan bana yetersiz gelmeye başladı. Daha çok seyahat tipi gibi. Sürekli kullanıldığında çabuk bozuluyormuş. Neyse işyerinde günde 2-3 kere ve akşamları da evde en az 1 kez sağmama gerekecek ve daha performanslı bir pompa arıyordum. Ctesi günü fuarda Ameda Lactaline aldım. Çitfli pompa ve bayağı iyi.
Eğer ççalışan bir anne isen çiftli pompa tavsiye ederim. Medela swing veya Ameda Lactaline.. Eğer çalışmıyorsan Medela mini işini görecektir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?