• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

canim egeli oldugum icin biraz anlarim zeytinyagindan, cok iyi yapiyorsun ama dedigin ve kullandigin gb fabrikada islenmemmis zeytinyagi olmali bence. burda da bulmam imkansiz tabii:( ben evdeki zeytinyagini bile yazin bacaklarim kurudugumda kendime surerim pamukla gercekten zeytinyagi muthistir:)

slm kızlar bi süredir giremedim misafirlerim falan vardı olmasada ztn oğullaım çok kucakcı oldular öle böle değil kucakda uyumak hatta hep orda kalmak istiyorlar yatırınca uyanıyorlar sabaha kadar 10dk 15 dk uykularla kalıyorlar kaka sorunumuz başladı kabız değiller ama 3 günde kapıyolar aç karnına zeytinyağı verdim bizim ev biraz kalabalık kayınvalidemler hala bende ve devamlı kucaklarında çocukalr
sölüyorum ama kendim işitiyorum
amaliyat tan sonra çok fazla dinlemedim tam iyleşemedim hem çocuklar hem ev çok yoruluyorum
kayınvalidmler çocukları kucaklarına alıp oturuyo çıldırmak üzeeyim kızlar

huuuuuuuuuuu huuuuuuuuuuuuu biz geldikkkk

Nasılsınız bakalım güzel anneler..

Öncelikle hepiniz çok özlüyorum ama girmeye çok fırsat bulamıyorum bütün zamanımı ömrüm canım kuzum bebeğim alıyor ve ben bundan hiç şikayetçi değilim....Bazen inanamıyorum kızlar sizlerede oluyor mu kendi kendime soruyorum benim bebeğim mi oldu ben anne mi oldum bu karnımda o yana bu yana dönen minik şey mi diye...Rabbim herkese yaşatsın inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın..

Bizdeki durumlara gelince Lina büyüdü neredeyse 2,5 aylık oldu 4680 gr olmuş geçen ay 3440 tı..Bir ayda aldığı kilo oranı doktor amcamızı çok mutlu etti çünkü ben mamayı bebeğe verilmesi gerektiği kadar fazla vermiyorum önce süt sonra mama veriyorum yani aldığı kilo kof mama kilosu değil bu açıdan doktorumuz çok mutlu oldu..Onun dışında boyumuz 56 cm olmuş..Etrafa bakmayı keşfetmeyi akşamları babamız bugün neler yaptın kızım dediğinde hee huuu buuu gibi anlamsız tınılarla konuşmaya sanki yaptıklarını anlatamaya çalışmalar başladı..Kuvvetimiz gücümüz gayet yerinde maaşallah öyle böyle derken büyüyoruz...Kendimizce bir rutinimiz var artık günde 3-4 parti uyumak ve uyanmak şeklinde geçen..Artık uyanık kalmak isteme sürelerimiz çoğaldı huysuzluk yapıyoruz ama uymuyoruz da bu geceleri beni zorluyor ama gece çok keyifli oluyor kızım gülüp duruyor bende kıyamıyorum ona uykusuz kalsam da onun gülüşü herşeye değer....Biraz gaz sorunumuz var gece uykularımız önce hızlı nefes alarak sonra yüzümüze yumruklayarak sonrada ağlayarak bölünüyor gazımı çıkarınada kadar huzur yok sonrasında uykumuza geri dönüyoruz ama olurda uyuyamazsak vay benim bacaklarımın haline...Çeşitli şekilde uyuma durumu mevcut birde kucakta bacakta(yüzüstü) kendi kendine sallayarak vs gibi...BU ARADA SİZİNDE MİNİKLERİ İÇİNİZE SOKASINIZ GELİYOR MU.BÖYLE SARILIP SIKIP SIKIP YUTMAK GELİYOR MU İÇİNİZDE ??:52:

BİLGECİĞİM süt konusunda dikkat etmelisin Allah korusun bi giderse geçmiş olsun...Bak ben sütüm olsun diye hiçbirşey yapmıyorum artık ve inan sütümde azalma falan yok hala aynı bol su içiyorum...Ayrıca benim doktorum şunu dedi mama veren anneler için şu rahatlık olmamalı aman ne olacak süt olmazsa mama veririm dememelisiniz ne olursa olsun süt vermelisiniz sütünüz gidecek diye endişe etmeyin ama tedbiri de elden bırakmayın dedi..nasıl olsa mama var diye rahat olursanız olmaz önce süt sonra mama mamayı bebeğe sütten sonra eksik kalan doyma işlemini tamamlama amaçlı verin süt vermeyi sakın ihmal etmeyin ÖNCE süt SONRA mama....Sen şöyle yap Emek'in çok acıkmasına izin vermeden meme ver boşta olsa memeyi çeksin sonra mamasını ver çünkü biliyorum ki mama alan bebekler çok acıktıklarında memede doymayı beklemek istemiyorlar ve sinirleniyorlar...Önce meme sonra mama....bak dene fayada edecektir püf nokta acıkmadan meme ver artık memenin boş olmasına sinirlenip mama aranınca mama ver hem boşta olsa Emek çektikçe süt gelir...

Elvinnazcığım Canım çok geçmiş olsun wallahi yine iyi dayandın insan etrafında biri olunca birde denildiği dinlenmeyince sinir oluyor..Ama ne yaparsın kucak konusunda gelince alıştırma meselesi değil bence pek ben Lina'yı alıştırmak istemedim ama her yere bıraktığımda ağladı mecburen aldım ve alıştı ben ne olacak ki en kötü 1 yıl kucakta olucaklar sonra istesende gelmiyorlar...

Özlemciğim Canım bende Pelin'in kullandığı ürünü kullanıyorum çok memnunum 3 çeşitte kullanılıyor biz ilk zamanlar Lina minikken askılarda küvetin kenarına takarak kullandık şimdi içindeki yerlerden küvete sabitleyip küvetin içine suyu koyuyoruz sonrada Lina'yı yatırıyoruz ayakları elleri ve sırtı sıcak su içinde olduğu için ve gergin bir yüzeyde sallanmadığı için tedirgin olmuyor sadece sırtını döndürüp kafasını yıkarken birazcık endişe ediyor ama havlusu ile sarıp sarılınca duruyor bebeğim..Bu arada kulaklarına pamuk koyarsanız kulağına su kaçmaz aman dikkat....

Pelinciğim ve Meralciğim Kızlar ikinizde bebekleri çok güzel büyümüş maaşallah kiloları falan yerinde Allah kuzularımıza sağlık sıhhat versin..

Fundacığım maaşallah Tanem'e ne güzel kilo almış kuzucuğum benim bak nasılda büyüdüler Funda görüyormusun neler nedişe etmişiz neler konuşmuşuz hatırlıyosundur bak sonunda kuzucuklarımız koynumuzda

elvinazcığım Canım çok geçmiş olsun wallahi yine iyi dayandın insan etrafında biri olunca birde denildiği dinlenmeyince sinir oluyor..Ama ne yaparsın kucak konusunda gelince alıştırma meselesi değil bence pek ben Lina'yı alıştırmak istemedim ama her yere bıraktığımda ağladı mecburen aldım ve alıştı ben ne olacak ki en kötü 1 yıl kucakta olucaklar sonra istesende gelmiyorlar...

gizemlicim güzel haberlerinize sevidim senin kızınla benim oğullarım aynı gün doğdu biliyrsun gelişimleri hemen hemen aynı benim paşalarda öle kucak konusunda benim iki tane olduğu için öle devamlı almak lüksüm yok eninde sonunda yalnız kalıcam elbet bi gün gidicekler bizimkiler :1: inşşş
bende oğullarımı içime sokasım geliyo artık yavaş yavaş görebiiyolar ve beni artık iyce seçiyolar
çok güzel bir duygu
bizim burnumuz çok tıkalı damla işe yaramıyo sanırım
onun dışında hafif gaz sancılarımız var rezene ile çözüyoruz birazcık
artık su vermeye başladım galiba geç kaldım su konusunda
onun dışında herşeymizi çok güzelll
artık iyiden iyiye yleşmeye başladım inş başka hastalık çıkmaz
paşalarım gece uyursa ki bu çok seyrek gündüz uyumuyo gündüz uyuması daha çok bizde
öle biz çocuklarımla mutluyuz
herkezi öpüyoruz

mervecim hoşgeldin canım
lina'nın iyi olmasına çok sevindim

seninle aynı duyguları paylaşıyorum, çoğu zaman emzirirken yüreğim daralır gibi sevinçten bir iç çekiyorum
bu arada biz parmağımızı emiyoruz , emziği atıp elini yumruk halinde ağzına sokuyor benim oburcuk
ağzından da su akıyor acaba diş mi oluşuyor anlamadım

devamlı şükrediyorum, ve ona sağlık huzur afiyet vermesi, bizi ayırmaması için dua ediyorum

Rabbim isteyen herkeze tattırsın inşallah , 5-6 yıllık acılı tedavi sürecinin hiçbiri gözümde yok , çok şükür

ben de çok hırpalayarak seviyorum Selih Deniz'i alıştı artık gülüyo, hatta kendi ,istiyo hırpalanmayı :69:
ücretsiz izne ayrıldım ben de yaza kadar... bebeğimin yanından hiç ayrılamıyorum ki ..

çok şükür , çooookkk şükür maşallah illa billah bebişlerimize :nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Kizlarrrr; gunaydiiiinnn:))))

Herkesin keyfinin yerinde olmasina sevindim. Bebeklerimiz guzel guzel buyuyorlar, sagliklari ve neseleri yerinde; dolayisiyla biz anneleri de mutluyuz cok sukur:)))

Biz gectigimiz cumartesi Eskisehir'e anneannemizin evine geldik. Babamiz aslinda gectigimiz sali yurtdisina cikacakti, bizi birakip buradan direkt gidecekti ancak vizesi gecikince o da yanimizda kaldi, cumartesiden beri Eskisehir'de tatildeyiz:))) Ablam ve cocuklari da somestr dolayisiyla geldi, kalabaliktan cok memnun Emek:)) Yolculuktan ev degisikliginden ya da kalabaliktan hic rahatsiz olmadi. Yemesi icmesi uyumasi hic etkilenmedi.

Elvincigim 3 gun kabizlik daha dogrusu kaka yapmama normal karsilaniyor doktorlar tarafindan. Eger Cocugun bariz ikinmasi ya da agri belirtisi yoksa normal duzeni seyreklesiyor olabilirmis. Bizim de aynisi oldugunda cok endise edip kosa kosa doktora gitmistik, doktor ucuncu gunun sonunda cok endise edersen fitil ver demisti, o sefer verdim ama daha sonra ara ara gene oldu ama ucuncu gunun sonunda kendisi gayet rahat bir sekilde kakasini yapti. Yani o benden cok daha rahatti hep:))

Sut konusu gunu gunune uymuyor. Su gunlerde ciddi bir problemimiz yok, emdikce (ki emmeye baslamasi 5 dakikalik bir aglama seansinin arkasindan mumkun olabiliyor ancak) sutum duzenli oluyor. O iyice azaldigi donem 2 gun hic emzirmeden sadece sagdim yoksa sut hepten gidecekti. Sutu cogalttiktan sonra oglanin keyfini kacirarak emmesini sagladim tekrar. Toplamda ne kadar sut bir bebegi tok tutar bilemiyorum, nette cok arastirdim herkes istedigi zmaan emsin diyor ama miktar belirtmiyor. Gunde 350-400 ml sutum cikiyor, gunde yaklasik 400-500 ml de mama veriyorum. son muayenemizden bu yana uc hafta gecti ve kabaca evde tarttigima gore simdiden 1000 gr almis durumda. Onceki aylarda ayda 800 gr aliyordu, bu ay 1200 gr olacak gibi gorunuyor. Genel saglik durumu da oldukca yerinde, cok kalin giydirmiyorum, evi cok sicak tutmuyorum, banyosunu bile ozel olarak isitmiyorum ama seytan kulagina kursun simdiye kadar hic hasta da olmadi, bu sekilde 6. aya gelirsek mamanin yerini ek gida alir ve kalan sut de normal ihtiyacini karsilar herhalde.

Kendimi hic iyi hissetmiyorum kizlar, kilo beni hic bu kadar rahatsiz etmemisti. Cok hareketsiz kaliyorum. Su sut isini tam olarak duzene koyayim hazir Eskisehir'e de gelmisken spora ve hamama (cok meshurdur bizim hamamlar, saunaya buhar banyosuna fark atar:)) tekrar baslayip kilo vermeyi planliyorum.

Bizde durumlar boyle, topic hiz kesse de bos kalmiyor, siz de bahsedin kendinizden ki miniklerden haberdar olalim:))

Sevgiler

mervecim hoşgeldin canım
lina'nın iyi olmasına çok sevindim

seninle aynı duyguları paylaşıyorum, çoğu zaman emzirirken yüreğim daralır gibi sevinçten bir iç çekiyorum
bu arada biz parmağımızı emiyoruz , emziği atıp elini yumruk halinde ağzına sokuyor benim oburcuk
ağzından da su akıyor acaba diş mi oluşuyor anlamadım

devamlı şükrediyorum, ve ona sağlık huzur afiyet vermesi, bizi ayırmaması için dua ediyorum

Rabbim isteyen herkeze tattırsın inşallah , 5-6 yıllık acılı tedavi sürecinin hiçbiri gözümde yok , çok şükür

ben de çok hırpalayarak seviyorum Selih Deniz'i alıştı artık gülüyo, hatta kendi ,istiyo hırpalanmayı :69:
ücretsiz izne ayrıldım ben de yaza kadar... bebeğimin yanından hiç ayrılamıyorum ki ..

çok şükür , çooookkk şükür maşallah illa billah bebişlerimize :nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
Meral Lina'da hırpalanarak sevilince gülmeye başlıyor zaten annem seni yutayım mı ısırayım mı diye mıncıklıyorum orasını burasını gülüveriyor hoyrat alıştı çocuğum ölede olsun zaten ben öle okşayarak sevemiyorum
gizemlicim güzel haberlerinize sevidim senin kızınla benim oğullarım aynı gün doğdu biliyrsun gelişimleri hemen hemen aynı benim paşalarda öle kucak konusunda benim iki tane olduğu için öle devamlı almak lüksüm yok eninde sonunda yalnız kalıcam elbet bi gün gidicekler bizimkiler :1: inşşş
bende oğullarımı içime sokasım geliyo artık yavaş yavaş görebiiyolar ve beni artık iyce seçiyolar
çok güzel bir duygu
bizim burnumuz çok tıkalı damla işe yaramıyo sanırım
onun dışında hafif gaz sancılarımız var rezene ile çözüyoruz birazcık
artık su vermeye başladım galiba geç kaldım su konusunda
onun dışında herşeymizi çok güzelll
artık iyiden iyiye yleşmeye başladım inş başka hastalık çıkmaz
paşalarım gece uyursa ki bu çok seyrek gündüz uyumuyo gündüz uyuması daha çok bizde
öle biz çocuklarımla mutluyuz
herkezi öpüyoruz
canım sen ne suyu veriyorsun ben anlamadım mama verilen bebeğe mutlka su verilir durumu eskidendi formül mamalar bebeğin her ihtiyacını karşılıyor ki etrafımdaki insanların yoğun ısrarına dayanamayıp doktorumuza sordum ben bu durumu

cevabı şu oldu:bebeklerin beyninde su oranını sabitleyen bir bölüm varmış bebeğine su vermeyi dene eğer alırsa ihtiyacı vardır eğer almazsa ihtiyacı yoktur almazsa zorlama dedi sende bi doktoruna sor istersen...

Kizlarrrr; gunaydiiiinnn:))))

Herkesin keyfinin yerinde olmasina sevindim. Bebeklerimiz guzel guzel buyuyorlar, sagliklari ve neseleri yerinde; dolayisiyla biz anneleri de mutluyuz cok sukur:)))

Biz gectigimiz cumartesi Eskisehir'e anneannemizin evine geldik. Babamiz aslinda gectigimiz sali yurtdisina cikacakti, bizi birakip buradan direkt gidecekti ancak vizesi gecikince o da yanimizda kaldi, cumartesiden beri Eskisehir'de tatildeyiz:))) Ablam ve cocuklari da somestr dolayisiyla geldi, kalabaliktan cok memnun Emek:)) Yolculuktan ev degisikliginden ya da kalabaliktan hic rahatsiz olmadi. Yemesi icmesi uyumasi hic etkilenmedi.

Elvincigim 3 gun kabizlik daha dogrusu kaka yapmama normal karsilaniyor doktorlar tarafindan. Eger Cocugun bariz ikinmasi ya da agri belirtisi yoksa normal duzeni seyreklesiyor olabilirmis. Bizim de aynisi oldugunda cok endise edip kosa kosa doktora gitmistik, doktor ucuncu gunun sonunda cok endise edersen fitil ver demisti, o sefer verdim ama daha sonra ara ara gene oldu ama ucuncu gunun sonunda kendisi gayet rahat bir sekilde kakasini yapti. Yani o benden cok daha rahatti hep:))

Sut konusu gunu gunune uymuyor. Su gunlerde ciddi bir problemimiz yok, emdikce (ki emmeye baslamasi 5 dakikalik bir aglama seansinin arkasindan mumkun olabiliyor ancak) sutum duzenli oluyor. O iyice azaldigi donem 2 gun hic emzirmeden sadece sagdim yoksa sut hepten gidecekti. Sutu cogalttiktan sonra oglanin keyfini kacirarak emmesini sagladim tekrar. Toplamda ne kadar sut bir bebegi tok tutar bilemiyorum, nette cok arastirdim herkes istedigi zmaan emsin diyor ama miktar belirtmiyor. Gunde 350-400 ml sutum cikiyor, gunde yaklasik 400-500 ml de mama veriyorum. son muayenemizden bu yana uc hafta gecti ve kabaca evde tarttigima gore simdiden 1000 gr almis durumda. Onceki aylarda ayda 800 gr aliyordu, bu ay 1200 gr olacak gibi gorunuyor. Genel saglik durumu da oldukca yerinde, cok kalin giydirmiyorum, evi cok sicak tutmuyorum, banyosunu bile ozel olarak isitmiyorum ama seytan kulagina kursun simdiye kadar hic hasta da olmadi, bu sekilde 6. aya gelirsek mamanin yerini ek gida alir ve kalan sut de normal ihtiyacini karsilar herhalde.

Kendimi hic iyi hissetmiyorum kizlar, kilo beni hic bu kadar rahatsiz etmemisti. Cok hareketsiz kaliyorum. Su sut isini tam olarak duzene koyayim hazir Eskisehir'e de gelmisken spora ve hamama (cok meshurdur bizim hamamlar, saunaya buhar banyosuna fark atar:)) tekrar baslayip kilo vermeyi planliyorum.

Bizde durumlar boyle, topic hiz kesse de bos kalmiyor, siz de bahsedin kendinizden ki miniklerden haberdar olalim:))

Sevgiler
Bilgeciğim çok sevindim sütün kaçmamasına olsunda az olsun çok olsun yeter ki olsun boşver sen emzirmeye devam et demek Eskişehir güzeli oldun he

Kilo konusuna gelince bende aktif hayatımdan uzak kaldığım için çok mutsuzum ne olacak bilmyorum walla havalar ısınsın bol bol yüzücem...başka çare yok..

Kızlar bu arada biz Lina'ya bazı yiyeceklerden tattırıyoruz azıcık elime sğrğp yalatıyorum iştahlı olur yap dediler bende yapayım dedim Lina tam bir kivi manyağı elimi yutacaktı neredeyse...Tuzlu pek sevmiyor sanırım anne karnındayken tatlıya hasret kaldı bebeğim..

kizlar guzel haberlerinizi almak cok guzel hepinize MAsallah :nazar::nazar:
lina kiveye hayran demekki cok guldum okurken buyusunde bol bol yesin :emir_bebek:

esas sen bu sabah ki halimize gül
ben kahvaltı yaparken Lina' yı masanın üstüne ana kucağına koyup alıyorum mızırdandığı zaman hafif hafif sallıyorum bu sabah ben yiyorum o bakınıyor bende yarım domates vardı onu yalattırdım azıcık özlem nasıl yalamaya başladı şapır şupur bende dedim yeter bu kadar aldım ağzından bastımı yaygarayı bizim kız ben ana kucağından sıkıldı sandım kucağıma aldım yok hala ağlıyor annem dedi bu galiba domates arıyor dedi bende tekrar verdim başladı yalanmaya zor aldım ağzından sonra hemen mamasını verdim de vazgeçti domatesten mamayıda acıktı diye almadı ama domatesten yüz bulamayınca mamaya tamah etti :)))

Selaaaam.....
Kızlar uzun zamandır kimsecikler yoktu, benim misafirlerim geldi, siz kaynatmaya başlamışsınız:))) Eltimler bende.... 2.5 yaşında bir kızı var, başımız belada.. Tanem çok huzursuz oldu, çünkü evde çığlık hiç bitmiyor:((( Bir de benim kızım da benim gibi kalabalıktan hoşlanmıyor hep mıkır mıkır, hep huzursuz, çok az uyuyor:(((((( e evde onca insana yemek yapmak yine bana kaldı.. Kimse kılını kıpırdatmıyor... E bu benim kaderim midir nedir:((((((((((((((((( El bir rahat bir rahat anlatamam.. Saat 12 de kalkıyolar, e kahvaltı yapalım oluyorlar:(( Biz emzikli kadınız yahu, sabahın köründe midemiz yapışmış gibi uyanıyoruz, zorla kahvaltı hazırlıyoruz kendimize,, E o saatte kalkıyosunuz barı kendiniz bir çay koyun da oturun yiyin di mi:(( Karınları acıkıyo, e ne yiyecez oluyorlar:(( Ispanak var dedim geçen onu pişirelim.. tamam pişireliiiim dedi.. Bekliyo.. Akşam saat 7 oldu hala pişirecek.. Yine ben yaptım:(((

Amaaaannnn ben bu kaderden sıkıldım:(( Töbe töbeeee:((( İstemiyorum kimseyi, böyle yapacaklarsa... Kuzum minnacık daha, onun anneye ihtiyacı var.. Ben kızımı bırakıp ameliyat olamadım, millet gelip Ankara'da feyk atıp, akşam benden yemek bekliyor yaaaa:((((((( Gezmeyi biyosanız karnınızı da doyurun gelin o zaman.. YA da yapın, siz de yiyin, bana da bir faydanız olsun... İki çay bardağını bile makinaya koymaktan aciz yaw...Sonra da kimseyi memnun edemezsın... BIKTIIIIM:(((((((

linaya bak sen:)) gizemlicim tut kendini verme yoksa mama sut kesmeyecek:)) anne karninda yediklerini ozluyor galiba:)) yerim onun yalanan agzini:))))))
qualitycim yazini okurken nasil sinir oldum misafirlerine anlatamam!!! ama sana da kizdim gikini cikarmadan peslerinden kosarsan daha senden cok hizmet beklerler, ayip denen bir sey var!!!nasil insanlarmis da hem bebisine hem sana kiyabiliyorlar:((bir an once gitsinlerrrrrrrrrrrrrr

Selaaaam.....
Kızlar uzun zamandır kimsecikler yoktu, benim misafirlerim geldi, siz kaynatmaya başlamışsınız:))) Eltimler bende.... 2.5 yaşında bir kızı var, başımız belada.. Tanem çok huzursuz oldu, çünkü evde çığlık hiç bitmiyor:((( Bir de benim kızım da benim gibi kalabalıktan hoşlanmıyor hep mıkır mıkır, hep huzursuz, çok az uyuyor:(((((( e evde onca insana yemek yapmak yine bana kaldı.. Kimse kılını kıpırdatmıyor... E bu benim kaderim midir nedir:((((((((((((((((( El bir rahat bir rahat anlatamam.. Saat 12 de kalkıyolar, e kahvaltı yapalım oluyorlar:(( Biz emzikli kadınız yahu, sabahın köründe midemiz yapışmış gibi uyanıyoruz, zorla kahvaltı hazırlıyoruz kendimize,, E o saatte kalkıyosunuz barı kendiniz bir çay koyun da oturun yiyin di mi:(( Karınları acıkıyo, e ne yiyecez oluyorlar:(( Ispanak var dedim geçen onu pişirelim.. tamam pişireliiiim dedi.. Bekliyo.. Akşam saat 7 oldu hala pişirecek.. Yine ben yaptım:(((

Amaaaannnn ben bu kaderden sıkıldım:(( Töbe töbeeee:((( İstemiyorum kimseyi, böyle yapacaklarsa... Kuzum minnacık daha, onun anneye ihtiyacı var.. Ben kızımı bırakıp ameliyat olamadım, millet gelip Ankara'da feyk atıp, akşam benden yemek bekliyor yaaaa:((((((( Gezmeyi biyosanız karnınızı da doyurun gelin o zaman.. YA da yapın, siz de yiyin, bana da bir faydanız olsun... İki çay bardağını bile makinaya koymaktan aciz yaw...Sonra da kimseyi memnun edemezsın... BIKTIIIIM:(((((((

Fundacığım özelm haklı walla sen bu salaklara ses çıkarmazsan bunlar hep böyle yapacak geliyorum dedikleri zaman millete bu aralar bebek hasta vs gibi bir yalan atıp geçiştir sana gelen ne hikmetse hep hizmet bekliyor kafayı yemişler ya insan bi kahvaltı hazırlar hiç mi anne olmadı bunlar birde cır cır çocuğu tövbe tövbe dediğin gibi biz bebeklerimiz rahat etsin diye kendimizden kısıtlıyoruz şunların yaptığına bak...

linaya bak sen:)) gizemlicim tut kendini verme yoksa mama sut kesmeyecek:)) anne karninda yediklerini ozluyor galiba:)) yerim onun yalanan agzini:))))))
qualitycim yazini okurken nasil sinir oldum misafirlerine anlatamam!!! ama sana da kizdim gikini cikarmadan peslerinden kosarsan daha senden cok hizmet beklerler, ayip denen bir sey var!!!nasil insanlarmis da hem bebisine hem sana kiyabiliyorlar:((bir an once gitsinlerrrrrrrrrrrrrr

:84: :18: :84::59::43: :D:D:D:D Bir de oklava vardı bu smileylerin içinde Özlem, bulamadım.... Bence de gitsinler artık... Şimdi Ankara sokaklarını arşınlıyolar, o yüzden buralardayım.. Yoksa nerdeeee.... Ben de çok sinir oluyorum ama naparsın ya.... Onlara hizmet etmem etmem deee, ama insanlık yine bana kalsın ki, yarın öbürgün kocama ben Onların evinde kalmam dediğimde yüzüm olsun.. İşin garibi ben onlara gittiğimde de kendi hizmetimizi hatta onların hizmetini de kendim görüyorum.. Aslında haklısın... Ben eşek olunca semer vurmaya kalkan çooook olur:(((

Fundacığım özelm haklı walla sen bu salaklara ses çıkarmazsan bunlar hep böyle yapacak geliyorum dedikleri zaman millete bu aralar bebek hasta vs gibi bir yalan atıp geçiştir sana gelen ne hikmetse hep hizmet bekliyor kafayı yemişler ya insan bi kahvaltı hazırlar hiç mi anne olmadı bunlar birde cır cır çocuğu tövbe tövbe dediğin gibi biz bebeklerimiz rahat etsin diye kendimizden kısıtlıyoruz şunların yaptığına bak...

Valla artık öyle yapacağım Merve.. Hatırlasana, ilk üç ayımızda aman bebeğimiz düşmesin diye yattığımız zamanlarda da bunlar ben hamile kalım diye bana "HAYIRLI OLSUN"a (O da ne oluyorsa) gelmeye kalkmışlardı da ben kabul etmedim diye bin türlü tafra yapmışlardı.... Millet değil illet yaaaa:(((

Bak kaç saattır dışardalar, kuzum mışıl mışıl uyuyor... Uyandı arada gözünü bile açmadan emdi, yine devam etti.. Günlerdir yavrum mahvoldu.. Lanet olsun... Ama bu son.. ne evlerinde kalırım, nede gelip kalsınlar... Oturmadan oturmaya yeter valla.. Ben,m Bursa da kalacak yerim mi yok da bu eziyeti çekeyim.. Her geldiklerinde hasta oluyorum.. Şimdi kızı küçük, önceki geldiklerinde de oğlu aynıydı...

Ay ben de sinir oldum ya Funda.. Bir de ameliyat olsam Tanem'i eltine bırakmayı düşünüyordun. İyi ki vazgeçtin.. Ne insanlar var offff.

Kızlar Lina'nın başında konak oluştu aslında uzun zamandır vardı ama çok azdı bende deri değiştiriyor sanmıştım ama araştırmalarım gösterdi ki bu bariz konak..

Banyodan önce yağ sürün yumuşasın bebe şampuanı ile yıkayın ve tarakla tarayın bu durumu tekrarlayın diyor...

ne yapsam ki

Fundaaaaammm; benim babaannemin bir lafi vardi, "bize gelen keller azar, saci kulac kulac uzar" derdi. Sana gelen de azip hanimefendi oluyor hizmet bekliyor galiba:))) Sen becerikli oldukca millet aman nasil olsa o yapar, eder, bir yolunu bulur diyip yayiyor demek ki kendini. Bu zamana kadar gordugum hayatta ay ben yapamaaaam, ben bilmeeeem, ay ben dayanamaaaam diyen uyuzlar kazaniyor. Onlari kocalari el ustunde tutar, disarida yapilan hicbir isi yapmak zorunda kalmazlar, tum sulaleleri etraflarinda pervane olur, hem ev hem is idare edemedikleri icin calisamazlar, birisi birsey soyleyecek olsa yurekleri kaldirmaz zirlayiverirler... Ama sana gelince sen cok guclusun diye herkes tepene biner... Ben de cok cektim bu tiplerden.

Bugun ablamlari Ankara'ya ugurluyoruz, bizde oyle is guc yok, kimse bana birsey birakmiyor hatta cocukla bile benden cok ilgileniyorlar ama beni de kalabalik yordu. Ablamin oglu oyle lafta sozde degil teshisi konmus bir hiperaktif. Esim de bizim ailenin dinamiklerini pek bilemiyor, akli sira cocugu terbiye edicem diye sert cikiyor, ablamin yuregi hopluyor; ardindan annemle benim de yuregimiz hopluyor, falan filan... Beni de bunlar yoruyor. Fakat Emek hayatindan cok memnun, teyzesi teyzesinin kizi onunla oynayip duruyorlar. Annemlerin evini de cok sevdi. Cevresinin daha bir farkinda oldu buraya geldigimizden beri:)))

Back